Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hanniz
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la hanniz » 01 jun 2013, 09:23

Ne valja vam ta priča o Pjaniću kako ne bi uspio u EPL. Pa najbolji primjer je Coutinho iz Liverpoola, koji je dulpo slabiji od Pjanića, a dominira ligom. Po meni bi bio odličan potez Pjanića da ode u Tottenham, a kasnije, aBd kad bude još više napredovao u Real,Bayern,Barcu...
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 01 jun 2013, 16:17

Alucard je napisao/la:
Centre forward je napisao/la:
Alucard je napisao/la: Ne možeš ti porediti United-City derbi sa onim Rimskim, Roma-Lazio. Isto tako ne možeš ti porediti ništa sa otoka i čizme jer su to dva različita svijeta krenuvši od navijača i navijanja a posebno kulture. Jedni su vijekovima radili da budu gospoda i gdje su puštene duge i duboke kraljevske loze, dok s druge strane imamo totalni divlji i primitivni način razmišljanja i života. Dva svijeta različita...

Pjanić je se za*ebao ali jbga, ne krivim ga, prvi put je se okliznuo i nije mu na pamet palo koliko bi takva izjava mogla imati na težini. Siguran sam da će i Pjana drugačije razmišljati u budućnosti i da će se stvari srediti na relaciji Pjanić-Romanisti.
Englezi kraljevska loza :roll: . Oni što su zavadili cijeli Dunjaluk skoro,jedino su to vijekovima radili. Dečko, London su i napravili 'talijani al necemo dalje o tome, grohn'o si u startu.
OT.Mislim da Mire nije ništa loše mislio ovom izjavom i da mu nece uzimati za zlo, pa valjda znaju da su Lula i Pjanke zemljaci :)
hehehe tebi je izgleda Britanska monarhija strani pojam, ti se sada tu kao jedini pojedinac našao izvrtati činjenice koje su utemeljene prije stotina godina i koje su jasno poznate svima u svijetu! Negirati njihovu kraljevsku lozu odnosno čistu historijsku činjenicu može samo neznalica ili neko željan pažnje. Bravo za tebe! Nego Google u browser i u tražilicu British Royals... Što se tiče toga da su zavađali i ratovali..ko to nije? Kada je neandertalac otkrio da kamenom može udariti i ubiti drugog, eh još od tada se ratuje na ovoj "trećoj stijeni od Sunca"... Spominješ Italijane tj. Rimsko Carstvo koje je onda prateći tu tvoju teoriju stvorilo mrežu današnjih gradova Sredozemlja, sjeverne Afrike i dijelova Azije kao središta trgovine i regionalne vlasti. Bezveze ti je to... toliko što se historijskih činjenica tiče, nema smisla ići dalje van teme nazvane Miralem Pjanić.

p.s. hvala za ovo dečko, to mi dođe kao kompliment al nažalost daleko od istine :/

na temu...

Ne znam koliko ima istine u vezi interesovanja Tottenhama ali ja bi ga stvarno volio viditi u EPL. Baš me zanima kako bi se tamo snašao i koliko bi mu liga odgovarala ili ne. Tu bi dobili i onaj konačni odgovor što se tiče njegovog potencijala i kvaliteta. Jedino što mene brine su ove njegove česte povrede i molim Boga da on nije jedan od onih igrača sa "staklenim nogama"! To su oni igrači koji konstantno kroz karijeru imaju previše odmora ali onih neugodnih koji rezultiraju konstantnim posjetama doktorima i fizioterapeutima! :|

Ne pali se bezveze provalio I s a s Italijni divljaci, da si malo vise pametan I da si ista procito u zivotu znao bi da su oni sami vrh sto se tice kulture I umjetnosti, sam se banuj!
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 01 jun 2013, 19:30

