Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Rooney88
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Rooney88 » 17 jun 2013, 18:46

soxx je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la: Na jednoj strani Ronaldo, na drugoj Bale? Mah dajte momci, pa nije ovo crtani film.
Hajd eto sigurno dovode Bale-a kako bi se rijesili Ronalda.
1. Kako ti mozes 100% tvrditi da Real uopste pregovara oko Balea?

2. Na da se rijese Ronalda nego da pokriju odlazak Ronalda.

Nevjerovatno da kada pises postove ne primjecujes ocite tvrdnje. De brate, razmisli malo prije nego sto napises nesto, ovako se samo vrtimo u krug.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Lucryler
Kontakt:

Post Postao/la Lucryler » 17 jun 2013, 18:48

Johny je napisao/la:Ronaldo ostaje.Bale i Cavani ce biti novi igraci Reala.

Ne vidim nista cudno i nemoguce tu.

cca. 150 miliona je pussy smoke za Peru.
Nisi tu uracunao Isca i Suareza hahaha
200+ mil i bas nije pussy smoke za FFP ;)

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 17 jun 2013, 18:52

Rooney88 je napisao/la:
soxx je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la: Na jednoj strani Ronaldo, na drugoj Bale? Mah dajte momci, pa nije ovo crtani film.
Hajd eto sigurno dovode Bale-a kako bi se rijesili Ronalda.
1. Kako ti mozes 100% tvrditi da Real uopste pregovara oko Balea?

2. Na da se rijese Ronalda nego da pokriju odlazak Ronalda.

Nevjerovatno da kada pises postove ne primjecujes ocite tvrdnje. De brate, razmisli malo prije nego sto napises nesto, ovako se samo vrtimo u krug.
Pa pisem onako kako novine prenose. Da nema novina ovo bi bio suh forum i komentarisale bi se samo utakmice.

Ronaldo ima do 2015 ugovor mogu oni njega prodati i sljedece sezone zaradit ce paru iako njih neinteresuje toliko lova.
Ja vjerujem da ce mu ponuditi marketisnka prava sva i time produziti ugovor sa Realom.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 17 jun 2013, 19:00

@soxx

Posmatras Ronalda na pogresan nacin. Posmatraj ga, za trenutak bar, kao poboljsanu verziju Beckhama. Ronaldo prodaje proizvod, Ronaldo prodaje sve zivo sto ima njegovo ime/sliku/potpis na njemu. Real od njega zaradjuje nevjerovatne kolicine novca a ti bi to sve predao Ronaldu da ga zadrzis? :shock: Buraz, to ti je kao da promijenis naziv stadiona u njegovo ime cisto da bi on prestao da zijeva i konacno produzi prokleti ugovor. Real je kupio Ronalda za ogroman novac a iduce sezone bi ga MORAO prodati za neku bijednu crkavicu, u odnosu na ono sto su izdvojili za njega naravno, ukoliko ne zele da im ode dzaba. Nijedan klub u svijetu druze nece pustiti igraca da udje u zadnju godinu ugovora i onda da mu ovaj ode dzaba, tu su pouku izvukli na nekim primjerima i sada klubovi rade drugacije, svi cak i Real Madrid. Ja ne govorim kako Real Ronalda nece uspjeti zadrzati ali nacini koje ti spominjes su apsurdni. Sva marketinska prava na njega? Pa ti kada bi im to predlozio ljudi bi te jos i namlatili u prostorijama kluba. Time bi poslali jasnu poruku, mi smo Real Madrid i s nama moze kako ko hoce.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 jun 2013, 19:20

Lucryler je napisao/la:
Johny je napisao/la:Ronaldo ostaje.Bale i Cavani ce biti novi igraci Reala.

Ne vidim nista cudno i nemoguce tu.

cca. 150 miliona je pussy smoke za Peru.
Nisi tu uracunao Isca i Suareza hahaha
200+ mil i bas nije pussy smoke za FFP ;)
Ocito je da je Pero bio nejasan kada je dovodio Galaktikose i eru koja je trebala biti era novih Galaktikosa(Ronaldo,Kaka,Alonso,Benzema).

Jel ti stvarno mislis da taj mafijas nije u stanju dati 200 miliona za samo jednog igraca ?
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 17 jun 2013, 19:49

Sa Perezom je sve moguce. Imao je vece pothvate od ovog koji se sada najavljuje. U timu je imao Figa, Zidana, Ronalda, Bekama, Ovena itd.. Imao je Ronalda i Kaku. Ostanak Ronalda i dovodjenje Bejla za veliku lovu ne bi bilo nikakvo iznenadjenje.

