BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

BluesForever
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la BluesForever » 26 maj 2013, 23:21

IlCapitano je napisao/la:slika

;)
Je li ovo finale nekog kupa bilo ili obicna utakmica.?
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 26 maj 2013, 23:26

BluesForever je napisao/la:slikaKoja glupost ovog Boatenga,osvojili LP umjesto da slavi i uziva on provocira Subotica,ja koji idiot majko moja mila :roll: ,ovakvu scenu ja ne pamtim u finalima LP.Drogba je pokazao kakava je ljudina.Dortmund je sinoc imao bolje sanse pogotovo u prvom poluvremenu i niste ih iskoristili i to vam se osvetilo.

slika
HzBvB je napisao/la: Strpi se hebat cemo vas opet ;)
Ove ste osvojili sto ste "morali" ( visa sila , splet okolnosti , gotze) ...gutali ste "male bez jogurta" ...gutat ce te opet !
Nesto se i ne sjecam kad to bi zadnji put.
Osvojili zato sto smo "morali" ? Da,naravno...ekipe koje ovako odigraju dominantnu sezonu osvoje trofeje na kraju zato sto su "morale".
U ligi ste 25 puta progutali...i Ukrajinske dame vam zavide na sposobnostima i apetitu.

@blues utakmica koja je prelomila bitku za titulu na Dortmundovu stranu.
#miasanmia

bordo
Kontakt:

Post Postao/la bordo » 26 maj 2013, 23:43

Sve se vraća, sve se plaća !! Tako se je Subotic prošle godine unjeo u lice Robbenu kada je fulio odlučujući penal za osvajanje Bundeslige!! I sada je Boateng ispostavio račun Suboticu!! I naučio ga lekciji!! Svaka mu čast !!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 27 maj 2013, 00:15

ligi ste 25 puta progutali...i Ukrajinske dame vam zavide na sposobnostima i apetitu.
Cestitam preko ledja BvB-a ste nabili tu razliku ;)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 27 maj 2013, 00:23

Omerbavarac je napisao/la:
sonik24 je napisao/la:I prije sam simpatisao BvB, al od sinoc su kupili moje srce svojom borbenoscu i srcanoscu, ljubavi navijača, morem zuto-crnih zastava šalova, jednostavno crno-zuta rapsodija, sve sto jedan klub treba jesu navijaci kao sto ima BvB. Volim BvB!!!
E ovo vam je dokaz navijaca koji je tu samo kratkotrajno i koji ce navijati za BvB do prvog pokleknuca.
jos to kaze lik ciji se navijaci zovu "sikerija" sto u prevodu znaci "sminkeri" :mrgreen:

naprotiv ove se godine bas fanovi buy€rna nakotise, a zadnje dvije godine slabo nesto, dok BVB privlaci i kad gubi jer imamo dusu i srce za razliku od vas 8-)

i na kraju krajeva koji kompleksas moras biti da se neskidas sa teme rivala, da niste smijesni bili bi zalosni :mrgreen:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 27 maj 2013, 00:27

Lokos19 je napisao/la:
sonik24 je napisao/la:I prije sam simpatisao BvB, al od sinoc su kupili moje srce svojom borbenoscu i srcanoscu, ljubavi navijača, morem zuto-crnih zastava šalova, jednostavno crno-zuta rapsodija, sve sto jedan klub treba jesu navijaci kao sto ima BvB. Volim BvB!!!
E ovo vam je dokaz navijaca koji je tu samo kratkotrajno i koji ce navijati za BvB do prvog pokleknuca.
jos to kaze lik ciji se navijaci zovu "sikerija" sto u prevodu znaci "sminkeri" :mrgreen:

naprotiv ove se godine bas fanovi buy€rna nakotise, a zadnje dvije godine slabo nesto, dok BVB privlaci i kad gubi jer imamo dusu i srce za razliku od vas 8-)

i na kraju krajeva koji kompleksas moras biti da se neskidas sa teme rivala, da niste smijesni bili bi zalosni :mrgreen:
i ja kad gledam utakmicu u kojoj sam neutralan uvijek se odlucim da navijam za manji klub jer svi zele veliki klub da izgubi...i to je svima jasno i to svi znamo tako da je glupost na ovu temu raspravljati
Samo Sarajevo

