FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

7aprildomemoj

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la 7aprildomemoj » 15 jun 2013, 19:56

Neko je spomeno plate u Bratstvu pa samo da pojasnim. Igrači sa strane imaju platu 1000 + uz premije, plaćen stan i hranu. Činjenica da recimo Panta godinama, možda i 5-6 godina igra u Bratstvu a ne u rodnom gradu govori da je zadovoljan primanjima. Vjerujem da kad bi mu Sloboda pružila približne uslove da bi prešo bez razmišljanja. Nek Amerikanac odriješi kesu i eto igrača :mrgreen:
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 15 jun 2013, 20:34

onda il imaju 2-3 igraca sa strane maksimum, il lazu navijace il kompletne budale vode taj klub...

sa 1000 KM + hrana, stan i premije po igracu moras imati tim koji najmaje igra premijer ligu i to je stabilan ligas. A ako hoce Panta i Efendic takve uslove onda daleko im kuca od Slobode, za takve pare mozes naci za klasu bolje igrace..

ne znam, ne vjerujem da u ovoj ligi iko ima takva primanja , a kamo li tako prosjecni igraci. Mozda 3-4 igraca u citavoj ligi da imaju takve uslove ili kao sto rekoh takve budale vode klub da ih muze ko stigne....sa tom lovom , ako mozes platit 10-ak igraca tako, sam siguran da mozes bez problema igrati premijer ligu.

jedini nacin da izadje na 1500 ( sto je ukupno ovo navedeno gore), je da ima 200-300 do 500 maraka od kluba a ostalo kao plata za rad u firmi od predsjednika kluba ili nekog iz uprave.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 15 jun 2013, 21:54

U Gračanici kao što je poznato načelnik općine je i BABO kluba a koliki je fanatik da čak sjedi na klupi i diktira taktiku i izmjene tokom tekme. Sa budžeta općine 90 % sredstava od sporta ide Bratstvu a to nije sve jer otkida od kulture, ekologije itd. i namiče Bratstvu. Eto Panta je sa Mosnika pa ako ima neko da ga poznaje nek ga pita za primanja. Valjda nije obavezan šutit o tome :mrgreen:
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 15 jun 2013, 22:51

1000 KM(sa nekim bonusima) uopšte nisu neke pare za kvalitetniju polovicu ekipe, pa ni za klubove 1 Federalne lige.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 15 jun 2013, 22:58

Heller je napisao/la:1000 KM(sa nekim bonusima) uopšte nisu neke pare za kvalitetniju polovicu ekipe, pa ni za klubove 1 Federalne lige.
U pravu si, nije teško sastavit takav ugovor kao što su ga u Slobodi godinama unazad imali igrači poput Gavarića, Smajlovića i ostalih (imali po 2500+ KM platu).. to nije nikakav problem! Problem je vidiš isplatit te plate a isto tako do tog novca se može doć preko tužbi kao što su ova dva gore navedena.

Kao što reče @ultrastyle teško i da 5 igrača u ovoj ligi ima takve uslove. Mislim da je to veliki problem drug moj u ovakvoj ligi i sa ovakvim stanjem fudbala u državi. Dvojica sa takvom platom u ekipi je mnogo, kakva crna polovica ekipe :D
075

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 15 jun 2013, 23:04

TzBulevar87 je napisao/la:
Heller je napisao/la:1000 KM(sa nekim bonusima) uopšte nisu neke pare za kvalitetniju polovicu ekipe, pa ni za klubove 1 Federalne lige.
U pravu si, nije teško sastavit takav ugovor kao što su ga u Slobodi godinama unazad imali igrači poput Gavarića, Smajlovića i ostalih (imali po 2500+ KM platu).. to nije nikakav problem! Problem je vidiš isplatit te plate a isto tako do tog novca se može doć preko tužbi kao što su ova dva gore navedena.

Kao što reče @ultrastyle teško i da 5 igrača u ovoj ligi ima takve uslove. Mislim da je to veliki problem drug moj u ovakvoj ligi i sa ovakvim stanjem fudbala u državi. Dvojica sa takvom platom u ekipi je mnogo, kakva crna polovica ekipe :D
Polovica prve ekipe znaci 3-5 igraca + ostatak 400-700 mjesecno nije veliki izdatak, izracunaj sam ;) ;) ;) ( i mislio sam na nekih prvih 5-6 ekipa, ne na Troglav i ostale koji su ispali uz duzno postovanje :)
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

MladostPuracic
Kontakt:

Re: Re:

Post Postao/la MladostPuracic » 15 jun 2013, 23:27

samolukavac je napisao/la:
fukaratz je napisao/la:krenimo redom od iduce godine u dresu Slobode gledamo Almira Halilovica (Zvijezda), Mirhada Mehanovica i Eldina Trumica (Radnicki)! Takodjer spominje se Jasmin Mujkic (Bratstvo), Romeo Mitrovic (Dinamo) i Emir Hodzic (radnicki)! to je tek pocetak!
Za Mirhada nema šanse da pređe u Slobodu, a što se tiče Trumića to je već moguće ako se ne dogovori sa upravom Radničkog, takođe Emir Hodžić to je naš rezervni golman koji ima 22 godine mogao bi i on da pređe jer pored Lugavića ovdje ne može u prvu postavu.......;)
Druže Mirhad je s obje noge u Slobodi, to je riješena stvar.
http://www.nkmladost.ba - Službena web stranica NK Mladost Puračić
http://www.facebook.com/Mladost.Puracic - FACEBOOK stranica NK Mladost Puračić

