U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

mrsic07
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la mrsic07 » 05 jun 2013, 23:04

ma znam ja da smo ljuti, ustvari, razočarani smo rezultatom, jer ipak 6:0 sve govori i za to nema opravdanja ( igrac manje).. Piric je trebao da brani za U- 19 ( znam da je kod Vlade), onda Zec mora slijedecu da igra od prve minute, odbranu treba osvježiti a ja ne poznajem baš najbolje nasu zadnju liniju, ne znam s kakvim igracima se raspolaže ali je evidentno kad primiš 6 komada da moraš nesto mijenjati...

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 05 jun 2013, 23:12

Vjerovatno će biti izvlačenja da je crveni karton sve preokrenuo jer je do njega bilo 2:0.

Vandelanoitte
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoitte » 05 jun 2013, 23:16

11plavih je napisao/la:Ali su zato igrači iz Gradine izostavljeni nepotrebno :lol:
Inače Željina škola treća u svijetu odmah poslije Ajaxove i Barcine i naravno to se vidi i na rezultatima prvog tima svake godine su u vrhu evropskog fudbala i naravno iz te škole su potekle igračine tipa Svraka,Čolić,Zolotić,Hodžić,Ćerimagić i to se vidi i na rezultatima omladinskih selekcija BiH svake godine ti mlađahni momci donose titule evropskih,svjetskih prvaka,dominiraju u kval.grupama.Takvi rezultati se ne bi postigli bez Željinih taraba.
Wayne Rooney: "Barcelona nas je pobjedila nogometom, Real Madrid jadnom krađom!"
Pedro - najgori igrač svih vremena.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 05 jun 2013, 23:18

Vandelanoitte je napisao/la:
11plavih je napisao/la:Ali su zato igrači iz Gradine izostavljeni nepotrebno :lol:
Inače Željina škola treća u svijetu odmah poslije Ajaxove i Barcine i naravno to se vidi i na rezultatima prvog tima svake godine su u vrhu evropskog fudbala i naravno iz te škole su potekle igračine tipa Svraka,Čolić,Zolotić,Hodžić,Ćerimagić i to se vidi i na rezultatima omladinskih selekcija BiH svake godine ti mlađahni momci donose titule evropskih,svjetskih prvaka,dominiraju u kval.grupama.Takvi rezultati se ne bi postigli bez Željinih taraba.
svaki klub ima svoje junake..a kao tim su 0 ili što već ovi hoće da kažu..čuj Hodžić nemože sam?

ja kažem nemože Marić sam, šta sad?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

castro
Kontakt:

Post Postao/la castro » 05 jun 2013, 23:18

Opste poznata cinjenica da u ovim selekcijama igraju vecinom tatini sinovi. Ko plati, taj i igra. Od kako postoji nsbih, ove selekcije su uvijek bile kanta za napucavanje. Sjecam se izjave Nikole Nikica kad su igrali u Engleskoj, gdje kaze, mi ako dodjemo do protivnickog gola, to je nama uspjeh.
OJ SUZANA OBJESI SE TI, NEK LOZA TEČE NERETVOM DA PIJU ROĐENI !

nusko
Kontakt:

Post Postao/la nusko » 05 jun 2013, 23:23

Prijatelju u Gradini je ova generacija tri ili cetiri godine prvak kantona, to ne znaci sad nesto, ali imas igraca koji bi mogli da pomognu ovoj ekipi. Gledam igrace koji su pozvani, neke znam neke ne, ali Jahic (desni bocni, odigrao cijelu sezonu za prvi tim, 95 god.) je daleko ispred ovih bekova sto su tu. Vejzovic, Aletic i Andric su isto veoma talentovani momci, ne kazem da su bolji ali trebalo se obratit paznja i na njih, svi znamo da se guraju igraci tako da je dalje ne potrebno pisati bilo sta. Dodas tu Pirica i skontas da su igrali za juniore cijelu sezonu zajedno mnogima bi pokvarili planove,tukli su Sarajeva, a i proslo kolo Radnika u Bijeljini tako da do kraja ce se moci viditi o cemu pricam sumnjam da ce izgubiti i jednu tekmu.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 05 jun 2013, 23:24