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 maj 2013, 00:58

Fürs Mittelfeld stehen gleich drei neue Stars auf dem Zettel. Der Däne Christian Eriksen (21) soll für rund 15 Mio Euro von Ajax Amsterdam kommen. Kevin de Bruyne (21/an Bremen ausgeliehen) kostet ebenfalls 15 Mio – eine Einigung mit Chelsea steht bevor. Dazu ist auch der Deal mit Brasilien-Floh Bernard (20/Atletico Mineiro) auf der Zielgeraden – für den Dribbler werden 12 Mio fällig.
Ukoliko dovedu ovu trojcu igraca mislim da ce BVB biti jos jaci nego li je to bio slucaj ove sezone...Eriksen, de Bruyne i Bernard bi trebali zajedno sa Sokratisem kostati oko 50 miliona € i mislim da bi ovoj ekipi bio potreban jos samo jedan napadac da bi bila kompletna.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 27 maj 2013, 01:00

Ovaj BILD objavio skoro pa sigurna pojačanja BVB-a za narednu sezonu. Osim Sokratisa koji je već potpisao, Eriksen bi trebao doć' za 15 mil., također De Bruyne za 15 mil. i piše da su pregovori s CFC-om skoro pri kraju, te transfer Bernarda za 12 mil. je također pri kraju. Osim njih izgleda da smo pondili 2,5 mil. za Edgara Priba (Furth). To je kompletan novi vezni red :shock: i širina koja nam nedostaje. ;) Osim Gotzea i Santane koji idu, dolazak ovih gore navedenih igrača vjerovatno bi značio odlazak Leitnera i Bittencourta.

Nakon izjave Watzkea da će mnogi biti u čudu kakvu će ekipu BVB imati naredne sezone, ovo mi i nije nerealno. 8-)
HzBvB je napisao/la:
ligi ste 25 puta progutali...i Ukrajinske dame vam zavide na sposobnostima i apetitu.
Već prežvakana tema. Jajern nas nije dobio u ligi, tako da tu razliku su najviše dobili zbog motiva više protiv slabijih ekipa. Ni zbog čeg drugog. Sljedeće sezone Jajern će imati najboljeg trenera u zadnjih 6-7 godina u svijetu, te imat' će najskuplju ekipu u svojoj historiji, ali sad ćemo i mi imati taj u ovoj sezoni "izgubljeni" motiv, jer nakon dvije sezone dominacije logično je da dolazi zasićenje. Ekipa će se osvježit', postojeći igrači zaželit' pobjeda i trofeja i onda tek možemo očekivati "klanje" u ligi. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 maj 2013, 01:15

@Semire za 50 miliona to bi bio posao iz snova.
A BvB ce imati daleko vece pare.
Mislim da bi se Eriksen sjajno uklopio u Kloppov sistem i on bi trebao biti najvece pojacanje, strasan talent.
Davno sam pisao za njega na ovoj temi.
Trebao bi se dovesti i jos jedan kvalitetan napadac jer nije sigurno sta ce biti sa Lewandowskim.
Ili jeste *? :?
Uglavnom i ako bi ostao potrebna je kvalitetna zamjena.
Znam da se Negredo spominjao ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 27 maj 2013, 01:30

