Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Smijeh se odnosio na pokušaj polunovinara sa Dodinog privatnog glasila da bude pametan. Priča o licenci nije bila predmet ismijavanja.
Iako sam za to da borac ide u evropu jer je to zasluzio na terenu ne mogu ove price nikako slusati. Dok sam citao ovaj tekst sve mi se veci i veci osmijeh stvarao na licu. Da je kako se u tekstu kaze sve protiv borca i rs-a onda zasto nisu dobili celik ili olimpic licencu. Zasto je borac ili neki drugi klub iz rs-a prije dobivao licencu za evropska takmicenja, a sada ne. Nema to nikakve veze sa rs-om ili borcem.
Republika Zenica
- Probisvjet
- Kontakt:
U svakom slucaju dajem podrsku Borcu da dobije licencu. Ako je birati izmedju korumpiranog i mafijaskog saveza koji je sastavljen po nacionalnom kljucu, a ne po strucnosti, onda sam svakako na strani Borca.
Ali sto se tice ovoga teksta i clanka, to je tako debilno i glupo da dalje ne postoji. Sigurno kada su trazili novinara uslov je bio IQ ispod 30!
Pa Sloboda je ostecena nedobivanjem licence za Evropu, koju je dobila i sudski.
2008/09
1 Zrinjski 30 18 3 9 50 : 37 (+13) 57
2 Slavija Srpsko S. 30 15 7 8 36 : 28 (+8) 52
3 Sloboda Tuzla 30 15 5 10 32 : 26 (+6) 50
4 Sarajevo 30 14 7 9 43 : 30 (+13) 49
5 Borac Banja Luka 30 15 4 11 45 : 26 (+19) 49
Lopovi i mafija ne poznaju nacionalnost. Ostavite se toga! Tu spada i ova karikatura od novinara!
Ali sto se tice ovoga teksta i clanka, to je tako debilno i glupo da dalje ne postoji. Sigurno kada su trazili novinara uslov je bio IQ ispod 30!
2008/09
Lopovi i mafija ne poznaju nacionalnost. Ostavite se toga! Tu spada i ova karikatura od novinara!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Nema nista od toga mnogi ovdje prigovaraju kao nekih dvostrukih arsina pa Zeljo je isto tako izborio evropu na terenu i nije dobio licencu i nije igrao te godine evropu. Samo kod nas sjecanje traje jednu polusezonu.Probisvjet je napisao/la:U svakom slucaju dajem podrsku Borcu da dobije licencu. Ako je birati izmedju korumpiranog i mafijaskog saveza koji je sastavljen po nacionalnom kljucu, a ne po strucnosti, onda sam svakako na strani Borca.
2008/09
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- Probisvjet
- Kontakt:
Pa i jesu dvostruki arsini! Pravedno bi bilo da oni koji nemaju licencu za Evropu ne dobiju ni za PL, pa makar igrali na cacinoj njivi. Neka igra pet klubova koji imaju licencu. Medjutim lopovima u savezu to ne odgovara, a zna se zbog cega.pile87 je napisao/la:Nema nista od toga mnogi ovdje prigovaraju kao nekih dvostrukih arsina pa Zeljo je isto tako izborio evropu na terenu i nije dobio licencu i nije igrao te godine evropu. Samo kod nas sjecanje traje jednu polusezonu.Probisvjet je napisao/la:U svakom slucaju dajem podrsku Borcu da dobije licencu. Ako je birati izmedju korumpiranog i mafijaskog saveza koji je sastavljen po nacionalnom kljucu, a ne po strucnosti, onda sam svakako na strani Borca.
2008/09
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Sad su ostriji uslovi za licencu a godini ce biti ja mislim jos gori,a samo ogranicen moze porediti uslove za igranje u evropi i u nasoj ligi. Dokle ces ti gore spominjati slobodu i ne odlazak u evropu. Pa skoro svaki klub u bih je jednom po rezultatima zasluzio evropu pa nije otiso zbog licence.
