FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

M4kaveli
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la M4kaveli » 13 jun 2013, 18:38

DesimaL je napisao/la:Rosell (predsjednik): "U ovoj sezoni je FC Barcelona ostvarila oko 30 miliona profita."

Kakav Laporta,nadam se da ce Rosell ostati.
Nego jesi li gledao pressicu ?
Sta je jos izjavio.. ?

EDIT: Nasao sam.

Valdes ostaje.
Rosell: "Dolazak Thiaga Silve nije nemoguć, ali jeste veoma teško to ostvariti. Njegov klub ga ne želi prodati."
"Smatram da klub nije loše postupio sa Abidalom. Kad je bio bolestan, posmatrali smo ga kao osobu i odlučili da ostane, sada kad je potpuno zdrav, posmatramo ga kao igrača i odlučili smo da ide iz kluba."

"Barcelona će možda dovesti još jednog ili dva nova igrača, sve ovisi o mogućim odlascima nekih igrača iz kluba."
-Do 2020. ćemo znati da li ćemo graditi novi stadion ili obnoviti postojeći.''
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 jun 2013, 20:03

Valdes ostaje. :shock: Barcelona će možda dovesti još jednog ili dva nova igrača, sve ovisi o mogućim odlascima nekih igrača iz kluba. :shock:

Znao sam i eto vam dva bisera i ozbiljnost kluba kao pojacanja najgoreg djela kluba. Ah da zaboravio sam - nije poceo prelazni rok.... :( Ja sam vec spremio sanduk apaurina. :(
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 jun 2013, 21:04

M4kaveli je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:
DesimaL je napisao/la:Rosell (predsjednik): "U ovoj sezoni je FC Barcelona ostvarila oko 30 miliona profita."

Kakav Laporta,nadam se da ce Rosell ostati.
onaj koji ima prosjecno najvise trofeja po sezoni od svih pred. Barce :lol:
Pa Laporta zna dosta vise o fudbalu dok je Rosell odlican ekonomista, zna ustediti, spustiti cijenu..
Najbolje bi bilo da zajedno rade, ali to je nemoguce. :mrgreen:
Da. Pogotovo sto se ekonomije tice, koja je recimo za nas navijace/simpatizere, ono, glavni razlog sto pratimo odredjeni klub, u ovom slucaju Barcelonu.

Nadam se da ce sljedeca sezona biti jos bolja nego ova protekla, i da ce ostvarit profit i od 35 miliona.

Kakav Laporta retard. Trofeji ovo ono, a ekonomija nula bodova.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 13 jun 2013, 21:20

Donnie Darko je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Rosell (predsjednik): "U ovoj sezoni je FC Barcelona ostvarila oko 30 miliona profita."

Pa Laporta zna dosta vise o fudbalu dok je Rosell odlican ekonomista, zna ustediti, spustiti cijenu..
Najbolje bi bilo da zajedno rade, ali to je nemoguce. :mrgreen:
Da. Pogotovo sto se ekonomije tice, koja je recimo za nas navijace/simpatizere, ono, glavni razlog sto pratimo odredjeni klub, u ovom slucaju Barcelonu.

Nadam se da ce sljedeca sezona biti jos bolja nego ova protekla, i da ce ostvarit profit i od 35 miliona.

Kakav Laporta retard. Trofeji ovo ono, a ekonomija nula bodova.
ja ba ,bas me boli briga sto je ekonomista kad je papak ovako, za mene navijaca taj profit nista puno ne znaci kad se to ne vidi na transferima ,i ja sam na pocetku mislio da je bolji ali svake godine sve manje ga gotivim ,
stisno se za transfere ccc,
ja mislim da je upravu laporta ,da se nije 100% potrudio da pepa nagovori da ostane ,mislim da je bilo prostora da se dogovore al et ,
nadam se laporti abd 2016. samo je vazno da se kandiduje ,a lagano ce odnijet pobjedu ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 13 jun 2013, 22:09

U utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine između Čilea i Bolivije, Alexis Sanchez je postigao svoj prvi gol za reprezentaciju nakon gotovo dvije godine. Naime, on nije pogađao od utakmice protiv Urugvaja, koja je igrana u julu/srpnju 2011.

dobar alexis pravo :D ,kazu kad igra za repku bolje igra ,po ovom bgm jos gora nafaka mu je u repki :D
2 godine ne dat gola pa stvarnoo, lik je totalno ogranicen sto se tice realizacije
ja mislim da je vise golova dao vidal u reprezentaciji nego on :mrgreen:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 13 jun 2013, 23:20

Sandro je doveo Ronaldinha i Deca. Laporta koji se razumije u fudbal, i tim stručnjaka koji sada radi u Cityu doveli su Keirrisona, Henruquea, Ibrahimovića, Hleba, Cacaresa, Gudjohnsena, Zambrotu, Thurama, Villu koji je imao 29 godina su platili 40+ mil. :lol:
Znači Ronaldinho kojeg je doveo upravo Sandrusco, je spasio velikog Laportu Gaspartove sudbine.

Dobri potezi Laporte i njegove uprave su dovođenje Tourea, Abidala, Alvesa. Postavljanje Guardiole, na nagovor Cruyffa.

U trenutcima kada je klub osvajao sve trofeje zahvaljujući igračima iz vlastitog pogona, Barcelona je bila u financijski u minusu zato što su sponzori nasamarili Laportu. Dobro poznati slučaj kada niko od sponzora nije htio potpisati ugovor po kojem sponzori isplaćuju dodatne bonuse Barci i premije igračima.

Dalje, Laporta je plaćao kurve, privatne letove i sl. pizdarije klupskim novcem, zato će završiti na sudu.

Bolji je Laporta, on bi svakako nastavio dovoditi dok klub ne ode u stečaj, ali yebo klub mi svakako navijamo za Messija i Fabregasa.
Don't hate what you don't understand.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 jun 2013, 23:38

Samo iz sezone 2012/13. 8-)

[youtube][/youtube]
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 jun 2013, 23:42

xaviesta je napisao/la:Sandro je doveo Ronaldinha i Deca. Laporta koji se razumije u fudbal, i tim stručnjaka koji sada radi u Cityu doveli su Keirrisona, Henruquea, Ibrahimovića, Hleba, Cacaresa, Gudjohnsena, Zambrotu, Thurama, Villu koji je imao 29 godina su platili 40+ mil. :lol:
Znači Ronaldinho kojeg je doveo upravo Sandrusco, je spasio velikog Laportu Gaspartove sudbine.

Dobri potezi Laporte i njegove uprave su dovođenje Tourea, Abidala, Alvesa. Postavljanje Guardiole, na nagovor Cruyffa.

U trenutcima kada je klub osvajao sve trofeje zahvaljujući igračima iz vlastitog pogona, Barcelona je bila u financijski u minusu zato što su sponzori nasamarili Laportu. Dobro poznati slučaj kada niko od sponzora nije htio potpisati ugovor po kojem sponzori isplaćuju dodatne bonuse Barci i premije igračima.

Dalje, Laporta je plaćao kurve, privatne letove i sl. pizdarije klupskim novcem, zato će završiti na sudu.

Bolji je Laporta, on bi svakako nastavio dovoditi dok klub ne ode u stečaj, ali yebo klub mi svakako navijamo za Messija i Fabregasa.
Laporta je doveo Guardiolu, a Sandro ga je izgubio. I tu sva prica treba da stane.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 13 jun 2013, 23:52

