SSC Napoli

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

EnzoFerrari
Kontakt:

Re: SSC Napoli

Post Postao/la EnzoFerrari » 04 jun 2013, 21:51

Trequartista je napisao/la:Forza Napoli do poštenog Scudetta.

:lol:
Kad realovac zatrola napolijevu temu i pocne o postenom skudetu.Hhaha nije ni internet za svakog, tacno bolest mozes detektirat preko ponasanja po forumima. :D
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 04 jun 2013, 22:00

Kompleks simpatizera Juvepunta..
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jun 2013, 09:17

@MaGiCa,

Koliko me sjećanje služi, u posljednjih 15-ak godina je samo jedan newcomer prebacio tu granicu (Shevchenko). Pa jedan Ibra je samo 2x prelazio tu cifru u 7 godina igranja. A, znaš i sam da je po dolasku iz Ajaxa bio poprilično "hladan". I takvom igraču je bilo potrebno vremena da se navikne na talijanske odbrane, bespoštedne startove i "prljave" provokacije svojih čuvara. :mrgreen:

Trezeguet također nije prešao tu cifru u prvoj sezoni.

Zato i govorim da je kvota 1.30. U super ponudi bi to bilo 1.45 (ako ti je lakše). :mrgreen:

Sve je ovo hipotetički rečeno. Tačno, ne znamo ni to hoće li pucati penale ili neće. Zato sačekamo prvi dosuđen penal za Napoli i onda uvrstimo/uvrstite i taj parametar u opkladu. Ako opuca, onda se automatski računa tih 20+ golova. Ako ne, nađete se na pola puta.

Meni se na prvu čini da će opet biti lijepo izbalansiran Calcio, kao što je to bio slučaj i ove sezone. Inter mora ( :?: ) biti bolji, Lazio teško da može bolje od ovoga, Fiorentina je ove sezone dala maksimum (mislim da su male šanse da ovo ponovi i naredne godine, posebno ukoliko Jovetić napusti klub), Milan će sigurno biti opasniji, Roma mi opet nit' smrdi nit' miriše... Istina, vjerujem da neće biti buranije tipa Pescare koja bi i od Gradine primila (barem) 2 gola. :mrgreen: Ali, i za ovaj "problem" postoji rješenje. Sačekate kraj prijelaznog roka, pogledate kako je trgovao koji tim i onda odradite opkladu. Parametri se mijenjaju iz dana u dan. Naravno, tad bi opklada bila bazirana na papiru; snazi klubova (ne)uigranosti i sličnim stvarima.

I ti kao da zaboravljaš da je Napoli doveo kralja rotacija. Čovjeka koji je još u Liverpoolu rušio rekorde po mijenjanju ekipe (ne mogu pronaći podatak, ali mislim da je cijelu sezonu mijenjao barem jednog igrača iz startne postave). :lol: Uz to, Rafa je već imao neslavnu talijansku prošlost, pa će sada biti još oprezniji u nekim stvarima. Valja i pojedine igrače naučiti da igraju sa još (samo) trojicom u zadnjoj liniji. :mrgreen: Sve će to uticati na (ne)uigranost ekipe, a s obzirom da Gomez zavisi isključivo od svojih saigrača i da je rob lopti ( :!: ), najviše će se to ogledati na njegovoj statistici. Zato meni i nije jasna ova opklada i smatram da Sarajlija počinje iz velikog hendikepa. :mrgreen:

Na kraju krajeva, niko mu nije kriv. Mogao je reći ne ovakvoj ponudi i to je to. Zato je meni iz svega navedenog ovo jedan veliki zicer, jer i sam znaš kolika je **** zabiti 20+ golova u Serie A, posebno igračima koji se nisu navikli na tu ligu i život u Italiji. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 05 jun 2013, 09:51

Pet golova između 15 i 20 gotovo ništa neće promijeniti i Mario ako to postigne - potvrdiće status pojačanja. Jedino mogu izgubiti opkladu, al eto da bude zanimljivo pristao sam na to, iako u hendikepu.... :mrgreen: Ako zabije 20+, biće Super Mario i čudo od igrača. :mrgreen: Jedino želim da Juventusu ne zabije, taman mu taj gol falio. :D

I odmah sad mogu reći da 90% neće pucati penale pored Hamsika da ne čekate bez veze, :mrgreen: a ko da gledam neće ni doći, pa će sve ovo pasti u vodu. :lol:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 05 jun 2013, 10:07

A kad je to Gomez presao u Napoli? Ja nis ne procita :? :mrgreen:
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 jun 2013, 10:31

