Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

darker10
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la darker10 » 31 maj 2013, 13:49

samosarajvo je napisao/la:Muci se rafa ali realno i klizan lupa fino...
najvise sam razocaran forehandom i preeeglupim greskama potluno nekarakteristicnim njemu...

doduse nije igro 4 dana i to je uticali

bice bolje ne sumnjam, samo nezz kolko bolje hoce li biti dovoljno
Ma Klizan igra dobro 2-3 gema pa onda potpuno pane.Nista cudno,mlad je on,bice bolje.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 31 maj 2013, 14:10

Rafa igra za mrzitelje da im nadu, oni pomisle evo ga gubi i onda on pusti protivnika da sam sebe pobjedi :P

A ništa igra tanka skroz, izgubio je i osjećaj, nema tu više onih spektakularnih vinera iz defanzive, tanko skroz
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 31 maj 2013, 14:21

Beneto pravi brejk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hajde Nando majstore!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 31 maj 2013, 14:22

yebo majku za neke je tenis izgleda nastao sa Djokovicem :lol:
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 31 maj 2013, 14:26

Edin TM87 je napisao/la:Beneto pravi brejk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hajde Nando majstore!
Sad samo nek drže svoj servis

EDIT

E moj Benetau klocu, šta ti mašiš
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 31 maj 2013, 14:36

Divi legende, sad se on ponadao. :mrgreen:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 31 maj 2013, 14:41

retro je napisao/la:Divi legende, sad se on ponadao. :mrgreen:
Ma jok ba treba mi 9+ prvi set, znači do 4:4, al ovaj kloc vidi kakve lopte šalje u mrežu, da bira šta će on u mrežu

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 31 maj 2013, 14:45

Samo nek roger ide bez po muke ;) ja ga prolazim na kladari a on se ne znoji a to nikad na kraju nije dobro :D

Sad opet kad vratim film skontam da je najveci Rafin problem kretnja i tajming.A to u konacnici djeluje na udarce, fh na koji se izvlaci, pogotovo.
Njegov Fh kad se izvlaci na njega ja imam utisak da je bolji nego kad lopta pada na isti.Ali naravno to je samo ako stigne na njega i izvuce se fino i na vrijeme.

Ugl kao sto rekoh, bice to bolje, samo da se vrijeme malo popravi i da ne bude vise ovih pauza po 4 dana :D

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 31 maj 2013, 14:46

legenda reala je napisao/la:
retro je napisao/la:Divi legende, sad se on ponadao. :mrgreen:
Ma jok ba treba mi 9+ prvi set, znači do 4:4, al ovaj kloc vidi kakve lopte šalje u mrežu, da bira šta će on u mrežu
Zajeba te bene svojski. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 31 maj 2013, 15:43

Janko ne bi bio Janko kad ne bi odigrao meč u 5 setova na GS.

edit:
Bravo Janko!
Zadnja izmjena: alan_kardec, dana/u 31 maj 2013, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 31 maj 2013, 15:48

Federer 4/4 break lopte. :)

6-3- 6-4 7-5 laganini

Janko dobio 8-6 u petom, steta sto nije bilo kamera na tom terenu, izgleda strasan mec.
Zadnja izmjena: retro, dana/u 31 maj 2013, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 31 maj 2013, 15:50

Fin Roger..Backhand konstantan i dobar, forehand standardno.Servis sluzi...zasad nema zamjerke za njegovu igru ;)

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 31 maj 2013, 15:53

Roger sjajan , mada Benetau nije pokazao bas nesto posebno , al' je imao vjerovatno potez turnira onaj udarac iza ledja u mislim trecem setu . Sve u svemu Fedex pokazuje formu i dobru igru i navijaci mogu ocekivati nesto. ;)

SportMaster
Kontakt:

Post Postao/la SportMaster » 31 maj 2013, 15:57

Dobro djeluje rodžer, nadam se da će proći i Simon, da vidimo hoće li oznojiti feda. Dobro je odgovorio Rodžer, jer Beneto ga uvijek muči. Nadam se finalu (mada treba stići do tamo) protiv Noleta, jer tu Fed ima šanse. Protiv Rafe nema.
Zadnja izmjena: SportMaster, dana/u 31 maj 2013, 15:58, ukupno mijenjano 1 put.
RM & RF

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 31 maj 2013, 15:58

Koliko talenta ima Roger, nekad mi se čini da ne zna koji udarac da izabere s obzirom kakav arsenal posjeduje.