muXmania je napisao/la:Ne pali se bezveze provalio I s a s Italijni divljaci, da si malo vise pametan I da si ista procito u zivotu znao bi da su oni sami vrh sto se tice kulture I umjetnosti, sam se banuj!
hehehe šta trebao sam biti direktniji i reći da da su leglo rasizma i fašizma koji ni dan-danas nisu istrijebljeni i teško da će ikada? Navijačke skupine su im za pravi uzor pa ako ti naziv "divljaci" smeta onda im sam okači titulu. Kada osoba ludo mrzi osobu zbog boje kože riječ "divljak" sija u punom sjaju. Pratio sam Italijane još u njihovo zlatno doba kada su bili neko i nešto u svijetu fudbala i krajem 80-ih i 90-ih samo su s*anja radili po tribinama i s vremena na vrijeme su mrtve glave padale, evo tako je i danas. Već spomenuti rasizam i fašizam su samo dodatni dio folklora. (da se razumijemo, rasizma nažalost ima još svugdje u svijetu no Italijani drže primat u tome!) Imaš sliku legendarnog igrača kojeg sam izuzetno cijenio i koji ima poseban dio u mom srcu tako da nisam htio biti previše grub ili "otvoren" sa riječima, ali ako ti bezuslovno i slijepo voliš Italijane, njihove navijače i ligu, to ti ne daje za pravo da budeš nenormalno subjektivan i napadaš druge koji su udarili po tvojim idolima. Da stvar bude još gora odnosno neugodnija, javljaš se meni koji je nekada obožavao njihovu ligu i koji ima podosta staža po tom pitanju, no ja znam da mi to ne daje za pravo da vršim glorificiranje ljudi koji to ne zaslužuju i vjerovatno nikada neće zaslužiti. To koliko je ko pametan i načitan vidi se po načinu izražavanja, sklad teksta, korištenja znakova interpunkcije...

p.s. Ne znam ni zašto sam ti odgovorio pogotovo kada znam da ovo nije ni tema ni mjesto ali eto...ima tema Serija A pa tamo možemo nastaviti iako ja ne vidim dalje svrhu jer sam sve fino sročio. Bilo kako bilo ovdje nastavljam o mladom gospodinu Pjaniću..ovo je njegova tema.

Urbinato
Kontakt:

Post Postao/la Urbinato » 05 jun 2013, 21:48

Alucard je napisao/la:
hehehe šta trebao sam biti direktniji i reći da da su leglo rasizma i fašizma koji ni dan-danas nisu istrijebljeni i teško da će ikada?

A u BiH i regiji navijačke skupine su oličenje bratstva i jedinstva. Povici poput ; ubij Srbina, Ustašu, Turčina/Baliju, veličanje ratnih zločina, itd.. Ako slučajno neki crni zaluta u ovu bh lihu, nema ni hukanja sa tribina i tako ti stvari. Pa bolan, bolan. I ti frajer koji nije vidio svijeta dalje od Pazarića pričaš kako je u Italiji. Stvarno smiješno.

Što se tiče ove teme, ako Pjanić nije shvatio gdje je došao i šta znači taj derbi, onda stvarno ne zaslužuje biti dio tog kluba. Lupio glupost i doviđenja.

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 06 jun 2013, 11:32

Urbinato je napisao/la:A u BiH i regiji navijačke skupine su oličenje bratstva i jedinstva. Povici poput ; ubij Srbina, Ustašu, Turčina/Baliju, veličanje ratnih zločina, itd.. Ako slučajno neki crni zaluta u ovu bh lihu, nema ni hukanja sa tribina i tako ti stvari. Pa bolan, bolan. I ti frajer koji nije vidio svijeta dalje od Pazarića pričaš kako je u Italiji. Stvarno smiješno.
Čekaj malo...ti stvarno porediš ovu šaku jada BiH sa cca 3+ miliona stanovnika tj. omjer-rasista-po-stanovniku ove zemlje sa jednom Italijom od 60 miliona stanovnika? Isto tako i za druge zemlje u regionu koje imaju, kao prvo, mali i zanemariv broj stanovnika a posebno jadan broj rasista. Svaka ti čast! Pa naravno da i kod nas ima pojedinaca i budala ali ti brojevi, kralju...su smiješni. I ne miješaj nacionalizam sa rasizmom i fašizmom, to je sasvim drugi par cipela! Što se tiče nacionalizma EH TU smo mi nažalost glavni tj. sve zemlje iz bivše države. Ovo u vezi rasizma i fašizma u Italiji su neoborive činjenice i to je bolna tačka Italijana što i oni sami znaju a sami njihovi treneri ti na sav glas govore da Italija ima taj problem. Skoro izabrali prvu crnu ministricu i žena odmah bila na velikom udaru političara i članova neofašističkih grupa, daj molim te...

heh daleko od frajera stari...samo jedan stariji član koji gleda na stvari i život objektivno a ne subjektivno. Vidiš ima jedan paradoks..vidio sam svijeta hvala Bogu ali Pazarić nisam nikada vidio! Do sada me sudbina nikada nije tamo uputila :) Stvarno ne razumijem kako možeš nekome nešto otvoreno reći i tvrditi kao činjenicu a niti se znamo niti poznajemo. Budi mi pozdravljen ;)

