FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 03 jun 2013, 11:33

Batistuta je napisao/la:Branković, Behmen, Jurišić, Gojer, Kaplan, Koldžo svi su oni kao onako u i oko Zeljezničara, ..sjetite se plakata koji su prekrivali Grbavica na posljednjim izborima, ..to su bili najveći plakati u gradu a reklamirali su dvije stranke...tako ne lažimo se da toga nema u klubovima a u Zeljezničaru trenutno najviše
Kaplan, Brankovic, Behmen, Jurisic ???????????????????????????????? Koldzo je nacelnik opstine gdje obitava Zeljo, pa je nesto obecavao a nije dao nista osim reflektora a i to Boga pitaj kako je doslo...
U Zeljeznicaru trenutno najvise, kao i kod vas, svako je u nekoj stranci danas i to nema nikakve veze sa DONACIJOM, SPONZORSTVOM, Elektroprivrede na cijem celu je bila tada SDA (odmah nakon rata oko 98 godine) od oko 500.000 KM, sto je tada ravno danasnjih recimo 2 miliona uzimajuci vrijednost novca i npr. vrijednost igraca koji su se mogli uzeti za te pare...
Ko meni moze navesti slican primjer od tih sto si nabrojao, a siguran sam da ih pola nema veze sa Zeljom osim sto su mozda negdje naveli da navijaju za Zelju, a ovi sto i imaju neke veze (Dzelo, Bulend, Gojer) nisu ama bas nista donijeli klubu, nego su u politici, pokusavaju se probiti ka vrhu... Tada se uzimalo od drzave sakom i kapom i najvise je tu tada profitiralo Sarajevo, a cilj je bio da se sto vise unisti Zeljeznicar, ali znamo svi sta je bilo na Zubanpolju te godine kada ste imali Sarajevo puno placenika koji su prije toga cijeli rat "sirili istinu"... ;)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 jun 2013, 11:34

SarajlijaTM je napisao/la:Ja bih zakonom zabranio bilo kakvu vezu politike i sporta. Oni koji su u klubovima nešto,a članovi su neke stranke,morali bi izabrati. Ili politika ili sport!!!
Sve to treba otjerati i očistiti makar sport od gamadi
Može to i valjati klubovima, ako su ti "političari" sposobni, i ako misle malo i na ostale a ne samo na sebe.A pošto kod nas to nije slučaj...
DRUG NEBI TI PUNCA

mulumbu1921
Kontakt:

Post Postao/la mulumbu1921 » 03 jun 2013, 11:49

kad ce poceti godisnje i koja ce cijena biti?
ZIVIO NAM OSIM DRAGI !

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 03 jun 2013, 12:20

Baja_Zvjerka je napisao/la:
Batistuta je napisao/la:Branković, Behmen, Jurišić, Gojer, Kaplan, Koldžo svi su oni kao onako u i oko Zeljezničara, ..sjetite se plakata koji su prekrivali Grbavica na posljednjim izborima, ..to su bili najveći plakati u gradu a reklamirali su dvije stranke...tako ne lažimo se da toga nema u klubovima a u Zeljezničaru trenutno najviše
Kaplan, Brankovic, Behmen, Jurisic ???????????????????????????????? Koldzo je nacelnik opstine gdje obitava Zeljo, pa je nesto obecavao a nije dao nista osim reflektora a i to Boga pitaj kako je doslo...
U Zeljeznicaru trenutno najvise, kao i kod vas, svako je u nekoj stranci danas i to nema nikakve veze sa DONACIJOM, SPONZORSTVOM, Elektroprivrede na cijem celu je bila tada SDA (odmah nakon rata oko 98 godine) od oko 500.000 KM, sto je tada ravno danasnjih recimo 2 miliona uzimajuci vrijednost novca i npr. vrijednost igraca koji su se mogli uzeti za te pare...
Ko meni moze navesti slican primjer od tih sto si nabrojao, a siguran sam da ih pola nema veze sa Zeljom osim sto su mozda negdje naveli da navijaju za Zelju, a ovi sto i imaju neke veze (Dzelo, Bulend, Gojer) nisu ama bas nista donijeli klubu, nego su u politici, pokusavaju se probiti ka vrhu... Tada se uzimalo od drzave sakom i kapom i najvise je tu tada profitiralo Sarajevo, a cilj je bio da se sto vise unisti Zeljeznicar, ali znamo svi sta je bilo na Zubanpolju te godine kada ste imali Sarajevo puno placenika koji su prije toga cijeli rat "sirili istinu"... ;)
Svi su ovi ljudi i još mnogo njih ili trenutno ili u bliskoj prošlosti bili involvirani u Zeljezničar..pa evo ti očit primjer prošlih izbora gdje na listama imaš Biščevića, Muharemovića, Gušu, čak sam i Gredića prije viđao na nekim listama, sve to govori da je politika u najvećoj mjeri u klubu, kao u većini ostalih....jedino što se to kosi sa ideologijom gdje se Željezničar predstavlja kao iskonski radnički klub, a ovamo sistem već godinama drži konce u svojim rukama :!: zašto tu nema navijačkog bunta ili je sve korist :?:

