BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

smopiBVB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la smopiBVB » 28 maj 2013, 13:20

@Lokos
Kuba vec ima ugovor do ljeta 2016 ;)
Gundo bi trebao produziti sto prije,i apsolutno ne sumnjam u to!Gotovio sam ga i volio i prije,ali kad u finalu LP hladno uze onaj penal...sta reci osim TATA! ;)
Ne znam zasto ali se ne bojim ni za Reusa,voli ovaj klub to je sigirno!Mada,za to sam da se igracima daju dobri uslovi,pogotovo npr.Reusu,Gundi itd. jer bi ovi ljudi kod kojekakvih seikova i naftasa zaradjivali 10-ak milki godisnje!Mi im to ne mozemo pruziti ali pojacati ugovore koliko se moze! ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 maj 2013, 13:22

Centre forward je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:
secer je napisao/la:i drugi put. :mrgreen:
Hebote nisam znao da sam tema danasnje emisije :mrgreen:

Nego, de ako ti nije sta zadji i na druge teme pa prelistaj moje postove :lol:

Hvala unaprijed
Kurs iz Bosanskog jezika se plaća, neJma ništa džaba.
Tamam možete zajedno na kurs! :lol:

Nego ovo oko Deulofeua (Barca) se ponovo aktualiziralo. SkySport prenosi da bi uskoro mogla doći i zvanična potvrda. Vjerovatno se i oni pozivaju na medije iz Španije. Riječ je o posudbi. Nadam se da će biti posudba s pravom otkupa ugovora, jer nema šanse da mi nekog igrača dovodimo radi jedne sezone. Da to želimo onda bi doveli i KdB-a tako. ;) Samo otkup dolazi u pitanje. Ako dođe Deulofeu onda ja bih otpisao Bernarda, jer su gotovo isti tip igrača. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 28 maj 2013, 13:27

Lokos19 je napisao/la: Valjda trojka sad ganja te nove igrace, da se to sto prije zavrsi. Nikako se nesmije dopustit ulazak u sezonu sa neproduzenim i obnovljenim ugovorima Gündogana, Reusa i Kube.
Kuba je dogovorio produženje do 2018. godine. I on je imao navodno ugovor sa klauzulom (15m), ali sada toga ne bi trebalo biti. Kuba legenda! 8-) Lik je inače imao strašan životni put. Tko ne zna - http://www.arabnews.com/node/415031" onclick="window.open(this.href);return false; :|

Za Reusa sam čitao nedavno (doduše u SN, pa uzimam s rezervom) da je navodno odbio sve ponude koje dođu ovo ljeto, ali i naznačio upravi da bi sljedeće sezone volio ići ća. Bila ovo istina ili ne, dosta dobro oslikava širu javnu percepciju Borussije i njenog odnosa sa igračima, a po kojoj BVB nije klub koji će zadržati svoje najbolje igrače. Zato i mislim da bi Lewa bio idealan za pokazivanje zubi drugim klubovima i samim igračima da BVB nije razvojni poligon i tranzitna luka za druge klubove.

Vidim da vas je mnoge uhvatila euforija zbog novih imena, ali previše se sad ovdje relativizira i umanjuje važnost Jude i Lewa. Neće BVB propasti bez njih kao što neki dušebrižnici sa drugih topica vole reći, ali bogami neće ih biti lako ni nadoknaditi. Ovaj prijelazni rok je za BVB ključan za ambicije sljedećih par godina i samo nam ostaje nadati se da će uprava pogoditi sa pojačanjima.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 maj 2013, 13:32

Blaszczykowski je napisao/la: Inače, malo utihnuše priče o Gundovu produženju ugovora. Još jedan mogući razlog za brigu. :roll:
Ja sam ovo pisao ima mjesec dana...al' haj' valjda ubrzo potpise novi ugovor :?

A nije jos potvrdjeno i da je Kuba produzio...bar ja nisam vidio.

