Postao/la BlueSharks » 02 dec 2009, 00:09
PREMIER LIGA BIH
Sezona 2009/10
FK Željezničar
Sve utakmice
1.kolo Čelik 0-1 Željezničar
2.kolo Željezničar 1-0 Široki Brijeg
3.kolo Zvijezda 2-1 Željezničar
4.kolo Željezničar 1-1 Zrinski
5.kolo Slavija 1-1 Željezničar
6.kolo Travnik 0-0 Željezničar
7.kolo Željezničar 1-1 Rudar.P
8.kolo Borac 2-0 Željezničar
9.kolo Željezničar 4-1 Sloboda
10.kolo Modriča 2-1 Željezničar
11.kolo Željezničar 1-0 Velež
12.kolo Olimpik 0-2 Željezničar
13.kolo Željezničar 1-2 Torpedo
14.kolo Laktaši 0-1 Željezničar
15.kolo Željezničar 3-1 Leotar
15 utakmica = 7 pobjeda - 4 neriješeno - 4 izgubljene
go razlika = 19-13
bodova = 25
mjesto na tabeli = 5
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Domaće utakmice
2.kolo Željezničar 1-0 Široki Brijeg
4.kolo Željezničar 1-1 Zrinski
7.kolo Željezničar 1-1 Rudar.P
9.kolo Željezničar 4-1 Sloboda
11.kolo Željezničar 1-0 Velež
13.kolo Željezničar 1-2 Torpedo
15.kolo Željezničar 3-1 Leotar
7 utakmica = 4 pobjeda - 2 neriješeno - 1 izgubljene
go razlika = 12-6
bodova = 14
mjesto na tabeli(domaće utakmice) = 11
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gostujuće utakmice
1.kolo Čelik 0-1 Željezničar
3.kolo Zvijezda 2-1 Željezničar
5.kolo Slavija 1-1 Željezničar
6.kolo Travnik 0-0 Željezničar
8.kolo Borac 2-0 Željezničar
10.kolo Modriča 2-1 Željezničar
12.kolo Olimpik 0-2 Željezničar
14.kolo Laktaši 0-1 Željezničar
8 utakmica = 3 pobjeda - 2 neriješeno - 3 izgubljene
go razlika = 7-7
bodova = 11
mjesto na tabeli(gostujuće utakmice) = 2
Strijelci:
1.Mešanović = 8
2.bekrić = 6
Stanić = 3
Cocalić = 2
Bučan = 2
Bešlija = 1
Kovačević = 1
Radovanović = 1
Popović = 1
Moje(Vaše) mišljenje:Ja sam prezadovoljan samo kada vidim da smo u gostima osvojili 11 bodova i da smo drugi na tabeli po osvojenim gostujućim bodovima, pa sad dušmani nemaju šta pričati.Što se tiče domaćih utakmica protiv Rudara nismo nikako smjeli kiksati i to smatram jedinim kisksom na domaćem terenu uz naravno izgubljene bodove od kitara, al zato se ne brinem jer ćemo njima uzvratiti u drugom djelu sezonu 100% i to sa više golova razlike, pa eto kladioničari oparite se.Gostujuće utakmice su me toliko obradovalo ove polusezone da nemam šta prigovoriti, al ipak ostaje neka žal što makar slaviji ili travniku nismo uzeli tricu, jer smo bili bliži pobjedi i od jednih i drugih.Što se tiče igrača, iskreno Ćulum me puno razočarao, jer sam od njega mnogo više očekivao po treninzima koje sam pratio prije sezone, a pogotovo nakon one generalke protiv Olimpika.Mešanović me oduševio borbenošću i efikasnošću, jer ipak osam golova u njegovim godinama nije lahko dati, pogotovo, ako igraš u želji.Cocalić po meni naš ubjedljivo najbolji igrač, al izgleda da će nas napustiti, pa ne bih da mu dajem puno prostora.Čolić velika nada, samo ga vezati čvrstim ugovorom i bit će igračina igurno, još samo da ga Amar vremenom prebaci na njegovu prirodnu poziciju zadnjeg veznog, ove debitantsku sezonu je odigrao i više nego dobro.Mešić se pokazao veoma korisnim pojačanjem i pogotovo kada je na njega pala najveća odgovornost, odlaskom Cocalića.Radovanović, slično kao Ćulum mnogo više sam od njega očekivao nego što je pokazao.Stanić mislim da je solidno odigrao i treba mu dati još više šanse.Bešlija ne mogu da vjerujem kako igrač može propasti, samo ću to reći.Bekrić mislim da ga je ona Amarova izjava "On je naš CR" previša digla i bio je jedan od gorih tokom sezone, samo kad se sjetim one greške protiv Zrinskog plače mi se.Svraka veoma dobar igrač koji je više nego solidno odigrao i takođe će sigurno izrasti u velikog igrača.Popović, šta o njemu reći, fkt ne znam šta napisati, da nije dao onaj go protiv Laktaš tako bi ga ispljuvao.Šimić nije mnogo igrao, a ono što je odigrao je opravdao očekivanja, bar moja, a mislim i Osimova.Selimović veoma kvalitetan zadnji vezni koji zna dijeliti lopte i okretati stranu, za razliku od Muharemovića.Šehić moamk je branio solidno, kad se saberu sve njegove greške i veoma dobre odbrane, mislim da je zaslužio prolaznu ocjenu i koristim ovu priliku da se popišam na onaj naš sjever koji konstantno psujue našoj djeci od Šehića, Muharemovića, Jamaka, Džeke itd.Bajić po meni i više nego dobar, silom prilika je upao u ekipa i odradio je svoj dio posla maestralno.Bučan mislim da nam takav tip igrača veoma potreban, pogotovo u gostima kada može pobjeći odbranbenim igračima, ali kao džoker i to pod uslovom da poboljšava katastrofalnu tehniku.Mislim da sam nabrojao sve igrače Rovčanina, Kerlu, Mulalića, Gušu, Pjanića neću ni komentarisati jer nisu igrali za analizu moju.Amar Osim donio je što je najvažnije "profesionalizam" u ekipu, bar sad treniraju u istim majicam, nema kašnjenja na trening, a pogotovo zajebavanja, donio je što je inajvažnije konačno gostujuće bodove, čak 11, pojačanja koja je on birao i probavao, naravno sa parama kojim smo raspolagali su veoma kvalitetna i nije mnogo pogriješio izuzev možda Kovačevića i Popovića.U nastavku sezone očekujem uz najmanje 3 kvalitetna pojačanje, najmanje Europu, a imam neki osjećaj da ćemo se sa Širokim boriti za titulu, bježi nam 7 bodova što nije nedostižno, s tim da će Borac i Velež sigurno oslabiti i neće zadržati trenutne pozicije, sa kitarima se nikad ne zna, kod njih dolazi burno vrijeme, jer valja podijeliti pare od Europe, biće svačeg i Zrinski nam jedino može pomrsiti račune, jer će oni igrati još bolje, to je sigurno.Znači moja prognoza je 2 mjesto u ligi i finale kupa.I još nemoj da me sad mjketi neki citiraju kako sam analizirao nekog igrača, jer to je moje mišljenje i poštuj ga, ako ti misliš drugačije, slobodno napiši!
Strauss Junior