Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
Re: Real Madrid C.F.
Valdano: Finale Lige prvaka nam ne smije biti opsesija
Sportski direktor Real Madrida Jorge Valdano dao je veliki intervju nogometnom mjesečniku World Socceru. Govorio je o Realovim pojačanjima, velikim očekivanjima, najvećem rivalu Barceloni...
*S povratkom Florentina Pereza na čelo Reala svi govore o novoj generaciji “galacticosa”. Koja je razlika između ovogodišnjih “galacticosa” i onih nekadašnjih?
- Glavna je razlika u tome što je prošli put Real imao momčad, a sada ima skupinu igrača. Ali, ta je skupina puno više uravnotežena. Naša je osnovna politika ista kakva je i uvijek bila. Dovođenje najboljih svjetskih nogometaša je počelo s Alfredom di Stefanom i nastavila se kroz klupsku povijest. Kada Real nije imao najbolje svjetske nogometaše, nije ni bio Real.
*Doveli ste praktički cijelu novu momčad. Trebat će joj vremena da se uigra, zar ne?
- Nogomet je igra navika, a za stjecanje navika je potrebno vrijeme. Ali, uvjeren sam da ćemo uspjeti doći do velikih rezultata. Imamo dvije prednosti. Prvo, momčad je u vrlo dobrim rukama Manuela Pellegrinija, a drugo, radi se o vrlo profesionalnoj skupini igrača s kojima je lako raditi.
*Je li Real previše ovisan o Cristianu Ronaldu?
- Njegova je uloga u Madridu jednako odlučujuća kao što je bila u Manchester Unitedu. Kad imate jednog od najboljih svjetskih nogometaša, morate ga iskoristiti do krajnjih granica. To je normalno. Logično, Ronaldo je došao s namjerom da bude igrač odluke, ali to ne znači da ovisimo samo o njemu.
*Kakva je uloga predsjednika Florentina Pereza u svakodnevnom funkcioniranju kluba?
- Florentino odlučuje o strateškim pitanjima, sudjeluje u svim odlukama.
*Čak i kad se radi o samoj igri? I o dovođenju pojačanja?
- Naravno. Ne znam nijedan klub na svijetu u kojem se predsjednik protivi potpisivanju ugovora s nekim igračem, a klub ipak dovede tog igrača. Perez je odgovoran. Njegova je riječ ključna.
*Finale Lige prvaka se igra u Madridu. Bi li bilo čudno sjediti na Bernabeuu i gledati finale bez Reala?
- Da, meni bi bilo. Nadamo se da ćemo biti u finalu, ali to nam ne smije postati opsesija. Nogomet je igra, a to prestaje biti kad postane mučenje. Ne možemo živjeti s takvim mislima. Za mjesto u finalu se moramo izboriti. Ali, vrijedi istaknuti da je Real 32 godine bio bez europskog trofeja, a to nas nije zaustavilo da budemo proglašeni najboljim klubom 20. stoljeća. Ako nas je povijest išta naučila, to je da moramo biti strpljivi.
*Ali nitko neće biti strpljiv nakon što ste potrošili 250 milijuna eura na pojačanja. Mora li Real osvojiti sve?
- Ne. Naša je obveza biti boljima svaki dan, a rezultati su posljedica dobroga rada.
*Hoće li biti neuspjeh ako Real ne osvoji ništa ove sezone?
- Neuspjeh je kad ne dajete sve od sebe da postignete cilj. Iako mi je jasno što će javnost misliti.
*Problem bi mogao biti što protiv sebe imate jednu od najjačih Barceloninih momčadi ikada. Iako ste bliski s Pepom Guardiolom s kojim dijelite nogometnu filozofiju, danas nekako nevoljko hvalite Barcelonu?
*Radim tu gdje radim i fokusiran sam na Real. Prošle sam godine bio nogometni komentator i pozitivno sam pisao o Guardioli, čak i kad je oko njega bilo mnogo sumnje. Tada sam napisao više od tri pune stranice članaka o Barceloni i Guardioli. Moje se mišljenje nije promijenilo. Ali, moja je pažnja sada usmjerena na drugu stranu. Nisam plaćen da motiviram naše najveće rivale!
*Real je minulo ljeto doveo najbolje igrače iz Engleske, Italije i Francuske. Je li španjolska liga sada najbolja na svijetu?
- Španjolska je liga najbolja na svijetu, ne samo zbog igrača, već zbog igre. Od Realovih je investicija profitirala i Primera jer je Španjolska ponovno u središtu pažnje.
Sportski direktor Real Madrida Jorge Valdano dao je veliki intervju nogometnom mjesečniku World Socceru. Govorio je o Realovim pojačanjima, velikim očekivanjima, najvećem rivalu Barceloni...
*S povratkom Florentina Pereza na čelo Reala svi govore o novoj generaciji “galacticosa”. Koja je razlika između ovogodišnjih “galacticosa” i onih nekadašnjih?
- Glavna je razlika u tome što je prošli put Real imao momčad, a sada ima skupinu igrača. Ali, ta je skupina puno više uravnotežena. Naša je osnovna politika ista kakva je i uvijek bila. Dovođenje najboljih svjetskih nogometaša je počelo s Alfredom di Stefanom i nastavila se kroz klupsku povijest. Kada Real nije imao najbolje svjetske nogometaše, nije ni bio Real.
*Doveli ste praktički cijelu novu momčad. Trebat će joj vremena da se uigra, zar ne?
