Nadal ce dobiti i Mareja i Berdiha i Tsongu i Delpa i Wavrinku na bilo kojoj podlozi ako dodje do finala nekog veceg turnira.I ni za jednog od njih ne mozes reci da ce biti favorit protiv Rafe na bilo kojoj podlozi, pogotovo u finalu nekog veceg turnira gdje su iznenadjenja svedena na minimum.
Prije ce Rafa izgubit u ranijoj fazi turnira na hardu/travi od Verdasca,Rosola,Haasa (ili gore navedenog igraca u ranijoj fazi) nego sto ce sebi dopustiti da ga bilo ko od njih pobjedi u finalu.
Mareja ne mozes nikako svrstat u boljeg igraca od Rafa, na bilo kojoj podlozi

I moje je misljenje da sto se buducnosti tice i ovih vecih turnira pogotovo u prvom djelu godine Rafi i Novaku nema ko parirati.Pa ni Murray.I mislim da ce njih dvojica upravo osvojiti hajmo reci 5 od 6 GS titula do kraja sezone 2014 ukljucujuci i 2 preostala GS ove godine.Naravno ako bude zdravlja.
Ja ne vidim kako Marej ili bilo ko drugi moze parirati Rafi ili Novaku pogotovo ako se sastanu u finalu a male su sanse da obojica ispadnu prije istog.
I sta si konkretno mislio kad si spomenuo nadalovu povredu? Nisam te shvatio najbolje.Sigurno je da su mu koljena hafifna ali mislim da ovaj nivo tenisa moze drzati jos makar 2 godine i biti konkurentan svima svugdje