Sve se to otvori kad pocnu izmjene da ulaze(sto je i logicno je umor pocinje da radi svoje na petorku IND,a i udju nekvalitetniji igraci) i Allen i Battier su imali,barem ono sto sam ja vidio,poprilican broj otvorenih suteva,samo sto nisu pogadjali.Ako pogode 1-2 zaredom u nekoj od utakmica,vjeruj mi da ce to sasvim otvoriti odbranu IND,tacnije vise ce ih razvuci.I ne znam odakle vam,jer tvoj komentar nije prvi u tom pravcu,da Jamesa na udvajaju?Svaki put kad je na postu ili krene na ulaz biva udvojen.Nemaju ga sta udvajati na perimetru,mada i to cesto rade sa Westom kad se otvara prilika MIA u tranziciji.Po meni,James treba vise da se spusta na post,jer ce tako otvoriti vise suteva za 3p,s obzirom da IND odlicno brani P'n'R i penetraciju kojom MIA najcesce kreira suteve za 3p...Jednostavno,nisu navikli da ih kreiraju sa posta i to im usporava napad.Slatinash_7 je napisao/la:Vidi,Indiana igra drugaciju odbranu nego Chikago pa i MIL,imaju 3 stopera na perimetru i ne udvajaju Jamesa i Wadea,dok je West zaduzen za Bosha,slicne su brzine i visine pa tako Bosh i nema tu neku prednost,West je nevjerovatan igrac po meni..Hibbert dominira pa tako Miami ne moze tako cesto koristiti nisku petorku sa Battierom ili Allenom,pa oni imaju i manje minuta da pogode svoju kvotu trica,a i ne pomaze to sto Joel Anthony ima visak minuta zbog Hibberta..Kao sto vec reko,Indiana igra individualnu odbranu pa tako kad James probije nema pomoci od recimo Hilla pa da ide pas na Allena u stranu vec te doceka Hibbert pod kosem,tako su Miamiju oduzete te trice iz coska Allena,Millera i Battiera..Miami idalje ima 3 jaca igraca na terenu od Indiane i jacu klupu,ali im match-up ne odgovara..NEZALAGANJE je napisao/la:Hibbert je u ovom finalu protiv MIA,za sada,sve ono sto nije bio protiv njih u seriji prosle godine.Nevjerovatno je sta 1 god iskustva moze uraditi i iskreno se nadam da moze to nastaviti.S druge strane,u MIA jos uvijek ima rezerve,jer Battier i Allen u 2 tekme nisu nista pogodili,a tesko da se to moze ocekivati u ostatku serije,s obzirom da se radi o iskusnim igracima.Ako IND povede 2:1 bice svasta i prolaz ce biti sasvim realan,jer su zreliji za godinu,Wade nije 100%,a i tesko da ces 2 godine zaredom prosuti isto vodstvo protiv istog protivnika...
NBA Playoffs
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: NBA Playoffs
work je napisao/la:Ovo od Wadea je za svaku osudu. Nadam se da će snimak biti pregledan i da će Wade biti adekvatno kažnjen. Treba biti jasan, jedno je igrati jaku, tvrdu košarku sa jačim faulovima, gurkanjima i slično, ali je nešto sasvim drugo fizički napaski protivnika. Kao što sam tvrdio i za Nazra prilikom njegovog udaranja Jamesa i ovdje je Wade vrlo lahko mogao nanijeti teške fizičke povrede protivniku. Lakat u glavu može izazvati ozbiljne posljedice, pogotovo kod ovako fizički pripremljenih osoba. Sreća u nesreći je što izgleda nije potrefio 100%, izgleda da se malo izmicao, jer bi u suprotnom Stephenson skoro sigurno bio "nokautiran".
Da se vratimo na samu seriju, ljudi pričaju kao da je Indiana već obezbijedila prolaz. Na ovom nivou i sa ekipama ovog kvaliteta, prednost domaćeg terena nije presudna i daje minimalne prednosti. Kao što se vidjelo do sada, utakmice rješavaju jedan ili dva posjeda, tako da je sve otvoreno i trebamo se radovati ostatku serije.
za ovakav faul trebala bi kazna biti bar jedna utakmica neigranja,ovo je namjerno udaranje laktom u glavu
Mislim da ni navijaci Spursa nisu ocekivali ovakvu seriju
3-0 je velika prednost, ali nije tu nista jos gotovo.

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Gotovo je to, niko se nikad nije vratio sa 0-3 u NBA-uLillard je napisao/la:Mislim da ni navijaci Spursa nisu ocekivali ovakvu seriju![]()

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
A dobro tesko da ce se vratit, ali mislim da sigurno nece bit metla.rio_Ferdy88 je napisao/la:Gotovo je to, niko se nikad nije vratio sa 0-3 u NBA-uLillard je napisao/la:Mislim da ni navijaci Spursa nisu ocekivali ovakvu seriju![]()
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Ma imali su prednost od skoro 20 poena poslije prve cetvrtine i nisu uspjeli zadrzati. Nema izradjenih akcija, sve na silu pokusavaju. Imali su napad za pobjedu i na kraju jedva i sut upute. Nista, ako dodje bolji trener koji ce uvesti neke akcije mozda iduce godine naprave i vise.Lillard je napisao/la: A dobro tesko da ce se vratit, ali mislim da sigurno nece bit metla.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Jedno pitanje za ove sto stavljaju LeBrona ispred Jordana(vec),
Ukoliko Paul George sad izbaci Miami, i osvoji prsten i bude MVP finala, da li ga to stavlja ispred LeBrona kojem je trebalo par finala za to?? Ja mislim da ne, ali da vidim s ovim sto vec stavljaju LeBrona ispred Jordana...
