vidim pominje se sad ovo da dortmund zeli naseg dragulja delufeua, a s druge strane barca bi kao pustila kao samo na posudbu, a to nije posteno prema dortmundu, ipak je to preozbiljan klub da bi sluzio kao odskocna daska samo za neke igrace
no ima jedan nacin po kojem bi obje strane mozda bile zadovoljne, to je onaj princip po kojem je bojan otisao u romu, prodaja, a da barca ima tek neke pogodnosti ako bude zeljela igraca nazad
recimo, takve mogucnosti postoje, barca proda delufeua dortmundu jeftino, npr za 5 miliona, ako ga pozeli vratiti nakon godinu mora isplatiti 15 miliona, ako pozeli nakon 2 godine 20, nakon tri 25 itd
taj princip je mozda najposteniji, tako recimo delufeu moze igrati za dortmund recimo 2 godine, dortmundova korist sto ce imati dobrog igraca kojeg je dobio za male pare, a ako ga barca pozeli vratiti, dortmund na kraju moze i lijepo zaraditi
po meni to je najpostenije i najrealnije, jer drugacije tesko da moze, nit dortmund interesuje obicna pozajmica,nit je barca luda pustiti trajno velikog dragulja za neke manje pare
ovkao po ovim klauzulama dortmund ima interesa da delufeu napreduje jer bi donio dosta koristi klubu u 2-3 sezone recimo na sportskom planu, a barca ako ga nekad i uzme nazad, opet bi dortmundu izvalila lijepu sumu, a takvih ugovorom regulisana je i mogucnost odlaska u treci klub
sta ja znam, meni je to najlogicnije,mada je ova opcija najkorisnija samom dormundu,jer nema neko opterecenje, samo moze imati koristi, a barca bi opet izvaljivala pare za svoje dijete, opet ako on stasa u dortmundu u mocnog igraca, nije problem barci izvaliti dvadesetak miliona, jer trenutno kod nas nema mjesta
NE DAJTE MI LAGAT' !!!