MrMuscle je napisao/la:
mrsic07 je napisao/la:vidjet ćete kad dobijemo francuze i svedjane, u to sam siguran 100%, necemo se plasirati a raja ce opet veličati Tonija...
Sa onakvog igrom samo prehladu mozemo dobiti..... Covjece od ebene Austrije primiti 6 komada.....
Ara me je malo razocarao, mada uistinu kad se vidi on ovdje osim Cere i nema s kim igrati..... Vecina menadjerskih Kari.nih igraca ovdje nastupa i prodaje se preko iste....
koga to je Široki prodao jer je igrao za U19 daj nas prosvijetli?
nie mi jasno, kad ne igra nitko iz Širokog, kad igraju za Hrvatsku, kad prodajemo Maccabiu, Unicaji itd onda smo smeće, pljujete nas jer ne igramo za BiH itd..

a pak opet kad imaš 4 reprezentativca (iz prošlogodišnjih osvajača kupa i lige i ovogodišnjeg kupa + borba za prvo mjesto u prvenstvu) onda opet nevalja Široki, nevalja Karačić, menadžeri, gura svoje..

koji **** oćete? daj se izjasnite?
bola nije uopće tu bitan Karačić, kako ne kužite, trebaju godine mukotrpnog (pravog) rada da se postigne nešto, ne može preko noći..donedavno nam je nastup u drugoj skupini, a prolaz u prvu bio znanstvena fantastika..
ima tu detalja 1000 da se sve sklopi da ti ekipa igra kako treba..pare ne igraju, talenti ne igraju, klubovi iz kojih dolaze ne igraju, imena ne igraju..igraju srca i borbenost,želja i rad..sve ostalo možeš mačku o rep..
bio tu Karačić ili netko treći isti ****..sutra nek Jagodić ne napravi ništa opet ćete ga popljuvat, pa i Sušića jer narod je takav..

eno Hrvatska u17, nikad talentiranija, nikad bolja pa nisu ni skupinu prosli i sta, to je sport..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 05 jun 2013, 23:27

kakav sport, nama se ovo stalno dešava .. ili su ovi igrači fakat debilni, ili ne igraju srcem, tj. igraju babini sinovi, ili ne valja trener .. ovo se godinama ponavlja, nema drugih opcija

ne mogu biti krivi masoni, horoskop, itd :lol:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 05 jun 2013, 23:29