P.S. Znam da je ovaj Deulofeua veliki talenat ali momak je 94.-e godiste i ne vidim koja je svrha jednogodisnje posudbe-svejedno ne bi ni kod nas igrao.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 maj 2013, 14:00

Evo malo nešto novo i za Eriksena. Kako piše u tekstu, njegov menadžer i Zorc su se već sastali da se dogovore oko Eriksenovog ugovora. Zorc im je ponudio petogodišnji ugovor. Kako piše u ovom izvoru, Ajax traži 113 miliona kruna za Eriksena, a BVB daje 90 mil. Ja sam to preračunao i tako Ajax hoće 15 mil. eura, a BVB daje 12 mil. :?

Eriksen ima 800 000 eura po sezoni u Ajaxu, dok bi ukoliko pređe u BVB zarađivao oko 3,3 mil. eura. ;)

Eh sad, pitanje je koliko je pouzdan ovaj izvor. Riječ je o portalu iz Danske tako da im vjerovatno možemo vjerovat'. :D

Nadam se da će se ovo ubrzo riješit', jer najgore bi bilo da se u cijelu priču uključe Monaco ili City. :evil:

Evo izvora:
http://www.dr.dk/Sporten/Fodbold/Bundes ... 092446.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 28 maj 2013, 14:05

Blaszczykowski je napisao/la: A nije jos potvrdjeno i da je Kuba produzio...bar ja nisam vidio.
Zato sam ga i naveo. Illy i Kuba su najavili da ce produzit, no jos uvjek nema potvrde. Sto se Reusa tice, volio je i gece mozda cak i vise, pa mu neko prde u tintaru ponudi hrpa para i fukara ode. BvB mora jednostavno zatvoriti sve prilaze, pokazat zube i laganine dalje napredovat.
Semir bvb je napisao/la: Nadam se da će biti posudba s pravom otkupa ugovora, jer nema šanse da mi nekog igrača dovodimo radi jedne sezone. Da to želimo onda bi doveli i KdB-a tako. ;) Samo otkup dolazi u pitanje.
Tako DA. Cak i pozeljno.
Semir bvb je napisao/la: Ako dođe Deulofeu onda ja bih otpisao Bernarda, jer su gotovo isti tip igrača. ;)
Mislim da bi nam mali Bernard bolje lego. Pogotov posle odlazka justinbiebera treba nam jedan mal brz okretljiv igrac poput pomenutog ili shinjia. Nekako mi tu on bolje djeluje od ovog barcinog.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 28 maj 2013, 14:12

Znaci uklapa se u semu :mrgreen:
Lokos19 je napisao/la: Trebalo je uvest tri kategorije plata:

BEST (4-5 igraca) po 6-7 mil. €
:arrow: Mats, Reus, Lewat, Gece, Illy

TOP (5-6 igrca) po 3,5-5 mil. €
:arrow: Subota, Pisonja, Manni, Kuba, Smelle, Sahin

GOOD (5-6 igraca) po 1,5-3 mil. €
:arrow: Kehl, Weidi, Grossonja, Tele, Leitner, Sibonja

Talenti i ostala buranija do 1 mil. €
Znaci:
Levat/Dzeko u prvoj
Napadac #2, Eriksen, deBruyne u drugoj
Sokratis, Bernard i Prib u trecoj
Sobiech, Hoffman u cetvrtoj

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 maj 2013, 15:19

Barça want Deulofeu to move on loan to Dortmund

http://www.totalbarca.com/2013/youth/ba ... -dortmund/

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 maj 2013, 15:24

Semir bvb je napisao/la: Nadam se da će biti posudba s pravom otkupa ugovora
Sad ne znam koliko to ima veze u ovakvim slučajevima, posudba + otkup ugovora na kraju iste, al' je Deulofeu prije par dana produžio ugovor sa Barcom do 2017 godine uz otkupnu cijenu od 35M.

http://www.fcbarcelona.com/football/bar ... rough-2017

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 28 maj 2013, 17:12

barca kojeg god igraca je slala na posudbu imala je klauzulu po kojoj ga uvijek moze vratiti tako ce biti i sa deulofeuom ako predje u dortmund ,barca da planira da izgubi najvecu nadu la masije u zadnjih nekoliko godina ne bi ga slala na posudbu nego prodala liverpoolu i jos nekim timovima ,nisu ludi
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 28 maj 2013, 18:00

To su samo glasine, nista to nije ozbiljno.Dortmund je vec pikirao igrace koje zele da dovedu i sada im preostaje da odrade posao do kraja.Fin posao je BVB odradio za Sokratisa, Verder moze svakako da racuna da ce dobiti dodatnih dva miliona evra sledece sezone, Kuzenova ponuda je bila ispod 9 miliona evra i jasno je zasto su se celnici Verdera opredelili za to da prodaju Sokratisa Borusiji.

