Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zizu1991
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la zizu1991 » 30 maj 2013, 17:40

@Zgembo, lijepo je imati sportski rivalitet, al mi ne treba da poredimo naše igrače sa njihovima, i da pišemo o tome. Samo na taj način navlačimo trolove na ovaj forum, pdf, kako god hoćeš.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 30 maj 2013, 17:42

odlazak u Totenhem bi za Pjanica bio pun pogodak,iako i sada igra u velikom klubu njegov odlazak u Englesku bi bio korak vise u njegovoj karijeri..... svi znamo o kakvom igracu je rjec a odlaskom u Englesku kod ozbiljnog trenera kakav je AVB sigurno bi jos vise napredovao!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 30 maj 2013, 17:43

amerosm je napisao/la:Nadam se da nece otici u Englesku, jer bi onda njegova karijera bila upitna...Kao sto je neko ovdje vec napisao jedan malo grublji start krkana tipa Shawcross ili Hangeland i Pjanica nema na mapi s obzirom da je krhak.

Za njega bi najbolje bilo kada bi presao u Bundesligu ili u Spaniju...Steta sto je BVB zagrizao za Eriksena, inace bi Pjanic kvalitetno mogao popuniti prazninu koja je nastala odlaskom Götze-a, a sigurno bi i on sam profitirao od trenera kakav je Klopp.
Što se tiče grube igre i grubljih startova nego u ostalim ligama, tu se slažem u potpunosti.
Ali ne ne slažem sa tim da to treba biti razlog da ne pređe u najbolju ligu svijeta, u klub koji je više nego dobar i po mom skromnom mišljenju bolji od Rome.
On će odlaskom u Englesku sigurno postati fizički malo jači, ne puno da se odrazi na njegovu brzinu, ali jači.
Dosta igrača slične ili iste fizičke konstitucije njegovoj igra u Engleskoj: Modrić ( ne slažem se sa ovim da se on mora dokazivati da je bolji od njega ), Walcott, Marko Marin, Benayoun, Lennon, Oscar, David Silva, Mata, Holtby, Sigurdsson ..

Na kraju krajeva, on nije uopće skolon povredama koliko se misli. Ove povrede u zadnje vrijeme su proizvod toga što je treninrao 2 sedmice ranije nego što je bilo preporučeno ( Grčka ) i što se nije u potpunosti oporavio od teške povrede članka.
U zadnje 3 godine, samo je radi ove zadnje povrede članka pred Grčku van terena bio 20-ak dana, prije toga je imao 5 povreda gdje je bio van terena od 5 do 15 dana.
Po meni bi ovo bio bio dobar potez, tim više što je Spursima ove sezone falio igrač kao Pjanić i što bi prelaskom vjerovatno igrao standardno u prvih 11.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 30 maj 2013, 17:50

ZgemboAdislic je napisao/la:
slika
Syebo bi se Miralem kad bi se ova crna harlovina zaletila na njega.
Ne idi Mire tamo dok Ade ne ode. :mrgreen:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 30 maj 2013, 17:52

ceze je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Nadam se da nece otici u Englesku, jer bi onda njegova karijera bila upitna...Kao sto je neko ovdje vec napisao jedan malo grublji start krkana tipa Shawcross ili Hangeland i Pjanica nema na mapi s obzirom da je krhak.

Za njega bi najbolje bilo kada bi presao u Bundesligu ili u Spaniju...Steta sto je BVB zagrizao za Eriksena, inace bi Pjanic kvalitetno mogao popuniti prazninu koja je nastala odlaskom Götze-a, a sigurno bi i on sam profitirao od trenera kakav je Klopp.
Što se tiče grube igre i grubljih startova nego u ostalim ligama, tu se slažem u potpunosti.
Ali ne ne slažem sa tim da to treba biti razlog da ne pređe u najbolju ligu svijeta, u klub koji je više nego dobar i po mom skromnom mišljenju bolji od Rome.
On će odlaskom u Englesku sigurno postati fizički malo jači, ne puno da se odrazi na njegovu brzinu, ali jači.
Dosta igrača slične ili iste fizičke konstitucije njegovoj igra u Engleskoj: Modrić ( ne slažem se sa ovim da se on mora dokazivati da je bolji od njega ), Walcott, Marko Marin, Benayoun, Lennon, Oscar, David Silva, Mata, Holtby, Sigurdsson ..

