Transferi, igrači Premijer Lige BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Najbolji igrač polusezone 2009.
Nemanja Bilbija. I Dzafic.
Re: Zimski prelazni rok !!!
Sta je, boli jel? Mora i to neko biti hebiga
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Svega u Bozijoj basci ..
Jeli sad treba da nabrajamo ovde igrace koji su se prodali iz Zelje? Pocev od onih koji su, trbuhom za kruhom, otisli sa 16 godina pa dalje!
Mirsad Beslija, Samir Muratovic, Hadis Zubanovic, Almir Memic (LASK), Sanel Jahic, Ivica Huljev, Dialiba Boubacar Spanija), Edin Cocalic (nije jos ali ode 99% vani), Edin Dzeko (Ceska), Admir Vladavic (Slovacka), Semir Stilic (Poljska), Kenan Hasagic, Admir Adzem (Poljska), Bozidar Urosevic (Kipar), Damir memisevic (Rusija), Almir Cosic (Island), Zajko Zeba, Emir Hadzic, Arben Avdija, Amir Agić, Durak Dzenan (Ceska) ...
Ne mogu vise ..
@junuz23
Ne stoji nikako prica da se igraci prodaju samo iz Sarajeva! Mislim da je sve do menadjera jer su oni ti koji prodaju igrace ...

Jeli sad treba da nabrajamo ovde igrace koji su se prodali iz Zelje? Pocev od onih koji su, trbuhom za kruhom, otisli sa 16 godina pa dalje!
Mirsad Beslija, Samir Muratovic, Hadis Zubanovic, Almir Memic (LASK), Sanel Jahic, Ivica Huljev, Dialiba Boubacar Spanija), Edin Cocalic (nije jos ali ode 99% vani), Edin Dzeko (Ceska), Admir Vladavic (Slovacka), Semir Stilic (Poljska), Kenan Hasagic, Admir Adzem (Poljska), Bozidar Urosevic (Kipar), Damir memisevic (Rusija), Almir Cosic (Island), Zajko Zeba, Emir Hadzic, Arben Avdija, Amir Agić, Durak Dzenan (Ceska) ...
Ne mogu vise ..

@junuz23
Ne stoji nikako prica da se igraci prodaju samo iz Sarajeva! Mislim da je sve do menadjera jer su oni ti koji prodaju igrace ...
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
-
- Kontakt:
evo mijo jelić je rekao da će se u stanci rješiti nekih igraca(nadam se peraica,tiago,topić)i dovest će se 2-3 pojačanja,ja neznam što kara govori treba nam veznjak,imamo najbolji vezni red još nam sad stižu oporavljeni kožul,ljubić tako da u veznom redu imamo ješ i3-4 dobre zamjene,po meni treba stopera čak 2 dovesti(neznam što ne igra mali brekalo 90. god,prošle sezone igrao ove ništa)i treba ako je u mogućnosti još jedan napadač da stigne
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Zar Topic nije igrao standardno mislim cestoSteve Urkel je napisao/la:evo mijo jelić je rekao da će se u stanci rješiti nekih igraca(nadam se peraica,tiago,topić)i dovest će se 2-3 pojačanja,ja neznam što kara govori treba nam veznjak,imamo najbolji vezni red još nam sad stižu oporavljeni kožul,ljubić tako da u veznom redu imamo ješ i3-4 dobre zamjene,po meni treba stopera čak 2 dovesti(neznam što ne igra mali brekalo 90. god,prošle sezone igrao ove ništa)i treba ako je u mogućnosti još jedan napadač da stigne
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Skoro pobjegao