- Probisvjet
- Kontakt:
Dobro to sam stavio primjer zbog glupog clanka onog novinara. Nismo se mi vadili tada na nacionalnost.terabajt je napisao/la:Sad su ostriji uslovi za licencu a godini ce biti ja mislim jos gori,a samo ogranicen moze porediti uslove za igranje u evropi i u nasoj ligi. Dokle ces ti gore spominjati slobodu i ne odlazak u evropu. Pa skoro svaki klub u bih je jednom po rezultatima zasluzio evropu pa nije otiso zbog licence.
Dosta je klubova bilo koji nisu dobili licencu, ali je samo Sloboda dobila na sudu tuzbu NS BiH. Znaci nije je dobila zbog mafije u savezu i namjestanja drugom.
Pa nisu isti uslovi za PL i Evropu, Evropu ne dikstira nogometni savez nego ljudi iz Evrope. Dok je za PL jos fleksibilno a i to ce doci na svoje. Tad ce i moj Zeljo imat problema al nekace tad ce se vjerovatno i nesto napraviti.Probisvjet je napisao/la:Pa i jesu dvostruki arsini! Pravedno bi bilo da oni koji nemaju licencu za Evropu ne dobiju ni za PL, pa makar igrali na cacinoj njivi. Neka igra pet klubova koji imaju licencu. Medjutim lopovima u savezu to ne odgovara, a zna se zbog cega.
Malo su navijci kontradiktorni, kao prvo niko sa sigurnoscu i nezna, zasto klubovi nisu dobili licencu. Drugo svi bi neka pravila al kad su oni u pitanju e onda bi da neko lobira da im se progleda kroz prste i ucjenjivali bi nekoga. Mene licno bas i ne zanima ko ce ici u Evropu meni je bitno da je Zeljo prvi i da ide u LP i da nije imao probelm za licencu kao sto je imao svih ovih godina.
Ako je jedan klub nezasluženo dobio licencu za europska takmičenja trebalo je je dati i Borcu. Zašto? Jer je zaslužio svojim igrama. Opet, ako pogledamo sa druge strane, nogomet nije samo igra. Postoje i pravila ponašanja, odnosno financije, e tu Borac nije zaslužio Europu i ne treba ni ići. Kažem ako su kriteriji isti za sve. Najlakše je bilo odigrati bez obzira na sve, prevariti, ako je prevareno, igrače dobavljače i sl, ne isplatiti obećano i glumiti veliki klub. Ne ide to tako.
Široki . Brate samo Široki!
Nova vatra, staro mjesto, ista nada.
Lištica
..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje
Nova vatra, staro mjesto, ista nada.
Lištica
..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje
- Probisvjet
- Kontakt:
U pravu si to sa diktiranjem. Znaci ono sto diktira UEFA to se mora ispuniti, a ono sto treba da diktira savez ne mora. Cak klub ne mora imati ni stadion za domace utakmice. Ma yebes to! Dok je toga nema napretka, niti sredjenih stadiona, niti WC da imaju gledaoci gdje pisati, gostujuci navijaci ce ulaziti na utakmicu u 40 minuti, a izlaziti u 50...pile87 je napisao/la:Pa nisu isti uslovi za PL i Evropu, Evropu ne dikstira nogometni savez nego ljudi iz Evrope. Dok je za PL jos fleksibilno a i to ce doci na svoje. Tad ce i moj Zeljo imat problema al nekace tad ce se vjerovatno i nesto napraviti.Probisvjet je napisao/la:Pa i jesu dvostruki arsini! Pravedno bi bilo da oni koji nemaju licencu za Evropu ne dobiju ni za PL, pa makar igrali na cacinoj njivi. Neka igra pet klubova koji imaju licencu. Medjutim lopovima u savezu to ne odgovara, a zna se zbog cega.
Malo su navijci kontradiktorni, kao prvo niko sa sigurnoscu i nezna, zasto klubovi nisu dobili licencu. Drugo svi bi neka pravila al kad su oni u pitanju e onda bi da neko lobira da im se progleda kroz prste i ucjenjivali bi nekoga. Mene licno bas i ne zanima ko ce ici u Evropu meni je bitno da je Zeljo prvi i da ide u LP i da nije imao probelm za licencu kao sto je imao svih ovih godina.
na tribine ce se unositi cigle i kamenje, liga sa prosjekom manjim od 1000 gledalaca...
