FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
dosta da se kupe jedno dvije tekme na strani 

26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Pošto kod komšija možemo dobit kantolnalni popust znači čet´riJTS je napisao/la:dosta da se kupe jedno dvije tekme na strani

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
da se komšije pitaju, mi bi u kantonalnoj igraliHeller je napisao/la:Pošto kod komšija možemo dobit kantolnalni popust znači čet´riJTS je napisao/la:dosta da se kupe jedno dvije tekme na strani![]()

ne znam kakva je situacija sa Mešanovićem, da l' njemu ističe ugovor sa Čelikom .. u tom slučaju:
"Ukoliko igrač profesionalac kojem je ugovor istekao prelazi u novi klub, prethodni klubovi nemaju pravo na naknadu za treniranje igrača."
je l' imao neki ugovor sa Slobodom, ili???
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Mešanović nema profesionalni ugovor, i bilo ko ko želi da s njim potpiše isti mora Slobodi platiti naknadu za treniranje.JTS je napisao/la:da se komšije pitaju, mi bi u kantonalnoj igraliHeller je napisao/la:Pošto kod komšija možemo dobit kantolnalni popust znači čet´riJTS je napisao/la:dosta da se kupe jedno dvije tekme na strani![]()
ne znam kakva je situacija sa Mešanovićem, da l' njemu ističe ugovor sa Čelikom .. u tom slučaju:
"Ukoliko igrač profesionalac kojem je ugovor istekao prelazi u novi klub, prethodni klubovi nemaju pravo na naknadu za treniranje igrača."
je l' imao neki ugovor sa Slobodom, ili???
Ukoliko igrač prelazi u klub Premijer lige BiH i zaključi prvi profesionalni
ugovor, naknada za treniranje igrača po godini provedenoj u klubu iznosi:
1. Za igrača od navršene 12. do navršene 15. godine života
a) ukoliko igrač odlazi u klub četvrte kategorije (klubovi
kantonalnih/županijskih, područnih i opštinskih liga; u daljem tekstu:
ostali klubovi) – 2.600 KM;
b) ukoliko igrač odlazi u klub treće kategorije (klubovi druge lige) – 4.000
KM;
c) ukoliko igrač odlazi u kluba druge kategorije (klubovi Prve lige NS F
BiH i Prve lige FS Republike Srpske; u daljem tekstu: klubovi
entitetskih liga) – 5.500 KM;
d) ukoliko igrač u klub prve kategorije (klubovi Premijer lige BiH) –
10.000 KM.
2. Za igrača od navršene 16. do navršene 18. godine života
a) ukoliko odlazi u klub četvrte kategorije – 6.000 KM;
b) ukoliko odlazi u klub treće kategorije – 7.000 KM;
c) ukoliko odlazi u klub druge kategorije – 10.000 KM;
d) ukoliko odlazi u klub prve kategorije – 20.000 KM.
3. Za igrača od navršene 18. do navršene 21. godine života
a) ukoliko odlazi u klub četvrte kategorije – 8.000 KM
b) ukoliko odlazi u klub treće kategorije – 9.000 KM;
c) ukoliko odlazi u klub druge kategorije – 14.000 KM;
d) ukoliko odlazi u klub prve kategorije – 30.000 KM.
Evo našo, mislim da je ovo 30+40+30? Znači nekih 100.000? Bilo bi super da ga neko pokupi

Nullius in verba
misim da je 30.000 km
znači ipak jednu tekmu možemo kupiti, ne mogu dvije 

NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Ide po godini, znači za svaku godinu odvojeno se plaćaJTS je napisao/la:misim da je 30.000 kmznači ipak jednu tekmu možemo kupiti, ne mogu dvije

A dodatnih 15% se plaća ukoliko je igrač igro za mladu reprezentaciju u min. 2 utakmice u prethodne 2 godine.