Na kraju krajeva, on nije uopće skolon povredama koliko se misli. Ove povrede u zadnje vrijeme su proizvod toga što je treninrao 2 sedmice ranije nego što je bilo preporučeno ( Grčka ) i što se nije u potpunosti oporavio od teške povrede članka.
U zadnje 3 godine, samo je radi ove zadnje povrede članka pred Grčku van terena bio 20-ak dana, prije toga je imao 5 povreda gdje je bio van terena od 5 do 15 dana.
Po meni bi ovo bio bio dobar potez, tim više što je Spursima ove sezone falio igrač kao Pjanić i što bi prelaskom vjerovatno igrao standardno u prvih 11.
U potpunosti se salzem sa tobom @Ceze, mada licno mislim, da talijanska liga po pitanju grube igre nista ne zaostaje za Englezima. Treba da ode, ako je izvor tacan, da uopste ne razmislja. Kao sto kazes, fizicki bi dosta ojacao.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 30 maj 2013, 17:53

Iskreno mislim da mu je bolje da ne dolazi u Engelsku dok se ne rijesi ovih povreda. Mogao bi zavrsit kao Rosicky.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 30 maj 2013, 18:03

bez razmišljanja da ode u Tottenham .. to bi mu bila odskočna daska za neki od najvećih klubova na svijetu, baš kao i Modriću
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 30 maj 2013, 18:29

Zamislite Željo i Sarajevo igraju finale kupa i oba tima imaju po jednog reprezentativca, recimo Crne Gore. Jedan od njih ne igra zbog povrede i onda kaže da mu je žao što je njegov tim zijanio, ali mu je drago zbog kolege. Ako vam to ne izgleda nešto naročito strašno, onda umjesto Želje i Sarajeva zamislite Velež i Zrinjski.

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 30 maj 2013, 18:32

Centre forward je napisao/la:
Alucard je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Pa istu noc kad je City pobjedio Uniteda 6-1, Rooney je slavio rodjendan i pozvao neke igrace Citya poput Harta i Richardsa cini mi se. I sta onda? Znaci da im je pustio?
Ne možeš ti porediti United-City derbi sa onim Rimskim, Roma-Lazio. Isto tako ne možeš ti porediti ništa sa otoka i čizme jer su to dva različita svijeta krenuvši od navijača i navijanja a posebno kulture. Jedni su vijekovima radili da budu gospoda i gdje su puštene duge i duboke kraljevske loze, dok s druge strane imamo totalni divlji i primitivni način razmišljanja i života. Dva svijeta različita...

Pjanić je se za*ebao ali jbga, ne krivim ga, prvi put je se okliznuo i nije mu na pamet palo koliko bi takva izjava mogla imati na težini. Siguran sam da će i Pjana drugačije razmišljati u budućnosti i da će se stvari srediti na relaciji Pjanić-Romanisti.
Englezi kraljevska loza :roll: . Oni što su zavadili cijeli Dunjaluk skoro,jedino su to vijekovima radili. Dečko, London su i napravili 'talijani al necemo dalje o tome, grohn'o si u startu.
OT.Mislim da Mire nije ništa loše mislio ovom izjavom i da mu nece uzimati za zlo, pa valjda znaju da su Lula i Pjanke zemljaci :)
hehehe tebi je izgleda Britanska monarhija strani pojam, ti se sada tu kao jedini pojedinac našao izvrtati činjenice koje su utemeljene prije stotina godina i koje su jasno poznate svima u svijetu! Negirati njihovu kraljevsku lozu odnosno čistu historijsku činjenicu može samo neznalica ili neko željan pažnje. Bravo za tebe! Nego Google u browser i u tražilicu British Royals... Što se tiče toga da su zavađali i ratovali..ko to nije? Kada je neandertalac otkrio da kamenom može udariti i ubiti drugog, eh još od tada se ratuje na ovoj "trećoj stijeni od Sunca"... Spominješ Italijane tj. Rimsko Carstvo koje je onda prateći tu tvoju teoriju stvorilo mrežu današnjih gradova Sredozemlja, sjeverne Afrike i dijelova Azije kao središta trgovine i regionalne vlasti. Bezveze ti je to... toliko što se historijskih činjenica tiče, nema smisla ići dalje van teme nazvane Miralem Pjanić.

