A Song Of Ice And Fire - George R.R. Martin
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: A Song Of Ice And Fire - George R.R. Martin
Vaše mišljenje, da li je Theon zaslužio sve ono što mu Ramsay Bolton radi?
- Donnie Darko
- Kontakt:
Definitivno.sandiegochargers je napisao/la:Vaše mišljenje, da li je Theon zaslužio sve ono što mu Ramsay Bolton radi?

Btw meni je treca sezona najmanje u rangu prve dvije, a vidim ima dosta njih kojima se ne svidja, fol presporo. Ko da su eto prve dvije sezone bile pune akcije. Svi pricaju ko da je cijela druga sezona bila u rangu crnih voda. Tu je to negdje, mislim da prilicno dobro drze konstantnu sto se tice kvalitete.
Izgleda sporo zato sto je ova sezona samo pola knjige i radi se mnogo opsirnije. Sto se meni naravno sviđa. A i gledaoci se ovako mogu mnogo bolje upoznati s likovima i vidjeti sta cemu vodi. U suprotnom bi sve bilo prepuno akcije, ali bi ljudi ostali i pomalo zbunjeni kao sto se desilo u prve dvije sezone. Neki jos uvijek ne znaju ko je ko, niti zasto se neke stvari desavaju.
Theon ono ne zasluzuje. Niko ono ne zasluzuje. On je samo jedan zbunjeni djecak koji je imao krizu identiteta, cesto je pogresno shvacen itd. Pravio je greske, ali se i kajao. Iako mu u Winterfellu niko nista nazao nije uradio, ostao bi bez glave iste sekunde da je njegov otac poprijeko pogledao Sjever. Nije lako odrastati s tim saznanjem, a jos je gore kad te svi konstantno podsjecaju na to. Ipak, on je do svog oca bio krenuo s najiskrenije dobrim namjerama, ali **** ga, nije tesko shvatiti zasto ga je Balon preobratio. Tesko je ne poslusati oca, bez obzira koliki supak on mogao biti.
Theon ono ne zasluzuje. Niko ono ne zasluzuje. On je samo jedan zbunjeni djecak koji je imao krizu identiteta, cesto je pogresno shvacen itd. Pravio je greske, ali se i kajao. Iako mu u Winterfellu niko nista nazao nije uradio, ostao bi bez glave iste sekunde da je njegov otac poprijeko pogledao Sjever. Nije lako odrastati s tim saznanjem, a jos je gore kad te svi konstantno podsjecaju na to. Ipak, on je do svog oca bio krenuo s najiskrenije dobrim namjerama, ali **** ga, nije tesko shvatiti zasto ga je Balon preobratio. Tesko je ne poslusati oca, bez obzira koliki supak on mogao biti.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.
- Nail for Real
- Kontakt:
Ova ce epizoda najbolje pokazati moc Tywina Lannistera, nema zajebancije s njim.
A Maise Williams (Arya) ponovo ponajbolje glumi.
[youtube][/youtube]
A Maise Williams (Arya) ponovo ponajbolje glumi.
[youtube][/youtube]
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Pauza ove sedmice

The Others come when it is cold, most of the tales agree. Or else it gets cold when they come. Sometimes they appear during snowstorms and melt away when the skies clear. They hide from the light of the sun and emerge by night... or else night falls when they emerge.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Da proslavimo spoiler tag
Meni ni spoiler tag ne pomazeeee.Moram ja otvorit.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Nabavio sve knjige
Nikad mi nije bilo draže što sam pare potrošio.
Lagunino izdanje 8 knjiga 100 i nešto jače maraka

gdje si narucio?LBJ MVP je napisao/la:Nabavio sve knjigeNikad mi nije bilo draže što sam pare potrošio.
Nesto sad kad rece da je oko 100Km kontam da to uzmem mjesto bicikla.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Bio danas u Beogradu,naiđem pored Lagune,uđem i uzmemOtelo je napisao/la:gdje si narucio?LBJ MVP je napisao/la:Nabavio sve knjigeNikad mi nije bilo draže što sam pare potrošio.
Nesto sad kad rece da je oko 100Km kontam da to uzmem mjesto bicikla.

A ja kontao ti narucio.
Ja gledam na netu sad.8 knjiga=168km al ne znam za nacin dostave

Ja gledam na netu sad.8 knjiga=168km al ne znam za nacin dostave

- Donnie Darko
- Kontakt:
Osam knjiga? 

