Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 14 jun 2013, 15:09

Dzeko opra' s ovim slikama na fejsbuku.
Puna mi naslovnica njegovih slika, em nešta krevet, em lopta, em skače, em se kupa, em vozi biciklo.
Alo' rođače. Pa gdje ti je masa pic.ko izdefinisana? :mrgreen: :mrgreen:
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 14 jun 2013, 18:03

Volio bi ga viditi u jednom velikom klubu, ali da bude prvi napadac...najradije u Juventusu ali moze i AC Milan, samo neka imaju Balotellija pod kontrolom.

Slazem se sa Mancinijem da bi zabijao 20-30 golova po sezoni u Italiji...vrijeme je za nove izazove i uspjehe..sve sto se moze osvojiti sa Manchester City-em..to je vec Dzeko osvojio.

Ako i sledecu sezonu ostane u City-u bice samo zbog novca...i izgubicu svo postovanje premi Dzeki kao fudbaleru i kao covjeku.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 jun 2013, 18:24

Dzeko vs Tevez (statisticki gledano):

slika

slika

slika

slika

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 14 jun 2013, 18:46

+ Dzeko je ljepsi. Ha ja, cista pobjeda.

Emir000
Kontakt:

Post Postao/la Emir000 » 14 jun 2013, 20:38

momciluci, pogledajte komentare.. "dzeko ili tevez"

http://www.eplindex.com/33559/dzeko-or- ... ment-11660" onclick="window.open(this.href);return false;

ray williams opet na potezu, jest legenda

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 14 jun 2013, 20:41

slika
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 14 jun 2013, 20:44

Emir000 je napisao/la:momciluci, pogledajte komentare.. "dzeko ili tevez"

http://www.eplindex.com/33559/dzeko-or- ... ment-11660" onclick="window.open(this.href);return false;

ray williams opet na potezu, jest legenda
Opet ga ti našao. Jao slucaja... ;)

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 15 jun 2013, 06:41

hz1987 je napisao/la:PANINI WORLD CUP 2014 - izbacili su probne sličice :mrgreen:

slika
To nije nista. Vidi ti buraz ovo:

http://www.ebay.com/itm/2013-Futera-Uni ... 7675.l2557

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 15 jun 2013, 07:10

slika
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 15 jun 2013, 18:55

Eh, nakon silnih prica hoce li i kome će, kad i gdje, kako i šta zabit, konacno se tema vrati na TEMU.

Od svih prica oko Edinovog transfera, meni je najdraza prica o Celziju, mislim da bi ga Morinjo vratio u dane iz Volfsburga jer je, za razliku od 'fudbl iz strendz gejm' Mancinija, on ozbiljan trener koji jako voli napadače slične njemu. Medjutim, ima tu par problema, jedan od njih definitivno, po mom misljenju, nije Cavani (iz vise razloga sumnjam da ce Morinjo dati toliko para za njega, no to je druga prica), vec su razlozi za sumnju u njegov transfer u Celzi vrlo dobar Lukaku, ali i Tores koji se jeste brukao od kad je dosao u Celzi, ali svi smo pomalo zaboravili kako je to strasan igrac kad igra u sistemu koji mu odgovara. U tome u prilog ide i ovo sto Tores veli da hoce da ostane u Celziju jer vjeruje da mu novi trener moze pomoci da ponovo bude najbolji spic na svijetu, eto vam tu http://sportsport.ba/ino_fudbal/necu-u- ... etu/107149
Osim ovoga valja napomenuti da iako je Dzeko jako potcijenjen u svom klubu, kao i u cijeloj EPL, ipak su vrlo male sanse da ga Siti proda direktnom konkurentu za naslov.

I jos samo jedna stvar, koja opet moze biti kljucna u ovoj prici, i mozda, ispasti jako dobro, a to je novi trener Sitija.
Pelegrinijev sistem haman pa podrazumijeva jakog napadača Edinovih karakteristika. Njegov Siti će biti potpuno drugačiji od Manćinijevog, izrazito napadački, a sumnjam da će se tu uzdati samo u kepece. Dakle, osim ako Pelegrini nema jaku zelju za Cavanijem (ciji dolazak bi, ja mislim, definitivno znacio Edinov odlazak) nema niti jednog razloga da Edina i naredne sezone ne gledamo u Sitiju. Ali ako ostane kod Pelegrinija, racunajte 20+ sl. sezone.
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 15 jun 2013, 20:53

