FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

fedeltafrotta
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fedeltafrotta » 15 jun 2013, 22:57

dobar je škaljić ;)

bravo šefe, zna maestro šta radi

VTŽ
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Vils
Kontakt:

Post Postao/la Vils » 15 jun 2013, 23:33

Kakav je ovaj Silva (Sadiković)?
Je li ga ko gledao u Radniku iz Hadžića, možda na onim prijateljskim sa nama ako je tad igrao.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!!!

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 15 jun 2013, 23:38

Vils je napisao/la:Kakav je ovaj Silva (Sadiković)?
Je li ga ko gledao u Radniku iz Hadžića, možda na onim prijateljskim sa nama ako je tad igrao.

Ono kratko što sam gledao na prozivci, ima fin pregled igre, igra vrlo često na prvu (tika-taka). Vidjet ćemo sve u nastavku...
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 15 jun 2013, 23:41

I ja sam malo skeptican u vezi Skaljica,32 godine nije ni igrao jedno vrijeme.Ali ako AO misli da mu takav igrac treba nema razloga da sumnjamo.
Uostalom da je dovodjenje Skaljica i produzenje s Vasilicem "kupovanje vremena" dok se ne renovira u potpunosti stoperski tandem.
Ne znam samo sta se s golmanom misli,ovo ostalo se sve moze i nekako pokriti.
SLOBODA NAVIJAČIMA

droba
Kontakt:

Post Postao/la droba » 15 jun 2013, 23:45

Samo treba imati strpljenja i vjerovati Amaru . Biti će pojačanja i to prilično dobra samo lagano
sigurno je da će doci golman i jos 2 do tri solidna igrača. **** govorim solidni jer sve dok se nedokazu ne mogu reci dobri jer kod nas su mnogi dobri igraci bili nula jer Zeljo je Zeljo a mnogi se ne znaju nositi sa tim.
Veliki pozzzz

vendeta1921
Kontakt:

Post Postao/la vendeta1921 » 16 jun 2013, 00:58

Ma ja mislim da ove sezone u Europu ulazimo bez ikakvih ambicija i da je ovo samo popunjavanje rupa i da se ceka sljedeca sezona kad cemo biti nosioci i bar po meni je neka Amarova zamisao da tad pocnemo gradit ekipu jer cemo kao nosioci imati puno vise sansi nego sada ;)
Za ovaj grb nije umrjeti grijeh!!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 jun 2013, 01:11

Kakva je situacija u klubu, ja sam zadovoljan urađenim do sada, mogu reći prezadovoljan, evo zašto.
Do sad su otišli Yoshida, Ćutuk i Smajić a došli Zeljković, Škaljić i Bučan. Sami procijenite da li su bolji ovi što su došli ili što su otišli :D
Pored njih tu su još Kjosevski, Bajić, Hasanhodžić i Ramić.

Bogi, Bekrić, Adilović, Benjo i Svraka su na izlaznim vratima, ali nisu otišli još. Kada oni odu a dođu polovnjaci iz 3. lige Crne Gore onda se može reći da je nešto loše odrađeno.
Do tad je, bar meni, ovo extra.

Treba imati na umu da, Amar je to rekao 20 puta, odlasci diktiraju dolaske. Za sad je tako i bilo, ovi što su otišli dovedene su zamjene u vidu novih igrača ili juniora (ko od vas može garantovati da je recimo Ćutuk bolji od Hasanhodžića ili Bukvić od Kjosevskog).

Tek je počelo sve, polako, za sad je dobro. Valjalo bi samo zadržati Aru i Anotlovića.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 16 jun 2013, 01:24

Zasad sam zadovoljan...
I prije sam rekao da ce doci 3-4 igraca iz nase lige i jedan izvan granica..a to cemo jos vidjeti ;)
I po milioniti put ARA ce ostati tu sa nama def do zime e onda ce se vidjeti sta kako..
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

mulumbu1921
Kontakt:

Post Postao/la mulumbu1921 » 16 jun 2013, 09:13

ceze je napisao/la:Kakva je situacija u klubu, ja sam zadovoljan urađenim do sada, mogu reći prezadovoljan, evo zašto.
Do sad su otišli Yoshida, Ćutuk i Smajić a došli Zeljković, Škaljić i Bučan. Sami procijenite da li su bolji ovi što su došli ili što su otišli :D

Bogi, Bekrić, Adilović, Benjo i Svraka su na izlaznim vratima, ali nisu otišli još. Kada oni odu a dođu polovnjaci iz 3. lige Crne Gore onda se može reći da je nešto loše odrađeno.

Treba imati na umu da, Amar je to rekao 20 puta, odlasci diktiraju dolaske. Za sad je tako i bilo, ovi što su otišli dovedene su zamjene u vidu novih igrača ili juniora (ko od vas može garantovati da je recimo Ćutuk bolji od Hasanhodžića ili Bukvić od Kjosevskog).

Tek je počelo sve, polako, za sad je dobro. Valjalo bi samo zadržati Aru i Anotlovića.
antolovic ti je otisao :)
ZIVIO NAM OSIM DRAGI !

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 16 jun 2013, 09:33

slika

Na danasnji dan odigrali sa Interom 3-3 pred oko 50 000 gledalaca...

