U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

imperator10
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la imperator10 » 19 jun 2013, 18:19

Hajradinovic najbolji igrac,Hodzic ima fudbalskih poteza ali zna i pretjerati,ostali tanak materijal skroz.Sta je s Rahmanovica?

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 19 jun 2013, 18:25

Richard je napisao/la:
Afrikanci vec godinama varaju sa svojim omladinskim selekcijama.Falsificirali su rodne listove.tako su recimo za U17 takmicenja slali momke koji su stariji 2-3 pa cak i 5 godina.Pa je zato FIFA onda uvela one nekakve testove gdje se procjenjuje starost igraca na osnovu njegove tjelesne konstitucije
jel ovo ozbiljno :shock: :shock: :shock: :lol: :lol:
ozbiljno buraz.oni to rade da bi svoje igrace ucinili atraktivnijim.Recimo JJ. Okochi su nakucali cak 10 godina.Lik je bio 10 godina stariji nego sto mu je to bilo u zvanicnim dokumentima.Obafami Martins-u su nakucali 7 itd itd
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 19 jun 2013, 18:29

marokanci navalili da nam zabiju treci ali nasi im nedaju. bravo momci tako se bori za svoju drzavu :!: :!: :!:

*ironija*

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 19 jun 2013, 18:32

Mislis 4-ti...
JOJ ZAO MI NAS,NECU DA NAS GLEDAM
.
Imamo mi sree sto nam djeca igraju po svijetu,inace bi bili kahva...
Neradnici smo mi generalno kod kuce,kad odemo vani onda je druga prica.

Meni ova nasa djeca djeluju amateri, cini mi se da bi najradije prilegli malo..

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 19 jun 2013, 18:52

eto i jagodic nista nije uspio. marako je isto banana ekipa, imali su dosta losih pasova i tehnickih gresaka, ali su se makar borili i trcali, i zato su i pobjedili.
ko je citao moj zadnji izvjestaj sa turnira u austriji, mogao je vidjeti da sam za hodzica napisao da nema hladnokrvnosti pred golom. u austriji je dao samo 1 gol iz 4-5 velikih sansi, a i danas je fulio 3 izgledne prilike.

ali uglavnom nema tu sta puno komentarisati. jos sam zapazio omara markovica, koji nezeli da doda loptu ni kad ima svih 11 protivnickih igraca protiv sebe

uglavnom je danas dokazano da se nesto mora promjeniti kod nas u radu sa mladim, da tu selektori tesko mogu sta ako savez nepocne radit na tome. recimo da nedjele licence klubovima koji nemaju adekvatne uslove za mlade igrace. naravno postepeno, ali mora se nesto pocet raditi i po tom pitanju.
Zadnja izmjena: dino-92, dana/u 19 jun 2013, 19:00, ukupno mijenjano 1 put.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 19 jun 2013, 18:54

kako je Renato odigrao, je l' kriv za neki gol? majke mi, jedva čekam te igrače iz inostranstva, na kampovima da pokupimo, da se ne brukamo više ovako :cry:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 jun 2013, 19:02

TMovac je napisao/la:
Richard je napisao/la:
Afrikanci vec godinama varaju sa svojim omladinskim selekcijama.Falsificirali su rodne listove.tako su recimo za U17 takmicenja slali momke koji su stariji 2-3 pa cak i 5 godina.Pa je zato FIFA onda uvela one nekakve testove gdje se procjenjuje starost igraca na osnovu njegove tjelesne konstitucije
ozbiljno buraz.oni to rade da bi svoje igrace ucinili atraktivnijim.Recimo JJ. Okochi su nakucali cak 10 godina.Lik je bio 10 godina stariji nego sto mu je to bilo u zvanicnim dokumentima.Obafami Martins-u su nakucali 7 itd itd
Kako je ono bilo za Westa?Ispalo je da je imao oko 40 kad je igrao u Partizanu ako se ne varam?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 19 jun 2013, 19:17

Freddy Adu nije porasto ni jedan cm od kad mu je bilo 13 godina, kada je postao poznat, do danas kada mu je 24. Sto je ocigledan dokaz da je mnogo stariji nego sto mu pise u papirima.
Vjerovatno mu je bilo 20-tak godina kada je igrao i dominirao protiv 13-godisnjaka.

bosnacazin
Kontakt:

Post Postao/la bosnacazin » 19 jun 2013, 19:24

mozel ko da napise potpun sastav i zamjene posto sam zakasnio na tekmu

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 19 jun 2013, 19:35

TMovac je napisao/la:
Richard je napisao/la:

Kako je ono bilo za Westa?Ispalo je da je imao oko 40 kad je igrao u Partizanu ako se ne varam?
On kada je okoncao karijeru bio je u poodmaklim pedesetim.Zbog toga oni i rasutraju u mladjim kategorijama,a u seniorskom fudbalu ne mogu meda laznut.Mislim oni mogu daleko dogurat i na Sp-u,ali ipak nisu nikad neki ozbiljni kandidati za titulu
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Richard
Kontakt:

Post Postao/la Richard » 19 jun 2013, 19:45

ahahahahahah e ne vjeurjem ocm :lol: :lol:
nisam znao za to ba uopšte, a nemoguce sviju mi :lol:
kakvi kraljevi svega mi, cuj Martins došo s 30 u Italiju a mislili da ima 16 :mrgreen: :lol:

jesu ludi ocm

StevieM
Kontakt:

Post Postao/la StevieM » 19 jun 2013, 19:49

Kvalitet u ovoj utakmici sigurno bio na strani Maroka, vjerovatno u svim linijama. Naši su izgledali dosta tromo i umorno, jel do istrošenosti ili vremenskih prilika, i fizički i tehnički su nadigrani. Marokanci su zasluženo dobili, u vezi su se odlično kretali, također brza krila su nam pravila probleme, tačnije desno krilo u oba poluvremena je Hajradinoviću napravilo toliko muka da bi mu i Muharmović iz Austrije mogao pozavidjet.

