Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Zao mi je sto nisam mogao na Pecari danas biti. Dobar ucinak nasih potencijalnih reprezentativaca. Sutalo je u ociglednom kanalu , zabio je na kraju ukupno 11 poena. Hammondsa nije bilo, Filip igrao i za 23 minute ubacio 14 poena, te dodao po 5 skokova i asistencija. Sjajna igra u odbrani, cak i blokirao Jonesa. No, raduje me nastup i Radukica koji je vrlo zanimljiv igrac. Ima 22 godine, nije igrao cijelu sezonu, a sada je ubacio 12 poena i dodao 10 skokova. Iduce godine bi trebao dobiti vise prilike..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
zadar-cedevita ko oce gledat jusufa:
http://bstream4.net/
http://bstream4.net/
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Naš reprezentativac Jusuf Nurkić odličan u pobjedi Zadra nad Cedevitom. Za 6 minuta skupio je 6 poena. Iz dana u dan igra sve bolje i bolje..
Imao je dvije vrlo lose reakcije u trecoj dionici kad ga je izbacio Nazor. Prvo je izgubio jednu loptu, a onda su mu skocili u napadu. Ali sve u svemu, dobra igra u polufinalu. Ako dobije sansu u Cedeviti u iducoj sezoni, a mislim da hoce, samo nebo je granica.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
smao strop je granica!neno#4 je napisao/la:Imao je dvije vrlo lose reakcije u trecoj dionici kad ga je izbacio Nazor. Prvo je izgubio jednu loptu, a onda su mu skocili u napadu. Ali sve u svemu, dobra igra u polufinalu. Ako dobije sansu u Cedeviti u iducoj sezoni, a mislim da hoce, samo nebo je granica.

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
izgleda mi nazor prečesto prestrog prema juki, za razliku od kaštropila kad isto pogriješi, ali dobro, ako ga time pravi boljim igračem, može se shvatiti, a pravi ga...da ne govorim kako više juka ni ne pomišlja tricu opalit, to mu je odmah izbio iz glave...
mislim da ga nakon ovih partija cedevita vraća kući, pogotovo što očekujem drastične rezove, odlaske 5-6 igrača, uključujući vjerovatno i lukšu andrića...
mislim da ga nakon ovih partija cedevita vraća kući, pogotovo što očekujem drastične rezove, odlaske 5-6 igrača, uključujući vjerovatno i lukšu andrića...
A sta mislis kakve su mu sanse da putuje sa repkom u Sloveniju?neno#4 je napisao/la:Imao je dvije vrlo lose reakcije u trecoj dionici kad ga je izbacio Nazor. Prvo je izgubio jednu loptu, a onda su mu skocili u napadu. Ali sve u svemu, dobra igra u polufinalu. Ako dobije sansu u Cedeviti u iducoj sezoni, a mislim da hoce, samo nebo je granica.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Kad Hrvatska racuna na Sarica kao jednog od nosioca, zasto mi ne bi vodili svog najtalentovanijeg igarca. Isporucuje odlcine brojke za provedeno vrijeme. Zasluzuje puno vecu minutazu, ali trener zadra cesto gura nizu petorku s raspalim krasicem, travisom, ivanovom i co.
Taj stipanovic nije nista posebno. Ne moze se ocekivat pokretljivost za covjeka tolike kilaze. Nadam se da ce Aco odustat od te ideje. Bio bih razocaran ako ne povede Nurkica.
Taj stipanovic nije nista posebno. Ne moze se ocekivat pokretljivost za covjeka tolike kilaze. Nadam se da ce Aco odustat od te ideje. Bio bih razocaran ako ne povede Nurkica.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Vidi ovako...Imam nekoliko cisto logickih cinjenica da iznesem tebi i svima koji se zanimaju oko nastupa Nurkica na EP.Pocecu sa tvojim poredjenjem njega i Sarica.Da li ti je jasno s kim ga poredis?Saric je trenutno NAJTALENTOVANIJI igrac Evrope,bio najkorisniji igrac finala juniorskog prvenstva A divizije,igrac kojeg smatraju pikom prve runde NBA drafta i ono sto je najvaznije,igrac koji igra u najvecem hrvatskom klubu i ima redovnu minutazu.Jusuf igra 10min(razlozi nisu bitni) i ti ocekujes da se takav igrac vodi na EP?Ne sporim ja njegove kvalitete i potencijal i iskreno se nadam da ce biti jedan od nasih nosioca u buducnosti,ali trenutno je daleko od toga.Dalje,ocekuje se da ce Mirza na poziciji 4. igrati izmedju 30 i 35min,sto znaci da su minute na toj poziciji fakticki 'pojedene' i da ostaje pozicija centra na kojoj imas Kikanovica,Sinanovica pa i tog Stipanovica(ma kakav on bio,sigurno ce ici na EP,jer ,u suprotnom,ne vidim razlog za njegovo kontaktiranje),a imas i tog nekog x covjeka kojeg svi ocekujemo.Dodas li tome Bavcica,to je vec 6 visokih igraca i samim time,mjesta za visoke igrace vise nema.Stavise,mislim i da jedan od ovih 6 'visi',pa ti meni onda odgovori gdje tu ima mjesta za Nurkica?floyd je napisao/la:Kad Hrvatska racuna na Sarica kao jednog od nosioca, zasto mi ne bi vodili svog najtalentovanijeg igarca. Isporucje odlcine cifre za provedenu minutazu. Zasluzuje puno vecu minutazu, ali trener zadra cesto gura nizu petorku s raspalim krasicem, travisom, ivanovom i co.