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 16 jun 2013, 09:51

Postao/la nime_tm87 dana 16 jun 2013, 08:33

Na danasnji dan odigrali sa Interom 3-3 pred oko 50 000 gledalaca...

BIo .na moju sreću. na tadašnjem koševu i gledao tadašnje zvijezde Italijanskog i Yu fudbala.Valjda ću opet dočekati slične tekme

mulumbu1921
Kontakt:

Post Postao/la mulumbu1921 » 16 jun 2013, 09:53

16. juna 1971. godine jedan od najboljih i najtrofejnijih bh. klubova, fudbalski klub "Željezničar" odigrao je prijateljsku utakmicu protiv milanskog Intera. Tom prilikom, Inter je gostova na Koševu u sklopu obilježavanja godišnjice osnivanja fudbalskog kluba "Željezničar", te je na taj način uveličao 50. rođendan sarajevskih "Plavih". Utakmica je završena rezultatom 3-3.

Izvještači su zabilježili da je bilo oko 50.000 gledalaca. "Plave" je u ovom dvoboju "pojačao" nogometaš Crvene zvezde Dragan Džajić, koji je prema očekivanjima pružio izvanrednu partiju. Gledaoci su mogli uživati, jer su vidjeli mnogo lijepih poteza, akcija i šest golova.

Za Željezničar su tada igrali: Janjuš, Kojović, Bećirspahić, Bratić, Katalinski, Hadžiabdić, Jelušić, Janković, Bukal, Sprečo i Džajić.

Gosti su prvi došli u vodstvo već u 4. minuti. Centarfor Roberto Bonisenja je sa šesnaest metara matirao Janjuša. Željezničar je izjednacio jedanaest minuta kasnije, poentirao je Janković. U 45. minuti, loptu je na desnom krilu primio brzonogi Jelušić i u pravom trenutku uputio centaršut. Džajić je prihvatio i gotovo iz nemoguće situacije pogodio mrežu Bordona. Na odmor se otišlo pri rezultatu 2-1 za "plave".

Nastavak je donio atake gostiju iz Milana. Bonisenja je poravnao u 63. minuti, kad je iskoristio neopreznost Katalinskog i Hadžiabdića. U trenucima kad se očekivalo da će mnogo ofanzivniji domaći tim doći do novog vodstva, desilo se suprotno. Macola je u 67. minuti promarširao kroz Željinu odbranu i plasirao loptu u mrežu za 2-3. Poravnanje stiže samo tri minute kasnije. Džajić je prevario nekoliko gostujućih nogometaša, oboren je, a sudija je dosudio prekršaj. Slobodan udarac je izveo Bukal. Na oduševljenje prisutnih lopta je završila u lijevom uglu Bordonovog gola. Majstorija za konačnih 3-3.
ZIVIO NAM OSIM DRAGI !

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 16 jun 2013, 10:04

[youtube][/youtube]

Da malo moral podignemo, cisto da se vidi kako slabije ekipe mogu da se nose sa velikanima.. ;)

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 16 jun 2013, 10:08

[youtube][/youtube]

Ovako se igra , a ne skidaju se gaće unaprijed. :lol: :lol: :lol:
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 16 jun 2013, 10:13

Pričamo o nekim budžetima, a ljudi sa posla dođu i igraju lopte amaterski, znate koliki je njihov budžet mizeran.
Kakve ti fajde ako budeš i nosilac, ako nemaš dobru ekipu, pa ima i autsjadera koji znaju izbaciti favorita, kao ovaj primjer.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 16 jun 2013, 10:45

Ma buraz, i kod nas je amaterska liga, samo nije zvvanično. Da NSBiH malo više pritisne klubove zbog dugova, svi bi morali preći u amatere jer su svi u dugovima sem možda mi i Široki. I kone samo gomilaju dugove, kad tad će im se to obiti o glavu. Taj Dudelange je i Zrinjski izbacio u sezoni 2004/2005. eto koliko mi odskačemo od njih, ćak šta više, gori smo od njih. Samo se tješimo da smo iznad....
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 16 jun 2013, 10:47

DzoleZeljo je napisao/la: Da malo moral podignemo, cisto da se vidi kako slabije ekipe mogu da se nose sa velikanima.. ;)
Da, ali oni su imali Osima za trenera :mrgreen:
NAPRIJED NARODE!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 16 jun 2013, 10:50

Zeman je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la: Da malo moral podignemo, cisto da se vidi kako slabije ekipe mogu da se nose sa velikanima.. ;)
Da, ali oni su imali Osima za trenera :mrgreen:
:D :D Dobra, dobra.. :mrgreen:

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 16 jun 2013, 11:39

Prema riječima Amara Osima, menadžera plavih, sa Škaljićem nije potpisan ugovor, a da li će biti zavisi od njega samog.
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 16 jun 2013, 11:48, ukupno mijenjano 1 put.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 jun 2013, 11:44

mulumbu1921 je napisao/la:
ceze je napisao/la:Kakva je situacija u klubu, ja sam zadovoljan urađenim do sada, mogu reći prezadovoljan, evo zašto.

antolovic ti je otisao :)
Znam.
Ali bile su neke priče da bi se možda mogao vratiti, malo vjerovatno, ali bi valjalo.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer i 60 gostiju.