Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 24 maj 2013, 12:20

Niko ne smije ponižavati legendu Kennya i osporavati njegov uspjeh od prije 20 i kusur godina kada je harao u Liverpoolu. Većina nas nije ni rođena kada je sa uspjehom igrao i vodio Liverpool, većina nas nije ni znala šta je fudbal kada je osvojio zadnji trofej Škotskog liga kupa. Nećemo mu ni osporavati zadnji trofej koji je osvojio sa Liverpoolom, ali isto tako nećemo i nemamo pravo veličati njegovu polusezonu u kojoj je, eto neko napisa, osvojio 18 bodova u 18 utakmica. I Shearer je legenda Newcastlea baš kao što je i Kenny Liverpoolova pa su svjesni kako samo to nije dovoljno da bi se tim vratio na put stare slave. Meni će uvijek nedostajati Kennyevo radovanje nakon što pogodimo, nedostajaće mi njegove izjave ali mi neće nedostajati forsiranje i pretplaćivanje Engleza te igra kojom smo okončali prošlu sezonu.

RodgersBOSS
Kontakt:

Post Postao/la RodgersBOSS » 24 maj 2013, 12:36

Vidi Rodgersa sto dominira na anketi. 8-)

slika

Dusmani nek se puse. :mrgreen:
Orkestar nam mozda nije najbolji, ima tu jos dosta da se mijenja, ali nam je zato dirigent VELICINA.

Brendan Rodgers' Liverpool we're on our way to glory he'll build a team like Shankly did our kids will tell the story.

lfckop
Kontakt:

Post Postao/la lfckop » 24 maj 2013, 14:25

BRENDAN RODGERS has made “remarkable progress” during his first year at Liverpool, according to Reds chief Tom Werner.

Rodgers succeeded Kenny Dalglish last June and has improved one place on the Scot’s final league position of eighth.

But Liverpool managed just one victory — at home to Tottenham in March — in the 12 matches against the top six this season.

Nevertheless, Werner believes the future is bright under Rodgers and is prepared to back him in the transfer market.

He said: “I think Brendan has made remarkable progress.

“He’s a great strategist and has shown strong leadership as he has led the team through this season.

“Obviously there is disappointment that we didn’t finish higher in the table but the team has certainly improved as the season has gone on.

“To see the new additions in January, Daniel Sturridge and Philippe Coutinho, perform so well has been very positive to see.

“We scored a lot more goals than last season. The 38 away league goals was the club’s highest number in a league season since 1990.

“The club is definitely moving in the right direction under Brendan.

“Our intention is to strengthen the squad further this summer and as owners we’re very optimistic and excited about the future.”
Tome pusti šuplju nego daj pare :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 24 maj 2013, 14:27

Kenny je legenda i to stoji,al legende ne igraju nego danasnji igraci.

I sta nam on vrijedi na klupi kad dovodi Adame,Downinge,Hendersone a da je ostao pridruzio bi se jos koji.
Neosporavam njegove uspjehe prije 20 i kusur godine,neosporavam njegovu ljubav prema Liverpoolu al ono sto osporavam je vodjenje tima u modernom dobu nogometa.
Jednostavno imao je taktiku da se gadja Carroll il da se uzdamo uz Suareza i to je bilo to.
S Rodgersom tim ima vise dimenzija,igraci tipa Couti i Sturidg mogu dati gol iz 2 il 3. plana.
Cesto ulazi tu i Downing pa i Henderson,sa Daglishem ovog nije bilo.Falilo je maste i kreativnosti.
Tim igra bolje,tim igra ljepse.

Samo da vas napomen da 5-6 klubova,onih glavnih klubova u Engleskoj smatra CC nebitnim i nema dzaba naziv Mickey Mouse Cup.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 24 maj 2013, 14:47