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 03 jun 2013, 12:30

Baja_Zvjerka je napisao/la:
+1

Sve si rekao i odlično si objasnio!

Još nešto, vezano za ove slike (gore postavljene). Takvi šalovi postoje i u plavoj varijanti (da se ne lažemo)! To su šalovi koje je štampala stranka svojevoljno bez ikakve saglasnosti klubova i oni su se džaba dijelili (tada je mogao da štampa ko je šta htio). Iskreno, bio sam iznenađen kada sam vidio da još postoje, kada sam vidio da neki momci koji su došli na proslavu, mašu sa tim šalom (kasnije, kada sam se slučajno zadesio na stadionu pored njih, shvatio sam da nisu iz Sarajeva). Svaka im čast na tome što su došli iz drugih gradova da proslave Željinu titulu ali sa tim šalom...???

Međutim, ja ne pričam o tom periodu. Ja govorim o poslijeratnom periodu, kada je komšijama SDA bila generalni sponzor. Kada su na Koševu oko cijelog terena bile reklame SDA, kada su na dresovima nosili SDA i kada su svjesno potpisali ugovor sa njima. Stariji znaju o ćemu pričam...

P. S. Izvinjavam se što je off topic ali ne mogu da ne kažem, jer mi se gadi da neko veže Želju, THE MANIACS sa politikom i strankama a znam , kao i svi vi koji idu na tekme, da to nema veze sa nama. Definitivno treba završiti sa ovom temom...
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 03 jun 2013, 16:36, ukupno mijenjano 4 puta.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 03 jun 2013, 12:46

Politickih stranaka i ljudi iz istih je vazda bilo i biti ce oko naseg kluba i oko sarajeva,ta dva kluba imaju najvise navijaca i simpatizera samim tim su ciljna grupa politicara sto je logicno...**** to,da se hoce sta lijepo desiti pa da pricamo lijepse stvari,najgore je kada prica pocne iz supljeg u prazno,ode u nedogled...
Amare hvala ti...

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 03 jun 2013, 12:57

E sta mislite treba li se Smajicu produziti ugovor? Ja sam prvi bio za to da ga nogiramo,al one dvije tekme kad udze nekako mi zestoko izgledao...znam sada cete svi u glas "nemoj se mjesati Amaru u posao" :D al me interesuje kakav bi bio ako bi ga kojim cudom zaobisle povrede...sada citam da ce se u srijedu znati sve...il je on vec otpisan?
Amare hvala ti...

Guvo
Kontakt:

Post Postao/la Guvo » 03 jun 2013, 12:58

zeljo4life je napisao/la:E sta mislite treba li se Smajicu produziti ugovor? Ja sam prvi bio za to da ga nogiramo,al one dvije tekme kad udze nekako mi zestoko izgledao...znam sada cete svi u glas "nemoj se mjesati Amaru u posao" :D al me interesuje kakav bi bio ako bi ga kojim cudom zaobisle povrede...sada citam da ce se u srijedu znati sve...il je on vec otpisan?
Smajic nas napusta sigurno!
Nema više Muće, nema više Ćele, nema više love - FURA SE POŠTENJE!!!