Marokanci su dobro iznosili loptu, imali ubjedljiviji posjed, pametno koristili višak među linijama kad 4-2-3-1 prelazi u 4-4-2 bez posjeda. Uz to Marić je traljavo odigrao kao link igrač - slabo se kretao bez lopte, nije ni čudo što je napad bio "odsječen". Nisam siguran da je i Rahmanović nešto bolji u tom segmentu, on je prirodno trom ali ne znam šta je razlog što nije igrao. Također nijedan igrač na centru kod nas nije izražajan destruktivac (mnogo utakmica unazad) pa uz slabiju fizičku spremu kompletne ekipe kontra jačih protivnika, često dođe do izražaja taj problem gubljenja "ničijih lopti" i stvaranja prilika protivniku bez gradnje akcije. U drugom poluvremenu Jagodić je malo izmiješao - izvadio je oba krila koja su igrala invertovane role (il bolje reći nisu ni igrali) - i Predragovića i Bajića, vratio Marića na desno krilo, postavio Odaka kao osigurača (što je njemu pretpostavljam prirodnija pozicija) a Sadikovića gurnuo naprijed na polušpicu. Djelovalo je malo bolje prvih desetak minuta, bilo je nekih (polu)šansi, zadnjih pasova Hodžiću al vrlo brzo se svelo na individualnu igru i opet smo bili donji. Hajradinović kao standardno fizički najspremniji igrač, izbacio je par puta Hodžića ali poprilično su ga namučili Adam ENNAFFATI(7) i Hicham KHALOUA(17). Obojica su ga uzimali nekoliko puta 1-na-1 i na obojici je zaradio po jedan karton. Šteta je što Hodžić nije zabio onaj jedan zicer.

Šta mi se još nije svidjelo - Špikićeva igra na lopti, nerijetko ga povuće suviše naprijed. Vjerovatno je to njegova igra u Širokom ali postoji problem ako protivnik zna stvorit presing, lagano ispada visoko naprijed a vezni igrač kao osigurač ostaje van pozicije, problem uglavnom ekonomičnosti kretanja. I sjećam se iz prvog kruga kvalifikacija iz oktobra da je bilo problema sa kompaktnosti ekipe, jednostavno bi se polovila na dva dijela i zbog tog naglaska na disciplini pivotskog para, teško je bilo stvarat prostor i višak naprijed.

Prvi gol je bio nemoguće branit, drugi traljava reakcija Špikića, treći izigrana akcija i dekoncentracija. Maroko je ipak bio bolji, teško sad procijenit zašto su naši bili toliko inferiorni. Treba sačekat i druge dvije utakmice, dosad su standardno podbacivali u prvoj utakmici.

Ovdje imate sastave i izvještaj sa utakmice.
http://info.mersin2013.gov.tr/disipline ... =FBM400A01" onclick="window.open(this.href);return false;
http://info.mersin2013.gov.tr/disipline ... =FBM400A01" onclick="window.open(this.href);return false;

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 19 jun 2013, 20:00

Majstori “pomlađivanja” ipak su Nigerijci:

Čini mi se da sam vidio nekoliko nigerijskih reprezentativaca kako voze supruge i djecu kući - rekao je japanski U-17 izbornik Phillipe Troussier nakon što su ih nigerijski vršnjaci pobijedili 9-0. :lol:

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 19 jun 2013, 20:19

Malo je i niđe veze da se ovako iznenada uvali ekipa Jagodiću. Ne može čovjek stvoriti ekipu za par dana, još od igrača koje nije on birao.
Trebalo je Stojnica pustiti da završi što je započeo i poslije odlučiti o njegovoj sudbini u reperezentaciji.

ehoraje
Kontakt:

Post Postao/la ehoraje » 19 jun 2013, 20:55

halo ba i oni austrijanci sto im dadose sest komada su imali po jedno 27 godina!!!!!!!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 jun 2013, 22:32

Varanju su skloni crnci, a ne Arapi sa Sjevera Afrike.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 jun 2013, 12:05

Hoće li biti stream za današnju utakmicu meridijanske :mrgreen: repke ?
DRUG NEBI TI PUNCA

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 21 jun 2013, 12:14

bagrcavi je napisao/la:Hoće li biti stream za današnju utakmicu meridijanske :mrgreen: repke ?
U koliko se upste igra?
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 jun 2013, 12:19

Isti termin, isti onaj Marokanski kanal prenosi BIH-ALB od 17:00 ;) tako da vjerovatno će biti i neki link kad počne tekma
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 19 gostiju.