Savez nista nije uradio, to je definitivno. Oni su tu samo da uzmu pare.
Opet ti kazem ja jedva cekam da poostre standarde i za nase takme, razumijem sto do sada nisu, jer klubovi jedva prezivljavaju ali bi uvodio lagano u skladu sa mogucnostima svake sezone po nesto.Probisvjet je napisao/la:U pravu si to sa diktiranjem. Znaci ono sto diktira UEFA to se mora ispuniti, a ono sto treba da diktira savez ne mora. Cak klub ne mora imati ni stadion za domace utakmice. Ma yebes to! Dok je toga nema napretka, niti sredjenih stadiona, niti WC da imaju gledaoci gdje pisati, gostujuci navijaci ce ulaziti na utakmicu u 40 minuti, a izlaziti u 50...
na tribine ce se unositi cigle i kamenje, liga sa prosjekom manjim od 1000 gledalaca...
Savez nista nije uradio, to je definitivno. Oni su tu samo da uzmu pare.
Onda nije kriv savez kriva je UEFA svi pljuju na pogresnu adresu!!!
A najvaznija stvar niko sa sigurnoscu ne zna zbog cega klubovi nisu dobili licencu, odnosno uprave klubova su i dalje lopovske i sute, ako neko misli da je u pravu neka tuzi NS.Naplatice prije ili kasnije.
Prosle godine je Sarajevo kasnilo sa uplatama pa dobise licencu,.
Konstatacija da su stadioni neuslovni jer nema para ne pije vode,na isto se moze zaliti Borac ili Celik,nisu se platili dugovi na vrijeme jer nema para a nece ih ni biti ako se podobni guraju u Evropu radi pisljivih 50 ili 100 hiljada maraka,.Daj im licencu uz uslov da ce izmiriti sve dugove do pocetka naredne sezone,na taj nacin ce i tuzioci i tuzeni imati koristi..
Sada su nasli provoditi pravdu i do najsitnijeg detalja a samu reguralnost lige nikad nisu dovodili u pitanje ma da je svakoj budali jasno da tu ima mnogo "lova u mutnom"..
Konstatacija da su stadioni neuslovni jer nema para ne pije vode,na isto se moze zaliti Borac ili Celik,nisu se platili dugovi na vrijeme jer nema para a nece ih ni biti ako se podobni guraju u Evropu radi pisljivih 50 ili 100 hiljada maraka,.Daj im licencu uz uslov da ce izmiriti sve dugove do pocetka naredne sezone,na taj nacin ce i tuzioci i tuzeni imati koristi..
Sada su nasli provoditi pravdu i do najsitnijeg detalja a samu reguralnost lige nikad nisu dovodili u pitanje ma da je svakoj budali jasno da tu ima mnogo "lova u mutnom"..
Konstantno se kuka kako je liga ovakva kako je liga onakva, a kad se počnu poštovati pravila, ne valja ni to.Jednom se moralo i ovo desiti, i hvala Bogu pa je počelo.Da je počelo sljedeće godine, opet bi se neko žalio.Što oštrija pravila postaviti, pa će i liga biti bolja.
DRUG NEBI TI PUNCA
- moustapha
- Kontakt:
Jel' imas potvrdu za ovaj navod ili napamet pricas?chily-rz je napisao/la:Prosle godine je Sarajevo kasnilo sa uplatama pa dobise licencu,.
#divovi
Da,da,pravila se postuju,svi zadovoljavaju kriterije za PL BiH,kako da ne
http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... %20BiH.pdf
Evo ti,prostudiraj i vidi koliko se ta pravila sprovode,.

http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... %20BiH.pdf
Evo ti,prostudiraj i vidi koliko se ta pravila sprovode,.
Drugostupanjska komisija NSBiH za licenciranje klubova izdala je Sarajevu licencu za nastup u Europi iduće sezone.moustapha je napisao/la:
Jel' imas potvrdu za ovaj navod ili napamet pricas?
Tako će Bosnu i Hercegovinu u Europskoj ligi definitivno predstavljati Široki Brijeg, Borac i Sarajevo. Kvalifikacije za Ligu prvaka izborio je prvak Željezničar.