Nullius in verba
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
to sve vazi do 23.godine starosti, nakon toga mislim da nema naknade za treniranje a nece onaj majmun Husaric potpisat pro ugovor do 23 godine za njeg ni s kim. Tako da vjerovatno od tih para nema nista osim ako ne napravi neki mega giga ino transfer u klub kojem tih 50-80.000 KM nece bit nikakav problem, sto je malo vjerovatno.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- Probisvjet
- Kontakt:
Bilo kada da potpise profesionalni ugovor ili kada promjeni klub, nebitno sa koliko godina, Sloboda ima pravo na naknadu za treniranje.ultrasstyle_tz je napisao/la:to sve vazi do 23.godine starosti, nakon toga mislim da nema naknade za treniranje a nece onaj majmun Husaric potpisat pro ugovor do 23 godine za njeg ni s kim. Tako da vjerovatno od tih para nema nista osim ako ne napravi neki mega giga ino transfer u klub kojem tih 50-80.000 KM nece bit nikakav problem, sto je malo vjerovatno.
U ovom slucaju Sloboda ce imati pravo do onoliko godina do kada je bio u Slobodi, a i Celik ce imati dio kompenzacije za vrijeme koje je on proveo tamo. Do 23 godine imaju pravo na kompenzaciju svi klubovi u kojima je trenirao.
Poslije 23 kompenzacija za treniranje ne postoji. Mislim da ne grijesim.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- TzBulevar87
- Kontakt:
Ja kad pročitam to prezime "Husarić" osipam se! Gdje bi bio naš nogomet da nije takvih u njemu. Jeste da je off topic ali morao sam, šteta što mi ljudi koji nose isto prezime a nemaju veze sa ćafirom padaju u očima na prvu 

075
klasik je napisao/la:RUDARSKA2 je napisao/la:ja pojedince ovde nikako da shvatim , ne znam u sta ste gledali citavu ovu sezonu ???
ko treba da sazrije , koja su to djeca koju toliko spominjete ???? jesul to oni momci od po 18 , 19 , 20 godina ??? PA TO SAMO JOS KOD NAS NAZIVAJU DJECOM !!! igrac ako sa 19 godina ne moze igrat DRUGU LIGU BIH , ako je s toliko godina spor i ima los udarac , mozak i tehniku , uz to jos ako je neradnik .... sta ce tek sa njim bit kad bude imo 24 godine ????
u+ uostalom " djeca " SLOBODE ona koja uistinu vrijede , danas ne igraju u SLOBODI , to je cinjenica koju treba promjeniti , ALI kako to uciniti s onih 7000KM koje grad daje klubu mjesecno !!!???
ne kazem ostavio bi nekoliko igraca , Gradu kao vodju ekipe , Omu ,nezica , musica , adu mujkica , ribica , jaganjca , prsesa i mozda jos trojicu , al svi osim grade bi bili klupa ...
nama trebaju oni koji istinski vole klub , a imaju iskustvo , znanje i moc da nekome ebu majku na terenu ako treba ... a to su JOGUNCIC , DENIS MUJKIC , SASA PANTIC , ADNAN SARAJLIC ako je zdrav i spreman , MUHAMED MUJIC , MATIJAS PEJIC , MIRZA MESIC ma koliko ga mrzili treba shvatiti da smo momku upravu mi navijaci otezali svaku utakmicu na tusnju , jos bi dodao mussu diabanga , trumica , doveo bi amera osmanagica iz sarajeva i to je dijete slobode , vratio bi mehmedaliju covica ... ima tu jos par imena koja bi mogli dovesti poput ognjena krasica i fila dzeksona ... da ne nabrajam dalje , trziste je interesantno , moze se sklopiti fina ekipa , AL BEZ PRAVOG TRENERA I SLOGE U CITAVOM GRADU NECEMO DALEKO DOGURATI !!! cist primjer vam je ona strasna ekipa iz prvpg dijela sezone sa odlicnim ibrakovicem , ali od prvog dana su imali " zamke " od pojedinaca i ometanje u radu ...
Sve to stoji al gdje nam bolan Muhameda Mujica da uvalis, zar nije bilo jednom dosta.
muhamed mujic je odlican igrac , postigao je 17 golova ove sezoe i to sa najgorim mogucim saigracima .... kol su postigli nasi napadaci ??? alo brate 17 ???? jako talentovan igrac !!!
Tarik Cerić je naš najbolji strijelac sa 4 gola koji je jesenas odigrao samo 11 utakmica;RUDARSKA2 je napisao/la:. kol su postigli nasi napadaci ??? alo brate 17 ???? jako talentovan igrac !!!
Ribić, velagić, Čejvanović i Gojković su dali po 3 gola
Sigurno je da je momak talentovan
tuzlanska Sloboda
Dajte nam kakvih vijesti iz kluba.
zlajci de u ime udruzenja kakav intervju sa Azmirom ili Tinjicem bilo sta da znamo na cemu smo.
zlajci de u ime udruzenja kakav intervju sa Azmirom ili Tinjicem bilo sta da znamo na cemu smo.
šta je sa Borgija, taj nikad zaigrat' u Slobodi
jeste da bi imali popunjenu lijevu stranu ako dođu Efendić i Halilović, al' opet ..

NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
- Kontakt:
Ako je tačno Radnički na njega ne računa više, bio je tu, odigrao dvije, tri utakmice i to sa klupe ušao i to je sve, tako da je slobodan igrač sad, a možda se i Jogunčić vrati, oporavio se od povrede......JTS je napisao/la:šta je sa Borgija, taj nikad zaigrat' u Slobodijeste da bi imali popunjenu lijevu stranu ako dođu Efendić i Halilović, al' opet ..

ma ja onako kažem, vazda bi ga raja htjela vidjeti u Slobodi, a on nikako i da zaigra .. svugdje igra, u svom klubu ne može
ih, kad bi njega na lijevog beka, a Efendića na desnog 
a Joge bi pasao samo tako .. za ove lige, kakav takav, odličan je

NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
-
- Kontakt:
Igrao bi kaže u Slobodi, ali tužio je Slobodu zbog dugovanja, pa misli da ga zbog toga neće htjeti i onda će da traži neki drugi klub......JTS je napisao/la:ma ja onako kažem, vazda bi ga raja htjela vidjeti u Slobodi, a on nikako i da zaigra .. svugdje igra, u svom klubu ne možeih, kad bi njega na lijevog beka, a Efendića na desnog

- SaltCityAttack
- Kontakt:
ma Sloboda i nova uprava mu ponudi ugovor i nesto novca i nesto se oprosti i eto njega.. covjek treba posao ima porodicu treba to razumjeti
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
ne, nisam mislio da je do njega što ne igra u Slobodi, nego do ljudi u klubu .. eh, sad pušu neki novi vjetrovi, a to što je on tužio klub zbog dugovanja, to je njegovo legitimno pravo, ja podržavam svakog ko tuži klub zbog dugovanja (opravdao on te pare na terenu ili ne) .. potpisali ste ugovor, ispoštujte me, gotovo
eh sad, mislim da se Azmir ne bi trebao voditi tom politikom (ako se uopšte vodi), kao, tužio si klub, e sad nećeš igrati .. mislim, to je besmisleno
a razumijem Azmira da ne želi isplaćivati dugovanja igračima sa kojima je neko drugi potpisivao ugovore, on nema veze sa tim .. a opet, ako klub MORA isplatiti te pare, zna se šta je činiti
eh sad, mislim da se Azmir ne bi trebao voditi tom politikom (ako se uopšte vodi), kao, tužio si klub, e sad nećeš igrati .. mislim, to je besmisleno
a razumijem Azmira da ne želi isplaćivati dugovanja igračima sa kojima je neko drugi potpisivao ugovore, on nema veze sa tim .. a opet, ako klub MORA isplatiti te pare, zna se šta je činiti
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Kao i većina, traži inostrani angažman zato se i obavezao na Radnički na 6 mjeseci samo. Znaš da je trenirao s momcima na pauzi polusezone i htio je ostati međutim bila je ona stara uprava i raspad sistema pred gašenje.JTS je napisao/la:šta je sa Borgija, taj nikad zaigrat' u Slobodi![]()
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Joge je gigant i momak koji srcem voli Slobodu...sa njim treba neko ozbiljan sjest,popricat i dogovorit se...mislim da je i on spreman na neke ustupke..znaci,NEKE....o njegovim igrackim kvalitetama i kolko bi on bio pojacanje za Slobodu je smijesno i diskutovat...ako se dovede 5 dobrih i provjerenih igraca na deficitarnim pozicijama tipa Jogeta,Grade prekucat cemo ovu nazovimo je tako LIGU i ostavit sve 20 bodova iza..plus sto ce dosta raje prepoznat pozitivne stari u i oko kluba te ce se i posjeta popet na 1500 do 2000 sto je odlicno za ovaj smijesni rang takmicenja...mi cemo nastavit vrijedzat i omalovazavat sarajlijice i ove njihove saborce u liku indijanaca iz lukavca al sta da se radi...Boze moj..zivot ide dalje

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.