Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
31%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
43
45%

Ukupno glasova: 96

sukisp
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la sukisp » 24 nov 2008, 23:57

ribery je napisao/la:Ako Bayern izgubi protiv Leverkusena, 99% posto da necemo biti jesenji prvaci, Hoffenheim docekue Arminiju i to je 90% nova 3 boda za njih. Samo pobjeda je u igri 8-) Kada bi ih pobijedili, pa i Hoffenheim pobjedio Arminiju, ionako nam dolaze na Allianz Arenu, te bi imali sanse da budemo prvi.
Hajte vi nerijesen protiv bajera i jedan slab dan Riberya protiv hoffenhaima sto znaci po gujci :lol:
Sevap je i zbog ,,Bosanski vitezova,tornada,tzunamija a i Bajern ima titula za izvoz :roll:
Drukcije se onog kloca od trenera necete ni rijesiti a da ne govorim da je pola igraca ,,truhlo,, u bajernu.
Vrijeme za promijene a promijenite samo onda kad napravite lose rezultate ili ne osvojite titulu.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 25 nov 2008, 00:09

Neka zmajevi od Bosne zabijaju svaku utakmicu, al' nek postede Bayerna :mrgreen:
Trener nije kloc, barem prema mom misljenju, a sto se tice dovodjenja igraca- zna se kakvi su oni koji odlucuju o tome... A ocito da im ona sezona nije bilo dovoljna dobra opomena, pa valjda cekaju da opet zaglavimo u uefa cupu da bi doveli par "normalnih" igraca.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 25 nov 2008, 00:14

Idealnih 11 14. kola prema portalu bundesliga.de , citaoci birali:

slika

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 01 dec 2008, 22:37

Hertha BSC 2 - 1 FC Cologne
Bayer Leverkusen 0 - 2 Bayern Munich
Hannover 3 - 2 Karlsruhe
Hoffenheim 3 - 0 Arminia Bielefeld
Monchengladbach 1 - 3 Energie Cottbus
Werder Bremen 5 - 0 Eintracht Frankfurt
Bochum 1 - 1 Hamburger SV
Borussia Dortmund 0 - 0 Wolfsburg
Stuttgart 2 - 0 Schalke

bayern_munchen
Kontakt:

Post Postao/la bayern_munchen » 01 dec 2008, 22:40

Legendarni Nijemac nahvalio našeg Ibiševića
Gerd Muller vjeruje u VedadaPiše: Predator
Ponedeljak, 01.12.08. 19:57.

Gerd Muller, legendardni njemački napadač i jedan od najubojitijih golgetera svih vremena, koji drži rekord Bundeslige sa 40 pogodataka postignutih u jednoj sezoni, naglasio je kako bi volio da Vedad Ibišević 40 puta zatrese protivničku mrežu i tako dostigne njegov rekord iz sezone 1971/72.

Naš reprezentativac u dosadašnjih 15 kola postigao je 17 bundesligaških golova i uvjerljivo vodi na listi strijelaca njemačke elite. Muller vjeruje kako napadač Hoffenheima, Ibišević, kojeg je nazvao „čudo od djeteta“, može sustići njegov rekord.

„Bude li i dalje igrao kao što sada igra, postići će 40 golova. Takav ubilački instinkt za postizanje pogodaka ili imate ili nemate. To se ne da naučiti. Ibišević sigurno to ima“, rekao je Muller.

Jedan od najboljih njemačkih realizatora svih vremena, bio je poznat po svom ubitačnom instinktu za postizanje pogodaka, i za protivnike pomalo frustrirajućoj činjenici, da se uvijek nalazio na onom mjestu gdje će završiti neki odbijanac kojega će on pospremiti iza leđa protivničkog golmana.

Mueller je dodao kako ga Ibišević podsjeća na Ulija Hoenessa, njegovog saigrača, a sada generalnog menadžer Bayerna. Ibišević pak ističe kako se boji samoga sebe, te da ga plaši činjenica što je toliko dobar i efikasan u napadu.

