BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

kim
Kontakt:

Re: BH tenis

Post Postao/la kim » 12 jun 2013, 17:21

Dobro imaće čemu pričati unucima da je zamal sa federerom igrao, šteta a dobar je igrač.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 12 jun 2013, 17:22

Ma nema se šta dečku zamjeriti.Umor je učinio svoje ali potencijal se vidi.
jedino za čim može da žali je činjenica da je od Zvereva stvarno bolji igrač...
No, bit će bolje.Samo konstanta je bitna.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 jun 2013, 17:23

kim je napisao/la:Dobro imaće čemu pričati unucima da je zamal sa federerom igrao, šteta a dobar je igrač.
Momku je 21 godina, buducnost je pred njim i imace kad igrati sa najboljim.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Artetinho
Kontakt:

Post Postao/la Artetinho » 12 jun 2013, 17:23

Zverev protivnik po mjeri, samo dosta iskusniji igranjem kvalitetnijih mečeva a ne nekih Donji Vakuf Čelendžera. Ponosan sam ako ništa što sam barem prvi put u životu za nekog tenisera navijao srcem, jer je pod našom zastavom. Rezime, prvi set idealan do 5. servisa Zvereva, onda je počelo forsiranje forehand riterna koji je ostao neprimjetan do kraja meča, loš prvi servis osim 4. servisa drugog seta, gdje je spasio 3 meč lopte. Visok igrač izlaz na mrežu i Mirza se gubio i na takvu situaciju nije imao rješenje već je dva put ili triput na čistu sreću dobio poen. Dobar trener i Mirza je top 50.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 12 jun 2013, 17:24

Nema za cim zaliti osim te prilike da igra protiv Rogera, koja ce se bogznakad ponovo ponuditi:
Nevjerovatno dobro otvorio mec i prvi set izgubio na svoje greske. Naravno, pad je bio neminovan.
Nisam se ovako nervirao jos od Wimbledona 2001e :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 12 jun 2013, 17:25

Omerbavarac je napisao/la:
kim je napisao/la:Dobro imaće čemu pričati unucima da je zamal sa federerom igrao, šteta a dobar je igrač.
pa dobro neće federer ganjat lopticu još dugo 2-3. ozbiljno.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 12 jun 2013, 17:25

Svi solidni igraci su vec u ovim godinama bili puno uspjesniji od Mirze. Kao da moze sad nesto puno napredovati. Malo realnosti ne bi skodilo.

Al lijep je i ovo uspjeh. A nek se i zaradilo malo, zasluzio je.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 12 jun 2013, 17:25

anti_zli je napisao/la:Prvi put da sam gledao tenis, neobican osjecaj, ne znam ni kad se trebam radovati...Dobro je igrao, nije imao srece :D
hehe ako si prvi put gledao, otkud znas da je dobro igrao :P
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 12 jun 2013, 17:25

Nema potrebe tugovati, dosta mu je što je i Jerzya dobio.Mada šteta što neće igrati sa Federerom...
Danas ga je Zverev dobio čisto na iskustvo, mada ne mogu se oteti dojmu da dotični nema veze s vezom i da bi Mirza da je bio samo malo prisebniji u važnim trenucima okrenuo meč na svoju stranu.
Zadnja izmjena: BeyKopites, dana/u 13 jun 2013, 01:04, ukupno mijenjano 1 put.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 12 jun 2013, 17:25

Monolog je napisao/la:Eh, naravno to ne ide preko noći, ali ovakav rezultat mu može dati krila i pokazati da on umije igrati kada hoće. Uostalom, poziv da trenira sa Federerom prije nekoliko godina je dovoljan pokazatelj. 8-)
Sjećam se kad sam čitala vijest o njemu u kojem objašnjava dane provedene sa Rogerom, i sjećam se da sam se tad prvi put naježila zbog našeg tenisa. 8-)
Bio je tad veliki potencijal i nadala sam se da će određenim tempom dospjeti na velike turnire. Sigurna sam da bi se to desilo (ranije nego što hoće, nadam se) da je Mirza u normalnoj državi. Ali, nadam se da će ovim nastupima najprije sebi osigurati trenera i sponzore i da će s tim popraviti svoju igru, i sebi i nama obezbijediti da ga bodrimo češće na velikoj sceni.

Mirza, čestitke za sve ostvareno. Žao mi je što ti gotovo niko ne vjeruje i što se sad javljaju silni licemjeri. Ti nastavi svojim putem, pokaži im da možeš. Sretno!

@Consigliere,
taj je igrao protiv Federera još kad su ga mnogi gledali samo na posterima iznad kreveta. 8-)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 jun 2013, 17:26

kim je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:
pa dobro neće federer ganjat lopticu još dugo 2-3. ozbiljno.
Taman ce do tada Mirza stasati u ozbiljnog igraca i imace priliku da ukrsti reket sa najboljim teniserom ikada.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 12 jun 2013, 17:27

Da je dobio prvi set, a trebao je, imao je brejk, a kasnije i otvorenu paralelu na reternu na set loptu..
imao bi i vise nego dobre sanse jer bi Zverev bio nervozan u 2. setu.