I sta nam on vrijedi na klupi kad dovodi Adame,Downinge,Hendersone a da je ostao pridruzio bi se jos koji.
Ofirno si zaobisao Enriqea,Suareza ...šta će nam i Rodgers kad dovodi Allene,Borinije,Assaidije i Sahine (kome nije ni dao pravu sansu)
Neosporavam njegove uspjehe prije 20 i kusur godine,neosporavam njegovu ljubav prema Liverpoolu al ono sto osporavam je vodjenje tima u modernom dobu nogometa.
Jel to ima neki sablon po kome se vodi tim u tom modernom dobu nogometa posto vidim da se svi pozivate na to,ajd mi objasni :?:
Jednostavno imao je taktiku da se gadja Carroll il da se uzdamo uz Suareza i to je bilo to.
Kako ces se uzdati u Suareza kada ga nije bilo trecinu sezone,pretpostavljam da je 30+ stativa i precki pogodio upravu Suarez :? .
S Rodgersom tim ima vise dimenzija
,
Kakvih dimenzija :?: ,koliko znam BR preferira igru kratkih pasova gdje je Reina glavni razigravac ,slabosti te igre su se mogle vidjeti protiv treceligasa.
igraci tipa Couti i Sturidg mogu dati gol iz 2 il 3. plana.
Sumnjam da Rodgers ima 2 ili 3 plan ,kada ide ide i tim unisti protivnika s vise golova razlike a kada ne ide Brendan ne donosi prevagu.
Cesto ulazi tu i Downing pa i Henderson
,
Zar nisi par recenica iznad ove igrace okarakterisao kao pogreske Kinga a sada ih navodis kao prijetnju iz pozadine .
sa Daglishem ovog nije bilo.Falilo je maste i kreativnosti.
Slazem sa ali u II dijelu sezone do januara su nadigrane sve ekipe s kojima je LFC igrao osim Tottenhama i Wba,trebali li spominjati da su redom padali Utd,City,Arsenal,Chelsea (pobjeda protiv ovih ekipa s Rodgersom je misaona imenica)
Tim igra bolje,tim igra ljepse.
Slazem se,ponekad.
Samo da vas napomen da 5-6 klubova,onih glavnih klubova u Engleskoj smatra CC nebitnim i nema dzaba naziv Mickey Mouse Cup.
Na isti taj kup ste svrsavali na temi kad je osvojen.

I da ne bude zabune i ja sam za ostanak BR jos jednu sezonu ali svakodnevno omalovazavanje Kinga nije uredu,da ne znam za rezultate ove godine pomislio bi da je ekipa osvojila PL i LP a ne zavrsila kao 7.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 24 maj 2013, 14:54

fera je napisao/la:
nerkolfc je napisao/la:Kad se prica o Kingu treba pricati s postovanjem ! :)
bas tako al kod nas ljudima postovanje mozes samo batinom utjerati... po nekim strucnjacima ovdje kenny ispade nesto najgore sto se desilo liverpoolu. ublehasi obicni... pokusavao sam sa vecinom ovdje fino razgovarati al ne ide od sad samo na ignore i vozdra. ovdje je pola raje slijepo i zadrto do srzi, uvijek je na ovoj temi bio bar po jedan provokator i pljuvac tipa dirka,admira itd... al ovo sad sto se desava je najgore u ovih 5 godina od kad ja pisem na ovoj temi.
meni je drag dalglish i postujem ga prije svega al podrzavam i rodgersa i podrzao bi ga i da smo bili jos losiji ove sezone iz razloga sto stalne promjene trenera ne donose nista dobro.
:roll: kada bi bar naveo konkretne stvari koje sam pljuvao, a bio sam u krivu pa ajd, a ovako bubanje ko maksim po diviziji ti ne prilici

sve ono što sam godinama kritikovao je bilo opravdano, a tebi ako su sedma i osma mjesta na tabeli neko mjerilo gdje liverpul treba biti, onda ok
nema potpisa

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 24 maj 2013, 15:15

@zodiac nestalo mi struje dok sam ti odg. :oops: :oops:

No slazem se sa dosta stvari koje si rekao al sa nekima ne .

Henderson i Downing su mnogo bolji igraci pod vodstom Rodgersa neko Daligsha i ako ih je ovaj drugi doveo.

Sto se tice dimenzija igre tu sam mislio na vise mogucnosti u napadu u smislu akcija (Couti ),al ostalo sto si rekao stoji.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

nummaLFCŽ
Kontakt:

Post Postao/la nummaLFCŽ » 24 maj 2013, 15:35

Hoce li se ikad ista pametno moci procitati na ovoj temi ?
F.K. Željezničar
Liverpool F.C.

Rođen sam 1992. godine i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo !

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 24 maj 2013, 15:46

Ako je iko zasluzan za Hendersona ovakvog onda je to KK , koristio ga na krilu , morao igrati vise s loptom uz liniju , nauciti je bolje kontrolisati , stavljao ga je tamo gdje se njegove greske nece kaznjavati , kao sto se to radi sa mladim stoperima ( Wisdom , Kelly , Carra u svoje vrijeme ;) ) stavljaju se na bek da nauce igrati kako treba i onda se vracaju na stopersku poziciju , to sam neki dan procitao negdje i shvatio koliko toga ne znam o nogometa a mislio sam da znam . Downing nikad nista nece biti osim propale investicije , on bi morao odigrati dvije sezone sa duplim brojkama u golovima i asistencijama da bi opravdao ulozeno u njega . Cou ga stigao u asistencijama u ligi za 4 mjeseca , a ovaj toliko ima u 2 godine . Svi su grijesili u transferima . Al to nije razlog da se prica lose o Kennyu , i ja podrzavam Rodgersa , nadam se da ce uspjeti i ostati 20 godina donoseci nam trofeje , al nikad , bas nikad nece biti veca legenda od Kinga , pa koliko god da ostao :)

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 24 maj 2013, 16:03

talkSPORT understands West Ham have targeted Liverpool midfielder Jonjo Shelvey.

The Reds star has had a mixed season for the Anfield club, making 33 appearances but scoring just five goals for Brendan Rodgers' side.

It's understood Liverpool need to raise funds this summer, if they're to launch a spending spree in the transfer window, as they plan an attack on the top four next season.

The Hammers are already negotiating with Liverpool about Andy Carroll and England midfielder Shelvey could be the latest name to move to the east London club.

Read more: http://www.talksport.co.uk/sports-news/ ... z2UDcjCNhh" onclick="window.open(this.href);return false;
Follow us: @talksport on Twitter

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 24 maj 2013, 16:05

Mislim da bi bilo dobro poslati Shelveya i/ili Susa na posudbu u neki tim iz EPL-a. Neće se naigrati osim u slučaju povrede.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Charager
Kontakt:

Post Postao/la Charager » 24 maj 2013, 16:49

Begović od 10 jula stanovnik anfilda

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 24 maj 2013, 16:51

Charager je napisao/la:Begović od 10 jula stanovnik anfilda
ko kaze?

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 24 maj 2013, 16:55

tu su vijest prenjeli englezi od avaza pa sad ss.ba prenosi od engleza :lol: :lol: :lol: :lol:

Eto Williams vjerovatno ode u Arsenal-Vermalen odlazi :? :?
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 24 maj 2013, 17:17, ukupno mijenjano 1 put.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 24 maj 2013, 17:04

" onclick="window.open(this.href);return false;
Nema kazne za ovo naravno :)