Na stranu sve, ali čovjek kad dobija, dobija tako što protivnika uništi bukvalno svim segmentima ove igre.

Dobar meč, Benneteau nije pružio otpor kao u nekim njihovim prethodnim dvobojima, ali je imao nekoliko poteza ala Stefan Edberg, koji su upotpunili ugođaj.

[youtube][/youtube]
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 maj 2013, 16:34

Jel to bio zadnji veliki mec Ivana Lendla, ono kad je imao last hurrah po vrelini Australije :?: :roll:

Jedan od prvih meceva, kojih se secam u zivotu, Lendl u kapici... :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 maj 2013, 16:48

formance je napisao/la:Koliko talenta ima Roger, nekad mi se čini da ne zna koji udarac da izabere s obzirom kakav arsenal posjeduje.

Na stranu sve, ali čovjek kad dobija, dobija tako što protivnika uništi bukvalno svim segmentima ove igre.

Dobar meč, Benneteau nije pružio otpor kao u nekim njihovim prethodnim dvobojima, ali je imao nekoliko poteza ala Stefan Edberg, koji su upotpunili ugođaj.

[youtube][/youtube]
Zato ga njegovi protivnici (Nadal, Đoković i Murray) uglavnom dobivaju taktički. Rade sve da se on ne razmaše, tjeraju ga daleko od linije gdje nije opasan i odakle griješi. Naravno, to bi radili svi ali jednostavno ne mogu, treba to moći. Ja sam inače veliki ljubitelj Federerove igre, ali ne i kad igra protiv ove trojice, tad jednostavno to nije to, ne daju mu da pokaže repertoar ofanzivnih udaraca koje ima, a koji je čista umjetnost. Naravno, ni ova trojica nisu u početku mogli da pariraju Federeru, ali kako je vrijeme odmicalo bili su sve učinkovitiji protiv njega. Danas su po meni sva trojica apriori favoriti u međusobnim duelima protiv njega. Iako navijam za Murraya mogu reći da me obradovalo osvajanje Wimbledona od strane Federera prošle godine, kada je pokazao ono zbog čega se uživa u njegovim mečevima. Vidjećemo šta može ovdje.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 31 maj 2013, 16:50

Troicki sa iznenađujuće čistih 3:0 prošao Čilića.

Tipsarević na Juznyja, Troicki vjerovatno na Tsongu.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 31 maj 2013, 16:52

Gledajuci Federera maloprije meni se cini da je na ovogodisnjem izdanju Pariza gotovo neminovno finale najveceg tenisera ikada protiv br.1 tenisera danasnjice.I jedan i drugi su toliko samouvjereni da ne znam ko bi to mogao iznenaditi da se ova dvojica ne nadmecu za titulu.Mozda je ovo malo nepravedno prema Nadalu ,ali Nadal iz prije neke sezone sigurno bi bio tu, ovaj danasnji cisto sumnjam.Veliki nedostatak za turnir je neigranje Endija, to je evidentno da je on tu ko zna.Federera cini mi se do finala definitivno nema ko zaustaviti.Djokovic ce imati ipak nesto tezi posao,ali poslije zadnjeg duela sumnjam da Nadal moze podici nivo igre za tako kratko vrijeme.Ocekujem takodje da ce Djokovic izgubiti set -dva do polufinala ,ali to je sve...u polufinalu moze presuditi i ogroman motiv broja 1.
Ako Djokovic ne uzme ovaj Pariz ne znam kada ce to uraditi,ali protiv ovakvog Federera bice mu to veoma tesko.Znam da su tek prva kola u pitanju i da tek prave borbe sljede .Ipak stvarno ne vidim igraca koji moze iznenaditi ovu dvojicu do samog kraja...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 maj 2013, 16:54

alan_kardec je napisao/la:Troicki sa iznenađujuće čistih 3:0 prošao Čilića.

Tipsarević na Juznyja, Troicki vjerovatno na Tsongu.

Troicki je istrolovao Cilica.
Tipsarevic uspeo da prospe 30 litara mleka ritanjima u 4. i 5. setu, ali je na kraju ipak iscupao pobedu.
Obojica zavrsavaju u sledecoj rundi, jer su Youzhny i Jo Willy isuvise ozbiljni igraci za ovu podlogu i za ovu dvojicu.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.