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 16 jun 2013, 01:36

ja ne vjerujem da u Slobodi iko ima i blizu 1000, ma ako ih ima 4-5 preko 500 evo moja glava. Grado jedini mozda oko milje, Hasic, Omic i Cejvan preko 500 ili oko, ostali sigurno manje.....

naravno da ce tih 5-6 nosioca ako ih naredne sezone dovedemo imat preko ili oko milje, ali treba naci igrace koji to zasluzuju...

ovo za Gracanicu, necu rec nista, mozda i imaju takve pare , znam da je Dasa dole glavni :D . Ali kazem ako vec daje tolike pare Panticu, moze naci igrace za klasu bolje od Saleta i pojedinaca koji igraju dole, da se prosetaju ovom ligom.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: Re:

Post Postao/la staragarda » 16 jun 2013, 02:26

MladostPuracic je napisao/la:
samolukavac je napisao/la:
fukaratz je napisao/la:krenimo redom od iduce godine u dresu Slobode gledamo Almira Halilovica (Zvijezda), Mirhada Mehanovica i Eldina Trumica (Radnicki)! Takodjer spominje se Jasmin Mujkic (Bratstvo), Romeo Mitrovic (Dinamo) i Emir Hodzic (radnicki)! to je tek pocetak!
Za Mirhada nema šanse da pređe u Slobodu, a što se tiče Trumića to je već moguće ako se ne dogovori sa upravom Radničkog, takođe Emir Hodžić to je naš rezervni golman koji ima 22 godine mogao bi i on da pređe jer pored Lugavića ovdje ne može u prvu postavu.......;)
Druže Mirhad je s obje noge u Slobodi, to je riješena stvar.
jel vidis da covjek zna ko ce i kad u SLOBODU...ovim gore navedenim je zivotni san da karijeru u lukavcu zavrse.....a rezerve i ko nema mjesta u lukavcu ce u SLOBODU na kaljenje...kakvih dijabola ovdje nema :lol: :lol:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 16 jun 2013, 09:51

@staragarda golman Hodžić (nadimak mu je Misi) koji je kod nas rezerva je dobar momak pravo, on brani odlično a 91 godište, samo što je tu Lugavić isto tako sjajan golman na njegovu žalost, i za njega ne bi bilo loše da ide jer momak hoće da brani neće na klupi da sjedi, a sa Mehanovićem sam lično pričao neki dan jer se poznajemo i on bi ostao ovdje, ali ako uprava ispoštuje sve što treba, ako ne onda ide tako da poslije odmora znat će se mnogo više.......:)

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 16 jun 2013, 12:37

samolukavac je napisao/la:@staragarda golman Hodžić (nadimak mu je Misi) koji je kod nas rezerva je dobar momak pravo, on brani odlično a 91 godište, samo što je tu Lugavić isto tako sjajan golman na njegovu žalost, i za njega ne bi bilo loše da ide jer momak hoće da brani neće na klupi da sjedi, a sa Mehanovićem sam lično pričao neki dan jer se poznajemo i on bi ostao ovdje, ali ako uprava ispoštuje sve što treba, ako ne onda ide tako da poslije odmora znat će se mnogo više.......:)
I taj mehanovic i mesi i kunta kinte idu tamo ko ponudi više para...znači KESH..a to što si ti sjedio sa njim i proći to je super
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Bratstvo81
Kontakt:

Post Postao/la Bratstvo81 » 16 jun 2013, 12:59

Kako sam nacuo neke price u nasem gradu Gracanici koje kruze moguce je da uz Pantica,Mujkica,Efendica iz Bratstva dodje jos jedan igrac Šuša,sad koliko tu ima istine znat ce se u narednom periodu inace mene sto se tice kao navijaca volio bi da se to ostvari jer sva 4-ica su odlicni igraci,pred nama je pa vidjet cemo..pozzz iz Gracanice

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 16 jun 2013, 13:01

kakav igrač je ovaj Mujkić? možda sam ja nešto pobrkao, al' on je bio jednom najbolji stijelac lige? :?
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 16 jun 2013, 13:04

Susa je onaj stoper, kapiten ?...lik je zemlja bio protiv nas, samo to je vec gomilanje stopera : grado, reno, salihovic, cejvan, susa...sto vjerovatno znaci da neko od njih ide. Susa i Grado bi strasan bedem bili, kontam ne bi nam trebali novi stoperi ni za PL, ali bi mi bilo zao da zbog svog razvoja Reno na klupi zavrsi.

Efendic i Sale su prijeko potrebni, to smo vec x puta istakli, jer bekovi su nam nula.