evo sad se vratio kuci, imao sam obaveze poslje utakmice pa nisam stigao nista napisati. evo moj izvjestaj.
prvo sam bio iznenadjen posjetom, nisam to ocekivao. nisam ocekivao da se medju bh.dijasporom proculo za utakmicu. bilo je vecinom nasih navijaca, nekih 500 odprilike.
onda je pocela utakmica:
vec nakon 2 minute prva opasna sansa, austrijanci su pogodili stativu. u prvih 10 minuta nasi nisu dosli sebi, te su austrijanci potpuno kontrolisali desavanje. tek nakon tih 10 minuta nasi se bude, i pocnemo igrati bolje, stvaramo neke poluprilike ali na kraju nista gdje se moglo reci, ovo je morao biti gol. i onda je igra bila izjednacena. oko 25e minute austrijanci opet preuzimaju kontrolu, pogadjaju opet stativu. samo par minuta poslje pada prvi gol. austrijanac je prosao nase stopere i njih dvojca su se nasli pred golmanom, i rezultat je bio 1-0. odma da kazem da nisu stoperi sami krivi jer nisu imali pomoc bekova, u ovom slucaju je zakazao desni bek muharemovic. jedno 5 minuta poslje stvaramo nasu najbolju priliku koja je morala zavrsiti u golu. hodzic, koji je definitivno nas najbolji igrac preuzima loptu na desnom krilu, trci prema sesnaestercu, predriblao je jedno 3-4 protivnika, maric se ljepo oslobodio, hodzic mu poslao u slobodan prostor. maric se nije odlucio na sut iz kosa. u sredini je u peterac uklizao cerimagic ili rahmanovic neznam vise, sa njim oba austrijska stopera. iza njih je dosao hodzic, maric mu dodaje. tu je hodzic mogao birati cosak ali on je pravo u golmana. 1-2 minuta pred kraj poluvremena nasa sljedeca velika prilika. hajradinovic u solo akciji je prosao 2-3 odbrambena, na 12 metara od gola sebi namjesta loptu na lijevu nogu i vrlo slabim udarcem neuspjeva zaprijetiti golmanu. tako se otislo na poluvrijeme. tu je jos bilo izjednaceno, mozda sa malom prednosti za austriju, jer su imali 1-2 sansu vise. i po lijevoj strani je vrlo angazovan bio armin cerimagic, nas kapiten. uglavnom su napadi isli preko njega, cesto se uspio i probiti ali onda je imao premalo opcija. isto tako sam misljenja da ga je sudija trebao bolje zastiti. njega i lijevog beka antu petrovica su ja mislim zajedno 10 puta faulovali na toj lijevoj strani, pogotovo cerimagica, i sudija je po mom misljenju morao podjeliti 3-4 zuta kartona, a ne samo 1.
to je jedina zamjerka bila u prvom poluvremenu, sve ostalo je bilo uredu.
eh onda drugo poluvrijeme. prvih 5 minuta nista specialno. i onda rahmanovic uzima loptu na sredini terena i pretrcao je 3 austrijanca, i 1 od njih je pao, i sudija je tu rahmanovicu dao drugi zuti. ja to jos nisam vidio, lik ima loptu i dobije zuti. tu su se svi nasi igraci onda skupili oko sudije, ante petrovic se cak htio obracunati sa austrijancem sto je pao. ali nije se nista desilo. poslje toga austrijanci krecu opasnije. nasa i do tad ne bas sigurna odbrana je sad bas pocela da pliva. nakon kornera je nastao nesporazuim i to je bilo 2-0. i ostatak je onda katastrofa, pogotovo u odbrani. odbrana vec u prvom poluvremenu nije dijelovala dobro, ali sada su maltene skroz nestali. nisu uopste napadali austrijance, setali su se kako hoce. tu sam vec namirisao da ce ovo lose zavrsiti, moglo je zavrsiti i 7, 8-0. prema naprijed se jos i igralo, hajradinovic je promasio nakon lijepog proigravanja hodzica i jos nekog igraca, mislim da je bio zec. uglavnom hajradinovic je izasao sam pred golmana ali je promasio. jos jednu sansu je imao. ali odbrana ono je nevidjeno. 4 nasa igraca samo gledaju u austrijance, i ovaj se cudi i prodje ih i zabije, i tako do kraja, pa da postavis djecu iz obdanista bolje bi izgledalo.
sad igraci pojedinacno:
