FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 14 jun 2013, 16:59

champions1921 je napisao/la:
@pile Jedini razlog zasto nisam nervozan je sto vjerujem Amaru ali ove odlaske ce biti tesko nadoknaditi na kvalitetan nacin.. Ostaje nam da vidimo sta ce se dalje desavati..
Vjeruj mi da nemas razloga da budes nervozan.Kazem ti neke se stvari desavaju planski.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 14 jun 2013, 17:07

CARSON je napisao/la:
zubanovic89 je napisao/la:Nek ide. Nije u formi. Imali bi prevelika očekivanja od njega, čitava bi se igra gradila na njemu a ne igra mu se.
Ne kontam većinu raje što se ovoliko brine jer ne dolaze pojačanja. Prvo otišli su igrači koji realno nisu igrali, osim bogija. Za antolovića mi nismo mogli ništa uradit, jer je čovjek bio na posudbi i znalo se 5 kola prije kraja da ide. Ako prodamo adila, svraku i benju (a imaju fine ponude) dovešćemo par igrača. Ne počinje sezona sutra pa da se brinemo, ima vremena šta vam je :mrgreen:

mozda je ruzan izraz raspad ali ako i nisi zabrinut onda pojma o fudbalu nemas razlika u kvaliteti prosle godine i ove je ogromna bez Kvesica,zolotica,zebe,smajica,bekrica,antolovica,bogicevica,beslije,smajica itd a da pitom nije niko dosao je zabrinjavajuca u najmanju ruku receno tako da sad glumiti nesto da je dobro nije
Kvesic - ne igra pola godine
Zola - nije igrao drugi dio polusezone, tomic ga super zamijenio
Smajic - sta je frajer odigrao? U dvije godine nije sastavio 2 dobra pasa
Bekric - koliko je igrao u drugoj polusezoni? kako je igrao? koliko je kila nabacio?
Antolovic - hendikep, OK ali nije nas igrac, šta treba sad prodat stadion i otkupit mu ugovor?
Bogicevic - koliko mu je godina? poslije povrede nije onaj isti, 2 gola u mariboru njegova, spor je, vrijeme je da ide. Dao je najbolje sto je mogao, ovo mu je zadnji voz da nesto zaradi i treba da ide
Beslija - Zašto njega spominješ, oprostio se
Smajic - pišeš ga dva puta, da ti nije kakav rod?
Jučer je bila prozivka, ljudi bili na odmoru, vrše se pregovori, dobri igrači ne padaju sa neba tek tako kao što vi mislite, nismo nikog prodali, prema tome teško ćemo i kupovat. To je barem prosta matematika.
I da na kraju da dodam nešto što malo ko zna kad već serete toliko na upravu. Kad je Žujo napuštao mjesto predsjednika tj kad je dao ostavku igračima se dugovalo devet plata. Do izdavanja licence svi su bili isplaćeni. To sigurno nije zasluga internet navijača, huligana i furača sa bakljama. Ohladite.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 14 jun 2013, 17:13

Bekrija nas je zaduzio nema sumnje u to i nek mu je sa srecom. Al bice mi zao ako ode bez odstete,uhar je da smo koju marku zaradili.

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 14 jun 2013, 17:16

pile87 je napisao/la:
@pile Jedini razlog zasto nisam nervozan je sto vjerujem Amaru ali ove odlaske ce biti tesko nadoknaditi na kvalitetan nacin.. Ostaje nam da vidimo sta ce se dalje desavati..
Vjeruj mi da nemas razloga da budes nervozan.Kazem ti neke se stvari desavaju planski.
Sve sto se desava,ne desava se slucajno...zar neko misli da nas matematicar nesto prepusta slucaju?? Ova cistka je davno najavljena...a i krajnje vrijeme je
Amare hvala ti...

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 14 jun 2013, 17:17

Svi ste trazili cistku bar vecina vas . Pa sad se to desava al kakva god bude ekipa titula je nasa ne sikirajte se.

fsdghdsfs
Kontakt:

Post Postao/la fsdghdsfs » 14 jun 2013, 17:20

Ja mislim da ce se ekipa pojacati na osnovu protivnika u Evropi .
Trend casual oblačenja nije izumro do danas, štaviše, popularniji je nego ikad.
Volim te Željo !

Hajde Laaaaazareee ...

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 14 jun 2013, 17:21

Za Evropu se nemamo sta spremat, ove godine u tom takmicenju nemamo sta traziti. Samo se nadam da ce se dovesti neka imena sad i da ce se kroz sljedecu sezonu graditi tim za Evropu tj. lagano dvoditi jos igraca, znam da nam nije neka situacija, ali koliko se moze...