Zverev je preiskusan, cim je Mirza poceo srljati, ovaj je ubacio u 5. brzinu i rijesio mec. Vidjeli smo kako je podigao nivo igre kad se lomilo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 12 jun 2013, 17:28

BaDa12 je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Eh, naravno to ne ide preko noći, ali ovakav rezultat mu može dati krila i pokazati da on umije igrati kada hoće. Uostalom, poziv da trenira sa Federerom prije nekoliko godina je dovoljan pokazatelj. 8-)
Sjećam se kad sam čitala vijest o njemu u kojem objašnjava dane provedene sa Rogerom, i sjećam se da sam se tad prvi put naježila zbog našeg tenisa. 8-)
Bio je tad veliki potencijal i nadala sam se da će određenim tempom dospjeti na velike turnire. Sigurna sam da bi se to desilo (ranije nego što hoće, nadam se) da je Mirza u normalnoj državi. Ali, nadam se da će ovim nastupima najprije sebi osigurati trenera i sponzore i da će s tim popraviti svoju igru, i sebi i nama obezbijediti da ga bodrimo češće na velikoj sceni.

Mirza, čestitke za sve ostvareno. Žao mi je što ti gotovo niko ne vjeruje i što se sad javljaju silni licemjeri. Ti nastavi svojim putem, pokaži im da možeš. Sretno!

@Consigliere,
taj je igrao protiv Federera još kad su ga mnogi gledali samo na posterima iznad kreveta. 8-)
znas ti na sta sam mislio ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 12 jun 2013, 17:30

delko je napisao/la:
anti_zli je napisao/la:Prvi put da sam gledao tenis, neobican osjecaj, ne znam ni kad se trebam radovati...Dobro je igrao, nije imao srece :D
hehe ako si prvi put gledao, otkud znas da je dobro igrao :P
Bilo je neizvjesno na trenutke xD

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 jun 2013, 17:31

Jasno je bilo da ce nakon gubitka prednosti od 4-1 u 1. setu da ce se desiti pad u igri. Imao je i 1. i 2.set ali nista nije iskoristio. To rezultira porazom. Vise srece drugi put.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 12 jun 2013, 17:35

Consigliere je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la: @Consigliere,
znas ti na sta sam mislio ;)
Da, da, ali nije zgoreg ni ovo pomenuti. Pretpostavljam da je gotivno biti jedan od klinaca na čiju adresu dođe koverta potpisana od najvećeg tenisera svih vremena, koji će te dočekati na aerodromu i sutra sa tobom prebacivati loptice preko mreže. :)

Sve u svemu, nadam se da ovo neće stati na ovome, i nadam se da neće sutra svi Mirzu zaboraviti, do nove pobjede i nove surove istinite priče.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 12 jun 2013, 17:36

Greivis je napisao/la:Svi solidni igraci su vec u ovim godinama bili puno uspjesniji od Mirze. Kao da moze sad nesto puno napredovati. Malo realnosti ne bi skodilo.

Al lijep je i ovo uspjeh. A nek se i zaradilo malo, zasluzio je.

Ne razumijem tvoju potrebu da se pravis pametan kada je ocigledno da veze nemas o tenisu,o ovom problemu losih saveza je govorio i Nikola Pilic(valjda znas o kome se radi).Losi savezi ne mogu osigurati pozivnicu svom igracu na atp turnire,cak ni na jedan,te ovi moraju pobjediti 3 nezgodna igraca koja vrlo vjerovatno imaju vise iskustva od njih zaredom da bi se plasirali na neki turnir sto je skoro pa nemoguce,dok npr dobri savezi kakav je hrvatski osiguraju svom igracu pozivnice za raznorazne turnire,pa im samo ucesce na tom turniru osigurava dobar broj bodova s kojim mogu sami nastaviti dalje,eh 3-4 takva turnira,jos kada prodju koje kolo i ti momci vec igraju sa najboljima navikavaju se na njih,dok nasi,moraju izvesti neko cudo da bi bili primjeceni na najvecoj sceni(to cudo je pobjeda Basica protiv Janovica),a ako ti mislis da nije dovoljno kada je neko u mogucnosti pobjediti 22. igraca svijeta na podlozi koja mu odgovara,imas prevelika ocekivanja od nasih igraca.Mislim da tebi malo znanja ne bi skodilo,pa tek onda sagledaj ko je realan,a ko nije..

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 12 jun 2013, 17:37

Top 200 :)
SLOBODA NAVIJAČIMA

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jun 2013, 17:38

Bilo je lijepo dok je trajalo.
Zaradio je nešto para, predstavio se svijetu, nekoliko renomiranih svjetskih/evropskih tv stanica je prenosilo njegov meč 8-)

O Mirzi ko Mirzi jučer je sve rečeno, momak ima sve udarce, malo kondicije i sportske sreće on može u vrh ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 12 jun 2013, 18:47

ne znam od kud nekome tolika petlja da kaze da je ovo vrh bh tenisa.. Dzumhur fizicki nije jak doduse nije ni Basic ali Mirza makar ima koliko toliku inteligenciju i zna covjek igru za barem 50+ mjesto i na njemu ne treba tu puno raditi. E sad ono sto mene zanima je zasto ne igra za davis cup ? A opet kontam da je vjerovatno iz razloga sto ima odnos sa ljudima iz saveza kakav ima tj. nema ga :) jedno vrijeme se kao radilo pa su mu nasli neke sponzore tipa BHT i BH posta ali se i to ugasilo vrlo brzo i od tad pustise vodu za njim. Ne sjecam se da li je prije tih sponzorskih ugovora igrao za repku ali poslije sigurno nije. Za sve koji su se zagrijali danas i poceli pratiti tenis neka isprate i ovaj turnir u Kosicama,Dzumhura u cetvrtfinalu i Setkica u dublu.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: realniTakticar i 3 gosta.