FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Guvo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Guvo » 26 maj 2013, 00:24

Buu kralju moj dobri s bakljama i kaznama se mora prestati definitivno.
Pa vidis sta covjek kaze da nece da bude tu 6 godina i da odw u duboki minus zbog ljubavi, a ovi da glume satro neke ultra stilove smijesno ba kralju.
Moramo gledati naprijed, hebo marketing kad raja nece da dolaze.
Kud ce ti bolji marketing slavis titulu, finale kupa a raje nigdje.
Sta treba da ide od kuce do kuce, id srana do stana ne zezaj kralju.
Nema više Muće, nema više Ćele, nema više love - FURA SE POŠTENJE!!!

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 26 maj 2013, 00:24

MrRiccoli je napisao/la:
Buu je napisao/la:
Guvo je napisao/la:Nadam se da ce ova epizoda 76. pojedinim ljudima otvoriti oci i vec jednom prestati paliti te usrane baklje i sto je najgore steti klubu.
Bolje bi bilo da pare koje trose na baklje usmjere na koreografije. Baklja kosta 10KM znaci 20 baklji je 200KM sto se moze koristiti za gostovanja i placanje autobusa, buseva, koreografije.
Najgore je sto ako ovako nastave..Osim ce lagano da ode, nece sikiracije.
Ustalom ljudi koji vode ovo gore su blagano receni katastrofa. Najgora postava posljednih 15 godina.
Navijaci ovo, navijaci ono. A ove polusezone oko 10000 KM kazne doslo, sta hoce vise od navijaca ? Amar se zali na posjetu u medijama, nek se zali upravi na los marketing. Uprava nista bolja od Koldze, Gredic mi je pao u ocima samo tako(a bio mi je jedan od najdrazih igraca). U 2 godine jednog novog sponzora dobili i to pivaru. Kamp od Bubamare kupuju 3 godine. Svaka cast Amaru na rezultate i hvala mu na svemu, ali brate mili prestani sa kuknjavom na posjetu.
Mini diktatori zaobidjite ovaj post.
nema ti radi cega Gredic pasti u ocima, sta si ocekivao da ce odma banuti sponzor, pa mi pravog sponzora nemamo godinama ono FDS to otpisi to je nista... mislis da je Gredic dosao na gotovo na bajno... Gredic je dosao i zatekao dosta problema koji se trebaju rijesiti prije sve dugovanja prema uposlenim nezz sta si ocekivao od njega...
Ocekivao sam s njim novu garnituru ljudi, sposobnih ljudi. Ocekivao sam ako nista da odredi neke ljude ili organ koji ce imati samo zadatak dosadjivati Koldzi.
NO PYRO NO PARTY

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 26 maj 2013, 00:28

Guvo je napisao/la:Buu kralju moj dobri s bakljama i kaznama se mora prestati definitivno.
Pa vidis sta covjek kaze da nece da bude tu 6 godina i da odw u duboki minus zbog ljubavi, a ovi da glume satro neke ultra stilove smijesno ba kralju.
Moramo gledati naprijed, hebo marketing kad raja nece da dolaze.
Kud ce ti bolji marketing slavis titulu, finale kupa a raje nigdje.
Sta treba da ide od kuce do kuce, id srana do stana ne zezaj kralju.
Prestat se nece sigurno, ali ce se smanjiti.
Trebaju raditi sve moguce da podignu posjetu, pa cak ici od kuce do kuce, od stana do stana.
NO PYRO NO PARTY

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 26 maj 2013, 00:28

old school je napisao/la:bice nekih para sigurno samo da nas turci opet ne zakinu za Šehu,jer uz njegov povratak dobili bi i 200.000 znaci sasvim ok,samo da nas ne zakinu ponovo :D sto se tice stadiona mislim da ce se mnoge stvari promijeniti ako se nasa repka plasira na SP jer onda bi savez sigurno ucestvovao najvecim djelom u obnovi stadiona,pa eto neka da savez 5 miliona,FBiH 3 miliona,kanton 2 miliona,UEFA 3 miliona,opstina 500.000 dolazimo do cifre od nekih 13 miliona za te pare sigurno mozemo napraviti uz obnovljen sjever jos zapad po svim propisima,i onako betonirati istok,pa onda dalje polahko ici,znam ova prica djeluje djecije ali moramo "ciganciti" i traziti od svakoga ali mi nemamo volje ocito da trazimo,pa ja bi na koljena padao ljudima

