Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
21%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
10
15%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
49%

Ukupno glasova: 68

amerosm
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la amerosm » 02 jun 2013, 22:37

@ Pale

nisam milio na tebe druze, vec na neke Njemacke eksperte. ;) ;) Naravno da ni Adler, pa cak ni Neuer nisu svetci i da imaju svojih greski, ali cinjenica da se MATS ne zna nositi sa pritiskom koji vlada u Elf-u.

Ukoliko zeli na SP naredne godine mora podici svoj nivo igre, jer mu za vratom pusu Zieler i Weidenfeller, a isto tako ne treba ni zaboraviti Leno-a.

Inace ova utakmica Modnom-guru-u je posluzila da vidi na koga moze racunati u buducnosti, i ukoliko izuzmemo one standardne clanove i one koji se nalaze na prosirenom spisku, od ovih novih jedini koji je zasluzio ponovni poziv je Max Kruse, jer se kod momka vidi zelja i zalaganje.

Takodjer se pitam kako onaj Reinartz u Leverkusenu moze biti medju prvih 11.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 03 jun 2013, 01:19

Ovaj kruse ce biti mega pojacanje za gladbach ..nekontam zasto modni guru fura larsa bendera na boku kad to za klub nikako neigra a u sredini je imao svena I reinartza 2 klasicna destruktivca I haman svaka lopta koju su imali isla je nazad...ovaj podolski nebi vise trebao da dobija poziv jer realno nije kvalitet za repku ali izgleda da ce modni guru za njega naci mjesta makar I na golu...najveca sega mi je bila kad ga je guru stavio na 6cu u drugom poluvremenu a za ovih 10 godina koliko on igra profesionalno ja mislim da ga nikad nisam vidio na toj poziciji...ali kod modnog moze sve izgleda...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 jun 2013, 06:33

Meni je ova tekma sinoć izgledala kao poklon modnog Klinsmannu i američkom soccer savezu na 100-toj godišnjici :mrgreen:

@amere slažem se s tobom, izgleda da je MATSA neko prokleo kada obuče reprezentativan dres. Dosada je branio u tri utakmice, nekih 230 min, i primio je nevjerotanih 12 golova a kao šlag na tortu onaj posebni gol sinoć :mrgreen: . Imao je on i lijepih parada u tim utakmicama i odbranjen penal Messiju ali svejedno učinak mu je mizeran i statistički u rangu golmana Andore ili Farskih Ostrva.

Ne mogu naći onaj gol koji je Ladić popušio davno u zagrebu od BiH ali dobro je i ovo i donekle u komparaciji sa onim gafom MATSA sinoć :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jun 2013, 21:25

Pale_Companion je napisao/la:Meni je ova tekma sinoć izgledala kao poklon modnog Klinsmannu i američkom soccer savezu na 100-toj godišnjici :mrgreen:

Ma Modni-guru mu spasio posao, jer mu je prijetio otkaz. Ipak klan vedri i oblaci DFB-om zahvaljujuci Klinsmann-u pa su se isti nekako morali oduziti. :) :)

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 03 jun 2013, 21:42

----------------------Neuer-----------------------

--Lahm---Boateng---Hummels---Schmelzer--

-----------Gundogan---Švajni------------------

--Muller------------Ozil------------------Reus--

--------------------Gotze------------------------

Klupa: Stegen, Howedes, Badstuber, Khedira, Schurle, Klose, Gomez,

Švabe, šta kažete? :mrgreen: Lijepo zvuči ovo, ali ako Low bude znao ukomponovati.
Smoke Weed Everyday!

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 04 jun 2013, 21:53

EvoMene je napisao/la:----------------------Neuer-----------------------

Švabe, šta kažete? :mrgreen: Lijepo zvuči ovo, ali ako Low bude znao ukomponovati.
Treba Khedira na sredini, moraš imati radilicu u ekipi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jun 2013, 22:21

Kao sto je napisao @RMA Khedira mora igrati umjesto Ilkay-a, jer su on i Schweini slicni tipovi igraca i mislim da bi u tom slucaju odbrana bila ostavljena na cjedilu. Takodjer ova formacija sa laznom devetkom nece imati prolaz u Elf-u sve dok je Klose njen clan i njegovo mjesto u vrhu napada je zacimentirano.

Götze i Müller nek vode bitku oko pozicije desnog krila...

