FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

CARSON

Re: FK Željezničar

Post Postao/la CARSON » 02 jun 2013, 20:56

pile87 je napisao/la:
zeljo4life je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Uhvatili ste se stvari na koje apsolutno ne možete uticati piskaranjem na ovom forumu.Dosta ste gluposti napisali što se tiče navijača, bolje vam je pričajte o pojačanjima i sličnim stvarima, jer je to i bit ove teme.
Ova prica ce piciti jos dva mjeseca,dok ne pocne liga,ili do evropskih tekmi...je pznajuci Sefa nebi rekao da ce biti nekih pojacanja i transfera,nazalost...
Pa nije to bas tako kako ti mislis, vidi, sve i jedna ekipa koja je uzela nase prvenstvo je dozivila sunavrat takav da i danas osjecaju posljedice toga.Modrica, Leotar, Borac pa i maleni se nisu opravlili od titule a ni oni se vise ne sjecaju kad su je uzeli.Titula u ovoj ligi kosta puno para, igraci moraju imati dobre ugovore i moraju redovno biti placani a da ne spominjem tekuce troskove i dugove koji sve i jednoj ekipi u naspoj ligi stizu kao produkt nekih ljudi prije u klubu.
A mi uzimamo redovno ligu, neuspjeh nam je kad neuzmemo duplu a ne raspadnemo se zbog finasija ili sta ti ja znam.
Zahvaljujuci jednoj stavari rezonu koji ima Amar Osim i onoj ekipi koju on pravi.Moze biti cjepidlaka ko hoce i mozda tudje **** nece smrditi kao nase i mozda su tudji igraci bolji a nisu ali jednu stvar mora svako od navijaca imati na umu prije nego s+bilos ta bude kritikovano MI SMO KOSTANTA BiH FUDBALA I BICEMO JOS DUGO GODINA!Jednog dana ce se steci uslovi za nesto vise i to treba iskoristiti i za dusmane: najteze se podnosi prvih 10 godina Zeljine dominacije!

Ja sam to sinoc I rekao trebamo spustiti lopticu SVI Amar,navijaci I igraci sve je to opet dobro I svi su u neku ruku upravu ali zna se nasa slaba strana a to je direktor ,predsjednik,marketing to su ljudi koji su dozvolili da nam se tribina srusi radi njihovog nemara teren nam jos uvijek nije dobro radi onog snijega ja sam vam rekao I jos jednom cu ponoviti Almir Gredic nema kapacitet da bude predsjednik Zeljeznicara ja ga licno postujem I sve to ali nije nama treba covjek kao sto je Gracic koji ima pare I da pogura ovo sto Amar radi

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 jun 2013, 21:03

Meni samo nije jasno zasto se trazi slaba strana svaki klub je ima.Imamo puno vise razloga za slavlje nego za takav vid sekiracije.Sto se mene tice nisam zabrinut kome je do sekiracije nek se sekira ja uzivam moj je Zeljo sampion.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 02 jun 2013, 21:05

Alipasino je napisao/la:E pa fakat ima nas previse razlicitih misljenja.Lako je nekom ko prati Zelju zadnjih 10-0 kuka pa kaze tako je nemoze bolje mane se rapa a sta mislis kako je meni i slicnim koji pamte zlatnu generaciju Zelje gledat Elvira Colica znas kako nikako **** stresno tako da nemogu da hvatimda nema boljih.Pa i Mesa,Fico Zvaka i mnogi drugi su nasa djeca bila lopta i tad bila okrugla pa bolji za 10 klasa od ovih kako je to moguce nek mi neko objasni.Profesionalizam a manit se amaterstva.Ko pusi pije odma suspendija nisi ti sportista.A o bakljama pa davno nije bilo baklji pa se navijalo i bili puni stadioni.Neznam ali ako ovi ostanu obrukacemo se ko nikad u ligi sampiona.
i ja sam tih godina imao zagarantovan i plaćen godišnji,a sad nisam bio na moru 4 godine,a isti posao.iz prazne ne puca ;)
Einigkeit und Recht und Freiheit

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 02 jun 2013, 21:06

pile87 je napisao/la:Meni samo nije jasno zasto se trazi slaba strana svaki klub je ima.Imamo puno vise razloga za slavlje nego za takav vid sekiracije.Sto se mene tice nisam zabrinut kome je do sekiracije nek se sekira ja uzivam moj je Zeljo sampion.
Kako ti nije jasno zasto?
Pa zar stvarno mislis da iza svih ovih nikova koji asociraju na navijace zelje isti i stoje?
Dusmani,jarane,dusmani,a i domace prdonje...