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 06 jun 2013, 11:47

Alucard je napisao/la: I ne miješaj nacionalizam sa rasizmom i fašizmom, to je sasvim drugi par cipela! Što se tiče nacionalizma EH TU smo mi nažalost glavni tj. sve zemlje iz bivše države. Ovo u vezi rasizma i fašizma u Italiji su neoborive činjenice i to je bolna tačka Italijana što i oni sami znaju a sami njihovi treneri ti na sav glas govore da Italija ima taj problem. Skoro izabrali prvu crnu ministricu i žena odmah bila na velikom udaru političara i članova neofašističkih grupa, daj molim te...
ma jel baš AkademiČe velika je razlika na koji način treba ubiti čovjeka, poniziti, umanjiti njegov identitet kako da ne...

Nemoj pisati o nacionalizmu u Evropi i tražiti nekakve definicije po internetu kako to znači ljubav prema državi.
Zna se šta je nacionalizam u BiH/bivšoj Jugoslaviji a fašizam-nacizam o tome nema potreba da se piše.

High

Post Postao/la High » 06 jun 2013, 11:51

To troje je usko povezano. Ne znam kako se možete ''vaditi'' na to da je nacionalizam drugi par cipela od to dvoje.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 jun 2013, 12:13

moze itekako ;) drugo je to sto su nasi balkanski mentaliteti toliko ograniceni pa kad kazes dzamija pomislis na vehabije, kazes crkve pomislis na cetnike i sl. :roll:

Ocekujem neki volej protiv Latvije od Pjanketa :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 06 jun 2013, 12:39

Bosniacum Lilium je napisao/la:moze itekako ;) drugo je to sto su nasi balkanski mentaliteti toliko ograniceni pa kad kazes dzamija pomislis na vehabije, kazes crkve pomislis na cetnike i sl. :roll:

Ocekujem neki volej protiv Latvije od Pjanketa :D
Ja ocekujem da slobodnjak neki udje :mrgreen:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 jun 2013, 16:11

Očekujem da ga Mire plasira Latvijkama sa 40 m iz slobodnjaka jer nije odavno. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 08 jun 2013, 00:14

po meni nije baš bio tako blistav očekivo sam da će preuzeti tu ulogu playmakera na sredini terena i razigravati napadače ali nisam toliko vidio od njega danas očito da ona povreda iz marta ga je omela u onom njegovom usponu..

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 jun 2013, 00:17

Solidan je bio.
Nije odigrao onako kako zna i može, al' dobro, izvukao ga je Medunjanin. :mrgreen:

Prvo poluvrijeme je, može se reć', baš zakazao, dok je u drugom ipak malo proigrao, i to dobro...gol + strašna asistencija za Edina.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 jun 2013, 03:09

Slično kao što sam napisao za Salihovića u vezi slobodnjaka. Kad se samo sjetim kako su lopte sijevale sa 40 metara (Francuske) a u Romi i repki nije odavno imao taj neki maestralni slobodnjak. Jučer je jedan izveo solidno i to je to.

Vidi se da su ga povrede izbacile totalno iz ritma. Zabio je, asistirao no ovo nije bio onaj pravi Miralem koji svojom lucidnošću pripada među najbolje igrače svijeta na svojoj poziciji.

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 08 jun 2013, 16:26

Ne može imat slobodnjak ko prije kad u Romi ne može doći na red od Totija, šuta 1 od 20...
A u pravu si malo je oslabio u igri al jbga povrede su ga mucili bice bolji aBd iduce sezone ;)

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 08 jun 2013, 16:29

Onim potezom kad je prvom poluvremenu dobio loptu na 16 metara od gola, smirio je i plasirao (prošla 3 centimetra pored lijeve golmanove stative), sve to za pola sekunde, pokazao je da se radi o izvanrednom tehničaru.
Asistencija je također bila na nivou.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

vlada87
Kontakt:

Post Postao/la vlada87 » 08 jun 2013, 17:45

Momak nije u formi nikako al daje opet po meni solidne partije, gol+asistencija. Sad je na njemu da što bolje odradi pripreme i to je to.

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 08 jun 2013, 19:00

Kakva asistencija Dzeki za peti gol!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 jun 2013, 19:15

slika

Mire u akciji :D Njegova djevojka

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 10 jun 2013, 19:18

uletio na maturu u osnovnu skolu :lol: :lol:

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 10 jun 2013, 19:19

kakav je vojnik pored MIRETA :lol: :lol: :lol:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot] i 15 gostiju.