Po jucerasnjoj prozivci, neophodan nam je stoper (bar jedan), jedan veznjak da zamjeni Zebu i Bekrica tj. jedan kreativac, ne neko kao Jamak, jedan zadnji vezni za klupe i jedno krilo. Ne trebaju to biti neki vrhunski igraci vec igraci da budu na nivou Tomica koji je odlicno odradio proljetni dio sezone.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 14 jun 2013, 17:23

terabajt je napisao/la:Svi ste trazili cistku bar vecina vas . Pa sad se to desava al kakva god bude ekipa titula je nasa ne sikirajte se.
Plus 1,tako je..Do juce neki ovdje hoce cistku i govore kako je ova ekipa limitirana i sad kad odlaze neki igraci koji su uglavnom sjedili na klupu siri se prica kako ce to biti tesko nadoknaditi,nema smisla
Zna Amar sta radi,bicemo jaci nego prosle godine igracki,to se vec da naslutiti
SLOBODA NAVIJAČIMA

ARmAn1i
Kontakt:

Post Postao/la ARmAn1i » 14 jun 2013, 17:33

pile87 je napisao/la:
Gledam, citam stalno i ovaj put ne mogu da ostanem suzdrzan i da ne napisem svoje vidjenje...

Prije svega svi, ali doslovno svi djelimo misljenje da je ekipa zrela za dublje rezove i osvjezavanja i svi su trazili promjene, nova lica itd itd.
Takodjer svi znaju da je opsta kriza sa lovom pa kako domacinstva i sve pravne subjekte u drzavi pogadja ta kriza naravno da se odrazava i na sportske klubove(Zelju), ali to nije ono o cemu zelim da pisem sada.

1. Rezemo troskove jer igraci koji su otisli ili ce otici imali su veca primanja od ovih koji dolaze, novi igraci(juniori) istina jesu dobili solidne uslove uz premije koje ce ostvariti samo rezultatima!

2. Podmladjujemo ekipu, stvaramo buducnost i jaku podlogu sa ovim igracima i vjerujte da nismo nista izgubuli na kvaliteti cak naprotiv, ovo su skolovani igraci, sportski gradjeni (znaju trcati za razliku od nekih nasih u timu), spremni su da slusaju Amara i jos napreduju, zeljni dokazivanja.

Dobijamo sigurno mnogo pokretniju i brzu ekipu, borbeniju sve nasa djeca(svi smo to trazili i potajno se nadali da ce konacno ciniti okosnicu), a ja iskreno vjerujem i kvalitetniju ekipu i samu igru, brzu,leprsavu.
Naravno da ovim momciam treba jos da sazriju, skupe iskustva, zato ce uz njih biti 5-6 starijih igraca, ali prije svega treba pruziti podrsku i istrpiti sve njih, ja sam ubjedjen da su bolji od nasih trenutnih sporih igraca Vasilica, Jamaka, Adilovica itd, a danas spori ne prolaze! Uz duzno postovanje i veliko hvala prema nabrojanim, al nije to kvalitet, nesta njima fali, a ja mislim skole fudbalske!

Idealan rasplet bi bio da se cvakne sta za Colica, Svraka, Adilovica, Bekriju pa da se malo podebljamo finansijski, a za igru i igrace tu je Amar i mi navijaci koji stvarno trebamo pruziti podrsku ovoj novoj Zeljinoj mladosti.
A ko misli da su velike razlike izmedju nasih igraca i ostatka lige i da su bolji neki Radulovici, Zlatkovici, Zadre, Stojkici i ostali vrli igraci nasih konkurenata od ovih nasih momaka u Zelji, samo nek mu Armin Hodzic sa svojih 19g bude primjer kvaliteta!
A to raspad sistema i tako ti komentari sta cemo kako cemo.. takvi nam navijaci trebaju, ali da dodju na utakmicu da malo pogledaju sve oko sebe pa da se 2-3 puta uglavi zapitaju gdje je njihov doprinos!

Nadam se da cemo svi biti prijatno iznenadjeni sljedecom sezonom i igrama nase jedine ljubavi.

P.S. Amarove bebe!:) ala Busbyeve bebe barem pribliznog uspjeha hehe..

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 jun 2013, 17:39

ARmAn1i je napisao/la:
Gledam, citam stalno i ovaj put ne mogu da ostanem suzdrzan i da ne napisem svoje vidjenje...