Ako je istina da sada Atletiko iz Mineira trazi 20 miliona za Bernarda onda najverovatnije nece dovesti njega.Na osnovu onoga sto citam za Eriksena siguran sam da ce kostati manje od 15 miliona evra koliko Akaks trazi, jer BVB nudi 12 miliona za njega.U slobodnom prevodu naci ce se na pola puta. :mrgreen:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 28 maj 2013, 19:32

Interview mit Holzhäuser : ,,Schürrle geht nur wenn wir eine Alternative haben , und die Alternatvie heisst Kevin de Bruyne das geb ich offen zu. Und wir sind auf einem guten weg ihn unter Vertrag zu nehmen."

Ovo mi se nikako ne svidja zato onda nasi mozd ai zele Delafeua na posudbu jer izgleda da ce bit tesko KDB dovest hmm ? :oops: da se ovo sam vise hoce zavrsit s transferima u pm pobudali samo ko budala citav dan pratim transfere ...
BvB Echte Liebe !!!

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 28 maj 2013, 20:46

Što se tiče de Bruynea i Eriksena oni su naši igrači sigurno, ostalo je samo par sitnica koje se moraju rješiti da se transferi potvrde.

Kod de Bruyna je situacija sljedeća:
on je rekao DA, Chelsea je rekao DA, Mourinho DA i Klopp DA i sada se tu pojavio neki luzerkuzen koji bi htio svim silama uzeti belgijca i pokvariti nam transfer i kao vratiti za Sokratisa što smo im uzeli pred nosom ali od toga nema ništa uzalud im trud svirači, De Bruyna gledamo u žuto-crnom dresu sljedeće sezone

Kod Eriksena stvari stoje ovako:
on je rekao DA, Klopp DA i Ajax DA ali nizozemci traže 15 mio a mi dajemo 12 mio i to će završiti tako da će ta cijena biti bliža nama nego njema i drugog kluba nema Liverpool je odustao a i da nije ne zanima ga engleska dakle gledamo i mladog danca u dresu BVB-a iduće sezone

Što se tiče tog malog iz barce ja ne vidim tu nikakve koristi za nas, nismo mi njihova tvornica za razvoj igrača i održavanje forme tako da treba reći NE, zahvaliti se i doviđenja, nije nam potreban, imamo boljh i pametnijih rješenja

I moram priznati da mi stvarno naši idu na živce sa tim glupim i prozirnim izjavama kad i malo dijete zna da što su god rekli bilo je kontra, takvih smo se slučajeva nagledali kod njih, a ne tu davati neke izjave i lažne nade navijačima i onda opa kao iznenađenje vidi ipak ko bi rekao?!! wtf !!

i dajte ljudi jednom lupite šakom o stol i recite, dosta je, nema više, tako i tako je uzmi ili ostavi !

Klare

Post Postao/la Klare » 28 maj 2013, 22:14

Nije vam lako :arrow:
Mećite hladne obloge
I pomaže li :? ,
halavnici jeste li se avertili imalo? :lol:

Inače i što se transfera tiče, plivate na neodređeno,
helem kako god okrenete glava boli, tuče, puca, stvarno vam nije lako.... :mrgreen:

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 28 maj 2013, 22:46

@zgmiky

I ja sam poprilicno ziha da su Eriksen i deBryne nasi, previse su dugo vuce ta prica jos i igraci izjavili da hoce u BvB. Vjerovatno se sad peglaju oko miliona gore dole, povuci potegni :mrgreen:
Takodje i uvezi Bernarda sam optimistican. Nevjerujem da je Zorc rajzovo onako za dzabe u Brazil. Isto tako nije mi jasno zasto je trojka putovala u Portugal. Sigurno to nije jakson ili neka druga zvjerka, garant su namirisali nekog talenta iz porta ili benfice. Trebalo bi pogledat imal ko interesantan da igra stopera i lijevog beka ;)

Nego, jel i dalje Dzeko fix? Ti to odavno tvrdis, no nekako spekulacije utihnule :?

