AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Henderson
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Henderson » 08 jun 2013, 12:05

Rudi Garcia nema para i on je prodavao igrače da bi klub preživio. No nije samo to upio, on je od prodavanj igrača uspio napraviti klubu novi stadion.
Hazzard, Debuchy, Gervinho, Sow, Rami, Cabaye, Bastos, Makoun, Mirallas, Lištajner ... su samo neki od igrača koji su prošli kroz njegove šake.
Lahko je bilo Blancu osvojiti ligu sa Bordeauxom. Jer, za mene, Bodreaux je Juventus dok je Lille Udinese. Nije iznenađenje kada Juve osvoji Seriu A, nego je iznenađenje kada to učini Udinese. Osim toga, Blanc gdje god da je bio nije se dugo zadržao. Garcia je trener sa strategijom, mozgom, dobrim rezultatima, strpljenjem i trener za duže staze.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 jun 2013, 09:32

LA ROMA HA SCELTO GARCIA

daj boze

inace, florenzi igra jako dobro prvenstvo u izraelu, jucer je bio i strijelac upravo protiv domacina i iskreno se nadam da ko god bio naredni trener ozbiljno racuna na ovog momka jer mali je the next best thing.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 10 jun 2013, 15:07

Di Marzio izvjestava da je Roma na korak od dovodjenja Benatie za 6/7 milliona plus dvojica igraca( Romagnoli, Lopez, Viviani, Verre )
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 10 jun 2013, 15:12

sjecam se izjave romagnolija koji je rekao da ce se lancem vezati za kapiju trigorije ako ga budu htjeli prodati ili poslati na posudbu, eto koliko gotivi klub :D tako da bi volio da on ostane kao konkurencija stoperima (benatia, castan, marcos, romagnoli, burdisso?), a sto se ostalih tice nemam nista protiv da odu u udinese.

mada, ne bih di marzia toliko drzao za rijec jer je samo u posljednjih par dana toliko pogresnih vijesti iznjeo u javnost.

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 10 jun 2013, 22:41

ne vidim ni razlog da ide ROMAgnoli..bolji je od burdissa, a mozda i od neozbiljnog castana (frizura kao kod 15godisnjaka) :lol:
Unica grande amore

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 11 jun 2013, 09:13

dobar je castan ali ubija me ono njegovo istrcavanje naprijed sa loptom a la lucio. iznervira me svaki put kada to uradi.
[youtube][/youtube]
8-)

za one koji nisu upuceni, nerviraju se, citaju kojekakve portale ovih dana ne bi li nasli bilo sta vezano za novog trenera: zvanicna obavijest povodom toga ce biti ili sutra ili u cetvrtak najkasnije. po svemu sudeci rudi garcia ce biti novi trener ali ne bi me cudilo da na kraju ipak dovedu bielsu tj zemana 2.0.

grandecapitano
Kontakt:

Post Postao/la grandecapitano » 11 jun 2013, 14:38

http://www.b92.net/sport/vesti.php?yyyy ... _id=721899" onclick="window.open(this.href);return false;

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 12 jun 2013, 00:07

Rudi Garcia will be confirmed as the next Coach of Roma tomorrow. He will sign a 2-year deal worth €3m. [L'Equipe] #ASRoma
Dobar posao Sabatinija (@genius je nedavno napisao kako je on bio za njega).
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 12 jun 2013, 13:45

da, sabatini je sada zaduzen za dovodjenje igraca i trenera, i od samog pocetka je bio za garciu koji je i po meni najbolji izbor. uglavnom, veceras u 18:00 se ocekuje zvanicna obavijest na tu temu, a benatia bi trebao staviti potpis na ugovor za koji dan takodje. eto, rjesili smo pitanje trenera i stopera, sada ide napad na nainggolana, golmana i napadaca (naravno, cim nekome uvalimo osvalda).