-
- Kontakt:
pa jest kad nemamo nekog velikog izbora na stoperima,eno gledali ste protiv sturma i sve ove tekme da je topić najveća opasnost po gol svoje ekipeFK Sarajevo je napisao/la:Zar Topic nije igrao standardno mislim cestoSteve Urkel je napisao/la:evo mijo jelić je rekao da će se u stanci rješiti nekih igraca(nadam se peraica,tiago,topić)i dovest će se 2-3 pojačanja,ja neznam što kara govori treba nam veznjak,imamo najbolji vezni red još nam sad stižu oporavljeni kožul,ljubić tako da u veznom redu imamo ješ i3-4 dobre zamjene,po meni treba stopera čak 2 dovesti(neznam što ne igra mali brekalo 90. god,prošle sezone igrao ove ništa)i treba ako je u mogućnosti još jedan napadač da stigne
- BlueSharks
- Kontakt:
Eldar Hasanović (Zilina), Dženana Durak (Frankfurt), Ajdin Žerić (Kaiserslautern), Zdenko Baotić (Sturm), Almir Memić (Lask), Emir Hodžurda (Otelul Galati), Enes Sipović (Otelul Galati)...........nek nastavi neko treći, može i pitarStole iz Bora je napisao/la:Svega u Bozijoj basci ..![]()
Ne mogu vise ..
@junuz23
Strauss Junior
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Za Baotica niste ni feninga dobili nije imao ugovor kad je otisao a pola ovih sto ste nabrojali su otisli kao juniori ili kadeti tako da ste dobili tu sitne pare po 10.000-20.000 eura jedino Dialiba,Stilic,Memisevic su donijeli bolje pare za Dialibu se pricalo 100.000 kao i za Memisevica posto je Dialiba imao samo pola godine ugovora a za Stilica 250.000 euraBlueSharks je napisao/la:Eldar Hasanović (Zilina), Dženana Durak (Frankfurt), Ajdin Žerić (Kaiserslautern), Zdenko Baotić (Sturm), Almir Memić (Lask), Emir Hodžurda (Otelul Galati), Enes Sipović (Otelul Galati)...........nek nastavi neko treći, može i pitarStole iz Bora je napisao/la:Svega u Bozijoj basci ..![]()
Ne mogu vise ..
@junuz23
- Stole iz Bora
- Kontakt:
@BlueSharks
Duraka i Memica sam napisao, nemoj da se ponavljamo ..
@FK Sarajevo
Nije pitanje za koliko je ko para otisao i jeli Zeljo ista dobio nego da se igraci ne prodaju samo iz Sarajevoa kao sto junuz rece ..

@FK Sarajevo
Nije pitanje za koliko je ko para otisao i jeli Zeljo ista dobio nego da se igraci ne prodaju samo iz Sarajevoa kao sto junuz rece ..
AMAR OSIM
- BlueSharks
- Kontakt:
e jbg nisam vidio, mada ima još igrača kojih se ne mogu sjetiti, al igrače tipa mario stanić, nisam ni nabrajao jer je to davno bilo, a kitari i to računaju garantStole iz Bora je napisao/la:@BlueSharks
@FK Sarajevo

Strauss Junior
- Ajdin_RA81
- Kontakt:
Armel Skaljic je otisao u Svedku(2.liga),mogucnost je da ode Knezevic i Dzafic,ostali ostaju u Velezu.Mogucnost dolaska:Spalevic,Karalic,Mikic,Kazazic,Kodro(iako je vec dosao,samo se cekaju nekakvi papiri)

- Ajdin_RA81
- Kontakt:
Zanimljivo svi nam dolaze u Mostar koji su pri vrhu (prvih osamBRIGATA_ROSSA je napisao/la:Kao prvo care, Džafa ce doci u Borac kad na qurtzu nokat nikne.(Mali ako ode ide vani, nemate vi para za njega)jovanbl je napisao/la:
i ja sam se zacudio kad sam cuo prvi put.
cinjenica je da se o tom u uporavi kluba razmislja, ali nisam siguran da je obavljen ikakav razgovor sa skorom.
Po meni to je nerealno samo zbog toga, sto skoro ne zeli, inace mislim da bi se pare nasle.
Inace, po meni bolje rjesenje je dovesti dzafica iz veleza u borac, nekako je realnije, velez posustaje u trci za tiutulu i evropu, a malom je sigurno cilj da zaigra u evropi , tako se ipak lakse i bolje prodaje, tu bi borac mogao i zaraditi dobro
Kao drugo, ovo da Velež posustaje;
1. Široki Brijeg 15 10 2 3 27:12 32
2. Borac 15 10 1 4 19:10 31
3. Sarajevo 15 8 4 3 21:14 28
4. Velež 15 8 3 4 27:13 27
5. Željezničar 15 7 4 4 19:13 25
6. Zrinjski 15 7 4 4 23:19 25
7. Leotar 15 7 1 7 14:19 22
8. Modriča 15 6 3 6 24:25 21
9. Rudar 15 6 2 7 14:14 20
10. Olimpik 15 5 4 6 15:23 19
11. Travnik 15 5 3 7 21:22 18
12. Zvijezda 15 5 2 8 15:25 17
13. Slavija 15 4 4 7 14:17 16
14. Čelik 15 4 3 8 14:17 15
15. Sloboda 15 4 2 9 10:23 14
16. Laktaši 15 2 2 11 15:28 8
Široki bježi 5, vi 4, a ove boldirane ekipe na proljece dolaze nama u Mostar, dok tvoj Borac vecini boldiranih gostuje, pa razmisli jesmo li posustali![]()
A sto se tice moguci dolazaka u Velež; Spalevic, Karalic, Mikic.
Mogucnost odlazka; Dzafić u Njemačku.

