FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ljudi ipak je to tribina,na prvom mjestu je sigurnost,tu ce stajati 7-8 hiljada ljudi.Nazalost mi navijaci to ne mozemo sami bez kompetentnih institucija i firmi za te poslove.Mozemo se prijaviti i organizovati kao radna snaga za onoga koji vece preuzme taja prijekat na sebe i tako na minimum smanjiti cijenu izgradnje...
Ali ovo oko naseg organizovanja sam skeptican...
SLOBODA NAVIJAČIMA
Može se napraviti i neki kafić ispod tribine neka trgovina i dati nekom ko uloži novac u gradnju tribine na korištenje u određenom vremenskom roku besplatno sve se može samo treba malo dić guzicu.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D
Koliko ima jos kola u Azerbejdzanu?Vidim da je razlika izmedju Nefcija i Inter-a samo 3 boda?Te da li bi nam odgovoralo da Inter bude prvak?Mislim da li bi u tom slucaju presli u nosioceAnelZ je napisao/la:https://skydrive.live.com/view.aspx?res ... _o0FkXQ7Ng" onclick="window.open(this.href);return false;terabajt je napisao/la:Ne, morao se poklopiti jos jedan prvak ja mislim.Vandelanoitte je napisao/la:Levski nije prvak Bugarske da li to znači da je Željo nositelj ?
Prvi ispod crte...
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
jest al za sve treba milion nekih dozvola,al ima željovaca na svim funkcijama
Željeznicar za život cijeli !
- alan ford 26
- Kontakt:
Covjek objasnio, raduje da ima dobrovoljaca koji bi ponudili bilo kakvu pomoc, materijalnu, finansijsku.... Al ovo je ipak veliki projekat, kao sto rece kolega sigurnost je najbitinija. Ovo se ne moze izvest bez "strucne ruke" i mehanizacije, ustvari moze ali... Kad bi se nekad radila ovakva akcija to treba onda raditi u dogovoru sa klubom tj daennis je napisao/la:Ljudi ipak je to tribina,na prvom mjestu je sigurnost,tu ce stajati 7-8 hiljada ljudi.Nazalost mi navijaci to ne mozemo sami bez kompetentnih institucija i firmi za te poslove.Mozemo se prijaviti i organizovati kao radna snaga za onoga koji vece preuzme taja prijekat na sebe i tako na minimum smanjiti cijenu izgradnje...
klub organizuje istu. Npr da angazuje izvodjaca radova a da se klub, navijaci, simpatizeri pa i sponzori ukljuce u finansijsku potporu. Napraviti predracun, odrediti neki rok npr od pola godine za prikupljanje sredstava, ako se prikupe ta sredstva krenuti onda sa projektom, ukljuciti dobrovoljce da pomognu u izgradnji tribine. Ako se ne skupi lova, onda vratiti navijacima onoliko koliko su dali i cekati da nam Dzo Kol napravi stadion ili kakvi Arapi da nas kupe

"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"
-
- Kontakt:
Moglo bi to kad bi klub to objavio nafurala bi se raja, mislim da je puno realnije da je mi sami napravimo, nego da cekamo da nam je neko drugi napravi
1921
Ima a niko prstom da makne, tesko to ide svi hoce "repa" nema ljubavi.likusa je napisao/la:jest al za sve treba milion nekih dozvola,al ima željovaca na svim funkcijama
Realno ljudi dok se ne osiguraju famozne pare nema se sta pricati, samo se moze mastati.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Ultras1921
- Kontakt:
gotovo je prvenstvoTMovac je napisao/la: Koliko ima jos kola u Azerbejdzanu?Vidim da je razlika izmedju Nefcija i Inter-a samo 3 boda?Te da li bi nam odgovoralo da Inter bude prvak?Mislim da li bi u tom slucaju presli u nosioce
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
- ficobahtic
- Kontakt:
Vjeruj mi Elegantni nece ih niko sam od sebe tek tako osigurati, sve dok Mi tog nekog ne natjeramo (svim demokratskim sredstvima) da to uradi! Znaci nema nista od toga dok mi sami ne pritisnemo odgovorne osobe!Elegant je napisao/la:Ima a niko prstom da makne, tesko to ide svi hoce "repa" nema ljubavi.likusa je napisao/la:jest al za sve treba milion nekih dozvola,al ima željovaca na svim funkcijama
Realno ljudi dok se ne osiguraju famozne pare nema se sta pricati, samo se moze mastati.