Sto se tice klupe tu je nakon ove dvije utakmice Adler sigurno ispred MATS-a, a isto tako tu si zaboravio imena brace Bender, kao i Kroosa.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 04 jun 2013, 22:31, ukupno mijenjano 1 put.

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 04 jun 2013, 22:26

Znao sam da sam nekog zaboravio na klupi. :D Khedira nije imao baš neku sezonu iza sebe, ali dobro, stoji da treba destruktivac.
Smoke Weed Everyday!

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 04 jun 2013, 22:34

amerosm je napisao/la:

Kao sto je napisao @RMA Khedira mora igrati umjesto Ilkay-a, jer su on i Schweini slicni tipovi igraca i mislim da bi u tom slucaju odbrana bila ostavljena na cjedilu. Takodjer ova formacija sa laznom devetkom nece imati prolaz u Elf-u sve dok je Klose njen clan i njegovo mjesto u vrhu napada je zacimentirano.

Götze i Müller ne vode bitku oko pozicije desnog krila...

Sto se tice klupe tu je nakon ove dvije utakmice Adler sigurno ispred MATS-a, a isto tako tu si zaboravio imena brace Bender, kao i Kroosa.
Dobro si to napisao, a inače si dobro upućen u Njemački fudbal, pošto iako nisam aktivan dosta čitam forum. I pored svega zašto Khediru izbacivati kada igra vrlo dobro u Elfu i jedan je od onih m+donja koji fale ovoj generaciji.
A za napad, možda se i lažna 9-ka bude koristila, jer Klose je već u godinama.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 05 jun 2013, 00:46

amerosm je napisao/la:

Kako ce odbrana biti ostavljena na cjedilu sa Schweinsteigerom kad on se i u reprezentaciji vraca u odbranu po loptu i pokrece napade,a onda krpi rupe nazad u formaciji kad ide neki napad?
Ti govoris kako ce s njim i Khedirom biti odbrana ostavljena na cjedilu,a onda se ovaj ispod slaze s tobom i govori kako treba destruktivac kao Khedira :lol:

Ovakav vezni red i oni bi laznu devetku u vrhu napada...Nista lazno,cista 9ka u napad i bice kako treba,pa s ovim igracima Adilovic da se stavi u napad razvaljivao bi.
#miasanmia

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 jun 2013, 02:23

schweinsteiger je napisao/la:
amerosm je napisao/la:

Kako ce odbrana biti ostavljena na cjedilu sa Schweinsteigerom kad on se i u reprezentaciji vraca u odbranu po loptu i pokrece napade,a onda krpi rupe nazad u formaciji kad ide neki napad?
Ti govoris kako ce s njim i Khedirom biti odbrana ostavljena na cjedilu,a onda se ovaj ispod slaze s tobom i govori kako treba destruktivac kao Khedira :lol:

Ovakav vezni red i oni bi laznu devetku u vrhu napada...Nista lazno,cista 9ka u napad i bice kako treba,pa s ovim igracima Adilovic da se stavi u napad razvaljivao bi.
Po meni Ilkay i Schweini ne mogu igrati skupa jer su slicni tipovi igraca, s tim da je Schweini jednu stepenicu iznad Iklaya. Istina da se Schweini vraca nazad, ali meni licno kombinacija Ilkay - Schweini dijeluje preofenzivno.

Tandem Schweini - Khedira vec tri godine funkcionise fenomenalno i ne vidim razlog da se isti mijenja...Naravno pod uslovom da Modnog-guru-a ne uhvati neka luda pa u vaznoj utakmici npr. isproba Adlera na poziciji zadnjeg veznog.

PS: Holtby ima problema sa povredom i njegov sutrasnji nastup protiv Holandije je po upitnikom.

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 05 jun 2013, 15:37

schweinsteiger je napisao/la:

Brate možda bi takav vezni red mogao proći protiv manjih ekipa, ali ne protiv Španije, Italije itd. Pa mora imati jedan igrač, u ovom slučaju Khedira, koji će radit prljav posao na sredini terena. Bastian je više kreativni vezni, te njegova uloga je prenos lopte iz odbrane ka napadu, dok Khedira trči, pokriva prostor, pravi pametne prekršaje. Pa vidi Ozil nema defanzivnih zadataka u repki, barem ne veliki, mora neko popunjavati prostor i trčati za dvojicu, Ilkay i Bastian to ne mogu jer su kreativci a ne destruktivci.
Pogledaj Bayern, štoon ima u postavi Gustava ili Martineza? Naravno da kvare protivnikovu igru.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 jun 2013, 23:07