golman: emir plakalo - po mome nije kriv ni za jedan gol, cak nas je spasio koji put, sa dobrim reakcijama i istrcavanjima, tu i tamo je imao koju nesigurnost, ali nijedna nije ispala opasna po nas gol.
stoperi:
renato gojkovic - u prvom poluvremenu solidan, dobio je dosta duela u zraku, i na podu je bio ok. u drugom poluvremenu: da bog sacuva
spikic - preuzeo traku od cerimagica u drugom poluvrmenu kad je ovaj izasao. u prvom je bio slabiji od gojkovica, u drugom malo bolji od gojkovica, on je uspio i da dobije koji duel.
bekovi:
oni su oba bila apsolutna katastrofa. desno je igrao muharemovic, lijevo petrovic. nisu se vracali nikad nazad. muharemovic ode naprijed, i nevraca se lik vise.i tako ne jednom nego skoro stalno. ta desna strana je bila teski propuh. petrovic: samo za bobu bolji od muharemovica, jer mu je prema naprijed u 1-2 akcije nesto uspjelo. pozadi katastrofa, i on se cesto nije zelio vracati. a i inace nasim bekovima su radili sta hoce. ali to mi je bilo najgore, da smo se vecinom utakmice branili samo sa stoperima i kojim defanzivnim veznim, protiv 4-5-6 austrijanaca. dok su se recimo austrijanci branili sa 10-11 igraca.
defanzivni vezni:
adin civa - vrlo slabo, tu i tamo je imao loptu, ali uglavnom slabo vidjen, i u odbrani nije nista uspjelo
haris hajradinovic - e ovo je jedna od svijetlih tacaka, momak je mozda i najvise od sviju pretrcao, trudio se, pokusavao je da pokrije sto vise u odbrani, i prema naprijed je imao nekih akcija, imao je 2-3 dobre ideje, i stvarno je puno pretrcao. dosao je i do 2 prilike, nazalost ih nije realizovao.
ofanzivni vezni:
mirko maric, nase desno krilo, mada se smjenjivao sa rahmanovicem, tako da je cesto bio i u sredini iza hodzica. trudio se, dosta puta je uspio fino primiti loptu glavom, imao je koju akciju, dodavanja, sve u svemu prosjecan.
rahmanovic - slicno kao maric, prosjecan. on je iskljucen napocetku drugog poluvremena.
armin cerimagic - sljedeca svijtla tacka. vidi se da momak zna igrati lopte, puno je pokusavao, dosta je i uspjevalo, ali uvjek kad prodje 1-2 igraca nema kome dodati, zato sto naprimjer jedan civa nije skontao da se moze malo i odkrivati i pomoci suigracima. to je isto veliki problem bio u napadu. znaci mi sa 4-5 igraca u ofanzivi, ostali nezele da se ukljuce. austirjanci se brane sa 10 igraca, niko se ne otriva. recimo bekovi su trcali prema naprijed, ali nisu se otrkivali nego stali i gledali hoceli napadaci koga sami predriblati. nemozes sa 4-5(jedino hajradinovic je pomagao pravilno) igraca igrati protiv 10 odbrambenih. inace se vidjelo da se trudio, i on je bas puno pretrcao, i cesto su ga faulirali. to sam vec spomenuo, da je tu sudija morao opomenuti jos jednog, onda bi i on cesce prolazio, jer ga ne bi vise mogli tako faulirati. inace je dobar tehnicar i vrlo brz. u jednom navratu je imao sprint protiv austrijanca, startao je 2 metra iza njega, nakon 10-15 metara ga je prestigao.
i na kraju:
nas jedini spic:
armin hodzic. sta reci, njega su austrijanci uvjek super cuvali, uvjek su se motali 2 do 3 igraca oko njega. u nekoliko napada je uspio da ih ostavi. stvarno se vidi da momak zna sa loptom, driblao je po 2,3 pa cak i 4 odbrambena. momak je uzasno brz. i tu jedan veliki minus ekipi. nisu uopste koristili tu njegovu brzinu. nijedan duboki pas u centar, 2-3 puta su ga slali na stranu sa dugim pasovima, i tu se vidjelo da je 3 puta brzi od svih ostalih, ali on dobije loptu onda na strani, pa ima vec 5 igraca protiv sebe, dok dodje do sesnaesterca. umjesto da mu salju u sredinu te duboku pasove, da odma izadje sam pred golmana. imao je jednu veliku priliku, nju je morao pogoditi, to bi bilo izjednacenje, i ko zna kako bi se odvijalo.