M4kaveli je napisao/la:Mislim da bi se Eriksen sjajno uklopio u Kloppov sistem i on bi trebao biti najvece pojacanje, strasan talent.
On sam je izrazio želju da igra za BVB. Pregovori sa Ajaxom su u poodmaklom stadiju. Ostaje da se vidi šta će se iz toga izrodit'. Čak sam čitao da je L'pool povukao ponudu za Eriksena, jer se ovaj već odlučio za BVB. 8-)
M4kaveli je napisao/la: Trebao bi se dovesti i jos jedan kvalitetan napadac jer nije sigurno sta ce biti sa Lewandowskim.
Ili jeste *? :?
Za Lewandowskog nema ništa novo. Nema nikakve ponude za njega tako da je stanje nepromijenjeno. Kao što Klopp kaže, ono što zasad znamo je da on ostaje i sljedeće sezone kod nas.
Bez obzira da li će Lewat ostati ili ne, planira se da dovedemo nekog "jačeg" napadača, jer Schieber ima male šanse da ostane u BVB-u. Najviše se spominju Benteke i J.Martinez, vjerovatno i to zavisi od sage o Lewatu. Za drugog napadača od jučer je favorit Pizarro. Kao što rekoh, sve je pred nama i radujem se danima koji nam dolaze. Biće zanimljivo. :)

Od danas novo u mojoj kolekciji :D :D :D
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 27 maj 2013, 01:39

Dolaskom Dzeke kupujete jos puno ovakvih likova, sve do pomenute kataklizme.

Bayern kupuje trofeje i igrace, BvB navijace i svi zadovoljni. :lol:

Inace, da vam cestitam na sinocnjih prvih 25 minuta, bili ste bolji ali nedovoljno spremni za nesto vise.
Ima i takvi ljudi, koji navijaju za igrace ili idu kako vjetar duva, a upravo takve sam vidio i kod jajerna, koji su odjednom poceli za jajern navijati zbog mandze, i istog furaju na avataru ali najkorioznji su zasigurno ronaldo, ibraka, messi i beckham sto se tice toga. Ali u ovom slucaju dzeko nije oficijalno igrac borussije niti je dortmund osvojio klempu pa da ljudi sad postanu odjednom simpatizeri dortmunda, covjek je prepoznao ljubav navijaca prema klubu, a i samu momcad koja igra fantasticno zadnje 3 sezone.

Jajern je zasluzeno osvojio klempu, ali budi siguran da cemo se vratiti iduce sezone, bice tu opet interesantni susreta ;)

Sa navedenim imenima gore mozemo biti jos jaci, imali bi sirinu a i perspektivne igrace koji su zeljni uspjeha.
Zadnja izmjena: vopi, dana/u 27 maj 2013, 04:27, ukupno mijenjano 1 put.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 maj 2013, 02:07

Semir bvb je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:
Već prežvakana tema. Jajern nas nije dobio u ligi, tako da tu razliku su najviše dobili zbog motiva više protiv slabijih ekipa. Ni zbog čeg drugog. )
slika
#miasanmia

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 27 maj 2013, 09:22

Rizzoli Danteu morao također dati crveni ili u najmanju ruku žuti. Bio bi to drugi žuti karton za Dantea i prema tome isključujući.
Talijan se nije usudio reagirati niti kada je Ribery laktom udario Lewandowskog u 27. minuti. Za mnoge je sudačke eksperte to izravan crveni karton. Neki će reći da je Lewandowski trebao biti isključen nakon što je nagazio Boatenga. Ali, to se dogodilo kasnije, u 79. minuti. Do tada je Bayern trebao imati dva igrača manje na terenu. Je li Uefa odlučila malo „pogurati“ Bayern, koji je prije toga u tri godine izgubio dva finala pa bi treće bilo previše, nikad nećemo doznati, ali ostaje činjenica da je Borussija oštećena.
;)
slika

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 27 maj 2013, 09:34

Cestitam najprije na odlicno odigranoj utakmici kako sinoc protiv nas tako i citavoj sezoni lige prvaka!!!

Bili ste dostojan protivnik, i za neutralne posmatrace je zasigurno bilo uzivanje gledati sinocnju utakmicu.
Jos jednom kazem cestitam od srca za ostvareno ove sezone, ali protiv nas niste mogli, dal nam je bilo sudjeno da uzmemo ili ne, uopce nije bitno..

