FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ultra@rajvosa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ultra@rajvosa » 01 dec 2009, 23:49

blueman-TM87 je napisao/la:Bez obzira na sve Samir Landžo je jedan od nas.Samire izdrži majstore!!!
Iako nevolim zelju,zao mi Samira,jebote mlad covjek a mozdani imao,ma sad to nebira mlado staro,jbg nadam se da ce se brzo oporavit.... Koliko je imao godina :?:

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 01 dec 2009, 23:54

Ovaj tekst je kopiran sa foruma sarajevo-x.com

Samir Landzo je kao dijete zivio u Libiji s roditeljima, koji su tamo bili na privremenom radu; nakon odsluzenog vojnog roka bio je student na odsjeku Francuskog jezika i knjizevnosti, ali ne znam da li je to i zavrsio... Onda, za vrijeme rata je, kao pripadnik Armije BiH, bio stalni pratilac francuskog filozofa koji je u to vrijeme cesto posjecivao SA, Bernard Henry-Levyja. Landzo ima preko 40 god. i ozenjen je sa onom Susan koja organizuje Kids' Fest svakog ljeta na Skenderiji.
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 01 dec 2009, 23:57

kalimero je napisao/la:
blueman-TM87 je napisao/la:Bez obzira na sve Samir Landžo je jedan od nas.Samire izdrži majstore!!!
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

legy
Kontakt:

Post Postao/la legy » 02 dec 2009, 00:02

poznajem covjeka , dosao je na celo kluba u najtezem trenutku i sigurno ga obavio posteno i najbolje sto je mogao
izdrzi SAMIRE , zeljo i manijaci su uz tebe

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 02 dec 2009, 00:09

PREMIER LIGA BIH
Sezona 2009/10
FK Željezničar

Sve utakmice
1.kolo Čelik 0-1 Željezničar
2.kolo Željezničar 1-0 Široki Brijeg
3.kolo Zvijezda 2-1 Željezničar
4.kolo Željezničar 1-1 Zrinski
5.kolo Slavija 1-1 Željezničar
6.kolo Travnik 0-0 Željezničar
7.kolo Željezničar 1-1 Rudar.P
8.kolo Borac 2-0 Željezničar
9.kolo Željezničar 4-1 Sloboda
10.kolo Modriča 2-1 Željezničar
11.kolo Željezničar 1-0 Velež
12.kolo Olimpik 0-2 Željezničar
13.kolo Željezničar 1-2 Torpedo
14.kolo Laktaši 0-1 Željezničar
15.kolo Željezničar 3-1 Leotar

15 utakmica = 7 pobjeda - 4 neriješeno - 4 izgubljene
go razlika = 19-13
bodova = 25
mjesto na tabeli = 5
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Domaće utakmice
2.kolo Željezničar 1-0 Široki Brijeg
4.kolo Željezničar 1-1 Zrinski
7.kolo Željezničar 1-1 Rudar.P
9.kolo Željezničar 4-1 Sloboda
11.kolo Željezničar 1-0 Velež
13.kolo Željezničar 1-2 Torpedo
15.kolo Željezničar 3-1 Leotar

7 utakmica = 4 pobjeda - 2 neriješeno - 1 izgubljene
go razlika = 12-6
bodova = 14
mjesto na tabeli(domaće utakmice) = 11
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gostujuće utakmice
1.kolo Čelik 0-1 Željezničar
3.kolo Zvijezda 2-1 Željezničar
5.kolo Slavija 1-1 Željezničar
6.kolo Travnik 0-0 Željezničar
8.kolo Borac 2-0 Željezničar
10.kolo Modriča 2-1 Željezničar
12.kolo Olimpik 0-2 Željezničar
14.kolo Laktaši 0-1 Željezničar

8 utakmica = 3 pobjeda - 2 neriješeno - 3 izgubljene
go razlika = 7-7
bodova = 11
mjesto na tabeli(gostujuće utakmice) = 2

Strijelci:
1.Mešanović = 8
2.bekrić = 6
Stanić = 3
Cocalić = 2
Bučan = 2
Bešlija = 1
Kovačević = 1
Radovanović = 1
Popović = 1