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 12 jun 2013, 20:26

Zvanicno predstavljen novi trener.

http://www.asroma.it/en/news/garcia_we_ ... f_our_fans

Dobar izbor ;)
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 12 jun 2013, 20:27

Evil Genius II je napisao/la:da, sabatini je sada zaduzen za dovodjenje igraca i trenera, i od samog pocetka je bio za garciu koji je i po meni najbolji izbor. uglavnom, veceras u 18:00 se ocekuje zvanicna obavijest na tu temu, a benatia bi trebao staviti potpis na ugovor za koji dan takodje. eto, rjesili smo pitanje trenera i stopera, sada ide napad na nainggolana, golmana i napadaca (naravno, cim nekome uvalimo osvalda).
Eto napokon smo vise doveli tog trenera hvala Bogu vise,osjedio sam cekajuci.Po meni je Garsia odlican izbor,lik ima neki uspjeh sa klubom koji je trenirao a to je Lil za razliku od Enrikea,Zemana i Aurelia.Eto doveli smo i Benatiu,odlicnog stopera kojeg smo platili 7 milki i jos smo im proslijedili Niku Lopeza ako sam dobro procitao,Cabral iz Santosa je takodje blizu potpisa,tu se jos spominje sve izvjesnije dovodjenje Naingolana koji bi bio jos jedno veliko pojacanje.Igraci koji bi mogli obuci dres Vucice u narednoj sezoni su:Payet,Digne,Kapue i Jung.Ako se bar dovede jedan od ovih igraca bicu zadovoljan.Zna uprava Rome da im je ovo posljednja sansa da nesto se uradi inace bi morali letjeti i zato su sada mnogo ozbiljnije pristupili poslu,ocekujem fakat dosta bolju iducu sezonu.Samo me zanima koliku ce minutazu imati Totti ove sezone :mrgreen: :mrgreen: i da li ce Garsia svima moci nametnuti svoj autoritet.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 12 jun 2013, 21:19

pocetkom svake sezone se postavlja pitanje: sta cemo sa tottijem? :D

o tome neka rudi dobro razmisli. u 4-3-3 formaciji koju ovaj preferira realno gledano za tottija nema mjesta jer koristiti ga na krilu bi bilo cisto forsiranje s obzirom da ovaj nema trunke brzine, a upravo su brza krila kljuc rudijeve formacije (gervinho, hazard, payet, lamela?). jedino da opet igra napadaca ali to znaci jos jedna sezona na klupi za destra.

[youtube][/youtube]
dobro dosao rudi, nemas pojma u kakvo si se sranje uvalio :mrgreen:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 13 jun 2013, 00:28

Ma igrat ce Totti svaku ha ya al pitanje je koliko vremena,ko sto si rekao Garsia igra ofanzivan i brz nogomet tipa Zeman :mrgreen: :mrgreen: hehe samo sto on ima malo vise mozga za razliku od Zdeneka tako da ne vjerujem da ce Totti odigrati puno utakmica svih 90 minuta,vec su posele spekulacije kako bi trebala izgledati postava sa Garsiom a u tim formacijama nigdje Tottija,mada vidjecemo sve sta ce biti,tek ce Rudi vidjeti gdje je dosao hehehehe :D
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 jun 2013, 09:39

vrijeme je da se pocnemo igrati menadzera, ovako bi ja to nekako:

..................golman....................
torosidis..marcos...benatia...lijevi bek
.......pjanic.....DDR...nainggolan.......
..lamela..........................florenzi..
..................destro.....................

castan bi bio poprilicno jaka konkurencija i jednom i drugom stoperu sto bi ih trebalo natjerati da se svakom utakmicom bore za prvih 11. tu su i kartoni i eventualne povrede tako da ce biti prostora da svi igraju. romagnolija bi ostavio kao cetvrtog stopera a burdissu bi se zahvalio i raskinuo ugovor. naravno, postoji i mogucnost da marcos igra na desnom beku a castan i benatia stopere sto nije nimalo lose. tu je i piris ciji bi ugovor otkupio jer nije los igrac za slabije utakmice. uglavnom, lijevi bek je trenutno najveci problem po meni jer balzaretti se definitivno nije pokazao kao pravo rjesenje i mislim da je dobar samo kao zamjena toj nekoj prvoj opciji koju ce uprava nadam se dovesti cim prije. dodo bi trebao na posudbu.

vezni red bi u ovom sastavu bio savrsen spoj snage i tehnike, a po imenima bi bio jedan od najjacih u ligi. ukoliko bi ih rudi uigrao dio ekipe koji je bio najslabiji prosle sezone ove bi mogao postati najjaca karika. ubacio sam nainggolana jer se iz dana u dan vrte glasine kako smo favoriti za njegov potpis. ako ga ne bi uspjeli dovesti onda bi se okrenuo nekoj drugoj opciji ali definitivno nam treba jedan veznjak za prvih 11. tu su jos i bradley, tachtsidis, perrotta?, marquinho, florenzi koji moze igrati i na krilu i u sredini.