p.s. hvala za ovo dečko, to mi dođe kao kompliment al nažalost daleko od istine :/

na temu...

Ne znam koliko ima istine u vezi interesovanja Tottenhama ali ja bi ga stvarno volio viditi u EPL. Baš me zanima kako bi se tamo snašao i koliko bi mu liga odgovarala ili ne. Tu bi dobili i onaj konačni odgovor što se tiče njegovog potencijala i kvaliteta. Jedino što mene brine su ove njegove česte povrede i molim Boga da on nije jedan od onih igrača sa "staklenim nogama"! To su oni igrači koji konstantno kroz karijeru imaju previše odmora ali onih neugodnih koji rezultiraju konstantnim posjetama doktorima i fizioterapeutima! :|

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 30 maj 2013, 18:34

levat je napisao/la:Zamislite Željo i Sarajevo igraju finale kupa i oba tima imaju po jednog reprezentativca, recimo Crne Gore. Jedan od njih ne igra zbog povrede i onda kaže da mu je žao što je njegov tim zijanio, ali mu je drago zbog kolege. Ako vam to ne izgleda nešto naročito strašno, onda umjesto Želje i Sarajeva zamislite Velež i Zrinjski.
I to je nesto strasno ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 30 maj 2013, 18:36

levat je napisao/la:Zamislite Željo i Sarajevo igraju finale kupa i oba tima imaju po jednog reprezentativca, recimo Crne Gore. Jedan od njih ne igra zbog povrede i onda kaže da mu je žao što je njegov tim zijanio, ali mu je drago zbog kolege. Ako vam to ne izgleda nešto naročito strašno, onda umjesto Želje i Sarajeva zamislite Velež i Zrinjski.
Upravu si, mislim da mi malo sentimentalno gledamo na ovu situaciju.
Mada ruku na srce, ovi italijani su malo pretjerali sa ovim porukama, prijetnjama, izjavama, slikama i slično.
Normalno je da mu zamjere, ali su pretjerali.
Isto kao što Pjanić treba biti svjestan gdje je došao i koliki je rivalitet između ova dva kluba.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 30 maj 2013, 18:48

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... nited.html
Sto se Miretove ceste povrede misica tice, evo kako je to Van Persie rijesio. I za njega se govorilo da je gospon stakleni, ali evo za sve ima lijek 8-)
Unica grande amore

Delpa10
Kontakt:

Post Postao/la Delpa10 » 30 maj 2013, 18:49

I ja sam misljenja da je nepromisljeno od pjanica bilo reci da mu je drago sto je lulic zabio gol. Rivalitet izmedju Rome i Lazia je jedan od najvecih i navijace ne zanima drugarstvo i kolege iz repke,kad pobijedite glavni ste u gradu,a kad izgubite poklopite se. Zamislite da de rossi da mu je drago sto je mauri dao gol ili da marquinhos kaze da mu je drago sto je hernanes dao gol,ista bi paljba bila po svakome..
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

STORIA DI UN GRANDE AMORE!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 30 maj 2013, 19:06