Moje(Vaše) mišljenje:Ja sam prezadovoljan samo kada vidim da smo u gostima osvojili 11 bodova i da smo drugi na tabeli po osvojenim gostujućim bodovima, pa sad dušmani nemaju šta pričati.Što se tiče domaćih utakmica protiv Rudara nismo nikako smjeli kiksati i to smatram jedinim kisksom na domaćem terenu uz naravno izgubljene bodove od kitara, al zato se ne brinem jer ćemo njima uzvratiti u drugom djelu sezonu 100% i to sa više golova razlike, pa eto kladioničari oparite se.Gostujuće utakmice su me toliko obradovalo ove polusezone da nemam šta prigovoriti, al ipak ostaje neka žal što makar slaviji ili travniku nismo uzeli tricu, jer smo bili bliži pobjedi i od jednih i drugih.Što se tiče igrača, iskreno Ćulum me puno razočarao, jer sam od njega mnogo više očekivao po treninzima koje sam pratio prije sezone, a pogotovo nakon one generalke protiv Olimpika.Mešanović me oduševio borbenošću i efikasnošću, jer ipak osam golova u njegovim godinama nije lahko dati, pogotovo, ako igraš u želji.Cocalić po meni naš ubjedljivo najbolji igrač, al izgleda da će nas napustiti, pa ne bih da mu dajem puno prostora.Čolić velika nada, samo ga vezati čvrstim ugovorom i bit će igračina igurno, još samo da ga Amar vremenom prebaci na njegovu prirodnu poziciju zadnjeg veznog, ove debitantsku sezonu je odigrao i više nego dobro.Mešić se pokazao veoma korisnim pojačanjem i pogotovo kada je na njega pala najveća odgovornost, odlaskom Cocalića.Radovanović, slično kao Ćulum mnogo više sam od njega očekivao nego što je pokazao.Stanić mislim da je solidno odigrao i treba mu dati još više šanse.Bešlija ne mogu da vjerujem kako igrač može propasti, samo ću to reći.Bekrić mislim da ga je ona Amarova izjava "On je naš CR" previša digla i bio je jedan od gorih tokom sezone, samo kad se sjetim one greške protiv Zrinskog plače mi se.Svraka veoma dobar igrač koji je više nego solidno odigrao i takođe će sigurno izrasti u velikog igrača.Popović, šta o njemu reći, fkt ne znam šta napisati, da nije dao onaj go protiv Laktaš tako bi ga ispljuvao.Šimić nije mnogo igrao, a ono što je odigrao je opravdao očekivanja, bar moja, a mislim i Osimova.Selimović veoma kvalitetan zadnji vezni koji zna dijeliti lopte i okretati stranu, za razliku od Muharemovića.Šehić moamk je branio solidno, kad se saberu sve njegove greške i veoma dobre odbrane, mislim da je zaslužio prolaznu ocjenu i koristim ovu priliku da se popišam na onaj naš sjever koji konstantno psujue našoj djeci od Šehića, Muharemovića, Jamaka, Džeke itd.Bajić po meni i više nego dobar, silom prilika je upao u ekipa i odradio je svoj dio posla maestralno.Bučan mislim da nam takav tip igrača veoma potreban, pogotovo u gostima kada može pobjeći odbranbenim igračima, ali kao džoker i to pod uslovom da poboljšava katastrofalnu tehniku.Mislim da sam nabrojao sve igrače Rovčanina, Kerlu, Mulalića, Gušu, Pjanića neću ni komentarisati jer nisu igrali za analizu moju.Amar Osim donio je što je najvažnije "profesionalizam" u ekipu, bar sad treniraju u istim majicam, nema kašnjenja na trening, a pogotovo zajebavanja, donio je što je inajvažnije konačno gostujuće bodove, čak 11, pojačanja koja je on birao i probavao, naravno sa parama kojim smo raspolagali su veoma kvalitetna i nije mnogo pogriješio izuzev možda Kovačevića i Popovića.U nastavku sezone očekujem uz najmanje 3 kvalitetna pojačanje, najmanje Europu, a imam neki osjećaj da ćemo se sa Širokim boriti za titulu, bježi nam 7 bodova što nije nedostižno, s tim da će Borac i Velež sigurno oslabiti i neće zadržati trenutne pozicije, sa kitarima se nikad ne zna, kod njih dolazi burno vrijeme, jer valja podijeliti pare od Europe, biće svačeg i Zrinski nam jedino može pomrsiti račune, jer će oni igrati još bolje, to je sigurno.Znači moja prognoza je 2 mjesto u ligi i finale kupa.I još nemoj da me sad mjketi neki citiraju kako sam analizirao nekog igrača, jer to je moje mišljenje i poštuj ga, ako ti misliš drugačije, slobodno napiši!
Strauss Junior