Ne moze i stadion i titule :D Vi imate titule a mi stadion :D Mi nemamo titule ni jedne,al gle cuda stadion odlican :D Mi bi sve dali samo da imamo koji "limeni pehar u vitrinama" :D Blago se vama :D Šta ce nam onakav stadion od 25mil KM...Sad vidim da ste u pravu... :D
::::SAMO ČELIK::::

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 26 maj 2013, 00:30

old school je napisao/la:bice nekih para sigurno samo da nas turci opet ne zakinu za Šehu,jer uz njegov povratak dobili bi i 200.000 znaci sasvim ok,samo da nas ne zakinu ponovo :D sto se tice stadiona mislim da ce se mnoge stvari promijeniti ako se nasa repka plasira na SP jer onda bi savez sigurno ucestvovao najvecim djelom u obnovi stadiona,pa eto neka da savez 5 miliona,FBiH 3 miliona,kanton 2 miliona,UEFA 3 miliona,opstina 500.000 dolazimo do cifre od nekih 13 miliona za te pare sigurno mozemo napraviti uz obnovljen sjever jos zapad po svim propisima,i onako betonirati istok,pa onda dalje polahko ici,znam ova prica djeluje djecije ali moramo "ciganciti" i traziti od svakoga ali mi nemamo volje ocito da trazimo,pa ja bi na koljena padao ljudima
Apsolutno si u pravu, samo sto vise potencirati ovu pricu i "na kraju balade" nesto ce i biti od svega. Preko 33% budzeta kantona ide samo na place administracije pa da su aman-zaman strucnjaci previse je!

@Guvo
Klub je taj koji treba razgovarati sa navijačima i naci model da zabrani pirotehniku na stadionu. Kao da tebe svaki dan neko pljacka i uzima ti lovu a ti ga svaki put molis da to ne radi i nadas se da ce prestati sam od sebe!? :?
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 26 maj 2013, 00:32

ficobahtic je napisao/la:
Apsolutno si u pravu, samo sto vise potencirati ovu pricu i "na kraju balade" nesto ce i biti od svega. Preko 33% budzeta kantona ide samo na place administracije pa da su aman-zaman strucnjaci previse je!

@Guvo
Klub je taj koji treba razgovarati sa navijačima i naci model da zabrani pirotehniku na stadionu. Kao da tebe svaki dan neko pljacka i uzima ti lovu a ti ga svaki put molis da to ne radi i nadas se da ce prestati sam od sebe!? :?
sto se baklji tice 2 derbija su u sezoni i razumijem to je 15.000 KM za godinu to nije nista naspram ovoga od ove sezone, a o evropi necu ni da mislim...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 26 maj 2013, 00:43

Naravno, moze klub obecati da ce mjesecno odvajati neka sredstva za koreo ili gostovanja a da za uzvrat navijaci ispostuju ono sto se ode njih trazi, jer u biti to nam je zajednicki interes! Ocito je da puno toga ne funkcionise, pa i sam Amar je danas prvi put cini mi se spomenuo da ako se nastavi ovako i sljedece sezone, da ce razmisliti o svemu jer ulaze mnogo energije truda i znanja a gleda jednu te istu sliku iz kola u kolo!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 26 maj 2013, 01:02

zamorano je napisao/la:

Ne moze i stadion i titule :D Vi imate titule a mi stadion :D Mi nemamo titule ni jedne,al gle cuda stadion odlican :D Mi bi sve dali samo da imamo koji "limeni pehar u vitrinama" :D Blago se vama :D Šta ce nam onakav stadion od 25mil KM...Sad vidim da ste u pravu... :D
Pokusaj malo manje koristiti ovih smajlija bices kud i kamo ozbiljnije shvacen.

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 26 maj 2013, 01:04

ficobahtic je napisao/la:Naravno, moze klub obecati da ce mjesecno odvajati neka sredstva za koreo ili gostovanja a da za uzvrat navijaci ispostuju ono sto se ode njih trazi, jer u biti to nam je zajednicki interes! Ocito je da puno toga ne funkcionise, pa i sam Amar je danas prvi put cini mi se spomenuo da ako se nastavi ovako i sljedece sezone, da ce razmisliti o svemu jer ulaze mnogo energije truda i znanja a gleda jednu te istu sliku iz kola u kolo!
nismo brate lesinari da nam uprava sve placa,pokret koji nasa tribina zagovara ne dozvoljava to,pokret ultrasa,ali da se mozemo fino dogovoriti sa klubom mozemo oko baklji u manjoj kolicini
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 26 maj 2013, 01:46