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 02 jun 2013, 21:58

Ja sam to sinoc I rekao trebamo spustiti lopticu SVI Amar,navijaci I igraci sve je to opet dobro I svi su u neku ruku upravu ali zna se nasa slaba strana a to je direktor ,predsjednik,marketing to su ljudi koji su dozvolili da nam se tribina srusi radi njihovog nemara teren nam jos uvijek nije dobro radi onog snijega ja sam vam rekao I jos jednom cu ponoviti Almir Gredic nema kapacitet da bude predsjednik Zeljeznicara ja ga licno postujem I sve to ali nije nama treba covjek kao sto je Gracic koji ima pare I da pogura ovo sto Amar radi[/quote]

treba se Gredi dati vise vremena,mlad,ambiciozan i hajmo reci bezobrazan,ja mislim da on moze dici sve na jedan veci nivo...
Zadnja izmjena: zeljo4life, dana/u 02 jun 2013, 22:08, ukupno mijenjano 1 put.
Amare hvala ti...

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 02 jun 2013, 21:59

ljudi dragi naučite pravilno citirati :roll:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 02 jun 2013, 22:42

pile87 je napisao/la:Meni samo nije jasno zasto se trazi slaba strana svaki klub je ima.Imamo puno vise razloga za slavlje nego za takav vid sekiracije.Sto se mene tice nisam zabrinut kome je do sekiracije nek se sekira ja uzivam moj je Zeljo sampion.
Drugi klubovi nisu bitni, bitni smo mi. Kod nas je slaba strana ona koja je najbitnija u klubu, sa njom mi nikad necemo dalje od ovog ici.
Nama Amar kada ode, sa ovim ljudima mi cemo naje.bati i to dobro.
NO PYRO NO PARTY

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 03 jun 2013, 00:35

Bila je prije koji mjesec ovdje diskusija koju je pokrenuo Bokaco oko toga jesu li ovi sadasnji igraci dovoljno dobri za Zelju,tj. za Zelju kakvog mi svi zelimo. Neki su bili nezadovoljni kvalitetom trenutnih igraca i igre koju s njima ljoZe pruza,kako bi trebalo napredovati u tom smislu. Ali,tu se postavlja onda drugi problem-za koga to raditi kad i s ovima mozes napraviti potpuno isti rezultat. Tj. za manje para osvojit titulu u BiH. Pa onda je logicno reci,zasto placati vise istu stvar kad ti neki potencijalni bolji igraci jos ne mogu (jos) garantovati veci rezultat u evropi. Kad se jos malo poveca koef. u evropi vjerujem da ce i Amar nesto uradit po tom pitanju,ali,realno,jos je rano. Najvise zbog toga sto liga,tj. konkurenti ne napreduju nego nazaduju. Eno vam i Dinamo i Partizan,pa i Maribor. Publika im se zasitila dominacije jer je slaba konkurencija.
Uz sve to mi jos nismo rijesili one elementarne stvari u funkcionisanju kluba. A i dalje deremo guzove okolo.
Zato i ja ponavljam,OVO JE TAMAN! A nadamo se da cemo samo rasti s vremenom.

@bagrcavi,Galata ima para za Drogbu,ima i za baklje. Mi nemamo.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 03 jun 2013, 04:39

@BlueTigers1987 Iako nema puno postova (kad već mjerite ljude po postovima) lik se javio pošto je neko pomenuo da THE MANIACS ima veze sa politikom i SDA (možete to vidjeti ako vratite nazad). Htio je samo reći da mi nemamo veze sa tim ali je priča otišla predaleko. Ja kažem da je 100% u pravu (za taj dio) i podržavam ga u tome jer ako ćemo već o tome, prvi i jedini klub koji je podržavala država BiH poslije rata i ko je nosio na dresovima SDA, (kome je generalni sponzor bio) bilo je nanajevo, umro sad ako lažem. Ako mi ne vjerujete, pitajte starije...

Tako da se mi ne možemo, niti trebamo, niti nas neko može vezati sa političkim strankama...

Evo njegovog posta, ostalo ne podržavam niti bi da kometarišem...
BlueTigers1987 je napisao/la:Vozdra masvi

Znam da je ova tema namjenja samo klubu i njegovim desavanjima , a ne tribini i Manijacima ( sto je okej u svakom slucaju ) ali moram ovo da napisem. Zaista nisam mogao da vjerujem kada sam prije par dana citao neke postove u kojima se Manijaci pominju u veoma losem kontekstu pa dokle je to doslo da su cak neki pisali da smo placenici SDA. Ostao sam zatecen kakvi sve ljudi prate Zelju i dan danas ne mogu da vjerujem. Pa ljudi dragi kako vas nije stid tako nesto i pomislit , a ne napisat na forumu ? Gdje god Zeljo igra ima nasu podrsku od kluba nista ne dobivamo za uzvrat jer to i ne trazimo , tezimo ka tom famoznom "ultra pokretu" koji zagovara da klub placa koreografije , gostovanja i slicno. Kakavi crni placenici , svi smo spremni umrijet za klub i godinama dajemo bezuvjetnu podrsku i ljubav ;)

MI SMO ZELJINI , ZELJO JE NAS!