Sanin Pintul, Zablon Amanaka, Dzelaludin Muharemovic, Amir Spahic, Adnan Guso, Bulent Biscevic, Djordje Kamber, Mersad Selimbegovic su trenutno oni kojih se ja mogu sjetiti, uostalom ako pogledamo sadasnju repku BiH vidimo slijedece:BlueSharks je napisao/la:Eldar Hasanović (Zilina), Dženana Durak (Frankfurt), Ajdin Žerić (Kaiserslautern), Zdenko Baotić (Sturm), Almir Memić (Lask), Emir Hodžurda (Otelul Galati), Enes Sipović (Otelul Galati)...........nek nastavi neko treći, može i pitarStole iz Bora je napisao/la:Svega u Bozijoj basci ..![]()
Ne mogu vise ..
@junuz23
Hasagic Kenan (2001-2003) - golman
Sanel Jahic (2001-2003, 2006-2007) - odbrana
Muratovic Samir (2000-2001) - sredina
Stilic Semir (2002-2008) - sredina
Dzeko Edin (2005) - napad
4 standardna reprezentativca su direktan Zeljin proizvod, svaka dalja diskusija vezana na ovu temu je bespotrebna.
Uostalom sam Dzeko vrijedi ko cijelo FK Sarajevo ikada
U slucaju da gledamo trenutnu vrijednost prema transfermarktu:
http://www.transfermarkt.de/de/verein/2 ... seite.html
za starije, nasuprot 25 godina mladji:
http://www.transfermarkt.de/de/verein/2 ... seite.html
Cuva Bog Zelju svog!
A ciji je Dzeko igrac bio?? da nije vaš?? da nije vašu fudbalsku školu prošao?? da nije za vaš prvi tim odigrao 40 utakmica??Gerrard je napisao/la:Kakve veze vi imate sa Dzekom , proglasili ga klocom bukvalno otjerali i sada ga smatrate svojim igracem , zar je to moguce ... zvizdali mu psovali i sada on je neko i nesto za vas ... Skoro u Rijeci nije dobio nogu i davao je golove tamo do povrede i onda rakinuli ugovor ... uglavnom nema veze ovo sad sa Dzekom nego sa tim tvojim veznjakom koji sa dvadeset i nesto nije uspio otici ni u drugu rusku ligu !drop je napisao/la:To mu je i vrhunac njegove karijere - da Želji zagorca život...dok npr.Džeko zagorcava živote Bayernu,Bremenu,Manchesteru,Belgiji i ostalim...to je ta razlika...na jednog drkaju navijaci Sarajeva,a na drugog Wenger...Škoro je taman za naše PL (predzadnje lige) tacno je izbaždaren da ovdje igra,on nije mogao ni u Rijeci igrati i tamo je dobio nogu...pametnom dosta
I još nešto...podsjeti me koliko je Škoro dao golova u Rijeci?