Podsjećamo, prvostupanjska komisija odbila je izdati licence Sarajevu i Zrinjskom zbog dugova bivšim igračima i trenerima. Zrinjski je dugovao Veliboru Đuriću, dok je popis onih koji su potraživali novac od Sarajeva bio 'poduži'.
Kako je Zrinjski u međuvremenu u prvenstvu izgubio šanse za nastup u Europi iduće sezone, o statusu mostarskog kluba nije se niti raspravljalo.
- moustapha
- Kontakt:
Ovo opet ne pokazuje da je novac naknadno uplaćen.chily-rz je napisao/la:Drugostupanjska komisija NSBiH za licenciranje klubova izdala je Sarajevu licencu za nastup u Europi iduće sezone.moustapha je napisao/la:
Jel' imas potvrdu za ovaj navod ili napamet pricas?
Tako će Bosnu i Hercegovinu u Europskoj ligi definitivno predstavljati Široki Brijeg, Borac i Sarajevo. Kvalifikacije za Ligu prvaka izborio je prvak Željezničar.
Podsjećamo, prvostupanjska komisija odbila je izdati licence Sarajevu i Zrinjskom zbog dugova bivšim igračima i trenerima. Zrinjski je dugovao Veliboru Đuriću, dok je popis onih koji su potraživali novac od Sarajeva bio 'poduži'.
Kako je Zrinjski u međuvremenu u prvenstvu izgubio šanse za nastup u Europi iduće sezone, o statusu mostarskog kluba nije se niti raspravljalo.
Mozda i jeste, ne znam, ali ja nigdje nisam vidio zvanicnu potvrdu. Samo nagađanja.
#divovi
Pa sta hoces od mene,dokumenta is saveza ? Ako se vodimo tom logikom onda ni ti ne mozes dokazati da je Borac ili Celik nakanadno uplatio dugovanja..
- moustapha
- Kontakt:
Ja to ne tvrdim!chily-rz je napisao/la:Pa sta hoces od mene,dokumenta is saveza ? Ako se vodimo tom logikom onda ni ti ne mozes dokazati da je Borac ili Celik nakanadno uplatio dugovanja..
#divovi
Ovako da pojasnimo nešto.Prvo nisam od onih koji seru pa ližu,ovo treba dobro sa svatimo i tu je zumba ako nekom nije jasno nek se raspita.Licencu za Euro takmičenja savez daje po propozicijamma i uz nadzor UEFE,za domaće takmičenje možemo još uvijek sami al' i to če se još vrlo malo vremena tako raditi.Ja sam zagovornik onog ko je izborio na terenu treba da ide ali na žalost ja se ne pitam a sad **** ga pa i Sarajevo je bilo kažnjeno koliko me pamet služi pa ode Široki (a tad je samo savez na odlučivao sa Iljom krmetom na čelu),a i Željo popuši isto te godine pa ode Žepče . Zato vam ne valja priča da su timovi iz Sarajeva povlašteni i još pitanje a odakle je Olimpic?Ja bi pustio Borca a vjerujem i smetljari iz saveza bi to uradili ali za sve se pita UEFA na nečiju žalost a na nečiju radost.Dva su razloga što bi volio da Borac ode (a iskreno iz duše govorim najviše bi volio da Čelik ide nekako su mi najdraži ovde)Prvi razlog je taj što su ljudi igrali i izborili se za to mjesto a znam kako je meni bilo kad smo kup osvojili a poraženi otišao,drugi razlog je taj što smeče u savezu nije htjelo ili nije vidjelo kako Zrinjski prodaje utakmice i umjesto da ih kazne oni još budu nagrađeni samo je još trebalo da idu Radnik,Leotar i još neki prepoznat če se sami.Nemoj da se Ultrasi ljute ali fakat ovo je baš sranje umjesto da se sredi stanje oko štimanja oni još nagrađuju e sad če mnogi reči ma nije Zrinjski štimao slabi smo bla bla bla pa koji če te onda u Europi (doduše niste vi krivi)ali kao da ste znali da če te ići pa ste igrali kako ste igrali. Eto toliko možda nisam u pravu ali to je moje mišljenje.
Sarajevo ljubavi moja!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.