Prije svega svi, ali doslovno svi djelimo misljenje da je ekipa zrela za dublje rezove i osvjezavanja i svi su trazili promjene, nova lica itd itd.
Takodjer svi znaju da je opsta kriza sa lovom pa kako domacinstva i sve pravne subjekte u drzavi pogadja ta kriza naravno da se odrazava i na sportske klubove(Zelju), ali to nije ono o cemu zelim da pisem sada.

1. Rezemo troskove jer igraci koji su otisli ili ce otici imali su veca primanja od ovih koji dolaze, novi igraci(juniori) istina jesu dobili solidne uslove uz premije koje ce ostvariti samo rezultatima!

2. Podmladjujemo ekipu, stvaramo buducnost i jaku podlogu sa ovim igracima i vjerujte da nismo nista izgubuli na kvaliteti cak naprotiv, ovo su skolovani igraci, sportski gradjeni (znaju trcati za razliku od nekih nasih u timu), spremni su da slusaju Amara i jos napreduju, zeljni dokazivanja.

Dobijamo sigurno mnogo pokretniju i brzu ekipu, borbeniju sve nasa djeca(svi smo to trazili i potajno se nadali da ce konacno ciniti okosnicu), a ja iskreno vjerujem i kvalitetniju ekipu i samu igru, brzu,leprsavu.
Naravno da ovim momciam treba jos da sazriju, skupe iskustva, zato ce uz njih biti 5-6 starijih igraca, ali prije svega treba pruziti podrsku i istrpiti sve njih, ja sam ubjedjen da su bolji od nasih trenutnih sporih igraca Vasilica, Jamaka, Adilovica itd, a danas spori ne prolaze! Uz duzno postovanje i veliko hvala prema nabrojanim, al nije to kvalitet, nesta njima fali, a ja mislim skole fudbalske!

Idealan rasplet bi bio da se cvakne sta za Colica, Svraka, Adilovica, Bekriju pa da se malo podebljamo finansijski, a za igru i igrace tu je Amar i mi navijaci koji stvarno trebamo pruziti podrsku ovoj novoj Zeljinoj mladosti.
A ko misli da su velike razlike izmedju nasih igraca i ostatka lige i da su bolji neki Radulovici, Zlatkovici, Zadre, Stojkici i ostali vrli igraci nasih konkurenata od ovih nasih momaka u Zelji, samo nek mu Armin Hodzic sa svojih 19g bude primjer kvaliteta!
A to raspad sistema i tako ti komentari sta cemo kako cemo.. takvi nam navijaci trebaju, ali da dodju na utakmicu da malo pogledaju sve oko sebe pa da se 2-3 puta uglavi zapitaju gdje je njihov doprinos!

Nadam se da cemo svi biti prijatno iznenadjeni sljedecom sezonom i igrama nase jedine ljubavi.

P.S. Amarove bebe!:) ala Busbyeve bebe barem pribliznog uspjeha hehe..
Amarove bebe, sjecate se da je nedavno izjavio da mu omladinci po prvi put ne smetaju na treningu nego da su tog kvaliteta da mogu ravnopravno sudjelovati...A uostalom nismo jos poceli dovoditi igrace ... polako
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 14 jun 2013, 17:44

Prije mjesec dana hvatanje za glavu zbog price da nam stranci zele preoteti juniora Bajica (momak je fakat masina). Cim je momak potpisao (jel 'no bi 5-ogodisnji?!) ugovor odjednom se traze novi razlozi za opstu kuknjavu.
Ova nova djeca su dobro fudbalski skolovana i bice jako dobri fudbaleri.
Lani Hodzica nismo mogli zadrzati. Zar se ne primijeti razlika?
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 14 jun 2013, 17:52

terabajt je napisao/la:Svi ste trazili cistku bar vecina vas . Pa sad se to desava al kakva god bude ekipa titula je nasa ne sikirajte se.
Ti je nisi prizeljkivao?? Neka cistke,al sto se mene tice ja bi volio vidjeti ledza bar jos dvojici,trojici...
Amare hvala ti...