- Nogomet je igra navika, a za stjecanje navika je potrebno vrijeme. Ali, uvjeren sam da ćemo uspjeti doći do velikih rezultata. Imamo dvije prednosti. Prvo, momčad je u vrlo dobrim rukama Manuela Pellegrinija, a drugo, radi se o vrlo profesionalnoj skupini igrača s kojima je lako raditi.
*Je li Real previše ovisan o Cristianu Ronaldu?
- Njegova je uloga u Madridu jednako odlučujuća kao što je bila u Manchester Unitedu. Kad imate jednog od najboljih svjetskih nogometaša, morate ga iskoristiti do krajnjih granica. To je normalno. Logično, Ronaldo je došao s namjerom da bude igrač odluke, ali to ne znači da ovisimo samo o njemu.
*Kakva je uloga predsjednika Florentina Pereza u svakodnevnom funkcioniranju kluba?
- Florentino odlučuje o strateškim pitanjima, sudjeluje u svim odlukama.
*Čak i kad se radi o samoj igri? I o dovođenju pojačanja?
- Naravno. Ne znam nijedan klub na svijetu u kojem se predsjednik protivi potpisivanju ugovora s nekim igračem, a klub ipak dovede tog igrača. Perez je odgovoran. Njegova je riječ ključna.
*Finale Lige prvaka se igra u Madridu. Bi li bilo čudno sjediti na Bernabeuu i gledati finale bez Reala?
- Da, meni bi bilo. Nadamo se da ćemo biti u finalu, ali to nam ne smije postati opsesija. Nogomet je igra, a to prestaje biti kad postane mučenje. Ne možemo živjeti s takvim mislima. Za mjesto u finalu se moramo izboriti. Ali, vrijedi istaknuti da je Real 32 godine bio bez europskog trofeja, a to nas nije zaustavilo da budemo proglašeni najboljim klubom 20. stoljeća. Ako nas je povijest išta naučila, to je da moramo biti strpljivi.
*Ali nitko neće biti strpljiv nakon što ste potrošili 250 milijuna eura na pojačanja. Mora li Real osvojiti sve?
- Ne. Naša je obveza biti boljima svaki dan, a rezultati su posljedica dobroga rada.
*Hoće li biti neuspjeh ako Real ne osvoji ništa ove sezone?
- Neuspjeh je kad ne dajete sve od sebe da postignete cilj. Iako mi je jasno što će javnost misliti.
*Problem bi mogao biti što protiv sebe imate jednu od najjačih Barceloninih momčadi ikada. Iako ste bliski s Pepom Guardiolom s kojim dijelite nogometnu filozofiju, danas nekako nevoljko hvalite Barcelonu?
*Radim tu gdje radim i fokusiran sam na Real. Prošle sam godine bio nogometni komentator i pozitivno sam pisao o Guardioli, čak i kad je oko njega bilo mnogo sumnje. Tada sam napisao više od tri pune stranice članaka o Barceloni i Guardioli. Moje se mišljenje nije promijenilo. Ali, moja je pažnja sada usmjerena na drugu stranu. Nisam plaćen da motiviram naše najveće rivale!
*Real je minulo ljeto doveo najbolje igrače iz Engleske, Italije i Francuske. Je li španjolska liga sada najbolja na svijetu?
- Španjolska je liga najbolja na svijetu, ne samo zbog igrača, već zbog igre. Od Realovih je investicija profitirala i Primera jer je Španjolska ponovno u središtu pažnje.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
al zato je ovaj tim prvi u ligi prvaka i u la ligiOffside je napisao/la:Meni kao antimadridistu, ovakav Real je drag, onaj od prije dvije tri godine sa Sneijderom, Robbenom, Gagom kad su pregazili Barcu 4-0, e onaj je bio zajeban! A ovaj realno, nije sposoban igrati ozbiljan nogomet. Znao je to i Jorge Valdano, zato su u pripremama za sezonu igrane utakmice protiv slabijih protivnika, da se ne bi kvarilo raspoloženje. Za divno čudo odigrali su jednu protiv Juvea i naravno izgubili. U sezoni naravno igraju dok ne naiđu na ozbiljniji tim tipa Milan ili Sevilla, možemo tu ubrojiti i Alcorcon jer je pokazao kako se igra nogomet. Kad će to vama ući u glavu? Real nije sposoban igrati ozbiljni nogomet! Jasno je to Perezu, Valdanu i svima, njih to nije ni briga jer ovaj tim svakako je u rangu Sporting Gijona i co. , njima je bitno da se prodaju dresovi i da igrači u reklamama iskaču iz paštete.
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, hoy tenemos que ganar,
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, hoy tu tienes que marcar.
Mágico Raúl, Mágico Raúl
-
- Kontakt:
kakav real ba, to su samo sminkerski igracii[izuzev kake] koje se kurce i rasiruju noge kad je slobodni, misleci da im dolazi neka treba da im brije qrac......kada njih vidim pitam se dali oce da igraju nogomet ili softball?.....cast izuzecima u realu
Pa Real Madrid je prvi u Ligi Prvaka i La LigiZavidovićanin je napisao/la:kakav real ba, to su samo sminkerski igracii[izuzev kake] koje se kurce i rasiruju noge kad je slobodni, misleci da im dolazi neka treba da im brije qrac......kada njih vidim pitam se dali oce da igraju nogomet ili softball?.....cast izuzecima u realu