Zanimljivo je čitati nebuloze o tome kako Gomez ne može ići preko 20+ po sezoni kao tobože u Italiji je teže napadačima a panjevi poput G.Denisa,Osvalda i Pazzinia hladno trpaju po 15. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 05 jun 2013, 10:35

Jedini panj ovdje si ti :oops:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 jun 2013, 10:38

Morrati bi rado uzeo ove panjeve zar ne. :lol:

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 05 jun 2013, 10:39

Otkud ja panju znam sta bi Moratti uzeo ? Idi bolan ne prosipaj se vise...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 jun 2013, 10:48

Pa ovi "napadači" su realno i domet Morratia jer za nešto više i nema para.

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 05 jun 2013, 10:48

Kakav bolan Moratti na temi Napolia ? O cemu ti sviju ti ? Boze sacuvaj... :o

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 jun 2013, 12:00

Saurman je napisao/la:Zanimljivo je čitati nebuloze o tome kako Gomez ne može ići preko 20+ po sezoni kao tobože u Italiji je teže napadačima a panjevi poput G.Denisa,Osvalda i Pazzinia hladno trpaju po 15. :lol:
Eto pa su Kiessling, Szalai, Meier, Ibišević bolji. :roll:

Cavani da je igrao u ovom Bayernu išao bi na 30+ golova HLADNO uz rotaciju sa Mandžukićem/Gomezom, da ne govorimo koliko bi dominirao da je odigrao čitavih 34 utakmice.

I da se razumijemo, ovo nema veze sa tim koja je liga bolja, čisto koliko je napadačima teško, a jasno je svim osim hejterima da je to u Italiji.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 05 jun 2013, 15:23

Cavani je nezamjenjiv.Napoli ako zeli imati bilo kakvu sansu za Skudeto mora zadrzati najboljeg igraca.

Gomez je odlican target man ali ujedno i velika krampa , pa imas dojam jedno 85minuta da imas igraca manje na terenu.

Cavanijev doprinos Napoliju se ne moze mjeriti golovima i asistencijama samo.On je nevjerovatna pokretacka snaga tima.Mnogo radi u odbrani , izvstan u defanzivnim zadatcima i prekidima.Trci mnogo i veliki je motivator i nosilac svoje ekipe.Malo koji napadac ima ovakve karakteristike.Samo mi Falcao pada na pamet kao napadac koji je kompletan kao Cavani.Nadam se ostanku Cavanija.Ocito je zaljubljen u Napulj i mislim da nema potrebe ici u "veci" klub.Adekvatni je nasljednik DAM'10 i to bi mu bio mnogo veci trofej.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jun 2013, 16:47

@Sciaban

Prosle godine su penale pucali Cavani, Hamsik i Pandev. Godinu dana pre toga je tu bio Lavezzi umesto Pandeva.
Sta ti to govori :?: Da Napoli nema 1 igraca zaduzenog za izvodjenje penala. ;)

@moderator M

Da se @rajlijaSa javio u avgustu, umesto u junu, mogli bi da pricamo o realnijoj situaciji. Prema svecu i tropar. ;)

Drugo, kazes da niko sem Shevchenka nije zabio u debitantskoj sezoni vise od 20 :?:
Liga se igrala sa manje utakmica, napadaci su dolazili iz slabijih liga i bivali su mladji. Shevcenko je debitovao za Milan sa skoro 23 godine, Trezeguet za Juventus sa skoro 23, Ibrahimovic za Juventus sa skoro 23.
Gomez je malo stariji od 23 godine i ne dolazi iz razvojnih liga, vec iz BL. ;)

Dalje, kazes da je Benitez "kralj rotacija". Mozda u engleskom fudbalu i konkretno u Lpoolu (jer u Chelsea moras da kombinujes, s obzirom kiliko vrhunskih igraca imas na raspolaganju i koliko utakmica igrac po sezoni), ali se Valencijinih 11 iz sezona 2001-04 secam iz glave, a i u Interu je kombinovao samo zbog silnih povreda i suspenzija u toj jednoj polusezoni. Pitanje je na sta ce sve to liciti u Napoliju, jer tu niti ima 20 vrhunskih igraca, niti predsednik trpi ludorije trenera, niti je iole prijatno "ici na qrac" navijacima nekakvim ego tripovima.

I na kraju, da prokomentarisem i ovo :"znaš kolika je **** zabiti 20+ golova u Serie A, posebno igračima koji se nisu navikli na tu ligu i život u Italiji." Sta je to problem jednoj Tor-mashini poput Gomeza :?: Navodno je covek "prekucao" BL, a BL>>>>Serie A, sto daje da ce Gomez da prekuca i Serie A.

