RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

RodjeniiBrato
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la RodjeniiBrato » 05 jun 2013, 22:52

aS_Roma je napisao/la:Letic i Hebibovic ce se pojaviti na prozivci Sarajeva. Obojica kao slobodni igraci prelaze kod nas danas je sve dogovoreno.
mozes se samo nadat, pozdrav
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

mirzabavarac
Kontakt:

Post Postao/la mirzabavarac » 05 jun 2013, 23:00

Rodjeni predahnite slobodno. 8-)

Desni bek koji je eksplodirao u prošloj sezoni našao se na meti Sarajeva, iako sa klubom iz Mostara ima važeći ugovor, istina amaterski u trajanju od još godinu dana.

Osim Hebibovića, zanimljiv Sarajevu je i lijevi bočni Bojan Letić.

"Kontaktirali su me trener i direktor Sarajeva. Bili su konkretni, ponudili su mi dobre uslove za prelazak u Sarajevo, ali ja sa Veležom imam važeći ugovor koji traje do ljeta naredne godine", kaže Hebibović, te dodaje:

"Interes Sarajeva godi, jer je to klub koji je konstantno u vrhu i koji gotovo uvijek igra u Evropi, ali Veležu ne želim okrenuti leđa i eventualno otići na ružan način. Ovdje sam se afirmisao i tom klubu dugujem koliko i matičnom Igmanu iz Konjica odakle je sve krenulo". ;)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 05 jun 2013, 23:07

Ja ne vjerujem dok ne vidim, mada me nimalo ne bi čudilo da je istina.
Pa cvajncik godina nam se jedno te isto dešava svake jbn sezone i još se pitamo što je tribina prazna, što nema više zainteresiranosti ? Licemjeri smo sami za sebe!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

nonda_83

Post Postao/la nonda_83 » 05 jun 2013, 23:28

hipoteticko jedno pitanje...

zasto uvijek pozitivna, pa makar bila ona i glasina, vijest na ovom forumu traje troduplo krace nego neka negativna? ...tj. zasto uvijek pozitivna vijest, glasina, rezultat, bilo sta...uvijek ima troduplo manje komentara i osvrta na nju, nego kad se ista takva "provjerena" vijest, glasina, rezultat napise ali sa nekim negativnim predznakom?

....kako i zasto je to tako...majka mu stara

FORZA VELEZ

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 05 jun 2013, 23:44

AlemC85 je napisao/la:kod ovakvih stvari krivica je obostrana i uprave ali i igrača...uprava se lako odriče svojih igrača, a igrači VELEŽA smatraju svojom odskočnom daskom, i ovoj praksi mora doći kraj, a ljudi iz drugih klubova su nekorektni, pa i bezobrazni prema VELEŽU jer pregovaraju bez znanja kluba, bilo je takvih primjera, a izgleda ima ih i sada...

ZATO OVA PRIČAO OKO DOLASKA NOVIH LJUDI U KLUB NA ČELU S MEHOM KODROM POSTAJU SVE VIŠE REALNOST JER OVA TRENUTNA UPRAVA JE DOSTIGLA SVOJ MAKSIMUM I NE ZNAJU ŠTA I KAKO DALJE?
A šta je drugo klub koji se do zadnjeg kola borio za opstanak u ovoj kukuruz ligi nego odskočna daska? Letića lično poznajem i znam da je čitav život podredio fudbalu i treninzima. Nije se školovao nego je sve uložio u fudbal i vi ga sad osudjujete što ide gdje mu je bolje? Da ste bili pametni pa da ga vežete ugovorom pa hajd. Niste se toga sjetili čak ni kad je odigrao fenomenalnu polusezonu i šta ste drugo onda mogli očekivati? Došao je iz pm, iz kluba koji se u 1. Ligi RS borio za opstanak, eksplodirao tu i zašto ne bi otišao negdje gdje se može prodati u inostranstvo i obezbijediti svoj život. Je li bolje da u Sarajevu igra Evropu za veću platu ili da se u Veležu bori za opstanak za malu platu koja je uz to još i neredovna?
Smoke Weed Everyday!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 jun 2013, 23:48

EvoMene je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:kod ovakvih stvari krivica je obostrana i uprave ali i igrača...uprava se lako odriče svojih igrača, a igrači VELEŽA smatraju svojom odskočnom daskom, i ovoj praksi mora doći kraj, a ljudi iz drugih klubova su nekorektni, pa i bezobrazni prema VELEŽU jer pregovaraju bez znanja kluba, bilo je takvih primjera, a izgleda ima ih i sada...