Ukoliko Paul George sad izbaci Miami, i osvoji prsten i bude MVP finala, da li ga to stavlja ispred LeBrona kojem je trebalo par finala za to?? Ja mislim da ne, ali da vidim s ovim sto vec stavljaju LeBrona ispred Jordana...
gdje ćeš georgea porediti sa jamesom
Ko ga stavlja ispred Jordana? To je suludoJHam je napisao/la:Jedno pitanje za ove sto stavljaju LeBrona ispred Jordana(vec),
Mozda kad je sve set n done, moze se voditi neka polemika i vjerovatno da hoce, zavisno sta se sve desi, mada i tad ne vjerujem da ce preci Jordana, ali da ima neke sanse statisticki ima, po MVPs i titulama, APG,RPG, ukupnim poenima (zato sto nije igrao college, no nije on tome kriv, sto je vec nakon srednje skole bio spreman za NBA) itd. Po scoring titulama nece sigurno, po suterskim sposobnostima takodje.
Da ce zavrsiti kao najbolja atelta je moguce, lik je zvjer, najblji igrac nakon sto je Jordan zavrsio karijeru kojeg smo vidjeli je sigurno. Igrac koji moze igrati 4 pozicije komotno, i lik koji je ima triple double samom pojavom na parketu (bukvalno). Ima stvari koje se moraju vidjeti i koliko doproniso timu i sta je sve uradio i koliko je rekorda do sad oborio. Mrzio ga neko ili volio je ne bitno sa njegovim kosarksim sposobnostima koje ni najveci hateri ne smiju sporiti ako imalo vole ovaj sport.
Pa gdje ces Jamesa porediti s Jordanom.filip13 je napisao/la:gdje ćeš georgea porediti sa jamesom
nego me zanima to, jer Georgu bi onda to bilo prvo odigrano i osvojeno finale, a Jamesu je trebalo 2-3x??
I u direktnom okrsaju bi znacilo da ga je nadigrao George, pa me zanima misljenje od ovih sto porede Jamesa i Jordana...ja kazem da bi James i dalje bio bolji, ali na ovom forumu svi gledaju "kako je tekla karijera nekog kosarkasa do te i te godine"...pa bi Georgeova karijera bila vjerovanto bolja jer do 23-e bi vec imao titulu a James nije tad imao...
@alemsa i ja kazem da je moguce da kad se sve zavrsi da bude ispred(i to tesko, ali nikad ne reci nikad), iako mi je James mrzak skroz, ali ima dosta raje sto ga vec sad stavlja ispred Jordana, pa i ispred Kobejeve karijere(ni to jos nije dostigao, ima on jos puno da se naigra)
Ma ne moze se stavljati ispred Jordana nikako, to rade decki u usponu koji i Kobija stavljaju ispred Jordana.JHam je napisao/la: @alemsa i ja kazem da je moguce da kad se sve zavrsi da bude ispred(i to tesko, ali nikad ne reci nikad), iako mi je James mrzak skroz, ali ima dosta raje sto ga vec sad stavlja ispred Jordana, pa i ispred Kobejeve karijere(ni to jos nije dostigao, ima on jos puno da se naigra)
Jordan je igrao u najjacoj eri NBA ikad i dominirao i svima je poznato sta je sve uradio, James u drugu ruku ima sanse statiscki da ga stigne, cisto iz razloga sto nije igrao college (opet kazem nije on tome kriv), sto nea problema sa povredama i sto mu karijera nije bila isprekidana kao sto je bila Jordanu sa oprsotajem i baseballom itd. To su takodje bitni faktori.
Ovo je razlog mog pitanja, i bilo je tim "fanovima" i upuceno.alemsa je napisao/la:Ma ne moze se stavljati ispred Jordana nikako, to rade decki u usponu koji i Kobija stavljaju ispred Jordana.JHam je napisao/la: @alemsa i ja kazem da je moguce da kad se sve zavrsi da bude ispred(i to tesko, ali nikad ne reci nikad), iako mi je James mrzak skroz, ali ima dosta raje sto ga vec sad stavlja ispred Jordana, pa i ispred Kobejeve karijere(ni to jos nije dostigao, ima on jos puno da se naigra)
Jordan je igrao u najjacoj eri NBA ikad i dominirao i svima je poznato sta je sve uradio, James u drugu ruku ima sanse statiscki da ga stigne, cisto iz razloga sto nije igrao college (opet kazem nije on tome kriv), sto nea problema sa povredama i sto mu karijera nije bila isprekidana kao sto je bila Jordanu sa oprsotajem i baseballom itd. To su takodje bitni faktori.