Bratstvo81
Kontakt:

Post Postao/la Bratstvo81 » 16 jun 2013, 13:12

ultrasstyle_tz je napisao/la:Susa je onaj stoper, kapiten ?...lik je zemlja bio protiv nas, samo to je vec gomilanje stopera : grado, reno, salihovic, cejvan, susa...sto vjerovatno znaci da neko od njih ide. Susa i Grado bi strasan bedem bili, kontam ne bi nam trebali novi stoperi ni za PL, ali bi mi bilo zao da zbog svog razvoja Reno na klupi zavrsi.

Efendic i Sale su prijeko potrebni, to smo vec x puta istakli, jer bekovi su nam nula.
Jest to je taj igrac kapiten br 6 nosi uvijek ,igra zadnje 2 godine konstantno dobro u ovoj polusezoni dao i nekoliko vazni golova za bratstvo,sad koje su to mogucnosti jer kako znam iz čarsijski prica on ima odlicne uslove u bratstvu koje mu naravno dao Helic ali opet volio bi da neko iz gracanice zaigra za slobodu poslije Muslimovica :) ,slazem se Šuša i Crnogorac stoperski par ko beton,a za mujkica takodjer odlican igrac malo ga slabije islo u ovom djelu ali dobar igrac koji bi vam puno pomogao.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 16 jun 2013, 13:51

ultrasstyle_tz je napisao/la:Susa je onaj stoper, kapiten ?...lik je zemlja bio protiv nas, samo to je vec gomilanje stopera : grado, reno, salihovic, cejvan, susa..
Ma de znaš da je Čejvan i napadač, al' kao najavljeno iznenađenje :lol: :mrgreen:

ALBOX
Kontakt:

Post Postao/la ALBOX » 17 jun 2013, 09:05

ultrasstyle_tz je napisao/la:ja ne vjerujem da u Slobodi iko ima i blizu 1000, ma ako ih ima 4-5 preko 500 evo moja glava. Grado jedini mozda oko milje, Hasic, Omic i Cejvan preko 500 ili oko, ostali sigurno manje.....

naravno da ce tih 5-6 nosioca ako ih naredne sezone dovedemo imat preko ili oko milje, ali treba naci igrace koji to zasluzuju...

ovo za Gracanicu, necu rec nista, mozda i imaju takve pare , znam da je Dasa dole glavni :D . Ali kazem ako vec daje tolike pare Panticu, moze naci igrace za klasu bolje od Saleta i pojedinaca koji igraju dole, da se prosetaju ovom ligom.
Panta je garant klasa , malo "mozga " mu treba ko Baloteliju al je
paklen igrac .... ali da me ne shvatite pogresno ako ne mozete izdvojiti
1000 za igraca koji cete q.rac ganjat pl????

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 17 jun 2013, 09:45

ALBOX je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:ja ne vjerujem da u Slobodi iko ima i blizu 1000, ma ako ih ima 4-5 preko 500 evo moja glava. Grado jedini mozda oko milje, Hasic, Omic i Cejvan preko 500 ili oko, ostali sigurno manje.....

Panta je garant klasa , malo "mozga " mu treba ko Baloteliju al je
paklen igrac .... ali da me ne shvatite pogresno ako ne mozete izdvojiti
1000 za igraca koji cete q.rac ganjat pl????
Ne izdvajaju forumasi pare za igrace i ovo ovdje sto vidis su samo pretpostavke, cak ni priblizno tacne. O tome ima ko da razmislja. Onaj igrac sto dodje u Slobodu bice informisan o svojoj zaradi i to ce se ispostovati, u to nema sumnje.
U svakom slucaju bice pojacanja, neka navijaci ne strahuju. :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 17 jun 2013, 10:46

Ma kakve hiljade u Gračanici, stanovi i prevozi :o

to je izvalio onaj naš Gračanlija "7april" koji je veoma često u pravu ali više puta pretjeruje sa kritikama na račun Bratstva

garantujem da niko u Bratstvu nema 1000 sigurnih KM-ova

mogu možda namaknut sa platom i premijama u slučaju odličnih rezultata ali to je teško

koliko sam ja upoznat plate su od 500 do 1000

nego, finale kupa je 1. augusta kako rekoše, eto prilike da vidimo "gotove" timove i dobru tekmu kao zagrijavanje za sezonu

imal bujruma, malo na Panonska pa na tekmu :)
Undici stelle - ACM 1899

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 17 jun 2013, 12:25

baltazar1 je napisao/la: imal bujruma, malo na Panonska pa na tekmu :)
Bujrum nad bujrumima,
bio za vikend...ono je ludilo

Još u nedelju naiđe Jasko, a ekipa mu s druge strane jezera..."Načelniće, ovo je top. Još samo da nam Sloboda uđe u PL gdje bi nam bio kraj" :mrgreen:
Diže Jasko palac i govori ulazimo ove godine...hahaha...je.bo me otac ako on zan koju mi ligu uopšte igramo :mrgreen:

Al ne treba mu dat disat, gdje god da ga se vidi...samo treba Slobodu spominjat
tuzlanska Sloboda

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.