Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

samosarajvo
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la samosarajvo » 10 jun 2013, 18:43

Rafa ce biti favorit protiv Federera i na travi ;) I ja bih volio da se susretnu u finalu, ako vec ne moze u finalu onda ranije :D Cisto da i taj h2h na travi bude poravnat :D Jest da je Roger star i sve to ja razumijem ali ljepo izgleda 2:2 :mrgreen: 8-)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 10 jun 2013, 18:46

samosarajvo je napisao/la:Rafa ce biti favorit protiv Federera i na travi ;) I ja bih volio da se susretnu u finalu, ako vec ne moze u finalu onda ranije :D Cisto da i taj h2h na travi bude poravnat :D Jest da je Roger star i sve to ja razumijem ali ljepo izgleda 2:2 :mrgreen: 8-)
Nikad, taman da Fed ima 54 godine Nadal nece biti favorit na travi - Rosol!

I ne samo Nadal, nego Djokovic, Murray ili bilo ko drugi, sto je prosla godina i dokazala.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jun 2013, 18:52

Edin TM87 je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Rafa ce biti favorit protiv Federera i na travi ;) I ja bih volio da se susretnu u finalu, ako vec ne moze u finalu onda ranije :D Cisto da i taj h2h na travi bude poravnat :D Jest da je Roger star i sve to ja razumijem ali ljepo izgleda 2:2 :mrgreen: 8-)

I ne samo Nadal, nego Djokovic, Murray ili bilo ko drugi, sto je prosla godina i dokazala.
Evo da ja i ti bacimo sad opkladu, unaprijed? (pod uslovom da budu zdravi obojica)
Znaci kladimo se na pobjednika ako se susretnu na wb? U stacemo se kladit cemo vec smislit ako dođe dotog.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 10 jun 2013, 18:56

Sanse su minimalne da dodje do tog, previse je jakih igraca, a ako ne budu u istoj polovini sanse gotovo da ne postoje, pitaju se nesto i Djokovic i Murray, tako da tesko, al' uvijek sam spreman na opkladu ;)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jun 2013, 19:00

Edin TM87 je napisao/la:Sanse su minimalne da dodje do tog, previse je jakih igraca, a ako ne budu u istoj polovini sanse gotovo da ne postoje, pitaju se nesto i Djokovic i Murray, tako da tesko, al' uvijek sam spreman na opkladu ;)
To si u pravu ali ako ipak dodje do njega ja prognoziram pobjedu od 3:1 za Nadala.
Osim ako se ne desi nesto da Rafina igra i forma padnu na znatno manji nivo od ove sa RG-a.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 10 jun 2013, 19:47

Kolika je novčana nagrada za Nadala a kolika za Ferrera na RG?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jun 2013, 19:56

Mancini je napisao/la:Kolika je novčana nagrada za Nadala a kolika za Ferrera na RG?
1,5 mill za nadala
750k za ferrera

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 10 jun 2013, 20:23

EvoMene je napisao/la:Zaboravljate da je Rafa veliki igrač, a veliki su najjači kad je najvažnije. Veliki takodje, znaju tempirati formu, tako da ovo sigurno nije najbolje što Rafa može, ovo je nekih 40 %. Ako ne bude iznenadjenja i ako stigne do polufinala trebao bi uveliko dići formu. Samo se nadam da to neće biti dovoljno da se prodje Noleta gromadu.
Morao sam sam sebe citirati na kraju. A jesu pojedinci znali pljuvati po Rafi. :mrgreen:
Smoke Weed Everyday!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jun 2013, 22:56

Nadal je definitvo veliki igrac, veliki borac ali da mu se igra bazira snazi to je tacno. Ima snage k'o konj :D i prtivnici ne mogu izdrzat, 'sem Novaka i pobjedjuje vecim dijelom na osnovu toga. :D

Federeru ue jedina sansa jos Wimbledon, tu mora dati sve od sebe, naravno on je favorit zbog igre na travi...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 jun 2013, 22:59

Unofficialpage je napisao/la:Nadal je definitvo veliki igrac, veliki borac ali da mu se igra bazira snazi to je tacno. Ima snage k'o konj :D i prtivnici ne mogu izdrzat, 'sem Novaka i pobjedjuje vecim dijelom na osnovu toga. :D

Federeru ue jedina sansa jos Wimbledon, tu mora dati sve od sebe, naravno on je favorit zbog igre na travi...
Moze Federer i na US Openu.Kako je glupo gubio meceve prethodnih godina to je nevjerovatno.Par puta poslije mec lopti.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jun 2013, 23:01

darker10 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Nadal je definitvo veliki igrac, veliki borac ali da mu se igra bazira snazi to je tacno. Ima snage k'o konj :D i prtivnici ne mogu izdrzat, 'sem Novaka i pobjedjuje vecim dijelom na osnovu toga. :D

Moze Federer i na US Openu.Kako je glupo gubio meceve prethodnih godina to je nevjerovatno.Par puta poslije mec lopti.
Kad se sjetim duela protiv Novaka. 5-3 u 5. setu 40-15, dvije mec lopte i na kraju izgubi. Najgri poraz, taj mi je poraz najteze pao :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 10 jun 2013, 23:06

Edin TM87 je napisao/la:

Ne budi smijesan, Nadal je Federera na Wimbledonu rusio kad je isti bio na vrhuncu moci tacnije jedne godine je gutavo Federer dobio slijedece je Nadal jos vise napredovao i porazio ga a kamoli danas Nadal bi ga dobio 3-0 u setovima.