@ Pridruzujem se donaciji u gr. materijalu (cemenat, mreze "8") cca 150KM i naravno da sam dobrovoljac da radim sve sto treba na izgradnji!
P.S. Na mjesalici "razvaljujem"

Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
Da ne mislite da je kakva provokacija, ideja vam je stvarno dobra, ali.. treba to sve fino isplanirat. Sastat se prestavnici kluba i navijaca i vidjet kolika novcana sredstva trebaju. Onda uporedit kolko bi se mogla pribaviti od kluba kolko od navijaca. Zatim naci sponzore, koje nije ni lako a ni tesko naci itd itd..ennis je napisao/la:Ljudi ipak je to tribina,na prvom mjestu je sigurnost,tu ce stajati 7-8 hiljada ljudi.Nazalost mi navijaci to ne mozemo sami bez kompetentnih institucija i firmi za te poslove.Mozemo se prijaviti i organizovati kao radna snaga za onoga koji vece preuzme taja prijekat na sebe i tako na minimum smanjiti cijenu izgradnje...
Zaista podrzavam ovaj projekat, kao sto bi se i ja/mi ukljucio/ukljucili da je isti u pitanju vezano za BP
Dragi moji @likusa i @alan ford 26, da ste pominje pročitali moj post primjetili bi da nam nisu potrebne nikakve dozvole za izgradnju tribine nego bi je poslije legalizovali kao bespravno izgrađen objekat. Termin izgradnje bio bi za vrijeme prvenstvene pauze kada se klub nalazi na pripremama, pa kada se vrate da se iznenade šta smo uradili (inače ih mi redovno iznenadimo sa posjetom na utakmicama kao i bakljadom). Eventulano prve dvije prvenstvene utakmice igrali bi na Otoci (nije nam ni potreban veći stadion s obzirom na brojnost na utakmicama). Sve oko izgradnje odvijalo bi se bez ikakve pomoći kluba i vlasti, a glavni nosioci aktivnosti bili bi oni koji tako redovno pišu o svim mogučim načinima izgradnje stadiona (oni su naša snaga).
PS: J*bo lud, zbunjenog
PS: J*bo lud, zbunjenog
@ficobahtic pa to je od rukovodstva kluba, da pronađu sponzore, investitore, da popricaju sa vladajucim strukturama (savez, opcina, kanton, drzava), da se pokrene jedan veliki proces i onda se moze naci kompromis. Treba za to imati zicu, ne moze to svako raditi.
Ja se potajno nadam da bi se to moglo pormjeniti sad kada reprezentacija izbori Brazil, jer bi savez dobio velike pare a ne sumnjam da bi barem 1-2 miliona isli u popravku, dogradnju stadiona (Bilino Polje, Grbavica, Kosevo).
Ja se potajno nadam da bi se to moglo pormjeniti sad kada reprezentacija izbori Brazil, jer bi savez dobio velike pare a ne sumnjam da bi barem 1-2 miliona isli u popravku, dogradnju stadiona (Bilino Polje, Grbavica, Kosevo).
- ficobahtic
- Kontakt:
@ Devotion ne mozes ti doci na Grbavicu i poceti graditi na tudjoj-privatnoj imovini, mora se tu postici dogovor sa predstavnicima kluba i zajdnickim snagama krenuti u projekat, naravno ako klub prihvati ovakvu ideju.?