Donnie Darko je napisao/la: Laporta je doveo Guardiolu, a Sandro ga je izgubio. I tu sva prica treba da stane.
Vrlo površno.
Al' eto pred naredne izbore saznat ćemo i zašto je Sandro izgubio Guardiolu.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 jun 2013, 23:54

xaviesta je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: Laporta je doveo Guardiolu, a Sandro ga je izgubio. I tu sva prica treba da stane.
Vrlo površno.
Al' eto pred naredne izbore saznat ćemo i zašto je Sandro izgubio Guardiolu.
Ma ne bi ga ni Laporta zadrzao.
Jednostavno se covjek zasitio a i ovoliki pritisak nije dobar za zdravlje.
Gotovo je nemoguce Barcelonu ili Real voditi vise od 3-4 sezone.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 jun 2013, 00:11

moze bit da nam pojacanje u napadu bude i jasar levandovski

navodno su dortmund i real sve dogovorili, al igrac je sve stopirao jer ne zeli u real, zainteresovani su jos bayern,barca i united, ali navodno dortmund ne zeli da ga proda bayernu i unitedu, tako da bi mogao i kod nas

sto se tice price laporta vs rosel, svaka cast i jednom i drugom, al rosell je bolji predsjednik, puno odgovorniji, dok je laporta vise show man, rossel je rapidno smanjio dugove kluba, dovodi i pojacanja koja trebaju bas i nema khurchenja, odlican predsjednik sve u svemu, pred pocetak sezone bilo je fulova jer nisu dovedena potrebna pojacanja, al to nije do njega nego do strucnog staba koji je procijenio da pojacanja nisu ni potrebna
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 14 jun 2013, 00:16

Vidim ovaj moj sugradjanin Bparena nesto komentarise a nema autorska prava da spominje Tiaga u svojim komentarima. Dakle kako da neko pokaze nesto ako dobijes priliku na Bozic, Bajram i jos poneki praznik za utakmicu. Pratis li ti mladu repku spanije gdje taj isti Tiagao kapiten i okosnica cijelog tima.

Gdje ti kazes da je sebican ja kazem da ima m.u.d.a !!! Sit sam ja vise dodavanja do besvijesti na 16 metara gdje niko nece da osuta nego svi gledaju da Mesiju podvale loptu. Stvarno taj igrac je madjionicar al' otkako su poceli da igraju za njega i zaboravili da sutaju puno vise kiksaju.

Dakle ja kao najveci fan Xavija dobio sam novi razlog zasto da pratim Barcelonu nakon odlaska maestra a to je Tiago. I najveca greska bi bila da taj igrac napusti nas za bijednih 18 miliona a pred njim ima finih 10 sezona najboljeg fudbala i dostizanja najzrelijih igracih godina.

Zato za ubuduce : Tiago ------> bolji od Fabregasa 8-)
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 14 jun 2013, 00:17

Cisto sumnjam da ce doci Jasar. :mrgreen:
Gdje bi igrao ? Na krilu ne moze a Messi ne ide iz vrha napada.
U napadu ce ionako biti guzva sljedece sezone, jedino da dovedu nekog klasicnog napadaca koji ce bez pogovora prihvatiti klupu, recimo kao Pizzaro u Bayernu. Jeftino a veoma korisno.
Stoper se trazi ..

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 14 jun 2013, 00:25

Ako bi Thiago ostao uprkos ponudi Manchestera potvrdio bi da je pravi i jedini nasljednik Xavija. Teško je odbiti takav klub, gdje bi skoro pa sigurno igrao u udarnoj postavi i vjerovatno zarađivao više od ovih 1,8 mil. koliko ima u Barci. Ali ako ostane, pravi je nasljednik Xavija kao šefa na sredini i drugog kapitena tima. :D

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 14 jun 2013, 00:29

xaviesta je napisao/la:Ako bi Thiago ostao uprkos ponudi Manchestera potvrdio bi da je pravi i jedini nasljednik Xavija. Teško je odbiti takav klub, gdje bi skoro pa sigurno igrao u udarnoj postavi i vjerovatno zarađivao više od ovih 1,8 mil. koliko ima u Barci. Ali ako ostane, pravi je nasljednik Xavija kao šefa na sredini i drugog kapitena tima. :D
A ciji je onda nasljednik Fabregas ?
Veoma komplikovana situacija ce biti ukoliko Thiago ostane ..