Na kraju njegove karijere(ako izdrzi do 33-34 da igra kako treba) ce vjerujem biti ispred Kobe-a(mozda i po broju sampionata) ali iza Jordana, ali trenutno nije ni ispred Kobe-a, iako ga neki stavljaju, pa zato pitam da li ce Paul biti ispred njega ako ga izbaci u direktnom okrsaju a zatim u prvom finalu i osvoji...
JHam je napisao/la:Pa gdje ces Jamesa porediti s Jordanom.filip13 je napisao/la:gdje ćeš georgea porediti sa jamesom
nego me zanima to, jer Georgu bi onda to bilo prvo odigrano i osvojeno finale, a Jamesu je trebalo 2-3x??
I u direktnom okrsaju bi znacilo da ga je nadigrao George, pa me zanima misljenje od ovih sto porede Jamesa i Jordana...ja kazem da bi James i dalje bio bolji, ali na ovom forumu svi gledaju "kako je tekla karijera nekog kosarkasa do te i te godine"...pa bi Georgeova karijera bila vjerovanto bolja jer do 23-e bi vec imao titulu a James nije tad imao...
@alemsa i ja kazem da je moguce da kad se sve zavrsi da bude ispred(i to tesko, ali nikad ne reci nikad), iako mi je James mrzak skroz, ali ima dosta raje sto ga vec sad stavlja ispred Jordana, pa i ispred Kobejeve karijere(ni to jos nije dostigao, ima on jos puno da se naigra)
ako je george bolji od jamesa zato što će možda sa 23 godine biti MVP finala i možda biti prvak lige u prvom finalu onda je george bolji i od jordana
Meni jeste ispred Kobija, kompletniji je igrac od Kobija, bolja je atleta, bolji je all around igrac, i vise doprisni timu, takodje sva statisika je na njegovoj strani osim titula, i oni se dirketno mogu porediti jer su obojica usli u NBA nakon srednje skole.JHam je napisao/la: Ovo je razlog mog pitanja, i bilo je tim "fanovima" i upuceno.
Na kraju njegove karijere(ako izdrzi do 33-34 da igra kako treba) ce vjerujem biti ispred Kobe-a(mozda i po broju sampionata) ali iza Jordana, ali trenutno nije ni ispred Kobe-a, iako ga neki stavljaju, pa zato pitam da li ce Paul biti ispred njega ako ga izbaci u direktnom okrsaju a zatim u prvom finalu i osvoji...
Ti ne citas sta ja pisem???
Ja kazem da nije, ali me zanima misljenje onih sto tako porede igrace, po onom sto su uradili do 23. , 25. godine.
@alemsa i tu ce vjerovatno biti kad se zavrsi karijera, a da li bi ga stavio ispred Kobe-a ako zavrsi s jednim ili 2 naslova??ja iskreno nebi...glupo je porediti igrace do neke godine, to se radi kad obojica zavrse karijeru.
Ja kazem da nije, ali me zanima misljenje onih sto tako porede igrace, po onom sto su uradili do 23. , 25. godine.
@alemsa i tu ce vjerovatno biti kad se zavrsi karijera, a da li bi ga stavio ispred Kobe-a ako zavrsi s jednim ili 2 naslova??ja iskreno nebi...glupo je porediti igrace do neke godine, to se radi kad obojica zavrse karijeru.
Pa vec se moze vidjeti, Kobe ga jedino moze voditi po titulama kad obojica zavrse karijeru.JHam je napisao/la:Ti ne citas sta ja pisem???
Ima tu x faktora, koji zavise o tome kkao ko gleda ns tvari.
Bitan faktor je da je James odveo CLE u finale kao jedini all star na timu sa samo 21 godinu, bez obzira kakva je konkurencija bila, postoje i rekordi CLE u regularnoj sezoni. Sto Kobe ni u snu nije mogao, cak je trazio i trade iz Lakersa, pa su mu doveli Gasola.
JHam je napisao/la:Ti ne citas sta ja pisem???
čitam,i odgovaram onima koji tako porede igrače
sadašnje usporedbe su smiješne, sačekajte da obojica završe karijeru pa ondaalemsa je napisao/la:
Pa vec se moze vidjeti, Kobe ga jedino moze voditi po titulama kad obojica zavrse karijeru.
Bitan faktor je da je James odveo CLE u finale kao jedini all star na timu sa samo 21 godinu, bez obzira kakva je konkurencija bila, postoje i rekordi CLE u regularnoj sezoni. Sto Kobe ni u snu nije mogao, cak je trazio i trade iz Lakersa, pa su mu doveli Gasola.
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Sta se ima cekati kraj karijera kad dok do toga dodje James samo moze jos vise da poveca razliku?kokuz je napisao/la:sadašnje usporedbe su smiješne, sačekajte da obojica završe karijeru pa ondaalemsa je napisao/la:
Pa vec se moze vidjeti, Kobe ga jedino moze voditi po titulama kad obojica zavrse karijeru.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.