Mislim, koliko se ja razumem u konvencionalne silogizme i logiku kao takvu, to bi trebalo da je tako. Zar ne :?:

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 05 jun 2013, 16:51

Gomez ni pod razno.
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 jun 2013, 17:18

Ja koliko sam pratio Napoli, a pratio sam poprilično zadnjih godina, kad god je Cavani bio u igri, on je pucao penale, tj. bio primarni izvođač istih, a Hamsik, Pandev, Lavezzi kad njega nema.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jun 2013, 17:30

IlCapitano je napisao/la:Ja koliko sam pratio Napoli, a pratio sam poprilično zadnjih godina, kad god je Cavani bio u igri, on je pucao penale, tj. bio primarni izvođač istih, a Hamsik, Pandev, Lavezzi kad njega nema.
Manje-vise je tako bilo. Doduse, ono kad su uletali u serije promasaja, tad je nesto Walter menjao, ali pecking order je bio Cavani-Hamsik-Lavezzi-Pandev. ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jun 2013, 19:07

@MaGiCa,
MaGiCa je napisao/la:Drugo, kazes da niko sem Shevchenka nije zabio u debitantskoj sezoni vise od 20 Liga se igrala sa manje utakmica, napadaci su dolazili iz slabijih liga i bivali su mladji. Shevcenko je debitovao za Milan sa skoro 23 godine, Trezeguet za Juventus sa skoro 23, Ibrahimovic za Juventus sa skoro 23. Gomez je malo stariji od 23 godine i ne dolazi iz razvojnih liga, vec iz BL.
Pa dobro, ja se sjećam i Španaca koji su dolazili na velika (i ne tako velika) vrata i propali. Dobro, možda sam upotrijebio tešku riječ "propali", ali definitivno nisu ispunili ni 10% onoga što se od njih očekivalo. Što se tiče manje lige - pa zato je Cavani i zabio ovoliko golova. Mislim, treba biti krajnje iskren i reći da taj isti Cavani u onako konkurentnoj Serie A (tri velikana + Roma, Fiorentina, Lazio, Napoli, Parma i Sampa) ne bi bio ovako ubojit. Eh, sad mi govorimo o situaciji šbb-kbb, na šta je u biti fokusirana i cijela ova rasprava. :mrgreen:
MaGiCa je napisao/la:Dalje, kazes da je Benitez "kralj rotacija". Mozda u engleskom fudbalu i konkretno u Lpoolu (jer u Chelsea moras da kombinujes, s obzirom kiliko vrhunskih igraca imas na raspolaganju i koliko utakmica igrac po sezoni), ali se Valencijinih 11 iz sezona 2001-04 secam iz glave, a i u Interu je kombinovao samo zbog silnih povreda i suspenzija u toj jednoj polusezoni. Pitanje je na sta ce sve to liciti u Napoliju, jer tu niti ima 20 vrhunskih igraca, niti predsednik trpi ludorije trenera, niti je iole prijatno "ici na qrac" navijacima nekakvim ego tripovima.
Ovaj Benitez nije Valencijin Benitez. To bi barem tebi trebalo biti jasno, jer si ga pratio i prije 10+ godina, a evo sad imaš priliku da ga gledaš kao trenera kluba za koji navijaš/simpatišeš. Ono što ja primjećujem je da Benitez polako gubi korak sa modernim fudbalom. Ne rapidno poput nekih stari(ji)h kolega, ali polako da. Da se razumijemo, i dalje je jedan do boljih kada je faza izbacivanja u pitanju, ali u ligaškim utakmicama - u utakmicama gdje imaš x puta šansu da ispraviš greške, tada se vidi to njegovo "gubljenje". Helem, Benitez bi mijenjao taman da vodi ekipu Hoffenheima, prosto iz razloga što i kada ekipa odigra dobro, on misli da može još bolje. Šta tad uradi? Uspori cijelu ekipu i onda opet pokušava pronaći idealnu formulu i sve tako...
MaGiCa je napisao/la:I na kraju, da prokomentarisem i ovo :"znaš kolika je **** zabiti 20+ golova u Serie A, posebno igračima koji se nisu navikli na tu ligu i život u Italiji." Sta je to problem jednoj Tor-mashini poput Gomeza Navodno je covek "prekucao" BL, a BL>>>>Serie A, sto daje da ce Gomez da prekuca i Serie A
Pronađi sličnosti između Gomeza i Barzaglija. Kada su prirode tako različite, za očekivat je da bude faza prilagodbe i da postoji realna mogućnost da se igrač uopće ne prilagodi (pogledati pod Barzagli). U Juventusu je najbolji stoper, a u Wolfsburgu je bio nikakav. A, priznaćeš da je tadašnja Serie A bila jača od tadašnje Bundeske (kada je taj isti Barzagli napustio Čizmu).