7 visokih se vodi na E.P

da imamo krila kao što su npr. gurović ili stojaković onda bi stvarno imalio sedam visokih
Veze ti nemas. Sariceve akcije su dobro pale, kotira oko 20 izbora prve runde, jedne do najgorih generacija ikad Problem je sto nema definisanu poziciju za NBA. Nema sut za trojku, nema visinu, igru u postu niti masu za cetvorku. Ne moze on s Kukocem u istu recenicu, kako su ga neki smjelo ubacivali. Mozda ima taj al-raund potencijal za europe, ali njegov sut moze samo sanjati. (12 trojki juniorioma amerike)NEZALAGANJE je napisao/la:Vidi ovako..?floyd je napisao/la:Kad Hrvatska racuna na Sarica kao jednog od nosioca, zasto mi ne bi vodili svog najtalentovanijeg igarca. Isporucje odlcine cifre za provedenu minutazu. Zasluzuje puno vecu minutazu, ali trener zadra cesto gura nizu petorku s raspalim krasicem, travisom, ivanovom i co.
Jedan od najvecih draft experata Chad Ford u nedavnom podacstu za Billom Simonsom navodi da ga nije impresionirao; da ima prosjecne brojke u 'losoj ligi'.
Za minutazu kakvu ima Saric, nema dvojbe da bi Nurkic imao bolje brojke. A ti vodi nekog medjeda koji je ispusio u hrvtskoj repki, pa se sad sjetio gdje je rodjen i zeli malo promocije na euru.
Nurkic ne mora ulazit nikako, ali svaka reprezentacija vodi nekog ko obecava u buducnosti.
Ostatak tvog izlaganja nisam ni citao. Ne zanima me.
pa ne mozes ni reci ,da su Ante,Mitrovic niske pozicije.
lumani je napisao/la:pa ne mozes ni reci ,da su Ante,Mitrovic niske pozicije.
mitrović je bek,mašić nisko krilo ali ni blizu visok kao npr. gurović ili stojaković,na to sam mislio
ahh ,izvinjam se za Mitrovica,zamjenio sam ga Persicem,Dobro ni Persic nema neku visinu,ali igra 3. Ne znam pozicije 1-2 su niske,3-5 visokefilip13 je napisao/la:lumani je napisao/la:pa ne mozes ni reci ,da su Ante,Mitrovic niske pozicije.
mitrović je bek,mašić nisko krilo ali ni blizu visok kao npr. gurović ili stojaković,na to sam mislio

lumani je napisao/la:ahh ,izvinjam se za Mitrovica,zamjenio sam ga Persicem,Dobro ni Persic nema neku visinu,ali igra 3. Ne znam pozicije 1-2 su niske,3-5 visokefilip13 je napisao/la:lumani je napisao/la:pa ne mozes ni reci ,da su Ante,Mitrovic niske pozicije.
mitrović je bek,mašić nisko krilo ali ni blizu visok kao npr. gurović ili stojaković,na to sam mislio:
uslovno rečeno
-
- Kontakt:
Ista stvar Velić sa Darkom Planinićem ,pa ti vidi di je taj Planinić sadfrenki je napisao/la:izgleda mi nazor prečesto prestrog prema juki, za razliku od kaštropila kad isto pogriješi, ali dobro, ako ga time pravi boljim igračem, može se shvatiti, a pravi ga...da ne govorim kako više juka ni ne pomišlja tricu opalit, to mu je odmah izbio iz glave...
Mladi igrači moraju nauciti na jezikovu juhu ,jer jedino tako će popravit se,a Jusuf se cini kao dečko koji je na zemlji (za razliku od Šarića) i koji će kritiku shvatit kao podstrijeh da radi još jače
Inače sviđa mi se jako kao igrač za njegove godine igra već vrhunsku košarku
Bacanja za 1 centra izvodi izvanredno, mislim da ga kao i Darku u 21/22 godini ocekuje transfer u veliki klub
Najbolje bi mu bilo da ostane još godinu dana u Zadru ,u Cedeviti će propast
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ok,ti znas,a javim ti se kad bude spisak putnika za EP!I bez obzira sto si naveo za Sarica,on je i dalje najtalentovaniji igrac Evrope trenutno i dalje je pik prve runde(ja i nisam naveo koji je pik prve runde,vec da je pik iste)i i dalje igra u najboljoj hrvatskoj ekipi REDOVNO!,a to da li je draft los ili nije pokazace vrijeme,jer procjene cesto promase.Pored onih 6 visokih sto navedoh,sad cu ti dati i ostale,a to su Wright,Gordic,Masic,Persic,Djedovic,Sutalo.To je vec 12,a da ne spominjem Mitrovica,Pasalica,Adamovica.Opet te pitam,gdje tu ulazi Jusuf,u kojih 12?Usput,Aco je inace trener koji previse ne vjeruje nedokazanim igracima.floyd je napisao/la:Veze ti nemas. Sariceve akcije su dobro pale, kotira oko 20 izbora prve runde, jedne do najgorih generacija ikad Problem je sto nema definisanu poziciju za NBA. Nema sut za trojku, nema visinu, igru u postu niti masu za cetvorku. Ne moze on s Kukocem u istu recenicu, kako su ga neki smjelo ubacivali. Mozda ima taj al-raund potencijal za europe, ali njegov sut moze samo sanjati. (12 trojki juniorioma amerike)NEZALAGANJE je napisao/la:Vidi ovako..?floyd je napisao/la:Kad Hrvatska racuna na Sarica kao jednog od nosioca, zasto mi ne bi vodili svog najtalentovanijeg igarca. Isporucje odlcine cifre za provedenu minutazu. Zasluzuje puno vecu minutazu, ali trener zadra cesto gura nizu petorku s raspalim krasicem, travisom, ivanovom i co.