Vidjet cemo sta ce napraviti MU.. Siti i Celzi mogu biti samo jaci. Junajted zapocinje novu eru i niko ne zna kako ce to izgledati. Mislim da je rizicno zapoceti novu sezonu bez ozbiljnog pojacanja.. A ozbiljna pojacanja su Bejl i Ronaldo.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 17 jun 2013, 19:52

Naravno da su ozbiljna pojacanja. Ali prioritet je vezni, pa i dva. U slucaju dolaska Balea ili CR, u sta cisto sumnjam, onda ce vjerovatno biti siće za neko neprovjereno pojacanje u vezi, i naravno to je problem, i to veliki.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 17 jun 2013, 19:53

Valencia je napisao/la:Sa Perezom je sve moguce. Imao je vece pothvate od ovog koji se sada najavljuje. U timu je imao Figa, Zidana, Ronalda, Bekama, Ovena itd.. Imao je Ronalda i Kaku. Ostanak Ronalda i dovodjenje Bejla za veliku lovu ne bi bilo nikakvo iznenadjenje.
evo i slike koja to dokazujeslika

slika

kakvi igracislika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 jun 2013, 20:14

Joj Zidanea i sorca. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 17 jun 2013, 21:13

Volio bi kad bi doveli ozbiljna pojacanja u sredini terena, od trenutnih jedino je Kerik dobar, Kleverli tu i tamo, dosta oscilira. Sa dva provjerena igraca u sredini United bi bio mnogo mnogo jaci, e sad naravno da bi i sa Baleom ili Ronaldom bila ista stvar, ali po meni je realnije dovodjenje 2 dobra veznjaka.

Tesko mi je zamislit da United iskesira 60+ miliona za jednog igraca, i kako god zamislim to je ostvarivo samo ako bi Runija prodali Francuzima.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 17 jun 2013, 22:12

Trenutno ne moze biti niko vece pojacanje od Ronalda i Bejla (+ Mesi, al on nije u ovoj prici). Sve i da MU ima slabiji vezni red nego sto jeste, pojacavanje sredine ne moze donijeti veci kvalitet nego sto bi donjelo dovodjenje jednog od dva super dominantna igraca. Dakle, dovodjenje jednog takvog igraca je apsolutni prioritet. Sve ostalo na stranu...

Da realnost bude brutalnija navest cu cinjenicu da je vezni red znacajno bolji od 'devastiranih' igraca na poziciji krila. Valensia puk'o ko lubenica, Nani je uvijek bio promijenljive forme (vise los nego dobar), a Jang nikad nije bio igrac vrijedan Junajteda.

Dakle, MU puno bolje izgleda na sredini nego na krilu. Dovodjenje krila je prioritet. Tek onda razmisljati o sredini koja istina vapi za osvjezenjem.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 17 jun 2013, 22:19

Valencia je napisao/la:Trenutno ne moze biti niko vece pojacanje od Ronalda i Bejla (+ Mesi, al on nije u ovoj prici). Sve i da MU ima slabiji vezni red nego sto jeste, pojacavanje sredine ne moze donijeti veci kvalitet nego sto bi donjelo dovodjenje jednog od dva super dominantna igraca. Dakle, dovodjenje jednog takvog igraca je apsolutni prioritet. Sve ostalo na stranu...
Apsolutno se slazem!

Dovodjenje jednog od pomenuta dva igraca (Ronaldo, Bale) ne samo da drasticno pojacava ekipu nego i pokazuje moc kluba van terena. Nije mala stvar dovesti jednog od dva najbolja igraca svijeta u svoje redove, za mnoge i najboljeg ili dovesti najperspektivnijeg igraca danasnjice, to salje poruku i ostalim igracima.

Eh sada, druga je stvar dali ce United iskesirati toliki novac. Mi to gledamo iz Fergusonove perspektive, on tesko da bi dao tolike pare za bilo koga, zvao se on Ronaldo, Bale ili Messi. Ali mi sto trenutno pisemo po forumu i ne pamtimo drugo vrijeme do Fergusonovog, realno. Njega vise nema i mozda bas Moyes nema taj problem da ponudi 60+ miliona funti za jednog igraca, nema sumnje da United ima taj novac ali dali ima taj plan rada je druga prica.

Vidjet` cemo, dolazak Ronalda ili Balea bi bio enormno pojacanje za ekipu. Kada se Moyes pocne raditi sve cemo znati. Bale + Cabaye bi po meni bila idealna kombinacija za prelazni rok. Fabregas takodjer ali bi on kostao sigurno vise od Cabayea pa je to automatski i jaca investicija.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 17 jun 2013, 22:24

Ne znam kako Utd planira dovesti Ronalda, ali znam da se pominjalo da ce kao Nike platiti njegov transfer, mada ne znam koliko je to istina. A sto se tice Balea, misljenja sam da ce vas Levy ako pokusate traziti minimum 20m vise nego sto bi uzeo Realu. Tesko da Utd zeli da daje 40+ miliona na nekog igraca, a ovi su duplo skuplji.

Realnije je neka rotacija, Rooney u Madrid, a ovamo Ronaldo uz doplatu naravno. Ne vidim da situaciju u kojoj Rooney ostaje i dolazi Bale ili CR7.
Videcemo sta Moyes zeli, koji su mu prioriteti, a cenim da mu je prioritet veznjak, defanzivni ili centralni. Thiago ili Fellaini, uradili bi odmah sjajan posao...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 17 jun 2013, 23:48

Rooney88

U prvom pasusu si naveo neke od razloga zasto su 'dominantni' igraci kljuc uspjeha. Prestiz, marketing, poruka aktuelnim i buducim igracima itd itd.. Igraci kao Mesi i Ronaldo uopste nemaju cijenu. Njihov doprinos je nemjerljiv iz vise razloga, kako onih usko vezanih za igru - tako i onih sto sa igrom nisu direktno vezani. Bejl je na dobrom putu da postane 'igrac prestiza'.