„Nije mi cilj srušiti Mullerov rekord. Bitno je što više pobjeđivati, želim uživati u ovom svemu što moja ekipa i ja radimo ove sezone".

amadeus21
Kontakt:

1899 Hoffenheim

Post Postao/la amadeus21 » 02 dec 2008, 16:01

E pa narode, mislim da je vrijeme da i ovaj mali, ali ipak veliki klub ima svoju temu na ovom forumu... moram li i napominjati, predvode ju dva nogometna dragulja iz Bosne i Hercegovine, VEDAD IBIŠEVIĆ I SEJO SALIHOVIĆ!!!!
Evo jos par igraca iz ovog kluba koje vrijedi spomenuti:
Andreas Beck, Demba Ba, Carlos Eduardo, Luiz Gustavo Diaz, Chinedu Obasi, Daniel Haas, Tobias Weiss, Marvin Compper, te zet naseg Hasana Salihamidzica, Francisco Copado. Sa klupe ih predvodi poznati trener Ralf Rangnick, a vlasnik kluba je milijarder Dietmar Hopp, po kome ce se zvati stadion u Hoffenheimu koji ce ubrzo biti zavrsen. Inace, covjekovo bogatstvo se procjenjuje na otprilike 60 milijardi eura :shock: :shock: .
Haj'mo sad, navalite, pisite... pozdrav svima
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah

amerosm
Kontakt:

Re: 1899 Hoffenheim

Post Postao/la amerosm » 02 dec 2008, 16:11

Svaka cast nasem Vedu i Salihovicu, ali ovo za mene nije nikakav klub gdje je jedan covijek vecinski vlasnik. Na ovo sam alergican i za mene su pravi klubovi gdje se navijaci pitaju a ne neke kompanije.
Svaka cast za njihove rezultate ali oni za mene su klub koji slican Chelsea koji zeli sebi kupiti uspjeh, a ne kao ostali njemacki klubovi koji su svoje stekli kroz historiju i naporan rad.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 02 dec 2008, 16:15

Chinedu Obasi-fenomenalan, ne znam koliko godina ima, ali ima tehniku, dribling, brzinu, sut i narandzaste kopacke. :mrgreen: Sve sto treba jednom napadacu. Jedino sto je pocesto sebican, to nekad pravo iznervira. Demba Ba, uh mrcina od igraca. Ne posjede tehnicke kvalitete kao Obasi ali je vise nego dobar.
Vedad...
Sejo...
Carlos Eduardo... Puca slobodnjake nenormalno, vidi se da ga je Salihovic ucio... Ne da mi se ostale spominjat, ova petorica su prema mom misljenju najzasluzniji za ovakve igra i rezultate(mozda eduardo malo manje od ove cetvorke, ali mi je on drag, svidje mi se njegov stil igre), naravno pored Ralfa koji ih odlicno predvodi sa klupe.

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 02 dec 2008, 16:57

Svaka cast Hoffenheimu,ne samo na rezultatima,nego i na igri koju pokazuju. Fakat ih je lijepo gledati.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 02 dec 2008, 17:10

vjestacki proizveden klub nabijem ga na...... :twisted:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 02 dec 2008, 17:52

bistrikboy je napisao/la:vjestacki proizveden klub nabijem ga na...... :twisted:
Nemoj tako,Hoffa je jedno pravo osvjezenje u Njemackom fudbalu.Klub nema neku tradiciju i sta sad,iako imaju izuzetno jaku finansiju oni nisu kupovali "gotove" igrace. Sve sadasnje zvijezde bile su niko i nista dok nisu u Hoffi proradile!
Nemoj se bojati za Bayern,jos nam ne predstavljaju veliku opasnost...jos...
Vom Jäger zum Gejagten

Tihi
Kontakt:

Post Postao/la Tihi » 02 dec 2008, 17:53

**** takve sportske kolektive gdje se jedan covjek namece i za sve pita!!! UPRAVA NAPOLJE/SAVEZ NAPOLJE

Jadni Hoffenheim isto im je ko i nama sa savezom! :evil:
FOOTBALL WITHOUT ULTRAS IS NOTHING. Say no to modern football.

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 02 dec 2008, 18:40

Realno na kraju bi mogli biti 6-ti.
- " $...

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 02 dec 2008, 19:12

obannon je napisao/la:Realno na kraju bi mogli biti 6-ti.
Realno oni bi mogli biti u prva 3. Necu reci da mogu do titule,jos je rano,ali vidjeti cemo kako ce se nositi s Bavarcima.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 02 dec 2008, 20:09

bistrikboy je napisao/la:vjestacki proizveden klub nabijem ga na...... :twisted:
Hohoho, nemoj tako prijatelju...Ko je cuo za Hoffenheim prosle godine, ili pretprosle il prije nekoliko godina...Samo onaj ko je dobro pratio bundesligu. Ko je cuo za Hoheffenheim na pocetku ove sezone... Malo raje...Poceli bit opasni nakon 7-8 kola i otada svi pricaju o njima...I zadnjih 10-ak godina se lagano probijaju, grade svoj put...Nije to bas preko noci, nije to abramovic, seiik i sl. sranja...Ne moze se to ni porediti. Kao ste neko rece, nisu kupovali gotove igrace, mozda ce poceti, ali do sada nisu i nema tu nista vjestacko i preko noci...