Silogizam i sport ne moraju uvijek ići istom linijom. Znaš to i sam.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jun 2013, 20:15

Monolog je napisao/la: Pa dobro, ja se sjećam i Španaca koji su dolazili na velika (i ne tako velika) vrata i propali. Dobro, možda sam upotrijebio tešku riječ "propali", ali definitivno nisu ispunili ni 10% onoga što se od njih očekivalo. Što se tiče manje lige - pa zato je Cavani i zabio ovoliko golova. Mislim, treba biti krajnje iskren i reći da taj isti Cavani u onako konkurentnoj Serie A (tri velikana + Roma, Fiorentina, Lazio, Napoli, Parma i Sampa) ne bi bio ovako ubojit. Eh, sad mi govorimo o situaciji šbb-kbb, na šta je u biti fokusirana i cijela ova rasprava. :mrgreen:
To niko ne spori. Cavani je dete Serie A i ovo je njegova 6 sezona. On se tu formirao kao igrac. A i Serie A nije ni izbilza jaka kao nekada.

Ovaj Benitez nije Valencijin Benitez. To bi barem tebi trebalo biti jasno, jer si ga pratio i prije 10+ godina, a evo sad imaš priliku da ga gledaš kao trenera kluba za koji navijaš/simpatišeš. Ono što ja primjećujem je da Benitez polako gubi korak sa modernim fudbalom. Ne rapidno poput nekih stari(ji)h kolega, ali polako da. Da se razumijemo, i dalje je jedan do boljih kada je faza izbacivanja u pitanju, ali u ligaškim utakmicama - u utakmicama gdje imaš x puta šansu da ispraviš greške, tada se vidi to njegovo "gubljenje". Helem, Benitez bi mijenjao taman da vodi ekipu Hoffenheima, prosto iz razloga što i kada ekipa odigra dobro, on misli da može još bolje. Šta tad uradi? Uspori cijelu ekipu i onda opet pokušava pronaći idealnu formulu i sve tako...
Da. Ali ovaj Benitez nece biti ni Lpoolov, ni Chelseajev Benitez. Svaka tekma u Italiji je takticka bitka tj. rat u malom. Tu Benitez mora da pokaze zasto ga smatraju najboljim takticarem pored Mourinha u vanitalijanskom fudbalu.
Pronađi sličnosti između Gomeza i Barzaglija. Kada su prirode tako različite, za očekivat je da bude faza prilagodbe i da postoji realna mogućnost da se igrač uopće ne prilagodi (pogledati pod Barzagli). U Juventusu je najbolji stoper, a u Wolfsburgu je bio nikakav. A, priznaćeš da je tadašnja Serie A bila jača od tadašnje Bundeske (kada je taj isti Barzagli napustio Čizmu).
Ne znam ja. Ovde ljudi pisu da je BL>>>Serie A, te da bi Gomez k'o rukom o ruku prebacio 30 komada po sezoni.
Ja samo taj POV dovodim u pitanje. Mozda je malo neukusno, ali mi se svidja ta sokratovska eristika, ako me razumes. ;)
Silogizam i sport ne moraju uvijek ići istom linijom. Znaš to i sam.
Ni pravo (sto je tvoj fah) ne mora da ide istom linijom kao i pravda. I ti to znas.
Ali, treba teziti da se to dvoje izjednace, zar ne :?:
Tako isto i ja radim: samo pratim logicki niz pojedinih alfa muzijaka jednog pdf-a. 8-)

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 05 jun 2013, 20:29

@Sciaban

Prosle godine su penale pucali Cavani, Hamsik i Pandev. Godinu dana pre toga je tu bio Lavezzi umesto Pandeva.
Sta ti to govori :?: Da Napoli nema 1 igraca zaduzenog za izvodjenje penala. ;)
Il Capitano je to objasnio, a smijem se kladiti da ce Hamisk 100% pucati penale. :mrgreen: Uglavnom, loše ste to izvodili, ko god je je pucao nije znao. :lol:

Super Mario daje 20+, samo zbog tebe i za tebe. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], muxa i 2 gosta.