Mislim da bi mu bilo dobro da ostane u Cityju , bar ovu prvu polusezonu da vidimo kako će igrati .. Ako bude davao golove , nek ostane do kraja sezone .. Stvar je takva da je City doveo neka pojačanja za vezni red , koji je već preprenatrpan igračima . Evo došli Fernandinho i Navas , na pozicije koje su već previše zauzete .. Krilo i centralni vezni .. Silva , Nasri , Milner , Yaya Toure , Sinclair , Rodwell .. Da li će Navas dobiti prednost ispred ovih spomenutih (tačnije Nasrija i Milnera) ? Možda Pellegrini sprema da proda nekoliko ovih igrača ? Od svih koji mogu igrati na desnom krilu , Navas bi Edinu bio definitivno od najbolje usluge .
On je ono klasično krilo , kojem je svrha probiti po strani koristeći svoju nevjerovatnu brzinu , i samo ubacivati i ubacivati lopte koje će Edin moći koristiti. Upravo ono što City nije radio pod vodstvom Mancinija . Teško da će Pellegrini uspjeti promjeniti taj 'mentalitet' koji Navas ima u igri . Naprotiv , mislim da će dovesti igru Cityja do toga da će Edin više zabijati nego prije . Pa Navas već nevjerovatno dugo vremena nije dao gola u Sevilli , prosto zbog svog načina igre . Međutim , zanima me , šta će Pellegrini uraditi sa svih ovih igrača koji su natrpani u veznom redu Cityja ?

Emir000
Kontakt:

Post Postao/la Emir000 » 16 jun 2013, 13:40

"LAUGHABLE: Manchester City is offering Edin Dzeko + 40 million Euros for Cavani.

But how much better is Cavani than Dzeko?

Dzeko for Bosnia: 54 games, 29 goals
Cavani for Uruguay: 50 games, 14 goals

Edin Dzeko in Bundesliga (w/out penalties): 1 goal per 136 mins
Edin Dzeko in EPL (w/out penalties): 1 goal per 139 mins

Edinson Cavani in Serie A (w/out penalties): 1 goal per 177 mins

Edin Dzeko: 1 assist per 320 mins
Edinson Cavani: 1 assist per 618 mins

Edin Dzeko blows Edinson Cavani in all the statistics. But apparently Manchester City believes Cavani is worth 40 million more than Dzeko." - bigsoccerbosnia

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 16 jun 2013, 13:49

sve jeto super,ali razlika je to sto je cavani pravi lider,i rijesava utakmicu kad ekipi ne ide,vecina utakmica se dobila njegovom zaslugom i bitnim golovima,dok Dzeko se stopi s ekipom kad njih ne ide ne ide ni njega, uvali dosta golova protiv relativno slabijih protivnika.U najvecim utakmicama Cavani pogodi i preuzme stvar u svoje ruke, dok je Dzeko vise puta zatajio,lipa prvaka poneki derbi.Faktor srece da u pravom treunutku budes to,Cavani igra u dosta slabijoj ekipi gdje dosta ovisi o njemu,a citiy ima Dzeku na svakoj poziciji

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 16 jun 2013, 13:53

Zato sto je Cavani Dzeko (borbenost i igra glavom), Rooney (trcanje, ganjanje) i Milito (zavrsnica) u jednom..... Eto sto je bolji i sto daju tolike pare za njega.....
Igra frajer i stopera i veznog i napadaca, pravi lider ekipe, a jos plus je i skoro vrhunski izvodjac prekida....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Emir000
Kontakt:

Post Postao/la Emir000 » 16 jun 2013, 14:04

ciza je napisao/la:sve jeto super,ali razlika je to sto je cavani pravi lider,i rijesava utakmicu kad ekipi ne ide,vecina utakmica se dobila njegovom zaslugom i bitnim golovima,dok Dzeko se stopi s ekipom kad njih ne ide ne ide ni njega, uvali dosta golova protiv relativno slabijih protivnika.U najvecim utakmicama Cavani pogodi i preuzme stvar u svoje ruke, dok je Dzeko vise puta zatajio,lipa prvaka poneki derbi.Faktor srece da u pravom treunutku budes to,Cavani igra u dosta slabijoj ekipi gdje dosta ovisi o njemu,a citiy ima Dzeku na svakoj poziciji
Dzeko daje vise golova protiv velike timove nego Cavani.

Dzeko gol protiv: Belgija (3), Turska (2), Spanija (1), Njemacka (1), Francuska (1), Meksiko (1), Grcka (2)
Cavani gol protiv: Colombia (1), Switzerland (1), Njemacka (1)

Dzeko:

Manchester United: 6 utakmica, 5 golova
Stuttgart: 7 utakmica, 8 golova
Schalke: 8 utakmica, 5 golova
Tottenham: 5 utakmica, 5 golova
Dortmund: 6 utakmica, 4 golova
Hofenhajm: 5 utakmica, 7 golova (u tom periodu Hoff je bio dobar)
Bajern Minhen: 8 utakmica, 4 golova
Werder Bremen: 7 utakmica, 6 golova
...ima jos samo sto sam lijen danas..

Cavani:

http://www.transfermarkt.co.uk/en/edins ... 48280.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pa ti odluci ko je bolji protiv velike timove

Jos da spomenem da 24 golova od 154 Cavanija su iz bijele tacke, dok samo 3 od 158 golova Dzeke su iz bijele tacke.