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 jun 2013, 00:29

M4kaveli je napisao/la:Cisto sumnjam da ce doci Jasar. :mrgreen:
Gdje bi igrao ? Na krilu ne moze a Messi ne ide iz vrha napada.
U napadu ce ionako biti guzva sljedece sezone, jedino da dovedu nekog klasicnog napadaca koji ce bez pogovora prihvatiti klupu, recimo kao Pizzaro u Bayernu. Jeftino a veoma korisno.
Stoper se trazi ..
i ja sumnjam, a nisam nesto ni njegov ljubitelj, al ko ce ga znati sta strucni stab planira

soper je naravno prioritet prioriteta, rossel izgleda jos uvijek ganja silva mada i sam priznaje da ce ga jako tesko dovesti, sto zbog pariza, sto zbog plate, treba se fokusirati izgleda sad na luiza, samo brzo djelovati da ne prodje ljeto a pojacanja nema

tiago ce ostati sto posto, ne sumnjam u njega, vec od naredne sezone igrat ce puno vise, samo vjerujem da ce igrati vise na poziciji inieste nego xavija, bolji je kad je ofanzivniji, xaviaj neka mijenja fabregas
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 jun 2013, 00:37

Xavi na presici: "Moguce je da je Messi kriv za utaju poreza, ali mi smo imali posjed lopte protiv Bayerna"
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 14 jun 2013, 00:38

M4kaveli je napisao/la: A ciji je onda nasljednik Fabregas ?
Veoma komplikovana situacija ce biti ukoliko Thiago ostane ..
Ne znam za Cesca, ja vjerujem da će on i dalje igrati bliže golu protivnika.
Thiago (iako po mnogima treba igrati više prema naprijed) je u utakmicama koje je odigrao ove sezone imao Xavijevu ulogu. Isti radijus kretanja, oko stotinjak dodavanja po utakmici itd.
To je i razlog zašto je nekada djelovao dosta nesigurno, ali u klubu po ovome do sada što sam primjetio imaju namjeru da Thiago preuzme poziciju klasičnog CMF-a

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 14 jun 2013, 00:43

MrHc je napisao/la:Vidim ovaj moj sugradjanin Bparena nesto komentarise a nema autorska prava da spominje Tiaga u svojim komentarima. Dakle kako da neko pokaze nesto ako dobijes priliku na Bozic, Bajram i jos poneki praznik za utakmicu. Pratis li ti mladu repku spanije gdje taj isti Tiagao kapiten i okosnica cijelog tima.

Gdje ti kazes da je sebican ja kazem da ima m.u.d.a !!! Sit sam ja vise dodavanja do besvijesti na 16 metara gdje niko nece da osuta nego svi gledaju da Mesiju podvale loptu. Stvarno taj igrac je madjionicar al' otkako su poceli da igraju za njega i zaboravili da sutaju puno vise kiksaju.

Dakle ja kao najveci fan Xavija dobio sam novi razlog zasto da pratim Barcelonu nakon odlaska maestra a to je Tiago. I najveca greska bi bila da taj igrac napusti nas za bijednih 18 miliona a pred njim ima finih 10 sezona najboljeg fudbala i dostizanja najzrelijih igracih godina.

Zato za ubuduce : Tiago ------> bolji od Fabregasa 8-)
Komšija ja bas razumijem da neko voli a neko ne voli i to je ok. Ali nekako il se varam ili ne ali mislim da bi Pjanic brze proradio ili su to moje Bosanske zelje. :)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 14 jun 2013, 01:07

Rosell: "Nadam se da će on slijediti stope Xavija, Inieste i Busquetsa... Sada im se svijet divi, a dugo im je trebalo da dobiju šansu, jer je konkurencija bila jaka. Bio bih sretan ako bi Thiago imao strpljenja, jer su ga i drugi imali."

[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.