@Alucard ili kako već :? .Pa na tom browseru da napišem Puračić royals izbaciće neki podatak, što ne znači da mještani najstarijeg vašara u domovini imaju plavu krv; al' da ne komplikujem, vidim da ni ovo do sad nisi shvatio tako da... ugl tebi preporučujem pretplatu na Male novine pa kasnije neko složenije štivo, tipa 5+, što bi rekli Prljavci "Korak po korak".
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Orao
Kontakt:

Post Postao/la Orao » 30 maj 2013, 20:32

Bilo bi extra da ode u Englesku, posebno u Spurse. Licno bi ga volio vidjeti u Celziju, mozda tek za koju godinu ne mislim da im treba sada. Al' ako konstanto bude igrao i dokazao se, sigurno ce ga Rus kupiti :)

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 30 maj 2013, 23:01

slika

Da ne kazu da ga mi samo hvalimo :D Kad jedan veliki talijanski novinar(il sta je tacno) tako o njemu kaze, dosta je :)

Mislim da je Tottenham klub za njega.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 31 maj 2013, 00:22

Tottenham je najbolja opcija za njega, neće mu puno trebati da postane standardni a i trebao bi mnogo više fizički ojačati. Sekat će sa većinom otočkih veznih redova.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

milomlat
Kontakt:

Post Postao/la milomlat » 31 maj 2013, 02:51

Ma je'bo vise i tu Romu i navijace. Sta ako je rekao i da im svima po redu mater jbe???
Pustite bolan covjeka na miru!!! On ima da odigra za repku kako Bog zapovijeda, a sta ce reci navijaci Rome, , zaboli supak nekog!!!

A vi tzv. navijaci Rome, ja ne mogu da shvatim da jedan Bosanac moze navijati za strani klub. Ne samo za Romu i italijanske klubove, nego uopste. Ok je biti simpatizer nekog kluba poput Barce, ali brate , toliko pretjerivanje u navijanju, pa ispadoste veci Talijani od taløijana samih. Dosta ba vise blamaze mater mu...

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 31 maj 2013, 06:12

zizu1991 je napisao/la:@Zgembo, lijepo je imati sportski rivalitet, al mi ne treba da poredimo naše igrače sa njihovima, i da pišemo o tome. Samo na taj način navlačimo trolove na ovaj forum, pdf, kako god hoćeš.
Mene boli briga za rivalitet, nisu sa nama u grupi i nidje veze pricat o ikakvom rivalitetu.

Ali zasto nebi trebali da se poredimo sa zemaljama oko nas, i nase igrace? Bolje da se poredimo sa njima nego Brazilom. Imamo kolko tolko istu genetiku i zato ako oni rade nesto bolje od nas, to nije zato jer su vise fizicki nadareni od nas i imaju DNA koji vise odgovara za fudbal. Sto se tice Hrvata, treba da se ugledamo na njihovu igru protiv velikih nacija i kako ih se ne boje, pogotovo to sto su za mrvu promasili da prodju iz grupe sa Spanijom i Italijom u Euru 2012, i njihovim vrlo dobrim igrama protiv ove dvije zemlje koje su na kraju bili u finalu.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 31 maj 2013, 17:55

Šta je drugo nego rivalitet stalno ponavljanje i poređenje naših igrača sa njihovim ?
Ako prebaciva granice dobrog ukusa, onda to nije sportski rivalitet.
Ako ja ne mogu da priznam da je Mandžukić dobar napadač, i oni da je Džeko, onda to prelazi granice dobrog
ukusa, a takav nam je svaki post što se tiče odnosa hrvatska - bh reprezentacija.

Okretanje prema njima kažeš u smislu postavljanja prema jačim reprezentacijama i slično ?
Mi te sve njihove rezultate omalovažavamo, i govorimo da su plod sreće. Većina truhlih mozgova na
društvenim mrežama.

Okretanje prema njima u smislu napredovanja, naravno, ali ne okretanje u smislu kakvog imamo
danas. I ko zna koliko će to još da traje. Drugi je to par cipela moj @zgembo.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], Bing [Bot] i 21 gost.