ZATO OVA PRIČAO OKO DOLASKA NOVIH LJUDI U KLUB NA ČELU S MEHOM KODROM POSTAJU SVE VIŠE REALNOST JER OVA TRENUTNA UPRAVA JE DOSTIGLA SVOJ MAKSIMUM I NE ZNAJU ŠTA I KAKO DALJE?
A šta je drugo klub koji se do zadnjeg kola borio za opstanak u ovoj kukuruz ligi nego odskočna daska? Letića lično poznajem i znam da je čitav život podredio fudbalu i treninzima. Nije se školovao nego je sve uložio u fudbal i vi ga sad osudjujete što ide gdje mu je bolje? Da ste bili pametni pa da ga vežete ugovorom pa hajd. Niste se toga sjetili čak ni kad je odigrao fenomenalnu polusezonu i šta ste drugo onda mogli očekivati? Došao je iz pm, iz kluba koji se u 1. Ligi RS borio za opstanak, eksplodirao tu i zašto ne bi otišao negdje gdje se može prodati u inostranstvo i obezbijediti svoj život. Je li bolje da u Sarajevu igra Evropu za veću platu ili da se u Veležu bori za opstanak za malu platu koja je uz to još i neredovna?
Da zakljucimo.Ti kao njegov poznanik tvrdis da sa Velezom nema ugovor.Je li tako?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 05 jun 2013, 23:49

badblueboylivno je napisao/la:Je li itko danas gledao pionire?

Troglav nanio Veležu prvi poraz ove sezone, nakon 17-1-0 u ligi i demoliranja Zrinjskog u finalu lige ispriječili se momci iz Livna.
tana prodao troglavu

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 05 jun 2013, 23:52

samo_lijevo je napisao/la:
EvoMene je napisao/la:

Da zakljucimo.Ti kao njegov poznanik tvrdis da sa Velezom nema ugovor.Je li tako?
Ako nema. Vaša priča ide ka tome da nema profi ugovor. Ako ga ima onda se nemate čega bojati, zaštićeni ste. ;)
Smoke Weed Everyday!

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 06 jun 2013, 00:25

Troglav nanio Veležu prvi poraz ove sezone, nakon 17-1-0 u ligi i demoliranja Zrinjskog u finalu lige ispriječili se momci iz Livna.
Bio sam na utakmici, prvo poluvrijeme apsolutna dominacija Rodjenih, 3-4 stopostotne prilike, postignut gol oko 20te minute, posjed lopte ubjedljivo na strani domacina, sve je bilo idealno, Troglav bezidejan i onda pred sam kraj jedan prekid i gol za goste.
Na pocetku drugog poluvremena jedna greska na sredini Rodjenih, fina kontra gostiju i zabijaju za 1-2. Nakon toga se Velez izgubio, do pred sam kraj utakmice, tada imaju par prilika iz prekida, jednu stopostotnu sansu i jednu pogodjenu precku. Sve u svemu momci nisu lose odigrali, rekao bih da je odlucila fizicka sprema gostujuce ekipe, i po meni pogreske trenera sa izmjenama i rotiranjem pozicija pojedinim igracima.
Sve u svemu ima ovdje materijala za finu ekipu, samo da se poprave uslovi i da se nastavi ozbiljan rad.

Sto se tice eventualnog odlaska ove dvojice momaka, za mene sasvim ocekivano, jos da Zeljo uzme Demica i to je to. Neozbiljan rad uprave, klub bez ambicija i plana za buducnost i rezultat je odlazak najboljih igraca.

Sad da upitamo bilo kojeg clana uprave gdje vidi Velez za 3-5 godina ne bi znao odgovorit, osim onog smjesnog izgovora da je cilj Evropa, i povratak pod Bijeli Brijeg, odnosno u Sjeverni logor.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 06 jun 2013, 00:32

mirzabavarac je napisao/la:Rodjeni predahnite slobodno. 8-)

Desni bek koji je eksplodirao u prošloj sezoni našao se na meti Sarajeva, iako sa klubom iz Mostara ima važeći ugovor, istina amaterski u trajanju od još godinu dana.