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 02 dec 2009, 00:09

VOLIM TE ZELJO

razumite ljudi moro je biti ovakav 1000 post :)
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Ton1
Kontakt:

Post Postao/la Ton1 » 02 dec 2009, 00:20

Bluesharks imam ja zamjerku.Ne sto sam navijac Sarajeva, ali ispred nas necete ove sezone.Ne provociram samo iznosim misljenje u koje sam veoma siguran.Realno , raspored vam je losiji s obzirom da nama konkurenti svi dolaze na kosevo (htjeli mi priznati ili ne jos uvijek je ovo jako domacinska liga) i zbog ovog sto sam napisao u zagradi mislim da nam je bolji raspored.Plus laktasi ce biti ala zepce pretprosle godine tako da nam je plus gostovanje njima

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 02 dec 2009, 00:27

Ton1 je napisao/la:Bluesharks imam ja zamjerku.Ne sto sam navijac Sarajeva, ali ispred nas necete ove sezone.Ne provociram samo iznosim misljenje u koje sam veoma siguran.Realno , raspored vam je losiji s obzirom da nama konkurenti svi dolaze na kosevo (htjeli mi priznati ili ne jos uvijek je ovo jako domacinska liga) i zbog ovog sto sam napisao u zagradi mislim da nam je bolji raspored.Plus laktasi ce biti ala zepce pretprosle godine tako da nam je plus gostovanje njima
Pa dobro to je tvoje mišljenje, a ovo moje i nema potrebe da se svađamo.Ali kako vam je bolji raspored, ne kontam danas sam čitao tekst u kojem Osim kaže da gostujete čini mi se 9 utakmica, a mi imamo 7 u gostima i 8 na domaćem uz to što igramo i na Koševu što je ne računam gostujućom utakmicom.
Strauss Junior

Ton1
Kontakt:

Post Postao/la Ton1 » 02 dec 2009, 00:38

BlueSharks je napisao/la:
Ton1 je napisao/la:Bluesharks imam ja zamjerku.Ne sto sam navijac Sarajeva, ali ispred nas necete ove sezone.Ne provociram samo iznosim misljenje u koje sam veoma siguran.Realno , raspored vam je losiji s obzirom da nama konkurenti svi dolaze na kosevo (htjeli mi priznati ili ne jos uvijek je ovo jako domacinska liga) i zbog ovog sto sam napisao u zagradi mislim da nam je bolji raspored.Plus laktasi ce biti ala zepce pretprosle godine tako da nam je plus gostovanje njima
Pa dobro to je tvoje mišljenje, a ovo moje i nema potrebe da se svađamo.Ali kako vam je bolji raspored, ne kontam danas sam čitao tekst u kojem Osim kaže da gostujete čini mi se 9 utakmica, a mi imamo 7 u gostima i 8 na domaćem uz to što igramo i na Koševu što je ne računam gostujućom utakmicom.
Boze sacuvaj , nije mi ni bio cilj da se svadjamo, odma sam ti napis'o nije provokacija.Nijedna ekipa ne moze gostovati 9 puta u jednoj polusezoni pa tako ni mi , 8 nam gostovanja predstoji plus dosta laksih nego vama (travnik, zvijezda,slavija,celik,sloboda i skoro otpisani laktasi, jedino teze gostovanje velez)