old school je napisao/la:
ficobahtic je napisao/la:Naravno, moze klub obecati da ce mjesecno odvajati neka sredstva za koreo ili gostovanja a da za uzvrat navijaci ispostuju ono sto se ode njih trazi, jer u biti to nam je zajednicki interes! Ocito je da puno toga ne funkcionise, pa i sam Amar je danas prvi put cini mi se spomenuo da ako se nastavi ovako i sljedece sezone, da ce razmisliti o svemu jer ulaze mnogo energije truda i znanja a gleda jednu te istu sliku iz kola u kolo!
nismo brate lesinari da nam uprava sve placa,pokret koji nasa tribina zagovara ne dozvoljava to,pokret ultrasa,ali da se mozemo fino dogovoriti sa klubom mozemo oko baklji u manjoj kolicini
Nisam znao da klub ni u kojem slucaju ne pomaze navijače jer to nekad nije bila praksa, a ovo za dogovor sa navijačima oko baklji i kazni se mora rijesiti sto prije jer je Osim zaista razocaran nekim stvarima. Nekako se oko svega vrtimo u krug samo sto posjeta osjetno opada iz sezone u sezonu, ali nadati se da ce Predsjednik pokrenuti neke bitne stvari i da cemo i na drugim poljima poceti da dominiramo!?

Vandelanoitte
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoitte » 26 maj 2013, 02:01

Levski nije prvak Bugarske da li to znači da je Željo nositelj ?
Wayne Rooney: "Barcelona nas je pobjedila nogometom, Real Madrid jadnom krađom!"
Pedro - najgori igrač svih vremena.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 26 maj 2013, 02:02

Vandelanoitte je napisao/la:Levski nije prvak Bugarske da li to znači da je Željo nositelj ?
Ne, morao se poklopiti jos jedan prvak ja mislim.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 26 maj 2013, 03:14

terabajt je napisao/la:
Vandelanoitte je napisao/la:Levski nije prvak Bugarske da li to znači da je Željo nositelj ?
Ne, morao se poklopiti jos jedan prvak ja mislim.
https://skydrive.live.com/view.aspx?res ... _o0FkXQ7Ng" onclick="window.open(this.href);return false;

Prvi ispod crte...

Devotion
Kontakt:

Post Postao/la Devotion » 26 maj 2013, 10:39

Prije ovog zadnjeg rata, prilikom izgradnje infrastukture u bivšoj nam državi u više navrata organizovane su omladinske radne akcije (ORA) za izgradnju puteva, industrijskih objekata, pruga (poznata dionica Brčko-Banovići) i sl.
Na tragu toga mi navijači (nas barem 2000-3000 najvjernijih) po tom uzoru možemo organizovati „navijačku radnu akciju“ (NRA) za izgradnju istočne tribine. Naime poslije rata orgomna večina nas (ili naših roditelja) vršila je obnovu kuća ili izgradnju novih. Svakom od nas ostao je višak građevinskog materijala: šljunak, pijesak, armature, cement, blokovi, cigle, grede, daske, limovi i dr., što sve kada se sabere može biti dovoljna količina za izgradnju istočne tribine. Među nama vjerovatno imaju dvojica-trojica koji se razumiju u projektovanje i barem desetak koji se razumiju u zidarske radove, a mi ostali bili bi radna snaga. Zbog velikog broja navijača koji bi učestvovali u izgradnji, organizovao bi se rad u tri smjene (za nočni rad dovoljan bi bio upaljen jedan reflektor). Što se tiče krovopokrivača (limova), vjerovatno ih nebi imali dovoljno pa kome je ostalo starog crijepa može se iskoristiti dok se ne javi neki donator. Da se nebi gubilo vrijeme za potrebne dozvole za izgradnju od opštine, radovi bi krenuli u što kračem roku, a poslije bi tribinu legalizovali kao bespravno izgrađen objekat (barem u tome imamo iskustva). Predlažem da radovi krenu najkasnije do 15.06.2013.g., a da realizaciju ovog projekta iskoordiniraju oni koji daju najviše prijedloga kako izgraditi stadion (oni su po logici stvari največi entuzijasti). Vjerujem da kompletnu izgradnju možemo dovršiti za tri mjeseca, pa bi eventulano već grupnu fazu Lige prvaka mogli igrati na svom stadionu, a tada uz eventualna pojačanja (Turković iz Travnika, Stojčev i dr. uz ostanak E.Ćolića u klubu) nečemo se bojati ni Bayerna, M.utd., Barcelone ...

PS. Od mene su mješalica za beton, dvije armaturne mreže (6 i 8), dvije vreće cementa, blokovi (komada 25) , tri grede (dužine 4m) i 1 kg.eksera.