Capitano se oprostio....Večeras u revijalnoj, spektakularnoj utakmici između ekipa Ballack & friend i Selekcije svijeta Michael Ballack se oprostio od fudbala (bar kao igrač). Selekcija svijeta slavila je sa 4:3, Ballack je nastupio za obje ekipe (po poluvrijeme), zabio 2 gola. Inače ekipe su kao treneri vodili Rudi Voller i Jose Mourinho.
Brojni igrači, posebno oni bliski Ballacku, neki baš kao prijatelji, neki kao dobre stare klubske kolege, su igrali na ovoj utakmici, među njima: Lahm, Drogba, Essien, Malouda, Matthaus, Schneider, Carsen Jancker, Klose, Shewchenko i brojni drugi.
Na kraju publika Michaela ispratila ovacijama, velikim aplauzom, a on je pustio na kraju i po koju suzu.

Ballack je osvojio nacionalne trofeje u Njemačkoj i Engelskoj, a internacionalni trofej nije osvojio (jedina vjerovatno mrlja karijere, ako to tako možemo nazvat). Ipak bio je svjetski vice prvak, a isto tako i evropski vice prvak.
Mislim da je ova titula svjetskog viceprvaka jako vrijedna (sa SP 2002. godine), jer je Njemačka na to prvenstvo otišla s jednom hajmo reći osrednjom ekipom. Ballack je uz Kahna , bio glavna figura, najveća zvijezda i dao veliki doprinos za taj uspjeh (tada su Nijemci prije tog SP govorili da je dobro ako dođu do četvrtfinala a sve ostalo je odličan dodatak). Tako da je i to srebro tada izuzetno proslavljeno. Zato mislim da je Ballack i Elf-u dao puno toga i obilježio jedan period.
Dolazak brojnih zvijezda na ovu njegovu oproštajnu revijalnu utakmicu je svakako veliko priznanje i pokazalo se koliko Michaela cijene i kao čovjeka , a i koliko su ga cijenili kao igrača....
Ballack će se najvjerovatnije posvetiti dobijanju trenerske licence i sebe izgleda vidi u tim vodama.
Neka ti je sretno Michaele i dalje u životu...... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 jun 2013, 23:12

U 19 pobjedila 3 1 kipar u prvom mecu u elitnoj grupi strijelci werner(sttutgart) ,pledl(pk),I schnellhardt(koln)...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 jun 2013, 02:30

effe_sa je napisao/la: Mislim da je ova titula svjetskog viceprvaka jako vrijedna (sa SP 2002. godine), jer je Njemačka na to prvenstvo otišla s jednom hajmo reći osrednjom ekipom. Ballack je uz Kahna , bio glavna figura, najveća zvijezda i dao veliki doprinos za taj uspjeh (tada su Nijemci prije tog SP govorili da je dobro ako dođu do četvrtfinala a sve ostalo je odličan dodatak). Tako da je i to srebro tada izuzetno proslavljeno. Zato mislim da je Ballack i Elf-u dao puno toga i obilježio jedan period.
Ja sam i dan danas ubijedjen da je on igrao u onom finalu da bi Nijemci uzeli SP...No nazalost nikad necemo saznati sta bi bilo da je igrao. Tada je isti bio na vrhuncu karijere i bukvalno je zajedno sa Kahnom Nijemce odveo do finala.

Uh samo kada se sjetim tog vremena i kritika na racun Elf-a zbog toga sto su morali igrati u barazu protiv Ukrajine. Ja mislim da je to bilo jedino veliko takmicenje gdje Nijemci nisu imali vjeru u svoju reprezentaciju.

No da se vratim na Ballacka. Isti je bio fenomenalan u Elf-u ali je 2008 u aferi Frings napravio veliku pogresku i to ga je kostalo simpatija i naklonosti koda navijaca. Ja da sam bio tada na mjestu Modnog-guru-a istog ne bih ponovo pozvao u reprezentaciju...U toj aferi je mislim izgubio sve ono sto je prethodnih godina sebi izgradio u Njemackoj.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 06 jun 2013, 10:53