Posle Götze i Santane haman i Koch u Mainz (prodaja), Leo u Hanofu (prodaja uz reodkup) i Lajtna u Stutgart (posudba) vec Fix. Vjerovatno zbog toga Prib iz Fürtha?! Mada me nebi cudilo da Klopponja od njega izklesa najboljeg lijevog beka lige (isti slucaj kao Pisczek kad je dolazio iz Herthe).

@Klare
Sto je tebi milo, to ti se i snilo :lol:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 maj 2013, 22:52

zgmiky je napisao/la:Što se tiče de Bruynea i Eriksena oni su naši igrači sigurno, ostalo je samo par sitnica koje se moraju rješiti da se transferi potvrde.

Kod de Bruyna je situacija sljedeća:
on je rekao DA, Chelsea je rekao DA
Chelsea je rekao NE ali posudba DA.Što se tiče Eriksena s obzirom da i nije baš neka potražnja za ovim igračem BvB ima dobre šanse za njegovo dovođenje.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 29 maj 2013, 00:45

vidim pominje se sad ovo da dortmund zeli naseg dragulja delufeua, a s druge strane barca bi kao pustila kao samo na posudbu, a to nije posteno prema dortmundu, ipak je to preozbiljan klub da bi sluzio kao odskocna daska samo za neke igrace

no ima jedan nacin po kojem bi obje strane mozda bile zadovoljne, to je onaj princip po kojem je bojan otisao u romu, prodaja, a da barca ima tek neke pogodnosti ako bude zeljela igraca nazad

recimo, takve mogucnosti postoje, barca proda delufeua dortmundu jeftino, npr za 5 miliona, ako ga pozeli vratiti nakon godinu mora isplatiti 15 miliona, ako pozeli nakon 2 godine 20, nakon tri 25 itd

taj princip je mozda najposteniji, tako recimo delufeu moze igrati za dortmund recimo 2 godine, dortmundova korist sto ce imati dobrog igraca kojeg je dobio za male pare, a ako ga barca pozeli vratiti, dortmund na kraju moze i lijepo zaraditi

po meni to je najpostenije i najrealnije, jer drugacije tesko da moze, nit dortmund interesuje obicna pozajmica,nit je barca luda pustiti trajno velikog dragulja za neke manje pare

ovkao po ovim klauzulama dortmund ima interesa da delufeu napreduje jer bi donio dosta koristi klubu u 2-3 sezone recimo na sportskom planu, a barca ako ga nekad i uzme nazad, opet bi dortmundu izvalila lijepu sumu, a takvih ugovorom regulisana je i mogucnost odlaska u treci klub

sta ja znam, meni je to najlogicnije,mada je ova opcija najkorisnija samom dormundu,jer nema neko opterecenje, samo moze imati koristi, a barca bi opet izvaljivala pare za svoje dijete, opet ako on stasa u dortmundu u mocnog igraca, nije problem barci izvaliti dvadesetak miliona, jer trenutno kod nas nema mjesta
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 maj 2013, 01:16

BvB nije Granda da razvija igrače za druge klubove.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 29 maj 2013, 01:22

Neutral je napisao/la:BvB nije Granda da razvija igrače za druge klubove.
Nisu bas Granada ali su najbolja moguca Bayernova filijala.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 29 maj 2013, 01:26

naravno da nije, al po ovom modelu kako sam ja naveo, to je daleko od toga da bi samo razvijala igraca, imao bi dortmund veliku korist ako delufeu uspije, ako ne uspije skor nikakva steta

ne znam sta mislis onda, da je barca mozda ta neka granda da skoluje i razvija igrace i da ih daje nekome do dzaba

ovaj moj prijedlog je najbolje realno rjesenje za oba kluba, naravno ako je dortmundu toliko stalo naseg igraca
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.