Kad realovac zatrola napolijevu temu i pocne o postenom skudetu.Hhaha nije ni internet za svakog, tacno bolest mozes detektirat preko ponasanja po forumima.Trequartista je napisao/la:Forza Napoli do poštenog Scudetta.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Kad realovac zatrola napolijevu temu i pocne o postenom skudetu.Hhaha nije ni internet za svakog, tacno bolest mozes detektirat preko ponasanja po forumima.Trequartista je napisao/la:Forza Napoli do poštenog Scudetta.
Eto pa su Kiessling, Szalai, Meier, Ibišević bolji.Saurman je napisao/la:Zanimljivo je čitati nebuloze o tome kako Gomez ne može ići preko 20+ po sezoni kao tobože u Italiji je teže napadačima a panjevi poput G.Denisa,Osvalda i Pazzinia hladno trpaju po 15.
Manje-vise je tako bilo. Doduse, ono kad su uletali u serije promasaja, tad je nesto Walter menjao, ali pecking order je bio Cavani-Hamsik-Lavezzi-Pandev.IlCapitano je napisao/la:Ja koliko sam pratio Napoli, a pratio sam poprilično zadnjih godina, kad god je Cavani bio u igri, on je pucao penale, tj. bio primarni izvođač istih, a Hamsik, Pandev, Lavezzi kad njega nema.
Pa dobro, ja se sjećam i Španaca koji su dolazili na velika (i ne tako velika) vrata i propali. Dobro, možda sam upotrijebio tešku riječ "propali", ali definitivno nisu ispunili ni 10% onoga što se od njih očekivalo. Što se tiče manje lige - pa zato je Cavani i zabio ovoliko golova. Mislim, treba biti krajnje iskren i reći da taj isti Cavani u onako konkurentnoj Serie A (tri velikana + Roma, Fiorentina, Lazio, Napoli, Parma i Sampa) ne bi bio ovako ubojit. Eh, sad mi govorimo o situaciji šbb-kbb, na šta je u biti fokusirana i cijela ova rasprava.MaGiCa je napisao/la:Drugo, kazes da niko sem Shevchenka nije zabio u debitantskoj sezoni vise od 20 Liga se igrala sa manje utakmica, napadaci su dolazili iz slabijih liga i bivali su mladji. Shevcenko je debitovao za Milan sa skoro 23 godine, Trezeguet za Juventus sa skoro 23, Ibrahimovic za Juventus sa skoro 23. Gomez je malo stariji od 23 godine i ne dolazi iz razvojnih liga, vec iz BL.
Ovaj Benitez nije Valencijin Benitez. To bi barem tebi trebalo biti jasno, jer si ga pratio i prije 10+ godina, a evo sad imaš priliku da ga gledaš kao trenera kluba za koji navijaš/simpatišeš. Ono što ja primjećujem je da Benitez polako gubi korak sa modernim fudbalom. Ne rapidno poput nekih stari(ji)h kolega, ali polako da. Da se razumijemo, i dalje je jedan do boljih kada je faza izbacivanja u pitanju, ali u ligaškim utakmicama - u utakmicama gdje imaš x puta šansu da ispraviš greške, tada se vidi to njegovo "gubljenje". Helem, Benitez bi mijenjao taman da vodi ekipu Hoffenheima, prosto iz razloga što i kada ekipa odigra dobro, on misli da može još bolje. Šta tad uradi? Uspori cijelu ekipu i onda opet pokušava pronaći idealnu formulu i sve tako...MaGiCa je napisao/la:Dalje, kazes da je Benitez "kralj rotacija". Mozda u engleskom fudbalu i konkretno u Lpoolu (jer u Chelsea moras da kombinujes, s obzirom kiliko vrhunskih igraca imas na raspolaganju i koliko utakmica igrac po sezoni), ali se Valencijinih 11 iz sezona 2001-04 secam iz glave, a i u Interu je kombinovao samo zbog silnih povreda i suspenzija u toj jednoj polusezoni. Pitanje je na sta ce sve to liciti u Napoliju, jer tu niti ima 20 vrhunskih igraca, niti predsednik trpi ludorije trenera, niti je iole prijatno "ici na qrac" navijacima nekakvim ego tripovima.