Je l' pojedinim jasno da je @Devotion sarkastičan?
- ficobahtic
- Kontakt:
Ok imas pravo da je to u stvari posao svih tih koje si nabrojao, i ne znam za tebe ali ja licno nisam zadovoljan uradjenim do sad. Sve je nekako ostalo na nekim inicijativama i neformalnim razgovorima i dogovorima. Naravno da bi plasman u Brazil nas fudbal podigao na jedan veci nivo (bit ce tu i love), ali nas obicne ljude koji volimo Zelju nista ne kosta da svakodnevno dosadjujemo svima koji su po prirodi posla koji obavljaju u mogucnosti da urade korak naprijed po pitanju izgradnje (rekonstrukcije) stadiona!Elegant je napisao/la:@ficobahtic pa to je od rukovodstva kluba, da pronađu sponzore, investitore, da popricaju sa vladajucim strukturama (savez, opcina, kanton, drzava), da se pokrene jedan veliki proces i onda se moze naci kompromis. Treba za to imati zicu, ne moze to svako raditi.
U obzir uzmi te jos jedan faktor, na zalost tuzan faktor da nam je drzava u qurcu (da prostite), zaposljenja nema, nista ne funkcjonira kako treba. Tako da je tesko ocekivati i taj stadion i bilo kakvu pomoc, jer ima stvari koje su vaznije i prioritet.
- ficobahtic
- Kontakt:
Mislim da nama (bar meni licno) trenutno nista nije vaznije od ovoga! Hajd' da pare iz budzeta idu na pokretanje proizvodnje i nova radna mjesta rekao bih ok, ali u trenucima kad se 40 % budzeta kantona trosi na troskove administracije onda je zaista smijesno pricati o prioritetima. Nek' se gospodi odbije samo po mizernih 10KM od njihovih basnoslovnih (za nase uslove) plata i eto love!Elegant je napisao/la:U obzir uzmi te jos jeda faktor, na zalost tuzan faktor da nam je drzava u qurcu (da prostite), zaposljenja nema, nista ne funkcjonira kako treba. Tako da je tesko ocekivati i taj stadion i bilo kakvu pomoc, jer ima stvari koje su vaznije i prioritet.
Podatak da je u prosloj godini deficit budzeta bio 98 milionaKM a kreditno zaduzenje negdje blizu 9% je sam po sebi dovoljan da vidimo da pare idu na sve strane...!
-
- Kontakt:
Nije realno ocekivati izgradnju nekog novog stadiona, jer sigurno ta ideja nebi prosla na Feasibility studiji (studiji ispativosti ulaganja), ali se zato moze poceti sa preuredjenjem postojecih tribina, prije svega južne (spajanjem gornje i donjeg dijela), tako da bi dobili jednu mocnu tribinu koja bi mogla primiti oko 7000 do 8000 hiljada gledalaca. Kada je u pitanju takva vrsta građevinskih radova (daleko skormnija od izgradnje novog stadiona), u nju bi se mogli ukljuciti svi zainteresovani koji zele dati donaciju.
izgubili kadeti 1:0 

I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Sto kaze fkz nije realno da mi skorijoj buducnosti pravimo novi stadion, ako budemo to cekali nece zadugo.
Ali mozemo napraviti zapadni dio,srediti svlacionice,za sudije i sve sto treba za licencu, istok dici sa sjeverom i to je to.
Promijeniti travnjak i mislim da bi to bilo dovoljno za licence.
Ali mozemo napraviti zapadni dio,srediti svlacionice,za sudije i sve sto treba za licencu, istok dici sa sjeverom i to je to.
Promijeniti travnjak i mislim da bi to bilo dovoljno za licence.
Nema više Muće, nema više Ćele, nema više love - FURA SE POŠTENJE!!!
Trenutno korisnika/ca: Bordo10, Ejnur, GIBRA, Samba71, tiagofaria25, zeljovolimte i 56 gostiju.