Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Sta cu kad je tako.Monolog je napisao/la:Ne može Makaveli bez spominjanja Španaca i(li) Barcinih igrača, nema tih para.
Naravno da je nebitan kada Pogba tu listu predvodi.M4kaveli je napisao/la: Redoslijed je totalno nebitan, ali prva 3 su fudbalski najnadareniji igraci.
Pogba jeste veliki talenat, ali nekako mi je glupo njega porediti sa gore nabrojanim ofanzivcima.Pogba je napisao/la:Naravno da je nebitan kada Pogba tu listu predvodi.M4kaveli je napisao/la: Redoslijed je totalno nebitan, ali prva 3 su fudbalski najnadareniji igraci.
Samo što je Pogba već sa 19 postao igrač koji je dokazana klasa u klubu koji je veći(ili jednak) od svih klubova iz koje dolaze navedeni talenti.
Pogba i Isco su level iznad svih.
Ispravka. Pogba je NAJBOLJI mladi defanzivni veznjak. Ovdje se u biti i govori o najboljim. Stoga mi je smiješno to što pojedinci nedokazanog Thiaga stavljaju ispred Goetzea. Mada, ti pojedinci su uglavnom oni što smatraju da je sve što dolazi iz Španije (Barcelone) najbolje na svijetu. No, istina je ipak malo drugačija.M4kaveli je napisao/la:On je sigurno najtalentovaniji na poziciji zadnjeg veznog.
Po cemu je to Thiago nedokazan ?Monolog je napisao/la:Ispravka. Pogba je NAJBOLJI mladi defanzivni veznjak. Ovdje se u biti i govori o najboljim. Stoga mi je smiješno to što pojedinci nedokazanog Thiaga stavljaju ispred Goetzea. Mada, ti pojedinci su uglavnom oni što smatraju da je sve što dolazi iz Španije (Barcelone) najbolje na svijetu. No, istina je ipak malo drugačija.M4kaveli je napisao/la:On je sigurno najtalentovaniji na poziciji zadnjeg veznog.![]()
Što se tiče Isca - isti slučaj. Istina, više je pokazao od Thiaga (ide mu u prilog što je igrao za Malagu, a ne za Barcelonu), ali Goetze je u ove 2 godine pokazao više i od ovog Španca. Jednostavno je tako.
Što pričamo o tome kad je tema "Najbolji mladi fudbaler svijeta"?M4kaveli je napisao/la:ali ovdje pricamo o tome ko je talentovaniji a ne o tome ko je vise pokazao.
Tema se zove najbolji mladi fudbaler svijeta, ali posto je nemoguce reci ko je to vecina nas diskutuje o vecem broju igraca.Monolog je napisao/la:Što pričamo o tome kad je tema "Najbolji mladi fudbaler svijeta"?M4kaveli je napisao/la:ali ovdje pricamo o tome ko je talentovaniji a ne o tome ko je vise pokazao.Razumijem ja tebe, želiš ti nekako proturiti Alcantaru, al' ne može na silu.
Nije on loš - naprotiv; i ja sam mišljenja da je jedan od najtalentovanijih mladih igrača, ali on je ove sezone bio ispod prosjeka iako je dobio dovoljno minuta da pokaže koliko zna i umije. Ne brini, ne gledaš samo ti utakmice Barcelone, imamo i mi televizore i internet i pogledamo (po)najbolju ekipu svih vremena. Thiago je mnogo obećavao, ali ove sezone je bio ispod svakog nivoa (dakle, odnosi se na ono što su mu svi mogući stručnjaci predviđali).
nije istina.M4kaveli je napisao/la:Kada god ima priliku pokaze svoj potencijal u Barceloni.
Nisam stigao pogledati, tako da u ovo ne ulazim. Osvrnuo sam se isključivo na igre u Barceloni, jer sam to gledao. Prvenstvo za igrače do 21 godinu ne gledam.M4kaveli je napisao/la:Kako sada taj isti Alcantara igra na U21 prvenstvu
Daleko od toga da je odlicno odigrao svaku utakmicu, cak je u nekima bio los, ali nije da su Gotze i Isco svaku savrseno odigrali a pod manjim su pritiskom i znaju da su starteri u svakoj narednoj tekmi.Monolog je napisao/la:Pa gledao sam ga dovoljno da ti odmah kažem kako ovonije istina.M4kaveli je napisao/la:Kada god ima priliku pokaze svoj potencijal u Barceloni.
Da ne pretjerujem, gledao sam ga sigurno 10-ak puta ove sezone. Možda je 2x odigrao kako treba, u ostalih 8 utakmica je bio ispod renomea "najtalentovanijeg igrača".
Nisam stigao pogledati, tako da u ovo ne ulazim. Osvrnuo sam se isključivo na igre u Barceloni, jer sam to gledao. Prvenstvo za igrače do 21 godinu ne gledam.M4kaveli je napisao/la:Kako sada taj isti Alcantara igra na U21 prvenstvu
I predsezonske utakmice i sada utakmice za U21 na Euru.Monolog je napisao/la:![]()
Nema šta, ubio si me. Posebno u onim utakmicama gdje Thiago dobije 10-ak minuta u garbage timeu i tako "nabere" kvotu od 40-ak utakmica.![]()
Budimo realni, taj isti Thiago ima 50 minuta u prosjeku.![]()
Onih 10 utakmica što sam gledao su tekme koje je počeo (na to se odnosilo). Helem, baš me zanima šta je uradio u preostalim utakmicama kada je dobijao minutažu na kapaljku.Mislim, fakat me zanima kako je u tim utakmicama pokazao da spada u 3 najbolja mlada igrača (ili pet, kako god da okreneš).
I, ne valja lagati. Odigrao je 36 utakmica (računajući tekme u kojima je ulazio u garbage timeu).
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.