Hmmm, evo kako trener zelje vidi nastavak prvenstva.
Trener Želje smatra da je Borac, i pored poraza od Sarajeva, u najboljoj poziciji pred nastavak sezone.
- Bit će neizvjesno, Borac je igrao sedam utakmica kući, a osam na strani, ima bod manje od Širokog, koji ima utakmicu više kući. Sarajevo je igralo deset utakmica u Sarajevu, samo pet van grada, tako da će imati nešto teži posao na proljeće. Mi ćemo igrati osam utakmica na Grbavici, a imamo i gostovanje na Koševu - govori Amar Osim.
Ja bih se slozio s njim, pod uslovom da zadrzimo kvalitet ekipe i eventualno je malo pojacamo. Al ne samo kvalitet ekipe, nego i entuzijazam citavog grada, entuzijazam igraca, navijaca, i posebno da vjerujemo da to mozemo, to je posebno vazno.
Zato mislim da neki neargumentovani kriticizam ( za one koji ne znaju, kriticizam je kritika radi kritike ) i posebno defetizam medju igracima i navijacima, u stvari moze da bude nas najveci neprijatelj u pohodu na evropu.
Igraci moraju da budu svjesni nekoliko stvari :
Igrajuci u borcu danas i ako nastave ovako, postaju idoli grada , izlaze u evropu gdje onda imaju pravu sansu da se pokazu i dokazu, s tim im rastu sanse za puno bolje transfere, u puno bolje klubove i za puno bolje pare, nego da tavore po nekakvim ruskim i inim ligama, da budu na klupama sjede zaboravljeni i otpisani , da se s njima poigravaju menadzeri belosvjestski hohstapleri, na njima uzimaju pare sutaju ih dok ne postanu toliko zaboravljeni da ih onda vise niko nece ni za male pare.
Da se razumijemo, ovdje im je puno manja konkurencija a puno vece sanse za dugorocni uspjeh i pravu zaradu, jer istini za volju, ovdje se puno lakse dokazati nego tamo gdje bi otisli na ovakav nacin i u ovakvoj situaciji.
Na kraju krajeva puno je drugacije kad odlazis iz kluba koji je prvak jedne zemlje, kad taj klub igra u evropi, kad ostvaruje rezultate, kad taj klub puni stadion.
Sad menadyeri dolaze iz nekih bezveznih klubova i hoce da vas kupe za male pare, za godinu ce na gradskom mozda biti menadzeri i skauti, barselone, reala, bajerna, liverpula, mancestera i drugih najvecih evropskih klubova (ja sam u to ubjedjen samo ako ovako nastavimo ), to su prave sanse i za Vas i za klub.
ne vodite se nametnutom logikom filijale i provincije, (jer to ni ovaj grad i ovvaj klub nije i ne treba da bude), koji treba da ode u beograd, zagreb ili ne znam , neki lijevi ruski grad, da bi mu to bila odskocna daska za evropu u pravom smislu rijeci, znajte da evropa moze biti upravo ovdje u Banjaluci za vas, i to nije suplja prica, to se moze, ja u to cvrsto vjerujem, do Vas je.
Prica koja rano pjeva u zoru se usere, budite ptica koja pjeva u pravo vrijeme i na pravom mjestu, jer vi ste ti koji danas imate priliku, danas i onda ko zna kad i ko zna gdje.