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 03 jun 2013, 13:02

Guvo je napisao/la:
zeljo4life je napisao/la:E sta mislite treba li se Smajicu produziti ugovor? Ja sam prvi bio za to da ga nogiramo,al one dvije tekme kad udze nekako mi zestoko izgledao...znam sada cete svi u glas "nemoj se mjesati Amaru u posao" :D al me interesuje kakav bi bio ako bi ga kojim cudom zaobisle povrede...sada citam da ce se u srijedu znati sve...il je on vec otpisan?
Smajic nas napusta sigurno!
Nemoj se mjesati Amaru u posao! :lol:
Amare hvala ti...

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 03 jun 2013, 13:07

velike bi probleme Amar Osim mogao imati s rješenjima na poziciji golmana. Naime, Marijan Antolović neće se vraćati na Grbavicu jer je važeći njegov ugovor s varšavskom Legijom, a i ukoliko ga raskine, opcija povratka je malo izvjesna jer, objektivno, kvalitetima koje posjeduje Hrvat ne bi trebao imati problema s pronalaskom inostranog angažmana. Drugi golman i bivši mladi reprezentativac Semir Bukvić također je napustio klub, pa su Plavi praktički ostali sa samo jednim golmanom u kadru – Elvisom Karićem.
Željeznicar za život cijeli !

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 03 jun 2013, 13:13

Izgleda Sejo Bučan blizu potpisa.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 03 jun 2013, 13:16

likusa je napisao/la:velike bi probleme Amar Osim mogao imati s rješenjima na poziciji golmana. Naime, Marijan Antolović neće se vraćati na Grbavicu jer je važeći njegov ugovor s varšavskom Legijom, a i ukoliko ga raskine, opcija povratka je malo izvjesna jer, objektivno, kvalitetima koje posjeduje Hrvat ne bi trebao imati problema s pronalaskom inostranog angažmana. Drugi golman i bivši mladi reprezentativac Semir Bukvić također je napustio klub, pa su Plavi praktički ostali sa samo jednim golmanom u kadru – Elvisom Karićem.
Ma nema teorije da Karic kurcevi brani...
Amare hvala ti...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 jun 2013, 13:19

Ima Kjosevski kakav Karić.
DRUG NEBI TI PUNCA

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 03 jun 2013, 13:19

Svi su ovi ljudi i još mnogo njih ili trenutno ili u bliskoj prošlosti bili involvirani u Zeljezničar..pa evo ti očit primjer prošlih izbora gdje na listama imaš Biščevića, Muharemovića, Gušu, čak sam i Gredića prije viđao na nekim listama, sve to govori da je politika u najvećoj mjeri u klubu, kao u većini ostalih....jedino što se to kosi sa ideologijom gdje se Željezničar predstavlja kao iskonski radnički klub, a ovamo sistem već godinama drži konce u svojim rukama :!: zašto tu nema navijačkog bunta ili je sve korist :?:
@Bati, Bati, Bati - Dobar post zaista.

Evo ti primjer. Zivis na periferiji, ljudi nemaju gradske vode, adekvatne ceste i struje. Sta politicari rade? Idu do maximuma, zapravo do pred izbore, gdje recimo ljudima dovedu gradsku vodu. Sta ovi rade za uzvrat? Svi glasaju...

Sta se desilo ovdje? SDA na celu sa Koldzom vidjela odlicnu prigodu da na Zeljinoj proslavi opali propagandu. E sada, pazi, mozda su oni stvarno zeljeni kupiti navijace time sto ce (lupam) napraviti Istok, pa negdje zapelo ili su cisto kupili navijace za 0 KM samo propagandom, ali nazalost to nikada necemo saznati. Kako god, na kraju ispade da ce im se ova Grbavica odbiti debelo od glavu. Nemojte samo sada zaboraviti i druge stranke koje su isle istoj mjerom, posebno SDP na celu sa svojim rekrutom Dzelom.