RMA je napisao/la:Brate možda bi takav vezni red mogao proći protiv manjih ekipa, ali ne protiv Španije, Italije itd. Pa mora imati jedan igrač, u ovom slučaju Khedira, koji će radit prljav posao na sredini terena. Bastian je više kreativni vezni, te njegova uloga je prenos lopte iz odbrane ka napadu, dok Khedira trči, pokriva prostor, pravi pametne prekršaje. Pa vidi Ozil nema defanzivnih zadataka u repki, barem ne veliki, mora neko popunjavati prostor i trčati za dvojicu, Ilkay i Bastian to ne mogu jer su kreativci a ne destruktivci.
Pogledaj Bayern, štoon ima u postavi Gustava ili Martineza? Naravno da kvare protivnikovu igru.
Potpuno se slažem sa tobom i @amerosm, jednostavno Švajni mora imati nekog razbijača pokraj sebe jer se tako jedan dio posla skida sa njegovih leđa i to je dobro. Bilo je tekmi gdje je Švajni igrao solo 6 u repki i to je bilo ofanzivno odlično ali defanzivno nula bodova.

Jednostavno moraš imati jednog razbijača u svakoj ekipi ali isto tako taj razbijač u današnjem nogometu mora biti tehnički potkovan da olakša prijenos lopte prema naprijed.

Problem u Njemačkoj reprezentaciji jest taj što Khedira svoju ulogu shvaća preofanzivno odnosno pretpostavljam da ga tako upućuje Low prema svojim taktičkim zamislima. E to je po meni kriminalno loše i zbog toga Njemačka dobiva puno golova, na stranu individualni kiksevi obrambenih igrača ili golmana.

To je rekao i Oliver Kahn tako da moje riječi dobivaju jednu potvrdu. Kao i Khedirina uloga tako je i cijela Njemačka previše napadački nastrojena.

Njemačka defanzivno stoji loše i svaka repka joj može ubacit dva gola bez problema a pogotovo malo jača. To je po meni i najveći problem današnje Njemačke, odnosno Loewa koji ne zna izbalansirati ove iznimno kvalitetne igrače i napraviti moćan stroj.

Zbog toga, cijenim Loewa zbog napadačke igre ali jednostavno kad nemaš jaku obranu nema niti velikih naslova.

Da DFB ima "damu" napravio bi potez iz snova i zahvalio se Loewu te stavio Juppa za trenera koji je majstor za izbalansirani nogomet. To je najteže postići ali po meni i krucijalno važno.

A kada vidimo kakve igrače Njemačka ima to jednostavno može i mora izgledati puno bolje nego što je to sada kod Loewa slučaj. Ovdje ne mislim samo na napad već i u obrani ima iznimno kvalitetnih igrača.

No po meni je trener veliki faktor naravno i dok se isti ne makne neće biti niti velikih trofeja.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 06 jun 2013, 14:51

ijemci se zahvaljuju Izraelu na gostoprimstvu
U Izraelu se ovih dana odigrava Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.
Reprezentacija Njemačke će se večeras u susretu prvog kola grupe B sastati sa Holandijom, a na zagrijavanju, mladi Nijemci će nositi posebne majice na kojim su izrazi zahvalnosti domaćinu za gostoprimstvo.

Na majicama će stajati: "Osjećamo se kao kod kuće".

Dokle ovo ulizivanje I zbog cega? Osjecati se kod kuce u zemlji nastaloj na pogromima I teroru? Boze sacuvaj...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 jun 2013, 15:12

Radi druga Adolfa, eto radi čega se ulizuju. Znaju svi kakva je Izrael država, no Nijemci su postali oni koji šire pravdu, toleranciju, mir blabla. Takva vremena došla i u ovom slučaju su ispali asslickers.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 jun 2013, 15:30

Slazem se da ne mogu Gundogan i Schweini zajedno u jacim utakmicama...mora tu Khedira zaigrati pored Ilkaya.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 jun 2013, 15:44

gruezi je napisao/la:ijemci se zahvaljuju Izraelu na gostoprimstvu
U Izraelu se ovih dana odigrava Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.
Reprezentacija Njemačke će se večeras u susretu prvog kola grupe B sastati sa Holandijom, a na zagrijavanju, mladi Nijemci će nositi posebne majice na kojim su izrazi zahvalnosti domaćinu za gostoprimstvo.

Na majicama će stajati: "Osjećamo se kao kod kuće".

Dokle ovo ulizivanje I zbog cega? Osjecati se kod kuce u zemlji nastaloj na pogromima I teroru? Boze sacuvaj...

Po čemu je Izrael zaslužio da organizuje Europsko prvenstvo i otkad se oni smatraju europljanima :?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.