I kad ubrojis penale, Dzeko je ipak bolji, 1 gol svakih 151 minuta, Cavani 1 svakih 152 minuta (1 svakih 180 minuta bez penale).

Asistencije? Dzeko 1 svakih 346 minuta, Cavani 1 svakih 543 minuta

Dzeko je bolji u svim segmentama igre nego Cavanija, ali nekima to nije dovoljno, jer je ovome ime Edin Dzeko, a ovome Edinson Cavani, vise popularan, ima dugu kosu, bleacherreport, televizija, medija mu lize k****, a to neki bosanci prihvatu iako ih Dzeko seli do brazila sa njegovim golovima. Cavani nije bolji i nikad nece biti bolji od Dzeke.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 16 jun 2013, 14:10

izvini brate,ali npr.. golovi DZeke unitedu,nakog sto su imali 10 igraca i nakon sto su bili devastirani od 1-3 ili 1-4 i ti slicni golovi imaju manju tezinu od rijesavanja utakmice,vecina golova Dzeke su servirani jer ima jaku ekipu koja stvori puno prilika,dok Cavani mora sam izborit priliku i stvorit je jer mu je ekipa relativno slabija od vodecih u ligi.Ja bi volio da je rijesio dvije utkamice u ligi prvaka i city bi prosao grupu ,nijanse odredzuju kvalitete te klase igraca ali su na strani cavanija trenutno,a city je ekipa kojoj reultat treba trenutno,mozda se promjeni ako Dzeko promjeni klub

kenozoric10
Kontakt:

Post Postao/la kenozoric10 » 16 jun 2013, 14:13

Vidjet cemo ga vcrs protiv Španije,nece moc meda :)
Skin Diamond <3 :D

bubreg
Kontakt:

Post Postao/la bubreg » 16 jun 2013, 14:16

ciza je napisao/la:izvini brate,ali npr.. golovi DZeke unitedu,nakog sto su imali 10 igraca i nakon sto su bili devastirani od 1-3 ili 1-4 i ti slicni golovi imaju manju tezinu od rijesavanja utakmice,vecina golova Dzeke su servirani jer ima jaku ekipu koja stvori puno prilika,dok Cavani mora sam izborit priliku i stvorit je jer mu je ekipa relativno slabija od vodecih u ligi.Ja bi volio da je rijesio dvije utkamice u ligi prvaka i city bi prosao grupu ,nijanse odredzuju kvalitete te klase igraca ali su na strani cavanija trenutno,a city je ekipa kojoj reultat treba trenutno,mozda se promjeni ako Dzeko promjeni klub
jesu vala stvarali su prilike, ponekad se znalo desiti da ima i 2 prilike po utakmici. kakve crne prilike pa onaj fudbal sto je city igrao zadnje sezone je nesto najsporije sto sam vidio u zadnjih 100-110 godina.
Izađite na balkone, pojedite šampinjone.

Emir000
Kontakt:

Post Postao/la Emir000 » 16 jun 2013, 14:20

ciza je napisao/la:izvini brate,ali npr.. golovi DZeke unitedu,nakog sto su imali 10 igraca i nakon sto su bili devastirani od 1-3 ili 1-4 i ti slicni golovi imaju manju tezinu od rijesavanja utakmice,vecina golova Dzeke su servirani jer ima jaku ekipu koja stvori puno prilika,dok Cavani mora sam izborit priliku i stvorit je jer mu je ekipa relativno slabija od vodecih u ligi.Ja bi volio da je rijesio dvije utkamice u ligi prvaka i city bi prosao grupu ,nijanse odredzuju kvalitete te klase igraca ali su na strani cavanija trenutno,a city je ekipa kojoj reultat treba trenutno,mozda se promjeni ako Dzeko promjeni klub
Sta bi onda sa Wolfsburgom? Kanta ekipa, dao 1 gol svakih 135 minuta.

A ako mislis da Dzeko dobiva vise sansi za gol igrajuci za City nego Cavani za Napoli tesko se varas. Gledo sam Napolija nekoliko puta ma Cavani ima vise sansi od Dzeke, da bi Dzeko imao Hamsika pored sebe zabio bi vise golova nego u Cityiju.

Emir000
Kontakt:

Post Postao/la Emir000 » 16 jun 2013, 14:22

bubreg je napisao/la:
jesu vala stvarali su prilike, ponekad se znalo desiti da ima i 2 prilike po utakmici. kakve crne prilike pa onaj fudbal sto je city igrao zadnje sezone je nesto najsporije sto sam vidio u zadnjih 100-110 godina.
bas tako

-yaya, aguero, i nasri mu skoro nikako ne daju loptu
-tevez mu daje loptu samo kad nema druge opcije
-silva mu daje samo kad ne moze dati agueru ili tevezu
-nemaju krila da koristu glavu dzeke

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.