"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Skoro je u Rijeci bio povrijedjen mislim da je za sezonu i po dao 8 golova ali imao je dvije operacije a de mi reci za Dzeku ko ga je otjerao ko mu je rekao da on nikad nece biti talenat pa Zeljo ko drugi nogira i tjera talente hahahahadrop je napisao/la:A ciji je Dzeko igrac bio?? da nije vaš?? da nije vašu fudbalsku školu prošao?? da nije za vaš prvi tim odigrao 40 utakmica??Gerrard je napisao/la:Kakve veze vi imate sa Dzekom , proglasili ga klocom bukvalno otjerali i sada ga smatrate svojim igracem , zar je to moguce ... zvizdali mu psovali i sada on je neko i nesto za vas ... Skoro u Rijeci nije dobio nogu i davao je golove tamo do povrede i onda rakinuli ugovor ... uglavnom nema veze ovo sad sa Dzekom nego sa tim tvojim veznjakom koji sa dvadeset i nesto nije uspio otici ni u drugu rusku ligu !drop je napisao/la:To mu je i vrhunac njegove karijere - da Želji zagorca život...dok npr.Džeko zagorcava živote Bayernu,Bremenu,Manchesteru,Belgiji i ostalim...to je ta razlika...na jednog drkaju navijaci Sarajeva,a na drugog Wenger...Škoro je taman za naše PL (predzadnje lige) tacno je izbaždaren da ovdje igra,on nije mogao ni u Rijeci igrati i tamo je dobio nogu...pametnom dosta
I još nešto...podsjeti me koliko je Škoro dao golova u Rijeci?da,da buraz NOGIRALI SU GA KO PSA iz Rijeke,protjerali ko muhadžira...Rijeka mu je i bila zenit njegove "uspješne" karijere...kakva crna ozljeda...ali vama je on idol
Re: Transferi,igrači Premijer Lige BiH
FK Sarajevo je napisao/la: Skoro je u Rijeci bio povrijedjen mislim da je za sezonu i po dao 8 golova ali imao je dvije operacije a de mi reci za Dzeku ko ga je otjerao ko mu je rekao da on nikad nece biti talenat pa Zeljo ko drugi nogira i tjera talente hahahaha
ko mu je rekao da on nikad nece biti talenat
o boze hahahhah.....ajd molim vas da se otvori tema najvece provale foruma..haha

Klošar sam pa šta...KLOŠARSKA ELITA!!!
Otišli smo van okvira teme sa pricom o Džeki...samo da završim oko tih mahalskih prica i gluposti u vezi momka.
Niko ga nije tjerao,niti mu je neko govorio da od njega nece biti igrac vec ga je Plišek sa sobom odveo u Češku...nemojte se provaljivati sa tom pricom...znaju iz Čelika vrlo dobro kakvu im je golcinu zabio sa 20 metara (doduše tu utakmicu samo zijanili 2-3
)
Ali sve to ne mjenja cinjenicu da je Džeko Željino dijete...možemo ga pljuvati i dan danas ali sve to ne mjenja cinjenice je da je on prošao citavu Željinu školu,kao maloljetnik sa 17 godina ušao u prvi tim (Amar ga licno prekomandovao u prvi tim i davao mu minutažu) da je sakupio 40 nastupa za prvi tim Želje...to su cinjenice.
Niko ga nije tjerao,niti mu je neko govorio da od njega nece biti igrac vec ga je Plišek sa sobom odveo u Češku...nemojte se provaljivati sa tom pricom...znaju iz Čelika vrlo dobro kakvu im je golcinu zabio sa 20 metara (doduše tu utakmicu samo zijanili 2-3