zamjene:
branimir odak: solidno nista posebno nisam ga nesto primjetio da je nesto pogrijesio a i da je nesto previse dobro uradio.
asim zec: vidi se da je brz, trudio se, trcao, ali bez veceg uspjeha.
damir sadikovic: slicno kao odak

ali nas najveci problem u napadu je bilo da su se slabo otkrivali igraci i da je losa pomoc bila od ostalih igraca. a u odbrani nije bilo nikakve koordinacije. sa ovakvom igrom u odbrani i u sljedecim utakmicama nas ceka po 5 i vise komada.
jos da dodam da je poslje crvenog kartona sudija imao izgleda neki problem sa nasim igracima, jer je svirao bas puno faulova u njihovu korist, a nama je slabo sta svirao, i ako su i nasi ofanzivci bili faulirani. ali to nije razlog za ovaj poraz. mozda bi smo izgubili 2-0, sto je podnosljiv poraz, pa bi se moglo reci sudija je kriv, ali on nije kriv za katastrofalnu odbranu. jer rahmanovic je ofanzivac, tako da smo citavo vrijeme igrali sa 4 "odbrambena".

na kraju su se igraci makar dosli pozdraviti sa publikom, prvi je tu bio hajradinovic, i sa spikicem je zadnji otisao. makar nisu zaboravili ljude koji su ih bodrili.
Zadnja izmjena: dino-92, dana/u 06 jun 2013, 00:40, ukupno mijenjano 3 puta.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 jun 2013, 23:30

Karacic najslabija karika,vanka.Sa Markicom bocanja.
Nista two tea's,nego kako koka pije vodu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 05 jun 2013, 23:34

Evo sad sa posla i ne mogu vjerovati :roll:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 jun 2013, 23:38

Sramota je izgubiti 6:0 od bilo koga. Lihtenštaj, Luxemburg i slični ne gube toliko (osim kada igraju protiv nas :mrgreen: )

A repka i u 21 su odlični, u-19 očigledno očajna, a ne znam ništa za u-17 osim pozvanih igrača.

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 05 jun 2013, 23:49

hvala dino-92 za izvještaj.

Amar_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Amar_BiH » 06 jun 2013, 00:00

Evo vam video izvestaj: http://jawoi.tv/game/1171" onclick="window.open(this.href);return false;

Borbe nije bilo! Odbrana katastrofa...

Anon
Kontakt:

Post Postao/la Anon » 06 jun 2013, 00:25

jad, cemer i tuga, pa ja ne mogu vjerovat da su ovako igrali, evo gledam ove golove i ne mogu vjerovat, pa niko ne trci, stoje uzivaju momci, kao da su dosli na izlet, ono idemo u Austriju, joj brate oce nam gotiva biti, ovo odmah treba vratit da nas ne sramote vise...
Glory Glory Manchester United

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 jun 2013, 00:27

Anon je napisao/la:jad, cemer i tuga, pa ja ne mogu vjerovat da su ovako igrali, evo gledam ove golove i ne mogu vjerovat, pa niko ne trci, stoje uzivaju momci, kao da su dosli na izlet, ono idemo u Austriju, joj brate oce nam gotiva biti, ovo odmah treba vratit da nas ne sramote vise...

Očekujem slike na facebooku od naših igrača kako je lijep izlet bio.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 jun 2013, 00:39

jedva cekam da Hrelja igra za U21, kad stavi sliku na fb (na poluvremenu naravno uz neki yebacki opis) da mu je ja mogu lajkat :oops:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 06 jun 2013, 00:39

Pa ovo kao da je turnir na Cevljanovicima, setaju se momci... :(

Trener poslije ovakvog pristupa igri mora podnijeti ostavku...

Jedan je Vlado...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 06 jun 2013, 00:47

Totalno, totalno nespremna ekipa. Sa kojeg god aspekta da se gleda ...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 06 jun 2013, 00:55

Svega mi moracu saliti strahu nakon sto sam vidio ove snimke sa jucerasnje tekme.Sramota majke mi.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Sveti i 3 gosta.