Kroz 2-3 godine ce doci taj trenutak kad ce Nadal (ako ne bude ozlijeda) prestici Svicarca i po GS titulama pa ce se tako izbiti i zadnji argument smecu od Federera da je bolji od Nadala.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 jun 2013, 23:09

BigBigBang je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:

Ne budi smijesan, Nadal je Federera na Wimbledonu rusio kad je isti bio na vrhuncu moci tacnije jedne godine je gutavo Federer dobio slijedece je Nadal jos vise napredovao i porazio ga a kamoli danas Nadal bi ga dobio 3-0 u setovima.

Kroz 2-3 godine ce doci taj trenutak kad ce Nadal (ako ne bude ozlijeda) prestici Svicarca i po GS titulama pa ce se tako izbiti i zadnji argument smecu od Federera da je bolji od Nadala.
Ja et sigurno ce ga prestic osvajajuci samo Roland Garros svake godine.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 10 jun 2013, 23:18

EvoMene je napisao/la:
EvoMene je napisao/la:Zaboravljate da je Rafa veliki igrač, a veliki su najjači kad je najvažnije. Veliki takodje, znaju tempirati formu, tako da ovo sigurno nije najbolje što Rafa može, ovo je nekih 40 %. Ako ne bude iznenadjenja i ako stigne do polufinala trebao bi uveliko dići formu. Samo se nadam da to neće biti dovoljno da se prodje Noleta gromadu.
Morao sam sam sebe citirati na kraju. A jesu pojedinci znali pljuvati po Rafi. :mrgreen:
Jesil' ozbiljan sa ovim citatom? To kao kazes da si nesto pogodio ili sta, pojasni?

A onom sa Arbeloom na avataru smecu
odgovarati necu

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jun 2013, 23:49

Ima mu mjesta da je Rafa uzeo Rogera u finalu WB kad je ovaj bio u jako dobroj formi a i da mu je uzeo 2 seta godinu ranije gdje je Roger igrao mozda i tenis zivota.Ja isto mislim da bi ga Rafa i sad pobjedio na travi, mozda ne 3:0 ali 3:1 kao sto smo se i kladili :D

Šanse da ga stigne u GS-ovima su zasita male.Postoje ali su male,premale. :mrgreen: Pet komada nije mala razlika, Rafa ne moze osvojiti jos 5 RG-a ( ne moze igrati toliko dugo) ali ja mislim da uz dosta srece sa povredama Rafa moze uzeti 5 GS-ova u npr 3 godine (idalje stojim pri cinjenici da ga ni Berdych ni Murray ni bilo ko drugi sem Djokovica ne mogu dobiti u zavrsnici GS-a ako je zdrav).Naravno to ne mora znaciti da Roger nece uzeti nijednu.

A nije mu lose pitanje.
Šta ce biti ako se ostvari ta mala, premala mogucnost i Rafa ga ako vec ne prestigne, onda izjednaci po broju GS-ova i znatno priblizi u ukupnom broju turnira? Kakav ranking cemo onda vrsiti u nekom poretku najvecih? Ako nista po nekoj statistici koja je u tom određivanju i najbitnija.Bilo bi zanimljivo vidjeti kako i sta bi se pricalo u teniskoj javnosti u tom slucaju.
Moje misljenje je da bi Roger i dalje po vecini bio najbolji svih vremena ali...interesting 8-)

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 11 jun 2013, 00:03

Federer je 2008. godine imao mononukleozu, godine kada je izgubio to finale.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 11 jun 2013, 00:06

retro je napisao/la:Federer je 2008. godine imao mononukleozu, godine kada je izgubio to finale.
Federer je dobro i prosao,vidimo kako se Soderling muci s tim.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 11 jun 2013, 00:50

retro je napisao/la:Federer je 2008. godine imao mononukleozu, godine kada je izgubio to finale.
znam za to ali ne mozes poreci da je on to finale odigrao jako dobro i da je u tom trenutku izgubio jer je rafa igrao odlicno a ne zbog bilo cega drugog

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 11 jun 2013, 01:09

samosarajvo je napisao/la:
znam za to ali ne mozes poreci da je on to finale odigrao jako dobro i da je u tom trenutku izgubio jer je rafa igrao odlicno a ne zbog bilo cega drugog
Sjećam se dobro tog fantastičnog finala, Nadal je jednostavno za nijansu bio bolji i zasluženo osvojio.Međutim, za Federera je to bilo jedno iscrpljujuće finale, čini mi se nešto da je trajalo i oko 7h sa prekidima jer je meč prekidan zbog kiše.U 5. setu nakon 6-6 brejk za Nadala je visio u zraku jer se vidjelo da Federer više ne može, jeste on odlično tempirao formu za wimbledon ali jednostavno se vidjelo da je mononukleoza ostavila traga.Kasnije je osvojio US open čini mi se ali generalno je to bila stvarno loša i teška sezona za njega.
Eh sad, šta bi bilo da nije imao mononukleozu ne treba o tome raspravljati.

I da, mislim da Nadal ne može stići Federera po broju osvojenih slamova, s tim više jer mislim da će Federer osvojiti još koji slam a i pitanje je samo koliko će zdravlje Nadalu dozvoliti da se na zaista vrhunskom nivou bavi tenisom.Napravio je sjajan comeback i krenuo silovito, ali do kad !? Bojim se opet nekog "Rosola" na travi i onda pa-pa Rafa :?
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 11 jun 2013, 01:26

Naravno, sasvim zasluzeno je dobio to finale.

Ali na osnovu tog meca se ne moze reci da bi Rafa bio favorit i na travi, jer je RF dobio 2/3 mec, a i taj je isao u petom do 9-7.
Znaci, izuzetak, a ne pravilo.

Misim da je Federer jos uvijek favorit protiv Nadala na travi i u dvorani.
Ali Nadal uvijek ima sansu da dobije Federera, zbog tog 1BH-a. I kada Nadal igra lose, imat ce sansu.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.