Prva 2 dijela jedna knjiga ostala 3 po 2 knjige.
Al izadje skupo kad se narucuje:168Km+10+7+nacin dostave bilo bi priblizno 200Km
Ja imam Algoritmovo izdanje. Šest knjiga, tvrde korice. Ako se ne varam bile su 180 - 200 kn po knjizi. Inače te su knjige krive što sam 2005. uprskao ljetne ispitne rokove i umalo batalio godinu. Umjesto da sam učio za ispite, ja sam svake sedmice išao u VBZ da kupim novu knjigu i tako četiri sedmice za četiri knjige. 
Inače bih preporučio izdanje na engleskom jeziku, jer niti jedan prijevod se ne može mjeriti sa originalom. E-book (epub/mobi format za kindle, ipad ili računar) set prve četiri knjige na Amazonu za $20.52 i zadnja knjiga A Dance with Dragons je nekih $11- $12.
Također dobra stvar za pročitati - u iščekivanju A Winds of Winter u sklopu ASOIF - jeste Tales of Dunk and Egg. Radnja tri knjige je smještena stoljeće prije A Game of Thrones, u vrijeme vladavine Kuće Targaryen i prati pustolovine putujućeg viteza i njegovog štitonoše, koji je zapravo prijestolonasljednik.
Pošto su knjige ogromne, izdanja na različitim jezicima često polove jednu knjigu u dva toma. Izvorno, američko izdanje ima pet knjiga: A Game of Thrones, A Clash of Kings, A Storm of Swords, A Feast of Crows i A Dance of Dragons. Šesta, koja treba tek izaći, je A Winds of Winter. Poslije nje će sigurno biti još jedna: A Dream of Spring.
Inače, knjige su inspirisane serijom ratova iz engleske historije: Wars of the Roses (Ratovi Ruža). U pitanju je bila dugogodišnja borba za englesku krunu između Kuća Lancaster i York (direktna inspiracija za Lannister i Stark). Ime je dobio po grbovima dvije kuće: crvena ruža za Lancaster i bijela za York.

Inače bih preporučio izdanje na engleskom jeziku, jer niti jedan prijevod se ne može mjeriti sa originalom. E-book (epub/mobi format za kindle, ipad ili računar) set prve četiri knjige na Amazonu za $20.52 i zadnja knjiga A Dance with Dragons je nekih $11- $12.
Također dobra stvar za pročitati - u iščekivanju A Winds of Winter u sklopu ASOIF - jeste Tales of Dunk and Egg. Radnja tri knjige je smještena stoljeće prije A Game of Thrones, u vrijeme vladavine Kuće Targaryen i prati pustolovine putujućeg viteza i njegovog štitonoše, koji je zapravo prijestolonasljednik.
Pošto su knjige ogromne, izdanja na različitim jezicima često polove jednu knjigu u dva toma. Izvorno, američko izdanje ima pet knjiga: A Game of Thrones, A Clash of Kings, A Storm of Swords, A Feast of Crows i A Dance of Dragons. Šesta, koja treba tek izaći, je A Winds of Winter. Poslije nje će sigurno biti još jedna: A Dream of Spring.
Inače, knjige su inspirisane serijom ratova iz engleske historije: Wars of the Roses (Ratovi Ruža). U pitanju je bila dugogodišnja borba za englesku krunu između Kuća Lancaster i York (direktna inspiracija za Lannister i Stark). Ime je dobio po grbovima dvije kuće: crvena ruža za Lancaster i bijela za York.
Zadnja izmjena: revan, dana/u 26 jun 2013, 21:25, ukupno mijenjano 1 put.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
Jel prodaje amazon i u BiH da vidim mogu li njihove narucit?
Ja sam kupio normalno preko Intesine kreditne kartice. Malo šta danas na netu ne možeš kupiti našom karticom.Otelo je napisao/la:Jel prodaje amazon i u BiH da vidim mogu li njihove narucit?
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
A mozel se platit preko poste ?revan je napisao/la:Ja sam kupio normalno preko Intesine kreditne kartice. Malo šta danas na netu ne možeš kupiti našom karticom.Otelo je napisao/la:Jel prodaje amazon i u BiH da vidim mogu li njihove narucit?
btw.jel ovo to?
" onclick="window.open(this.href);return false;
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.