Ali sve to ne mjenja cinjenicu da je Džeko Željino dijete...možemo ga pljuvati i dan danas ali sve to ne mjenja cinjenice je da je on prošao citavu Željinu školu,kao maloljetnik sa 17 godina ušao u prvi tim (Amar ga licno prekomandovao u prvi tim i davao mu minutažu) da je sakupio 40 nastupa za prvi tim Želje...to su cinjenice.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Stokic blizu prelaska u Vojvodinu
Svi su izgledi da ce Modrica Maksima u zimskoj pauzi ostati bez svojih ponajboljih fudbalera. Najblizi odlasku su Joco Stokic i Ducko Stajic, koji ima nekoliko ponuda. Stokic se nekoliko dana nalazi u Novom Sadu, gdje trenira s Vojvodinom. Ukoliko zadovolji, Stokic }e na proljece igrati u Meridijan ligi Srbije. Prema ranijem dogovoru, celnici Modrice Maksime dat ce zeleno svjetlo ako Stokic, nekadasnji mladi reprezentativac BiH, realizira transfer. S. M.
Svi su izgledi da ce Modrica Maksima u zimskoj pauzi ostati bez svojih ponajboljih fudbalera. Najblizi odlasku su Joco Stokic i Ducko Stajic, koji ima nekoliko ponuda. Stokic se nekoliko dana nalazi u Novom Sadu, gdje trenira s Vojvodinom. Ukoliko zadovolji, Stokic }e na proljece igrati u Meridijan ligi Srbije. Prema ranijem dogovoru, celnici Modrice Maksime dat ce zeleno svjetlo ako Stokic, nekadasnji mladi reprezentativac BiH, realizira transfer. S. M.
AMAR OSIM
- Stole iz Bora
- Kontakt:
LAKTASI Sprema se senzacionalan transfer
Stepanovic novi trener?
Ucesnik Mundijala 1998. Slobodan Komljenovic preuzima funkciju sportskog direktora
Dragoslav Stepanovic, nekadasnji trener brojnih njemackih klubova, a prije nekoliko godina i kandidat za selektora reprezentacije BiH, mogao bi uskoro preuzeti vodjenje Laktasa! Ovu senzacionalnu vijest potvrdio nam je nekadasnji reprezentativac Jugoslavije Slobodan Komljenovic, inace Stepanovicev zet, koji bi trebao obavljati funkciju sportskog direktora.
- Imam ozbiljne razgovore s ljudima iz kluba i trebao bih ovih dana potpisati ugovor na pet godina. Nece biti iznenadjenje ako Stepanovic, koji je u oktobru napustio novosadsku Vojvodinu, trenerski posao nastavi bas u Laktasima - rekao je Komljenovic.
Prema rijecima igraca koji je nastupio na Mundijalu 1998. godine, on ce pruziti i finansijsku podrsku bh. premijerligasu.
- Laktasi ce dobiti jedan dio u novcu, drugi u sportskoj opremi, a nastojat cemo osigurati i adekvatne pripreme.
Sve cemo uciniti da stabilizujemo Laktase na svim nivoima. Znam da je ekipa posljednja na tabeli, ali nece biti tragedija i nece ispasti iz Premijer lige. Uradit cemo sve da se ponovo vratimo - istakao je Komljenovic, trenutno
skaut u njemackom drugoligasu Minhenu 1860.
Inace, novi predsjednik Upravnog odbora Laktasa bit ce Dragisa Savic, dok ce Nikola Vujakovic preuzeti vodjenje
Skup{sine kluba. Z. V.
Stepanovic novi trener?
Ucesnik Mundijala 1998. Slobodan Komljenovic preuzima funkciju sportskog direktora
Dragoslav Stepanovic, nekadasnji trener brojnih njemackih klubova, a prije nekoliko godina i kandidat za selektora reprezentacije BiH, mogao bi uskoro preuzeti vodjenje Laktasa! Ovu senzacionalnu vijest potvrdio nam je nekadasnji reprezentativac Jugoslavije Slobodan Komljenovic, inace Stepanovicev zet, koji bi trebao obavljati funkciju sportskog direktora.
- Imam ozbiljne razgovore s ljudima iz kluba i trebao bih ovih dana potpisati ugovor na pet godina. Nece biti iznenadjenje ako Stepanovic, koji je u oktobru napustio novosadsku Vojvodinu, trenerski posao nastavi bas u Laktasima - rekao je Komljenovic.
Prema rijecima igraca koji je nastupio na Mundijalu 1998. godine, on ce pruziti i finansijsku podrsku bh. premijerligasu.
- Laktasi ce dobiti jedan dio u novcu, drugi u sportskoj opremi, a nastojat cemo osigurati i adekvatne pripreme.
Sve cemo uciniti da stabilizujemo Laktase na svim nivoima. Znam da je ekipa posljednja na tabeli, ali nece biti tragedija i nece ispasti iz Premijer lige. Uradit cemo sve da se ponovo vratimo - istakao je Komljenovic, trenutno
skaut u njemackom drugoligasu Minhenu 1860.
Inace, novi predsjednik Upravnog odbora Laktasa bit ce Dragisa Savic, dok ce Nikola Vujakovic preuzeti vodjenje
Skup{sine kluba. Z. V.
AMAR OSIM
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.