Vidimo se slijedece sezone u novim okrsajima
Stern des Südens

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 27 maj 2013, 09:37

Semir bvb je napisao/la:Jajern nas nije dobio u ligi, tako da tu razliku su najviše dobili zbog motiva više protiv slabijih ekipa. Ni zbog čeg drugog.
buuuuuuaaaaaaahahahahahahaaaaaaaaa :!:
majke mu vrazje, sta sve nes procitat.
da, motiv vam je falio u derbiju protiv salke-a :lol: :lol:

ako uzmemo u obzir tempo kojim igraju te nedovoljno kvalitetne rez. igrace (istina je da domuzari nemaju adekvatne zamjene za levata, rojsa i smelcera), lahko je zakljuciti zasto se domuzari nisu mogli izboriti u ligi.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

jeronimo
Kontakt:

Post Postao/la jeronimo » 27 maj 2013, 09:42

Uh, napokon neke pozitivne vijesti vezane za BvB. 8-)
Kao što sam već u prethodnom postu naveo izgleda će se i obistiniti. Sokratis je već naš novi igrač, a prema izjavama Watzkea Eriksen i KDB bi vrlo brzo trebali pojačati roster Milionera. A ono što me posebno obradovalo jeste eventualni dolazak Bernarda. Dakle, konačno se i Klopp trznuo, te polahko počinje da pojačava i našu klupu koja nas je i zapravo koštala osvojene CL. Hm, da li ćemo od naredne sezone gledati još jači BvB to ćemo još vidjeti, ali se opasno šuška u taboru našeg kluba...

Ostaje Hummy još godinu dana sigurno:
"Nein, ich sehe den Zeitpunkt für einen Wechsel noch nicht gekommen.
Lewy ide putem Götzea što je Heynckes i nagovijestio sinoć na konferenciji. slika
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 27 maj 2013, 09:58

Eriksen, deBruyne, Bernard, Sokratis, Prib, Dzekson 8-)

ako ode levat onda jos klepit neku bombu sa 20,21 god. tipa Benteke, Lukaku... a mozda cak i Ginczeku pruzit sansu... i to je to

nije lose ja zadovoljan

ps: zao mi za lea, leitnera i koha, nadam se da su ugradjene re-odkupne klauzule
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 27 maj 2013, 10:04

neki bavarci ovdje i dalje kampiraju iako im nitko ne osporava titulu, već smo im gotovo svi uredno čestitali. čak ne potenciramo ni očite sudačke greške na naš račun. ne znam zašto neki imaju takav kompleks da moraju ovdje provocirati.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 27 maj 2013, 10:11

ja se nadam da watzke nije lagao o tome da za lewa nije bilo ponude bayerna. ja bih ga ostavio i ovu sezonu, doveo jakog i potencijalno odličnog back-upa, a onda dogodine ako treba dao i 30m za jakog novog napadača. mislim da bi judu i lewa bilo nemoguće odjednom nadomjestiti bez obzira na klasu novih igrača.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

jeronimo
Kontakt:

Post Postao/la jeronimo » 27 maj 2013, 10:57

Blaszczykowski je napisao/la:ja se nadam da watzke nije lagao o tome da za lewa nije bilo ponude bayerna. ja bih ga ostavio i ovu sezonu, doveo jakog i potencijalno odličnog back-upa, a onda dogodine ako treba dao i 30m za jakog novog napadača. mislim da bi judu i lewa bilo nemoguće odjednom nadomjestiti bez obzira na klasu novih igrača.
Uh, daj Bože da ćemo i u predstojećoj sezoni gledati Lewyja u dresu Dortmunda. Hm, kao potencijalni back-up spominje se također i Pizarro koji ove sezone igra odlično u Bayernu, iako je tek 3. pik kod Heynckesa. Huh, što se tiče naredne godine lično bih najviše volio gledati Džeku u Dortmundu, jer je sličan tip Lewyju a također mu ne bi trebalo mnogo da se prilagodi na BuLi. Eventualni odlazak Götzea i Lewata u paketu znači totalni raspad sistema, 100%.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.