Adio
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 jun 2013, 08:54

@DANAN

Niko ga nije slagao,nego si ti maksum izgleda pa se ne sjecas nekih stvari,nadjem i sliku dresa sa sponzorom poslje...
slika

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 03 jun 2013, 09:26

Naravno da im je SDA bila sponzor... Tada je SDA bila na celu Elektroprivrede i Sarajevo je dobilo ogromne pare tada za sponzorstvo od strane te firme, dok Zeljo naravno nije dobio nista, pa se vidi na cijoj strani je stranka bila i ko je tada ponovo pokusao ugasiti Zelju...

Sto se tice sljedece sezone, s ovim se ne treba zj*avati :
NS BiH
Klubovi pod nadzorom UEFA-e

Klubovi koji će sudjelovati u europskim kupovima u sezoni 2013./2014. bit će podvrgnuti nadzoru UEFA-e u okviru financijskog fair-playa, potvrdili su iz Drugostupanjske komisije za licenciranje.
“Naši europski predstavnici će do 15. srpnja morati dokazati da redovito izvršavaju obveze prema zaposlenicima, državi i drugim klubovima u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2013. godine”, stoji u priopćenju NS-a BiH.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 03 jun 2013, 10:03

SarajlijaTM je napisao/la:@DANAN

Niko ga nije slagao,nego si ti maksum izgleda pa se ne sjecas nekih stvari,nadjem i sliku dresa sa sponzorom poslje...
slika
kad več to pokazuješ,pokaži i naše šalove sda,koji su te godine urađeni za predizbornu kampanju.Sjeti se malo defilea kroz grad gdje je na kamionima pored njih bilo i nas.Te godine je na derbijima gorilo sve na obadvije strane.Kako li Bože moj?

blueheart
Kontakt:

Post Postao/la blueheart » 03 jun 2013, 10:06

ima i nas ovakav sal, djelili ih na predizbornom skupu koji je bio na platou skenderije jos je pjevalo i Pusenje... samo ne znam tacno koje godine

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 03 jun 2013, 10:11

Svi se bavite tim ka*inaskim salom, sto niko ne komentarise sponzorstvo EPBiH, samo ko zeli da okrece vodu na svoj mlin, tj. citaj pitari pod laznim nickovima ili dusmani iz vlastitih redova...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 03 jun 2013, 10:25

Jesu li poceli prelazni rokovi?? Evo mozda nas Murinjo iscupa iz finansijskih problema :mrgreen:
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 03 jun 2013, 10:40, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

blueheart
Kontakt:

Post Postao/la blueheart » 03 jun 2013, 10:28

a od kada je to sponzorstvo EPBiH prema njima posto nisam to upratio a ja sam samo spomenuo kad su te salove dijelili, mada je cinjenica da su oni privrzeni stranackim tokovima, pa jos od samog nastanka samo su se prilagodjavali boji kada je to bilo potrebno

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 03 jun 2013, 10:29

Branković, Behmen, Jurišić, Gojer, Kaplan, Koldžo svi su oni kao onako u i oko Zeljezničara, ..sjetite se plakata koji su prekrivali Grbavica na posljednjim izborima, ..to su bili najveći plakati u gradu a reklamirali su dvije stranke...tako ne lažimo se da toga nema u klubovima a u Zeljezničaru trenutno najviše

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 03 jun 2013, 10:32

Eto kakvi ste,kada Vam se podastru činjenice odmah je taj neko pitar ili dušman.A kako kometarišeš da ti trenutno u skupštini kluba sjedi nekoliko kadrova Sda,među njima su ti premijer kantonalne vlade,te do juče prvi čovjek kantonalnog odbora Sda.A tu su več od 98 godine.Tako da....

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 03 jun 2013, 10:36

Batistuta je napisao/la:Branković, Behmen, Jurišić, Gojer, Kaplan, Koldžo svi su oni kao onako u i oko Zeljezničara, ..sjetite se plakata koji su prekrivali Grbavica na posljednjim izborima, ..to su bili najveći plakati u gradu a reklamirali su dvije stranke...tako ne lažimo se da toga nema u klubovima a u Zeljezničaru trenutno najviše
Sto se zadnjih izbora tice upravu si.. Ti plakati su mi zgadili neke ljude o kojima sam ranije imao pozitivno misljenje.. Najgore sto mi od toga nismo imali nikakve koristi a ime kluba su koristile razne ublehe i obecavale sve i svasta.. Najveca ubeha je i dobila te izbore zahvaljujuci "izgradnji Grbavice".. Ja da imam kakav uticaj rastjerao bih sve te face sa plakata sto dalje od Zelje.. Napravili su veliku stetu ugledu kluba.. Ne ponovilo se vise nikad..
BUDI ŽELJO !!!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 03 jun 2013, 10:54

Ja bih zakonom zabranio bilo kakvu vezu politike i sporta. Oni koji su u klubovima nešto,a članovi su neke stranke,morali bi izabrati. Ili politika ili sport!!!
Sve to treba otjerati i očistiti makar sport od gamadi

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Hrasno15 i 33 gosta.