Jedan od najvecih draft experata Chad Ford u nedavnom podacstu za Billom Simonsom navodi da ga nije impresionirao; da ima prosjecne brojke u 'losoj ligi'.
Za minutazu kakvu ima Saric, nema dvojbe da bi Nurkic imao bolje brojke. A ti vodi nekog medjeda koji je ispusio u hrvtskoj repki, pa se sad sjetio gdje je rodjen i zeli malo promocije na euru.
Nurkic ne mora ulazit nikako, ali svaka reprezentacija vodi nekog ko obecava u buducnosti.
Ostatak tvog izlaganja nisam ni citao. Ne zanima me.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Zadnji mock za Sarica sa NBA.com za moju kosarkasku sveznalicu @floyd:17. Hawks, Dario Saric, Croatia, SF, 6-10, 225
An apparent change of heart after initially saying he would stay in Europe puts the Toni Kukoc-like small forward with a great feel for the game back into lottery contention
Koliko je znam,po ovome mu 'dionice' rastu,i mogao bi u lottery .
P.S. Nisi me ni skontao sta sam pisao u prvom postu.Ja ti govorim sta ce Aco uraditi ,a ne kako bi ja zelio,jer se ne zamaram glupostima na koje nemam uticaja.Aco ga nece voditi i to je kraj price,sta god zelio ti,peti,deseti...Ako je mislio kontra,onda neke likove nije trebao ni kontaktirati...
An apparent change of heart after initially saying he would stay in Europe puts the Toni Kukoc-like small forward with a great feel for the game back into lottery contention
Koliko je znam,po ovome mu 'dionice' rastu,i mogao bi u lottery .

P.S. Nisi me ni skontao sta sam pisao u prvom postu.Ja ti govorim sta ce Aco uraditi ,a ne kako bi ja zelio,jer se ne zamaram glupostima na koje nemam uticaja.Aco ga nece voditi i to je kraj price,sta god zelio ti,peti,deseti...Ako je mislio kontra,onda neke likove nije trebao ni kontaktirati...
Pricam u svoje ime, ne kazem sta ce Aco ucinit i koga ce pozvat.. Samo mi je poglupa njegova prica da covjek takve kilaze izlazi visoko da brani pick-and rol. I to lik koji nas je skartirao i igrao za vatrene. I sinanovic je slican slucaj...
Ne budi povrsan s tim cudjenjem sto Cibona forsira svog najboljeg juniora. Koga ce ako nece njega... Forsirala bi i Bosna svoje. Samo sto je jedno seniorski, a drugo juniorski nivo.
Poredak na draftu ne garantuje nista, ne znam sto se upinjes s tom pricom o prvoj rundi. I Milicic je biran ispred Carmela i Wadea....itd itd
Ovaj jadov Vesely je igrao na atletiku po Evropi, pa je kontao u NBA na taj fazon proci. Rezultat? Ima vise faulova od koseva. Bice nogiran najvjerovatnije. Za sarica sam rekao zasto nema neku posebnu NBA perspektivu.
Kukoc je sa 19. donosio titule prvaka europe...Da ne duzim dalje. Ja bih poveo Nurkica i kraj price.
Ne budi povrsan s tim cudjenjem sto Cibona forsira svog najboljeg juniora. Koga ce ako nece njega... Forsirala bi i Bosna svoje. Samo sto je jedno seniorski, a drugo juniorski nivo.
Poredak na draftu ne garantuje nista, ne znam sto se upinjes s tom pricom o prvoj rundi. I Milicic je biran ispred Carmela i Wadea....itd itd
Ovaj jadov Vesely je igrao na atletiku po Evropi, pa je kontao u NBA na taj fazon proci. Rezultat? Ima vise faulova od koseva. Bice nogiran najvjerovatnije. Za sarica sam rekao zasto nema neku posebnu NBA perspektivu.
Kukoc je sa 19. donosio titule prvaka europe...Da ne duzim dalje. Ja bih poveo Nurkica i kraj price.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.