Pronađi sličnosti između Gomeza i Barzaglija. Kada su prirode tako različite, za očekivat je da bude faza prilagodbe i da postoji realna mogućnost da se igrač uopće ne prilagodi (pogledati pod Barzagli). U Juventusu je najbolji stoper, a u Wolfsburgu je bio nikakav. A, priznaćeš da je tadašnja Serie A bila jača od tadašnje Bundeske (kada je taj isti Barzagli napustio Čizmu).MaGiCa je napisao/la:I na kraju, da prokomentarisem i ovo :"znaš kolika je **** zabiti 20+ golova u Serie A, posebno igračima koji se nisu navikli na tu ligu i život u Italiji." Sta je to problem jednoj Tor-mashini poput Gomeza Navodno je covek "prekucao" BL, a BL>>>>Serie A, sto daje da ce Gomez da prekuca i Serie A
To niko ne spori. Cavani je dete Serie A i ovo je njegova 6 sezona. On se tu formirao kao igrac. A i Serie A nije ni izbilza jaka kao nekada.Monolog je napisao/la: Pa dobro, ja se sjećam i Španaca koji su dolazili na velika (i ne tako velika) vrata i propali. Dobro, možda sam upotrijebio tešku riječ "propali", ali definitivno nisu ispunili ni 10% onoga što se od njih očekivalo. Što se tiče manje lige - pa zato je Cavani i zabio ovoliko golova. Mislim, treba biti krajnje iskren i reći da taj isti Cavani u onako konkurentnoj Serie A (tri velikana + Roma, Fiorentina, Lazio, Napoli, Parma i Sampa) ne bi bio ovako ubojit. Eh, sad mi govorimo o situaciji šbb-kbb, na šta je u biti fokusirana i cijela ova rasprava.![]()
Da. Ali ovaj Benitez nece biti ni Lpoolov, ni Chelseajev Benitez. Svaka tekma u Italiji je takticka bitka tj. rat u malom. Tu Benitez mora da pokaze zasto ga smatraju najboljim takticarem pored Mourinha u vanitalijanskom fudbalu.Ovaj Benitez nije Valencijin Benitez. To bi barem tebi trebalo biti jasno, jer si ga pratio i prije 10+ godina, a evo sad imaš priliku da ga gledaš kao trenera kluba za koji navijaš/simpatišeš. Ono što ja primjećujem je da Benitez polako gubi korak sa modernim fudbalom. Ne rapidno poput nekih stari(ji)h kolega, ali polako da. Da se razumijemo, i dalje je jedan do boljih kada je faza izbacivanja u pitanju, ali u ligaškim utakmicama - u utakmicama gdje imaš x puta šansu da ispraviš greške, tada se vidi to njegovo "gubljenje". Helem, Benitez bi mijenjao taman da vodi ekipu Hoffenheima, prosto iz razloga što i kada ekipa odigra dobro, on misli da može još bolje. Šta tad uradi? Uspori cijelu ekipu i onda opet pokušava pronaći idealnu formulu i sve tako...
Ne znam ja. Ovde ljudi pisu da je BL>>>Serie A, te da bi Gomez k'o rukom o ruku prebacio 30 komada po sezoni.Pronađi sličnosti između Gomeza i Barzaglija. Kada su prirode tako različite, za očekivat je da bude faza prilagodbe i da postoji realna mogućnost da se igrač uopće ne prilagodi (pogledati pod Barzagli). U Juventusu je najbolji stoper, a u Wolfsburgu je bio nikakav. A, priznaćeš da je tadašnja Serie A bila jača od tadašnje Bundeske (kada je taj isti Barzagli napustio Čizmu).
Ni pravo (sto je tvoj fah) ne mora da ide istom linijom kao i pravda. I ti to znas.Silogizam i sport ne moraju uvijek ići istom linijom. Znaš to i sam.
Il Capitano je to objasnio, a smijem se kladiti da ce Hamisk 100% pucati penale.@Sciaban
Prosle godine su penale pucali Cavani, Hamsik i Pandev. Godinu dana pre toga je tu bio Lavezzi umesto Pandeva.
Sta ti to govoriDa Napoli nema 1 igraca zaduzenog za izvodjenje penala.
![]()