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 14 jun 2013, 17:57

zubanovic89 je napisao/la:
CARSON je napisao/la:
zubanovic89 je napisao/la:Nek ide. Nije u formi. Imali bi prevelika očekivanja od njega, čitava bi se igra gradila na njemu a ne igra mu se.
Ne kontam većinu raje što se ovoliko brine jer ne dolaze pojačanja. Prvo otišli su igrači koji realno nisu igrali, osim bogija. Za antolovića mi nismo mogli ništa uradit, jer je čovjek bio na posudbi i znalo se 5 kola prije kraja da ide. Ako prodamo adila, svraku i benju (a imaju fine ponude) dovešćemo par igrača. Ne počinje sezona sutra pa da se brinemo, ima vremena šta vam je :mrgreen:

mozda je ruzan izraz raspad ali ako i nisi zabrinut onda pojma o fudbalu nemas razlika u kvaliteti prosle godine i ove je ogromna bez Kvesica,zolotica,zebe,smajica,bekrica,antolovica,bogicevica,beslije,smajica itd a da pitom nije niko dosao je zabrinjavajuca u najmanju ruku receno tako da sad glumiti nesto da je dobro nije
Kvesic - ne igra pola godine
Zola - nije igrao drugi dio polusezone, tomic ga super zamijenio
Smajic - sta je frajer odigrao? U dvije godine nije sastavio 2 dobra pasa
Bekric - koliko je igrao u drugoj polusezoni? kako je igrao? koliko je kila nabacio?
Antolovic - hendikep, OK ali nije nas igrac, šta treba sad prodat stadion i otkupit mu ugovor?
Bogicevic - koliko mu je godina? poslije povrede nije onaj isti, 2 gola u mariboru njegova, spor je, vrijeme je da ide. Dao je najbolje sto je mogao, ovo mu je zadnji voz da nesto zaradi i treba da ide
Beslija - Zašto njega spominješ, oprostio se
Ne znam, ja se slažem sa CARSON-om (da nije isto sa njima i bez njih). Ne možemo tako gledati, svi nabrojani su doprinjeli tituli. Sjetite se Zebinog gola u 90 minuti iz slobodnog protiv Rudara (bez publike), donio nam je tri boda i smanjili smo prednost na -2 u odnosu na komšije. Čak je i taj Bešlija doprinjeo tituli iako nije igrao cijelu polusezonu.

Istina je, igrali smo bez pojedinih ali, igrali smo što smo morali (zbog povreda i sl.). Igra nije ličila ni na šta ali smo skupljali bodove, iako smo pred kraj posustajali (Nerješeno: Čelik, Zrinjski dva puta, Komšije pa Velež). Da su komšije bili imalo ozbiljna ekipa, pitanje bi bilo šta bi se desilo. Mislim da "ostali" nebi izdržali pritisak da smo morali igrati cijelu sezonu sa njima.
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 14 jun 2013, 18:12, ukupno mijenjano 1 put.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

fsdghdsfs
Kontakt:

Post Postao/la fsdghdsfs » 14 jun 2013, 17:58

Eno Prascic dobio papire ,ne bi' zacudilo da se ponudi Amaru . :mrgreen:
Trend casual oblačenja nije izumro do danas, štaviše, popularniji je nego ikad.
Volim te Željo !

Hajde Laaaaazareee ...

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 14 jun 2013, 18:05

fsdghdsfs je napisao/la:Eno Prascic dobio papire ,ne bi' zacudilo da se ponudi Amaru . :mrgreen:
daleka mu kuca...
Amare hvala ti...

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 14 jun 2013, 18:07

asunsao je napisao/la:Za Evropu se nemamo sta spremat, ove godine u tom takmicenju nemamo sta traziti. Samo se nadam da ce se dovesti neka imena sad i da ce se kroz sljedecu sezonu graditi tim za Evropu tj. lagano dvoditi jos igraca, znam da nam nije neka situacija, ali koliko se moze...

Po jucerasnjoj prozivci, neophodan nam je stoper (bar jedan), jedan veznjak da zamjeni Zebu i Bekrica tj. jedan kreativac, ne neko kao Jamak, jedan zadnji vezni za klupe i jedno krilo. Ne trebaju to biti neki vrhunski igraci vec igraci da budu na nivou Tomica koji je odlicno odradio proljetni dio sezone.
Upravo si prijatelju, ali imas jednu gresku. Za evropu cemo se ove godine pripremiti fizicki kako Bog zapovijeda.

Kratko i jasno: "Ko ne može da trči, taj ne može ni da igra"!