eh sad dolazimo do mozda najtanje pozicije u ekipi a upravo je ta pozicija kljuc uspjeha rudijeve formacije - krila. desna strana je definitivno rezervisana za lamelu od kojeg ocekujem da najmanje ponovi prethodnu sezonu. kao njegovu zamjenu imamo taddeija na kojeg nemam pojma koliko se ozbiljno racuna (ne pamtim da li je prosle sezone odigrao utakmice) i florenzija koji moze igrati i na jednoj i na drugoj strani. upravo na toj suprotnoj strani bi koristio njega jer je jedan od najbrzih igraca u ekipi, igrao je krilo par puta prosle sezone, nije mu strana ta pozicija ni u mladoj repki a s obzirom na to kako je takticki potkovan bio bi od velike pomoci tom nekom novom lijevom beku. tu bi mogao uskociti i marquinho (ako ostane u ekipi) i mozda totti ako bi rudi pratio ono sto su radili zeman i AA ali pisao sam vec o tome - ne zelim vise da gledam tottija na krilu, njegovo mjesto je ili trequartista ili napad.

dakle, u napadu trenutno imamo destra cije vrijeme kada ce pokazati sta sve zna i umije je konacno doslo jer je 99% sansi da cemo prodati osvalda, a tu je i totti koji lahko moze odigrati napadaca (vjerovatno i bolje od destra ali o tom po tom). ukoliko bi se prodalo osvalda, najjeftinija opcija za pojacavanje konkurencije u napadu bi bila vracanje borriella protiv cega ne bih imao nista protiv. bolje to nego bacanje dodatnih 15ak miliona . . .

da sumiram:
trebaju nam golman, stoper (benatia), lijevi bek, veznjak (nainggolan ili neko slican) i jedan krilni igrac. uprava je spreman izdvojiti 30-35 miliona za transfere i mislim da bi to moglo biti sasvim dovoljno AKO bi sabatini pametno iskoristio novac a ne bacao ga na razne juznoamericke talente.
visak su burdisso (nazad u argentinu), dodo (posudba), perrotta?, taddei?, osvaldo (transfer u bilo koji klub dovoljno lud da plati 15ak miliona za njega).

roster bi izgledao ovako:
golmani: neki novi lik, lobont, curci, onaj litvanac
odbrana: torosidis, piris, marcos, benatia, castan, romagnoli, balzaretti, neki novi lik
vezni red: ddr, pjanic, nainggolan, bradley, tachtsidis, marquinho
krila: lamela, florenzi, neki novi lik
napad: destro, totti, borriello

za ekipu koja ne igra evropu ovo je i vise nego dobar sastav.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 13 jun 2013, 09:49

Ne pises Rafael na golu :mrgreen: Znam da se Inter ukljucio u utrku :mrgreen:

Jel mogu ja malo da se igram? Evo sta bi mozda trebala probati Roma
Evil Genius II je napisao/la:vrijeme je da se pocnemo igrati menadzera, ovako bi ja to nekako:

..................Perin....................
desni bek..marcos...benatia...lijevi bek
.......pjanic.....DDR...nainggolan.......
..lamela..........................bonaventura..
..................destro.....................
Sto se tice bekova, malo ih ima kvalitetnih u Serie A. Mozda da koga Garcia povuce iz Francuske.

Evo ja cu lupiti dva imena Benoît Trémoulinas i Lucas Digne ;)
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 jun 2013, 09:57

florenzi mora igrati 8-)
pokusao sam biti sto realniji prilikom sklapanja ovog sastava tako da sam se vodio samo vijestima koje procitam na stranicama vezanim za romu i samo iz tog razloga nisam ubacio ni perina ni bonaventuru ni konkretno ime na lijevom beku. imenovanjem garcie za trenera pola lilla se povezuje sa romom ali ako bi mogao birati jedno ime to bi bio digne, medjutim, kako gore napisah - pokusavam biti realan. sto se rafaela tice, nisam neki fan brazilskih golmana tako da bi radije uzeo viviana ili cak sorrentina al' sta ja znam, ja samo dangubim po forumu a sabatini ubire pare za to sto radi :D

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 jun 2013, 11:00

http://romanews.eu/it,a113661/Benatia-C ... ia-Battuta" onclick="window.open(this.href);return false;
(moj slobodan prijevod sa talijanskog na nas)
iako jos uvijek nije potpisao ugovor, izjavio je sljedece: ''roma ima moju rijec. ne bih da navodim imena ali odbio sam dva tima koji igraju LP da bih zaigrao u romi ciji sam fan vec dugi niz godina. cesto se zezam na tu temu sa pinzijem (veznjak udinesea) koji je lazial i uvijek sam se pitao kako moze navijati kontra rome. garciu ne poznajem licno a totti je jedan od rijetkih koji su bolji igraci od di natalea i to dovoljno govori o njegovoj velicini, iako preferiram vidala i de rossia koji su moj tip igraca - ratnici i ljudi jakog karaktera. lazio? sa udineseom sam uvijek zavrsavao ispred njih.''

