Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la filip13 » 27 maj 2013, 21:35

floyd je napisao/la:Pricam u svoje ime, ne kazem sta ce Aco ucinit i koga ce pozvat.. Samo mi je poglupa njegova prica da covjek takve kilaze izlazi visoko da brani pick-and rol. I to lik koji nas je skartirao i igrao za vatrene. I sinanovic je slican slucaj...

Ne budi povrsan s tim cudjenjem sto Cibona forsira svog najboljeg juniora. Koga ce ako nece njega... Forsirala bi i Bosna svoje. Samo sto je jedno seniorski, a drugo juniorski nivo.

Poredak na draftu ne garantuje nista, ne znam sto se upinjes s tom pricom o prvoj rundi. I Milicic je biran ispred Carmela i Wadea....itd itd
Ovaj jadov Vesely je igrao na atletiku po Evropi, pa je kontao u NBA na taj fazon proci. Rezultat? Ima vise faulova od koseva. Bice nogiran najvjerovatnije. Za sarica sam rekao zasto nema neku posebnu NBA perspektivu.

Kukoc je sa 19. donosio titule prvaka europe...Da ne duzim dalje. Ja bih poveo Nurkica i kraj price.

stipanović?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 maj 2013, 21:49

floyd je napisao/la:Pricam u svoje ime, ne kazem sta ce Aco ucinit i koga ce pozvat.. Samo mi je poglupa njegova prica da covjek takve kilaze izlazi visoko da brani pick-and rol. I to lik koji nas je skartirao i igrao za vatrene. I sinanovic je slican slucaj...

Ne budi povrsan s tim cudjenjem sto Cibona forsira svog najboljeg juniora. Koga ce ako nece njega... Forsirala bi i Bosna svoje. Samo sto je jedno seniorski, a drugo juniorski nivo.

Poredak na draftu ne garantuje nista, ne znam sto se upinjes s tom pricom o prvoj rundi. I Milicic je biran ispred Carmela i Wadea....itd itd
Ovaj jadov Vesely je igrao na atletiku po Evropi, pa je kontao u NBA na taj fazon proci. Rezultat? Ima vise faulova od koseva. Bice nogiran najvjerovatnije. Za sarica sam rekao zasto nema neku posebnu NBA perspektivu.

Kukoc je sa 19. donosio titule prvaka europe...Da ne duzim dalje. Ja bih poveo Nurkica i kraj price.
Sve ja tebe razumijem.Zato sam i napisao u prvom postu u prvoj recenici da iznosim LOGICKE cinjenice,cime sam zelio istaci realne stvari,bez obzira na zelje bilo koga od nas,a ne imajuci nista protiv tvog posta.S druge strane,malo podcjenjujes Stipanovica i pominjes da je isuvise tezak da bi branio P'n'R.Slazem se s tim za sve utakmice,osim one koja ce nam mozda biti i najvaznija,a to je duel protiv CG.Pekovic ce imati ogromne minute tu,a on nikako nije vrhunski P'n'R igrac i vise voli da primi loptu na postu iz direktnog pasa.Zar ne mislis,uz njegovu snagu,da je bolje da ga brani neki visi i tezi igrac poput Stipanovica,umjesto superlakih Kikanovica i Sinanovica!?Aco razmislja o match up-u sa svim protivnicima unaprijed.To je ocigledno...

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 28 maj 2013, 00:34

Aco je prepametan covijek,ima viziju svoju koju za sada dobro ispunjava,za sve on ima razradjen plan i taktiku,na svaki segment igre misli i realno,ako se odazovu svi igraci mislim i na Savovica i na tajanstvenog igraca,mi mozemo daleko na Euro basketu,a Juka je jos mlad,bolje neka trenira ovo ljeto i radi na sebi pa onda da imamo zvijer u buducnosti :)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 maj 2013, 01:12

_dreamer_ je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Imao je dvije vrlo lose reakcije u trecoj dionici kad ga je izbacio Nazor. Prvo je izgubio jednu loptu, a onda su mu skocili u napadu. Ali sve u svemu, dobra igra u polufinalu. Ako dobije sansu u Cedeviti u iducoj sezoni, a mislim da hoce, samo nebo je granica.
A sta mislis kakve su mu sanse da putuje sa repkom u Sloveniju?
Sanse postoje, ali su po meni vrlo male. Ja bi ga licno vodio, cak i da npr. samo sjedi na klupi, po cijenu da izgubimo jednu utakmicu. No, realnost je ipak nesto drugacija. Osim toga da je bilo malo varnica na relaciji Aco - Jusuf, a Stipanovic je dobar decko, cak stavise. Odmah je rekao da ce igrati za BiH i to je to. Najlakse se bilo s njim dogovoriti, Aco ga mnogo gotivi i vjerovatno ce ga ako sve bude ok sa povredama voditi u Jesenice.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 28 maj 2013, 06:16

Nisam bas siguran da je bas taj Šaric puno bolji od Juke. I Juka je bio MVP doista u B diviziji koja je ruku na srce nesto slabija ali ga trener sigurno nije forsirao. Treba imati na umu da je u jednoj godini Juka promijenio tri kluba, četiri trenera i svugdje se morao dokazivati i boriti za svaki sekund igre u sredini gdje si novi. Ako je suditi po onoj "što te ne ubije, to te ojača" mislim da je to Jusufova prednost. Sve u svemu on je debelo zaduzio KS BiH i drzavu da treaju ozbiljno da racunaju na njega kako zbog doprinosa u juniorskoj reprezentaciji tako i zbog izjave da mu je drzavni dres svetinja. Mnogima je sigurno malo poznato da su ga Slovenci zeljeli za sebe jos od kadeta i do skora se njegovo ime nalazilo na stranici KS Slovenije u sirem spisku za kadete na koji se Juka nije odazvao.