Tako, kada se uzme u obzir, SPORTSKI KOLEKTIVI SU PREDMETI ZA MANIPULISANJE OD STRANE POLITICKIH STRANAKA (Zasto, jer su vecinski udruzenja gradana, zapraov nisi privanti, gdje neko moze sakom od stol lupiti), posebno sportski kolektivi kao FK Borac Banja Luka, FK Zeljeznicar, FK Sarajevo, NK Zrinjski i NK Siroki Brijeg. Ostali, tu i tamo, sa vremena na vrijeme, ali ovi navedeni, su pretezno velike zrtve politickih manipulacija.

Tako, dok se FK Zeljenicar ne ocisti od posljednjeg covjeka upetljanog u politiku, veci iskorak je skoro ravan nuli. ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jun 2013, 13:20

zeljo4life je napisao/la:
likusa je napisao/la:velike bi probleme Amar Osim mogao imati s rješenjima na poziciji golmana. Naime, Marijan Antolović neće se vraćati na Grbavicu jer je važeći njegov ugovor s varšavskom Legijom, a i ukoliko ga raskine, opcija povratka je malo izvjesna jer, objektivno, kvalitetima koje posjeduje Hrvat ne bi trebao imati problema s pronalaskom inostranog angažmana. Drugi golman i bivši mladi reprezentativac Semir Bukvić također je napustio klub, pa su Plavi praktički ostali sa samo jednim golmanom u kadru – Elvisom Karićem.
Ma nema teorije da Karic kurcevi brani...
Naravno da nece Karic ponovo na gol, jer bi to bilo ravno samoubistvu...Opet ponavljam da sam na mjestu Amara pokusao bih dovesti Pirica kojem je istekao ugovor sa Gradinom i sa istim potpisao ugovor na cetiri godine, pa nek se za dvije godine sa Kojevskim bori za mjesto medju stativama.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 03 jun 2013, 13:23

bagrcavi je napisao/la:Ima Kjosevski kakav Karić.
I ja mislim da treba Kjosevskog u vatru,ko i Sehu,vremenom cemo dobiti dobrog golmana...
Amare hvala ti...

QWERTZ
Kontakt:

Post Postao/la QWERTZ » 03 jun 2013, 15:30

i ja bih volio malo Pirica dovesti momak je fantastican jos kod nas ce se razviti pa ces onda imati za godinu, dvije 2 sjajna mlada golmana na kojima mozes uzeti lijepe love, taj nacin rada je isto kao npr Partizan u Srb ili dominantni klubovi u ligama gdje uzimaju iz lige najbolje ili najtalentovanije igrace, a momak bi jedva docekao kao ZOVE TE ZELJO
ŠAMPIONI: *1946, *1972, *1998, *2001, *2002, *2010, *2012, *2013...
KUP BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 ...
SUPER KUP: 1998, 2000, 2001
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972, POLUFINALE 1984/1985.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 jun 2013, 15:33

QWERTZ je napisao/la:i ja bih volio malo Pirica dovesti momak je fantastican jos kod nas ce se razviti pa ces onda imati za godinu, dvije 2 sjajna mlada golmana na kojima mozes uzeti lijepe love, taj nacin rada je isto kao npr Partizan u Srb ili dominantni klubovi u ligama gdje uzimaju iz lige najbolje ili najtalentovanije igrace, a momak bi jedva docekao kao ZOVE TE ZELJO
Ali mora se platiti naknada za treniranje koja nije mala.Zbog toga Bukvić nije dobio priliku i nije imao profesionalni ugovor, jer bi onda morali platiti preko 100 hiljada KM.
DRUG NEBI TI PUNCA

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 jun 2013, 15:54

sjećate li se da smo šerifa prošli sa karićem na golu? :mrgreen:

i stanom na lijevom beku i nyemom na stoperu :mrgreen:

ŽELJO_4_life
Kontakt:

Post Postao/la ŽELJO_4_life » 03 jun 2013, 16:00

ChWilla je napisao/la:sjećate li se da smo šerifa prošli sa karićem na golu? :mrgreen:

i stanom na lijevom beku i nyemom na stoperu :mrgreen:

Tu je kljucna rijec Nyema! :)
SEXA PIVE I HULJEVA IVE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: roccosiffredi, strucnjak9 i 84 gosta.