Naravno da ima razlike, to sam govorio i @samosarajvo, kada me pitao o sličnosti tadašnjeg WB-a i USO-a sa sadašnjim WB-om i RG-om.
Zato i nisam naveo Krajičeka i njemu slične, već igrače koji su osvajali titule na USO-u. Moglo se naravno igrati, ali je podloga favorizovala igrače koji pretenduju izlascima na mrežu i napadaju prvi. Sampras, Becker, Edberg, Rafter su to radili, pa su imali i dosta uspjeha na toj podlozi.
Naravno, kada sam to rekao mislio sam na tehnologiju reketa iz 90-tih i da bi u takvom stanju stvari, s obzirom na okolnosti nabrojani igrači imali veče šanse. Novak, Andy i co nemaju taj napadački instikt da rješavaju poene nakon 3 ili 4 udarca, a tada se igralo 'ubij ili budi ubijen' stilom.
Moguće da sam i pretjerao, nije isključeno.
Imao je Đoković, imali bi i oni. Svako ko ima stabilan 2HBH ima šanse protiv Nadala. A Coria, Bruguera, Kafeljnikov su neki od tih igrača. Kuerten je igrao jednoručni, ali kao što MaGiCa kaže njegov je 1HBH sigurno najbolji na šljaci ikada. Ne kažem da Nadal ne bi dominirao, bi, ali uz dosta više muke, a vjerovatno i sa kojom titulom manje.adnan24 je napisao/la:Ja sam uvjeren da ti klasicni zemljasi ne bi imali ni trunku sanse protiv Nadala koji je ultra-mega-giga napredna verzija jednog zemljasa To bi isto bilo da neki slabiji spanski klubovi idu na Camp Nou s namjerom da tika-takom pobjede Barcelonu.
Možda ni ja nisam bio dovoljno jasan, jer kada sam to napisao, mislio sam na tehnologiju reketa iz 90-tih godina, koji ne omogučavaju tako lagan ritern i probijanje protivnika passing shotevima nekoliko metara iza linije.adnan24 je napisao/la:Moguce da je tako ali nikad se ne zna...da se Nadal i Federer nikad nisu sastajali na WB-u to bi se isto moglo reci za Nadala protiv Federera.

Moglo bi se reči da su igrali 90-tih, ovako, nakon njihovog prvog meča na WB-u 2006, bilo je jasno da će prije zemlja prestati da se okreče, nego što će Nadal ostati bez ovog trofeja, makar morao dobiti Federera da bi došao do njega.