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 02 dec 2008, 20:14

Tihi je napisao/la:**** takve sportske kolektive gdje se jedan covjek namece i za sve pita!!! UPRAVA NAPOLJE/SAVEZ NAPOLJE

Jadni Hoffenheim isto im je ko i nama sa savezom! :evil:
Ni blizu. Oni su pod vodstvom tog jednog covjeka daleko dogurali, a gdje smo mi? Taj covjek nije mafijas, nema optuznicu dugu preko 20 stranica, interesuje ga prije svega fudbal i klub, a ne njegovi licni interes...Da mu je do novca, ne bi se "peglao" sa hoffenheimom, a i onako ima previse love...Eto ti par glavnih razlika. Gdje ces ba poredit nas savez sa bilo kim, pa onakve ljude majka vise ne radja.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 dec 2008, 20:49

Dok Hoffenheim igra sa ovim sastavom svidaju mi se,ali i ako oni pocnu da bacaju pare to nece valjati a vec na mnogim stadionima u njemackoj predsjednik Hoffenheima Hopp(ili nesto tako) nije dobrodosao.Ja sam vidio da ga navijaci Frankfurta i Borussia D. nikako ne vole a vjerovatno je isti slucaj i kod ostalih

big_amko
Kontakt:

Post Postao/la big_amko » 02 dec 2008, 21:08

Mislim da Hoffenheim ne moze drzati ovu formu konstantno kroz čitavu sezonu. Prosle godine su u jesenjem dijelu osvojili samo 22 boda i bili 8. na tabeli, a na kraju su imali 60 poena i zavrsili drugi iza Gladbacha. Hoffenheim je posljednjih godina pametno ulagao i kupovao mlade igrace koji se nisu mogli izboriti u svojim klubovima, kao sto su Weis,Beck,Jaissle u Stuttgartu ili kao Salihovic u Herti. Jedino su na Obasija i Carlos Eduarda potrosili dosta novca( Carlos Eduardo placen 8 miliona eura).

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 dec 2008, 21:38

Adnan 24 je u potpunosti upravu sto se tice Hoppa da nije pozeljan, s tim tu mozes jos dodati Bayern, HSV, Koeln, Gladbach itd.
Slazem se isto da Hoffenheim nece moci zadrzati formu tokom citave sezone, ja i dalje ostajem pri svojoj konstataciji za kraj tabele i da ce Hoffeheim biti 5.
Mislim da oni nemaju siroku klupu i ako im se desi sto se je na pocetku sezone desilo velikoj trojki Bayernu, Werderu, HSV-u da im bude 5 standardnih igraca ozlijdjeno ili na duze vrijeme suspendovani, njih nema nigdje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 02 dec 2008, 22:18

To vam se zove ljubomora, zavist, prema boljim i finansijki snaznijim klubovima. Znam da 90% navijaca u Njemackoj mrzi Bayern, ne zato sto izmedju Bayerna i tih klubova koje navijaci podrzavaju postoji neko rivalstvo, nego upravo zato sto su ti drugi ljubomorni. A cemu ta ljubomora? Nije im Bayern kriv sto ima ljude u upravi koji znaju sa parama, nije im Bayern kriv sto je svoje prilike iskoristio, i pametno ulozio dobivene pare! Je li Bayern kriv sto je Leverkusen poslije onog finala sa Realom haman pa nestao sa evropske scene...? Je li Bayern kriv sto je Dortmund u dugovima do vrata? Je li Bayern kriv sto HSV proda van der varta na kraju sezone, uzme za njega 12 miliona eura, a 8 mjeseci prije toga mogli uzeti duplo? Je li Bayern kriv sto HSV za tih 12 miliona dovede neke panjeve od igraca? Je li Bayern kriv sto Werder nije Diega prodao kad je Juve nudio ogromne cifre, preko 20 mil eura? Sad ce bit ista stvar kao i sa van der vartom, prodace ga za manje pare i onda ce biti "pa normalno da je bayern prvak kad su najbolji sa lovom"... Za vasu informaciju, bayern je owena hargreavesa prodao za 20 mil eura, a Riberya kupio za 25, sto znaci da su na onakvu igracinu potrosili samo 5 mil eura. Je'l i tu Bayern kriv? Nemojte se vadit na te finansijke situacije, 'ajd da Bayerna neki abramovic il seik sponzorise, ali svaki dinar sami zarade.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.