"Kontaktirali su me trener i direktor Sarajeva. Bili su konkretni, ponudili su mi dobre uslove za prelazak u Sarajevo, ali ja sa Veležom imam važeći ugovor koji traje do ljeta naredne godine", kaže Hebibović, te dodaje:

"Interes Sarajeva godi, jer je to klub koji je konstantno u vrhu i koji gotovo uvijek igra u Evropi, ali Veležu ne želim okrenuti leđa i eventualno otići na ružan način. Ovdje sam se afirmisao i tom klubu dugujem koliko i matičnom Igmanu iz Konjica odakle je sve krenulo". ;)
Nemaju razloga da predahnu, nece otici na ruzan vec na fin nacin :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 06 jun 2013, 01:26

motty je napisao/la:

Bio sam na utakmici, prvo poluvrijeme apsolutna dominacija Rodjenih, 3-4 stopostotne prilike, postignut gol oko 20te minute, posjed lopte ubjedljivo na strani domacina, sve je bilo idealno, Troglav bezidejan i onda pred sam kraj jedan prekid i gol za goste.
Na pocetku drugog poluvremena jedna greska na sredini Rodjenih, fina kontra gostiju i zabijaju za 1-2. Nakon toga se Velez izgubio, do pred sam kraj utakmice, tada imaju par prilika iz prekida, jednu stopostotnu sansu i jednu pogodjenu precku. Sve u svemu momci nisu lose odigrali, rekao bih da je odlucila fizicka sprema gostujuce ekipe, i po meni pogreske trenera sa izmjenama i rotiranjem pozicija pojedinim igracima.
Sve u svemu ima ovdje materijala za finu ekipu, samo da se poprave uslovi i da se nastavi ozbiljan rad.
Hvala na reportu, napisao si ga kao da se radilo o seniorima. :palac_gore:

Znači, moji ni izbliza nisu završili posao, ali ipak vjerujem da na svom terenu nećemo dopustiti iznenađenje.
Hayley <3

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 06 jun 2013, 01:35

badblueboylivno je napisao/la:
motty je napisao/la:

Hvala na reportu, napisao si ga kao da se radilo o seniorima. :palac_gore:

Znači, moji ni izbliza nisu završili posao, ali ipak vjerujem da na svom terenu nećemo dopustiti iznenađenje.
Mislio sam da neko od Rodjenih pita pa je bio vise domacinski izvjestaj :) mogao je Troglav u par navrata i rijesit danasnju tekmu u periodu od vodstva 2-1 pa do zadnjih 10tak minuta, Rodjeni izgubljeni na terenu, a Troglav fizicki dominantniji i moram priznat jako organizovani. Kontre i prekidi su odlicni, jedina zamjerka ide na zadrzavanje vremena od trenutka kad su poveli, nije dobro ucit djecu takvim stvarima, rano je jos ;)
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 06 jun 2013, 01:44

Do sada ima samo jedno pravilo sva najcrnja nagadjanja vijesti iz mahale su se obistinile u vezi prelazaka. Jedino raji ostaje da vjeruje u cuda. Ja sam 90% siguran da ovi momci idu ovog ljeta u neki od Sarajevskih klubova.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 06 jun 2013, 11:11

Moze li neko od navijaca Veleza da napise kakav je Hebibovic, nisam ga nesto upratio? pozdrav
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 06 jun 2013, 12:25

perac papira tanovic prije svog evt odlaska pere papire za bud-zasto....ja sam u svakom slucaju spreman i na ovakav scenario....grobar kluba nastavlja sa svojom odvec prepoznatljivom praksom....nazalost- moze mu se!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 06 jun 2013, 12:53

Tana idi vise i spasi Velez svojim odlaskom. Nista bolje nisi ucinio od monotonih borbi za opstanak svake godine i gubljenja svakog igraca koji nesto vrijedi. Sad ako uzme neko Hebibovica i Letica opet krecemo s 0 i nek nam je bog na pomoci. Tebe briga jer ce i tebe biti tu negdje a sto ce RAja ostat po.sr.an.a za to te libo taki. Necemo borbu za opstanak,zderanje noktiju,lekse,prazne tribine,kaljanje imena nase SVETINJE. Hocemo dobar Velez a ti ako nisi sposoban za funkciju koju obavljas sam se povuci. Vise nam je pun k.u.ra.c i ako treba nogama cemo te izbit iz kluba :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 06 jun 2013, 13:03

velez vjerovatno ima vecinu amaterskih ugovora koji se mogu lako raskinuti.mislim da ti igraci nisu krivi ako odu.idu svi za parama.na ovom vaktu je tesko nekome ponuditi trogodisnji ugovor kad mu nemozes garantovat za jednu polusezonu da ce dobiti pare.mozda za letica treba platiti naknadu za treniranje pa je zatro na amaterskom ugovoru kao i hebibovic
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 06 jun 2013, 15:16

Nemojte na upravu, pa stabiliziramo se :lol:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 06 jun 2013, 16:26

obe noge mu popucale i oba oka mu poispadala u znak zahvalnosti! :arrow: :arrow:
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 06 jun 2013, 17:46

mirzabavarac je napisao/la:Rodjeni predahnite slobodno. 8-)

:D :D
heheheh Hebibović pametan dečko je...ga bolje igrati u Veležu nego žuljati klupu u Sarajevu. :D

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.