[youtube][/youtube]

Poslusaj ovo. Ako budemo fizicki spremni, mozemo ocekivati nesto na ho-ruk, tacnije da igramo neku opstrukciju i da cemo. Budemo li se opet pokusavali nadigravati sa njima, kao sto smo radili proteklih godina, eto petice...
Moze i ovo da se okrene, ali red je da se proba i na ovaj nacin. ;)

EDIT: Hocemo li dobiti kakve love za Bekriju ili i on ode kao slobodnjak? Hvala

@darknes001 - SVi nesto kenjaju upravo jer nisu naucili da u jedno klubu vlada red i disciplina. U tome lezi problem moj prijatelju.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 14 jun 2013, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.

darknes001
Kontakt:

Post Postao/la darknes001 » 14 jun 2013, 18:16

Ja samo neznam sta se raja zali i govore da je raspad sistema, ovo je sve super i tako i treba da bude, sto se mene tice licno nek idu svi, samo nek Zolotic, Kvesic, Tomic i Stanic ostanu ovo ostalo sve moze ici al sigurno nece ici ni Svraka
Ja ne znam sta ste zapomagali da se raspadamo kad se ovo sve planski radi, ove godine liga prvaka nam nista ne znaci vec nam je bitna liga i tu idemo na titulu i tek iduce godine se mozemo nadati nesto u ligi prvaka kad budemo nosioci i kad prodzemo drugo pretkolo onda nam se otvaraju vrata i u evropi
Nek nasa djeca igraju ovu sezonu i ako Amar procjeni da nam neko pojacanje treba on ce ga i dovesti, sta ima veze i da se u ligi patimo prvi dio,kad ce Amar odma na zimu dovesti pojacanje i opet biti plavo proljece
Nek Amar ako moze proda i Adilovica i Benju nek uzme pare, a Svraka sigurno nece ici ako ode Bekric a sto bi i isao kad cemo vece koristi imati ako ostane, jer nasa reprezentacija ide u Brazil i sa tim ide i Svraka i dobijamo odma para i od fife jer nam igrac igra na svjetskom prvenstvu i posle toga cemo ga sigurno prodat za vece pare, i ako slucajno dodze sad kakva ne normalna ponuda Amar ce ga i prodat do tad ne ide on nigdje

Kratko i jasno sve se planski radi i pravi se nova ekipa za narednu godinu i da se proba naredne godine uraditi nesto u evropi, a na nama je da dolazimo na tekme i da u fer i sportskoj atmosferi navijamo ;)

tropic
Kontakt:

Post Postao/la tropic » 14 jun 2013, 18:30

Dogovorena utakmica Jedinstvo-Zeljeznicar
Zahvaljujući sportskom direktoru Jedinstva, Miroslavu Dujmoviću u julu će Pod Borićima biti odigran susret kao nekad, u dobra stara vremena, između Jedinstva i Željezničara iz Sarajeva.

- Dogovoreno je sve s strategom plavih s Grabvice, Amarom Osimom. Željo će Pod Boriće doći u srijedu, 10.7.2013. godine - rekao je za **** Dujmović.

Zasigurno , bihaćka publika zaslužila je jedan ovakav spektakl Pod Borićima. Utakmica će se igra u 18:30 sati.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 14 jun 2013, 18:34

pusti ga ja sam samo realan i sve sto sam rekao jest da sam zabrinut a ne da sam nezadovoljan cak sta vise ja sam prezadovoljan ali mi je cudna situacija da iako smo sampioni 30 dana prije lp nismo doveli ni jedno pojacanje ili ti prinovu izgubili smo dosta igraca nakon sezone u kojo nismo odigrali ni jednu utakmicu kako je Amar rekao otkoceni u sezoni gdje smo imali dosta srece i gdje su ekipe bile losije ove sezone kako ja vidim cemo imati bolji Siroki ,Sarajevo,Zrinjski a mi so losiji jer imamo manje 7 igraca

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 14 jun 2013, 18:42

CARSON je napisao/la:pusti ga ja sam samo realan i sve sto sam rekao jest da sam zabrinut a ne da sam nezadovoljan cak sta vise ja sam prezadovoljan ali mi je cudna situacija da iako smo sampioni 30 dana prije lp nismo doveli ni jedno pojacanje ili ti prinovu izgubili smo dosta igraca nakon sezone u kojo nismo odigrali ni jednu utakmicu kako je Amar rekao otkoceni u sezoni gdje smo imali dosta srece i gdje su ekipe bile losije ove sezone kako ja vidim cemo imati bolji Siroki ,Sarajevo,Zrinjski a mi so losiji jer imamo manje 7 igraca
Nema potreba za sekiraciju Amar to drzi pod kontrolom pojacanja ce doci uostalom mi smo vec potpisali neke igrace koji su mladji i talentovaniji od ovih sto su otisli,bolje njih gledati nego neke pokusaje od igraca.
Al ne brini se doce pojacanja :mrgreen:
SLOBODA NAVIJAČIMA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 16 gostiju.