AmaRTM87
Kontakt:

Post Postao/la AmaRTM87 » 26 maj 2013, 10:52

Devotion je napisao/la:Prije ovog zadnjeg rata, prilikom izgradnje infrastukture u bivšoj nam državi u više navrata organizovane su omladinske radne akcije (ORA) za izgradnju puteva, industrijskih objekata, pruga (poznata dionica Brčko-Banovići) i sl.
Na tragu toga mi navijači (nas barem 2000-3000 najvjernijih) po tom uzoru možemo organizovati „navijačku radnu akciju“ (NRA) za izgradnju istočne tribine. Naime poslije rata orgomna večina nas (ili naših roditelja) vršila je obnovu kuća ili izgradnju novih. Svakom od nas ostao je višak građevinskog materijala: šljunak, pijesak, armature, cement, blokovi, cigle, grede, daske, limovi i dr., što sve kada se sabere može biti dovoljna količina za izgradnju istočne tribine. Među nama vjerovatno imaju dvojica-trojica koji se razumiju u projektovanje i barem desetak koji se razumiju u zidarske radove, a mi ostali bili bi radna snaga. Zbog velikog broja navijača koji bi učestvovali u izgradnji, organizovao bi se rad u tri smjene (za nočni rad dovoljan bi bio upaljen jedan reflektor). Što se tiče krovopokrivača (limova), vjerovatno ih nebi imali dovoljno pa kome je ostalo starog crijepa može se iskoristiti dok se ne javi neki donator. Da se nebi gubilo vrijeme za potrebne dozvole za izgradnju od opštine, radovi bi krenuli u što kračem roku, a poslije bi tribinu legalizovali kao bespravno izgrađen objekat (barem u tome imamo iskustva). Predlažem da radovi krenu najkasnije do 15.06.2013.g., a da realizaciju ovog projekta iskoordiniraju oni koji daju najviše prijedloga kako izgraditi stadion (oni su po logici stvari največi entuzijasti). Vjerujem da kompletnu izgradnju možemo dovršiti za tri mjeseca, pa bi eventulano već grupnu fazu Lige prvaka mogli igrati na svom stadionu, a tada uz eventualna pojačanja (Turković iz Travnika, Stojčev i dr. uz ostanak E.Ćolića u klubu) nečemo se bojati ni Bayerna, M.utd., Barcelone ...

PS. Od mene su mješalica za beton, dvije armaturne mreže (6 i 8), dvije vreće cementa, blokovi (komada 25) , tri grede (dužine 4m) i 1 kg.eksera.
U potpunosti se slažem sa ovim i prvi bi bio tamo...
PS Otac mi je građevinski inžinjer i on bi naravno došao, i bilo bi dobro da ko može da ostavi bar meki prilog za nabavku dodatnnog materijala, pa bar da ono izravnamo i osposobimo na bilo koji način.
1921-1987 <3 Zauvijek Zajedno

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 26 maj 2013, 10:54

Evo i ja se prijavljujem iako sam dzuturum od mene materijala sta mognem skupit a i radi cu ionako sam bez posla.Dakle radi cu dzaba samo nek mi neko obezbjedi da jedem.Eto **** me svak ako nebi za 1 mjesec zavrsili.Imali nas 100 manijaka starih,mladih da se udruzimo.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 26 maj 2013, 10:56

vjerujte da ima ljudi svih godina koji bi radili, ali teško ima šta od toga, ali da bude šta na orgu, samo se to može uzeti za relevantno...

Željezničar šampion :!:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 26 maj 2013, 11:16

ja ću isto donirati 100 maraka za građevinski materijal pa možemo za to kupiti cement, ili gotov kubik betona.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 26 maj 2013, 11:18

S tim da trebamo nekom platiti da ono smeće izvuče i pomjeri ono lokomotivu odande treba ukopati stope ko to zna za stubove za tribinu i nakon toga zašalovati sve pa nalijevati trbine betonom.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

Devotion
Kontakt:

Post Postao/la Devotion » 26 maj 2013, 11:25

@Alipasino, što se tiče ishrane za to postoji rješenje. Navijačice Želje mogle bi se organizovati i praviti nam pite, pice, razne sendviče i sličnu hranu. Nebi bilo preporučljivo da prave nešto "na kašiku", zbog nemogučnosti održavanja adekvatnih higijenskih uslova (pranje tanjira, kašika ...), kao iz zbog probavnih smetnji (barem dok ne izgradimo WC na istoku).
PS. Još jednom molim one največe entuzijaste za izgradnju stadiona da se što prije uključe u ovu očito općeprihvačenu inicijativu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: antibot, Lazarov, voltron30 i 56 gostiju.