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 29 maj 2013, 00:17

Osvojiće neki i titulu u Banovićima, drži se teme, poštedite priča o Kukoču i Šariću.
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 maj 2013, 20:45

Fina rola Jusufa u prvom poluvremenu..

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 maj 2013, 20:47

mogao je ubaciti nesto na pocetku ;)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 maj 2013, 20:51

Da, ali je poslije napravio masu dobrih stvari. Skok u napadu, poslije toga rampa nad Blassingeom ;)

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 maj 2013, 20:54

odlican je on..u tim godinama ,samo za pohvale.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 29 maj 2013, 21:22

Juka drugi put blokadu uvali Saricu :lol: :lol: :D :D

Bem ti Juka se povrijedi ruzno stao i uganuo zglob nadam se da nista nije ozbiljno
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 maj 2013, 21:32

Vrbanc se sramoti :) :) Saric kao zadnja 3,4 mjeseca :oops:

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 29 maj 2013, 21:56

Juka drugi igrač Zadra valorizacija 12, 6 skokova i 3 blokade. Puno drugačija igra Zadra kada je Jusuf u ekipi samo su ostali bili prilično slabi osim Trevisa.
Nadam se da ništa nije ozbiljno kod povrede.

Juka je kralj, igra sve bolje i bolje. Čak je i Kaštropilu "ukrao" minutažu iako je na posudbi u Zadru. Sve u svemu dake vrijedi...

Bravo za našega Juku...

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 29 maj 2013, 22:30

Ramirez5 je napisao/la:Juka drugi igrač Zadra valorizacija 12, 6 skokova i 3 blokade. Puno drugačija igra Zadra kada je Jusuf u ekipi samo su ostali bili prilično slabi osim Trevisa.
Nadam se da ništa nije ozbiljno kod povrede.

Juka je kralj, igra sve bolje i bolje. Čak je i Kaštropilu "ukrao" minutažu iako je na posudbi u Zadru. Sve u svemu dake vrijedi...

Bravo za našega Juku...
Nije se povrijedio ?

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 30 maj 2013, 14:00

Sinoc Savovic protiv Mega Vizure 15 i 18 skokova, taman se ponadam da ce malo oboriti formu pri kraju sezone, da bude sto manje zanimljiviji Srbiji, a on pobudali i to protiv Marjanovica i Velickovica... :evil:

A cudi me da ovu hinju niko nije jucer prokomentarisao, kako ga je naucio Kosta prije 7-8 godina i dan danas se ponasa, pa dodji na vrijeme i dokazi se na EP-u, pa nadji angazman... Radi ovog pristupa, ja bih stavio Jusufa umjesto njega...

http://www.****/sport/kosarka/nisam- ... u-sarajevo" onclick="window.open(this.href);return false;
Pravda za Papeta!

pekmez
Kontakt:

Post Postao/la pekmez » 30 maj 2013, 15:17

Dufresne je napisao/la:Sinoc Savovic protiv Mega Vizure 15 i 18 skokova, taman se ponadam da ce malo oboriti formu pri kraju sezone, da bude sto manje zanimljiviji Srbiji, a on pobudali i to protiv Marjanovica i Velickovica... :evil:

A cudi me da ovu hinju niko nije jucer prokomentarisao, kako ga je naucio Kosta prije 7-8 godina i dan danas se ponasa, pa dodji na vrijeme i dokazi se na EP-u, pa nadji angazman... Radi ovog pristupa, ja bih stavio Jusufa umjesto njega...

http://www.****/sport/kosarka/nisam- ... u-sarajevo" onclick="window.open(this.href);return false;
Pojma ti nemas o ovoj hinji kako kazes,stvari nisu bas ovako kako ti mislis,tako da popusti covjeka..vjeruj mi doci ce on na vrijeme.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 31 maj 2013, 15:57

novinari pisu sto cuju,a cesto lupe neke gluposti ;) zato ,oprezno sa izjavama.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 01 jun 2013, 18:25

Ako bude neki link za Zadar-Cibona, postavite.
Mozda bi se moglo i pogledat, ako nije povrijedjen Jusuf.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 jun 2013, 19:20

floyd je napisao/la:Ako bude neki link za Zadar-Cibona, postavite.
Mozda bi se moglo i pogledat, ako nije povrijedjen Jusuf.
http://bstream4.net/index4.html" onclick="window.open(this.href);return false;
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 jun 2013, 01:27

Sutalo napokon odigrao nesto u finalu. Jeste puno masio, ali doci ce to sve na svoje.
Filip poceo, Bajic ga mnogo maltretira, ali koristit ce i on sigurno..

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: StevieG8 i 13 gostiju.