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 24 maj 2013, 17:33

slika ;)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 24 maj 2013, 17:37

Postoji par neoborivih argumenata zašto je Brendan uspješniji od Dalglisha. Od KD se očekivao instant uspjeh. Za njegov Liverpool potrošeno je mnogo novca. Doveo je Carrolla za 35 miliona, Downinga za 20, Enriquea za 6, Hendersona za 16, Adama za 7, Coatesa za 7. Od svih ovih igrača jedino je Enrique proigrao za njegovog mandata. Jordan Henderson tek dolaskom Rodgersa. Svi ostali su se pokazali kao totalni promašaj (Coatesa još čekamo). Prvu sezonu završio je na 6. mjestu i to je bio uspjeh s obzirom da je preuzeo klub sa 12. pozicije. U idućoj sezoni očekivao se napredak u svakom smislu. Uspio je da se riješi par flopova koje je doveo Hodgson, ali je doveo par još većih i, što je jako bitno, skupljih promašaja. Osvojio je Liga kup, igrao finale FA kupa, ali gubitnike u finalima niko ne pamti, a u ligi je završio na katastrofalnom 8. mjestu sa 52 osvojena boda koliko je imao i 9. Fulham sa gol razlikom 47:40. Ovakva sezona za klub poput Liverpoola nikako nije mogla završiti bez otkaza za menadžera. Brendan je doveden na duže staze.
Doveo je Borinija (21) za 10 miliona, Allena (22) za 15 miliona, Assaidija (24) za 2,5 miliona i Sahina na posudbu. Riješio se Kennijevih flopova i potrošio mnogo manje novca od Dalglisha. Potpuno je promijenio stil igre i trebalo je vremena da Liverpool proigra. Januar smo dočekali na 9. mjestu, ova trojica se nisu pokazali kao pojačanja i nije se činilo da ima napretka. Međutim u januaru za ukupno 20 miliona dolaze dva najveća pojačanja nakon Luisa Suareza. Coutinho (20) i Sturridge (23) su se odmah pokazali kao pojačanja, a koštali su zajedno skoro duplo jeftinije od "Dalglishovog" Carrolla. Napokon je i Henderson zaigrao. Sezonu smo završili na 7. mjestu. Na prvi pogled mali napredak u odnosu na prethodnu sezonu, ali gol razlika 71:43 i 61 bod govore da smo mnogo napredovali.
Sada već imamo respektabilnu momčad sa mnogo mladih igrača koji su veliki potencijal. Treba dodati i da Rodgers ima trenutno 35 miliona za transfere (20+15 od prodaje Carrolla), a prodajom još par igrača izaći će na 40. To je sasvim dovoljno da se dovedu 2-3 kvalitetna pojačanja. Napokon se povezujemo sa provjerenim igračima (Begović, Toure, Eriksen, Alderweireld...). Zasad se može reći da je napravio vidan napredak čiji je sljedeći korak top 4.
Svaka čast Kennyu i hvala mu za sve što je napravio za Liverpool, ali je u svom zadnjem mandatu samo dodatno pokvario ionako pokvaren tim. Brendan je na putu da ispravi greške Beniteza, Hodgsona i Dalglisha, a to je izuzetno težak posao.
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.

RodgersBOSS
Kontakt:

Post Postao/la RodgersBOSS » 24 maj 2013, 17:54

Desmond je napisao/la:...
slika

BRAVO!
Samo bih dodao da je Kenny ubo i Suareza.Istina da je bio povezan sa Liverpoolom i prije njegovog dolaska ali je doveden za njegovog mandata.To mu je pun pogodak.
Sto se tice Enriquea toplo hladno tako da su manje vise svi ti igraci proigrali pod Rodgersom,cak se i na Suarezu vidi koliko mu godi ovakav nacin igre.

Jack Robinson naknadno pozvan na Euro U21.Zasluzeno nakon dobre polusezone provedene na posudbi.
Rodgers najavio da ce dovesti strucnjaka za odbranu.Dobro je sto primjecuje dosta stvari van terena koje u hodu popravlja.
Orkestar nam mozda nije najbolji, ima tu jos dosta da se mijenja, ali nam je zato dirigent VELICINA.

Brendan Rodgers' Liverpool we're on our way to glory he'll build a team like Shankly did our kids will tell the story.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 24 maj 2013, 18:16

slika

Jadna nam majka, obećao je četvrto mjesto naredne sezone. Nije samo činjenica da mu na faci vidiš da to nije u stanju učiniti, nego prošle sezone je obećao drugo mjesto a završili smo sedmi. :cry:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 24 maj 2013, 18:52

Liverpoolov predsjednik Tom Werner dao je interviju za oficijalni sajt Liverpoola te smatra da postoji napredak pod vodstvom Brendana.

Werner kao jedan od primjera napretka uzima Coutinho-a i Sturridge-a i kaže kako je to jedan od primjera da klub ide u pravom smjeru.
On tvrdi da je optimista i da tim može nastaviti rasti pod vodstvom Brendana. U razgovoru sa "Liverpool Echo" izjavio je kako je Brendan napravio nevjerovatan posao u timu.

-"Pokazao se kao sjajan strateg i odličan lider baš kao što je vodio tim kroz ovu sezonu."

"Očigledno je da postoji razočarenje što nismo bolje plasirani u premiershipu, ali tim je definitivno poboljšan. Postigli smo mnogo više golova nego prošle sezone. Nikom nije pošlo za rukom od menandžera da postigne 32 gostujuča gola još od 1990, klub se defintivno kreće u željenom smjeru pod vodstvom Brendana."

Naša namjera je da se tim ojača dodatno ovog ljeta i kao vlasnici smo jako optimistični i uzbuđeni o budučnosti ovog kluba.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.