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 02 dec 2009, 01:05

ovo donekle ima smisla i da je upitanju prosla sezona reko bi da je to fakat prednost i da mozete cak i do titule...ali posto ove sezone ima bgm 2 i x po meni je bas gore sto vam dolaze ove jace ekipe jer se moze vrlo lako kiksati, a ko garantuje da cete dobiti neke davljenike (osim laktasa) posebno jer znas i sam kako te male ekipice u drugom djelu sezone dobijaju utakmice
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 02 dec 2009, 02:44

[youtube][/youtube]
Obratiti pažnju na proslavu Mešanovića kod trećeg gola. Delvecchio!
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 dec 2009, 02:58

A zipa ovo burazeru.Vaša je prednost jedino što vam dolaze Zrinjski i Široki.a mi njima idemo u goste.Gdje ne možeš garantovati da će te ih pobjediti.Što se tiće Borca on gostuje i nama i vama.Tako da vam je jedina prednost što ste ih vi uzeli u BL a mi zjanili.Što se tiće Veleža i mi i vi gostujemo u Mostaru.Stim što smo mi u Sarajevu uzeli sva tri boda a vi samo 1.isto važi i za Slobodu.Što se davljenika tiće svi nama dolaze na noge u Dolinu Ćupova i Čelik i Laktaši i Slavija...Laktaše će te možda i dobiti tamo,al što se Čelika tiće,hmm tu nisam baš siguran da će vam to biti lagana pobjeda.Pogotovo što je Čelik u nezavidnoj situaciji.e jedino ako kupite tekmu,onda je to druga priča.sad što se derbija tiće isto kao što ste vi nas dobili u Dolini tako isto možemo i mi vas na Hadisonu.tako da ne mislim da ste u nekoj velikoj prednosti.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 02 dec 2009, 10:59

Željovac je napisao/la: Obratiti pažnju na proslavu Mešanovića kod trećeg gola. Delvecchio!
kralj :mrgreen:
k'o da igra lopte u mahali :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 02 dec 2009, 12:18

Haha, carov :mrgreen: Kako sam se grohotom nasmijao ...
Support Velez, It's logical! ★

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 02 dec 2009, 12:34

Info sa orga vezan za Samira Landzu:

Doktori su zadovoljni.Presao je na poluintenzivnu gdje ce biti naredna 3-4 dana! Ide na bolje..
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 02 dec 2009, 12:44

Stole iz Bora je napisao/la:Info sa orga vezan za Samira Landzu:

Doktori su zadovoljni.Presao je na poluintenzivnu gdje ce biti naredna 3-4 dana! Ide na bolje..
kod mozdanih su kriticni dani 7,14, 21. Tako su mi rekli kad je moj stari imao mozdani i bogami sedmog dana u cca pola sata kad je imao mozdani, umro...samo sabura i nadat se jbg

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 02 dec 2009, 13:58

Joj Dzoka previse spamas jbte pisi postove da su "kolko tolko" pametni a ne samo da spamas i da imas vise postova :roll:
TheManiacs je napisao/la:
Npr. Ovo :roll:

pik
Kontakt:

Post Postao/la pik » 02 dec 2009, 14:54

Željovac je napisao/la:[youtube][/youtube]
Obratiti pažnju na proslavu Mešanovića kod trećeg gola. Delvecchio!
A ja lika :D :D 8-) :lol:

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 02 dec 2009, 15:05

Ovo za delveccia me podsjetilo kad smo Vazdi pjevali Gabriele Batistuta Vazda je za tebe Pele, Zeljo sampion, Zeljo sampion :mrgreen:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 dec 2009, 15:18

Seyo_TM je napisao/la:Ovo za delveccia me podsjetilo kad smo Vazdi pjevali Gabriele Batistuta Vazda je za tebe Pele, Zeljo sampion, Zeljo sampion :mrgreen:

E jbg ti sad :mrgreen: mi to pjevali krajem 90tih za Skoru, a i ovaj tvoj dio se ne rimuje malo si izokrenuo to :P
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, avalPacidoroP, ristagrad i 59 gostiju.