benatia bi trebao potpisati sutra ili za vikend najkasnije.

slika

''dobro dosao monsieur garcia; sada ih uhvati za jaja i natjeraj da vriste'' :D

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 13 jun 2013, 13:01

@evil ti bi vratio Boriella cija plata prelazi 5 mil? na svu srecu on ide. Kao i slijedeci igraci: Burdisso, Angel, Brighi, Perrotta, Taddei, Taksi(posudba), Marquinho, Piris (nece biti otkupljen) , Gojko( nece bit otkupljen). Na platama ovih igraca kao i na prodaji njih nekoliko ustedit ce se i zaradit fin novac koji ce biti dodan na nas ovosezonski budzet za mercato.

Rafael i jedan od dvojca Sorrentino ili Viviani dolaze. Stoperi Benatia i vjerovatno Magallan. Za desnog beka ima nekoliko imena Jung, Rocha, Wallace. Za lijevog beka pise se da ce Garcia povest sa sobom Dignea. A jos se spominje Rodriguez iz Wolfsburga. Blizu smo Nainggolanu a od veznjaka se spominju jos Capoue i Jean. Za lijevo krilo su u opticaju Payet i Bonaventura. Za back up Lamelin bi trebao doci Lanzini ili Paredes a mozda cak obojica. Sto se tice napadaca tu sve zavisi od odlaska Osvalda. I jos se spominje dolazak par mladih brazilaca Adryan, Thomas, Andrade...
*La Roma non si tifa, si AMA!*

AsRomaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la AsRomaTuzla » 13 jun 2013, 13:14

Kad ste se svi raspisali da i ja napisem koju :)

Misljenja sam da uz dobar mercato i malo srece mozemo konkurisati za prve 3 pozicije. Imao sam zelju da Bielsu dovedu, ali moj prvi pick je bio da trener ne bude iz Italije i eto ostvarilo se. Pjanic se nece prodavati 99% jer nece imat ko drugi prevodit Garciji :) salu na stranu ocekujem da Pjanic eksplodira u sljedecoj sezoni a to je moguce samo ako bude imao puno vise slobode u igri (citaj Totti nece biti glavni igrac). Spominje se dosta igraca a najblizi su Benatia i Nianggolan stim da je Benatia kako kazu dao rijec Romi i navijac je Rome. Tu su jos Jung kojeg smo trazili i prosle sezone, onda Digne iz Lille golman Rafael itd itd.. Spomenuo sam samo one koji se vec duze vrijeme spominju jer bice jos 20+ igraca koji se povezuju sa Romom a 80% ce biti bombe.. Pustit Garciju da radi a ne na polusezoni trazit novog trenera. Forza Roma

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 jun 2013, 13:39

@elloco7 - vratio bih borriella ali samo u slucaju da mu prepolovimo platu (to se valjda podrazmijeva) jer u koji god drugi klub ode nece imati primanja veca od 2/2.5 miliona, a slozices se da mu je bolje ganjati LP sa romom nego opstanak sa genoom. ili bi ti da dovedemo matrija ili nekoga slicnog, potrosimo 10ak miliona za transfer + minimum od 2 miliona za platu (jer takvi igraci su plafon za ekipu koja vec trecu sezonu ne igra evropu) ili nekog neprovjerenog brazilca koji tek treba da se upozna sa ligom i uigra sa ekipom?

sto se tice svih tih imena koja si nabrojao sve su to glasine i vecina tih transfera nece biti realizovano tako da sam svoje misljenje bazirao na najrealnijim mogucim transferima. volio bih i ja da mogu napisati kako je jung/rocha/wallace (who the fuck is wallace!?) nas novi desni bek te da pirisa necemo otkupiti jer nemamo potrebu za njim, kako ce taxi na posudbu jer ce nam doci i nainggolan i capoue i/ili jean, te da cemo otpustiti taddeia jer pored lanzinija i paredesa nema mjesta ALI istina je ipak nesto drugacija.

doduse, mozda grijesim pa ameri odrijese kesu i daju 50 miliona za pola ekipe :D

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 48 gostiju.