Al da se sada osvrnem na igracke kvalitete i konkretan doprinos kolektivu...

Cabi Alonso i Ozil su bolji igraci od Kedire i Modrica.. Je li za Real veci hendikep ako druga dvojica mijenjaju prvu dvojicu ili ako fali Ronaldo? Hocu reci, izostanak Alonsa i Ozila je nadoknadiv, izostanak Ronalda je apsolutno nenadoknadiv. Za Real je bolje da izgubi bilo koja 3 - 4 igraca nego Ronalda. Za bilo koga zamjenu mogu naci, za Ronalda ne. Isto je sa Bejlom u Totenhemu.

Za MU je bolje da u timu ima Ronalda nego Alkantaru, Kabajea, Eriksena i Gundogana zajedno. Uvjeren sam da ova cetri igraca zajedno ne mogu poboljsati MU kao Ronaldo ili Bejl. Neki od njih mozda jeste za nijansu ili mozda malo vise bolji od Kerika ili Kleverlija, ali je Ronaldo 5 puta bolji od Nanija i ostalih krila. Sa ovim igracima u veznom redu Junajted bi mooozdaaaa bio nesto bolji, a sa Ronaldom u napadu bi bio neuporedivo bolji. Dakle, kada dovodis novog igraca treba promisliti koliko je i da li je bolji od onog kojeg treba zamjeniti.

Sto se tice ostalog...

Ne vjerujem da je Fergi kreirao budzet za pojacanja. To je ipak u domenu vlasnika. I Fergi je u par navrata izjavljivao kako su vlasnici 'super', kako mu daju novca koliko treba. Ja mislim da su to bile pragmaticne izjave upucene sa ciljem da se rastereti verbalna ofanziva i nezadovoljstvo koje navijaci upucuju vlasnicima kluba. Dakle, mislim da je Fergi trosio onoliko koliko su mu dozvoljavali. Pare nisu njegove tako da on sa njima ne moze raspolagati kako zeli. Moguce da se i on slagao sa takvom transfer politikom.. To vec ne mozemo znati...

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 18 jun 2013, 00:04

Znaci Messi, Ronaldo pa Bejl. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

alexferguson
Kontakt:

Post Postao/la alexferguson » 18 jun 2013, 00:35

Treba biti realan i reci da su male sanse da se Ronaldo vrati kuci, Real je ipak ozbiljna ekipa i naravno da ne bi
dopustili sebi takvo nesto. Ako dovedu Bale onda bi se moglo pregovarati s obzirom da bi bio adekvatna zamjena
za CR a ovako nista...

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 18 jun 2013, 00:44

Svakako da se slazem sa @valenciom i @rooney88 ali jednostavno ne vidim nacina da se zatvori finansijska konstrukcija takvog pojacanja. Da stvar bude gora mi izuzev Runija nemamo igraca za kojeg bi mogli uzet ogromne pare i finansirat dio transfera Balea ili Ronalda.

Ukoliko je istina da Moyes ima na raspolaganju 60 miliona funti, znaci da bi cijeli transfer budzet otisao na Balea ili Ronalda, a da bi eventualno pojacanje u sredini zavisilo od prodaje Nanija, Younga ili Valencije koji bi bili na izlaznim vratima. Svakako veliko je pitanje i mogu li se Ronaldo ili Bale dovest za 60 miliona.

Nike ima jos godinu dana ugovora sa Unitedom i ne vjerujem da su voljni finansirat transfer Ronalda dok se ne produzi saradnja.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 jun 2013, 00:44

Ma samo da krenu ta pojacanja, volim kada svi vec dodju do pocetka pripremnih utakmica. Relativno sam siguran da dolazi Strootman. Sve ostalo Bog zna. Mislim da bi se vise pisalo o Baleu i Ronaldu da se nesto kuha, jer ipak su to ogromni transferi i tesko je drzat tajno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 18 jun 2013, 01:00

Thiago hoće da ide, navodno je razmotrio ponude Engleskih klubova.
Don't hate what you don't understand.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 18 jun 2013, 01:37

Ni meni ne mirise da bi MU mogao dovesti Ronalda i Bejla. Cak sta vise, imam osjecaj da Junajted ima vece sanse dovesti Ronalda.

Na kraju bi mogli doci igraci tipa Holandeza kojeg spominjete, Alkantara, Kabaje, Levandovski itd.. Rizik je veliki krenuti u sezonu iskusenja sa takvim pojacanjima. Ne mogu oni Juanjted uciniti znacajno boljim, osim ako Mojs ne nadahne tim :)..

Sve je moguce.. Nije MU klub tipa Reala, Barse ili Bajerna koji vrsi medijski pritisak i lomi psihu igraca i kluba kako bi doveli nekoga... Fergi je utkao gospodski imidz u ovaj klub.

Ko zna sta se iza brda valja...

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.