imal jos koji pametan?

Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
-
- Kontakt:
pa dobro samo sto ce real ispasti max u 1/4 finala....neznam za tebe papita ali mrzim ljude koji nikad ne navijaju za real i kada dodje neki sminker koju 3/4 svog dana provodi sa kozmetikom tj cristina odma navija.....kao ovi kod mene u mom gradu, mozda pola ljudi prica o repki, navija i sada kada je dosao neki uspjehh oni nesto pametuu, pogotovo ove cure mog uzrasta...č
Real Madrid je prvi u Ligi Prvaka i La LigiZavidovićanin je napisao/la:pa dobro samo sto ce real ispasti max u 1/4 finala....neznam za tebe papita ali mrzim ljude koji nikad ne navijaju za real i kada dodje neki sminker koju 3/4 svog dana provodi sa kozmetikom tj cristina odma navija.....kao ovi kod mene u mom gradu, mozda pola ljudi prica o repki, navija i sada kada je dosao neki uspjehh oni nesto pametuu, pogotovo ove cure mog uzrasta...č

Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
-
- Kontakt:
hahahhahahhahahahhaahhaha xD.........pa i vidovita dzemila ce ti reci isto kao i ja tj da ce Real ISPASTI muahahahahha
Real Madrid je prvi u Ligi Prvaka i La LigiZavidovićanin je napisao/la:hahahhahahhahahahhaahhaha xD.........pa i vidovita dzemila ce ti reci isto kao i ja tj da ce Real ISPASTI muahahahahha

Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
A u kupu Kralja, kako tamo stojite???Pipita je napisao/la:
Real Madrid je prvi u Ligi Prvaka i La Ligi
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson
Real Madrid je prvi u Ligi Prvaka i La Ligi 

Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
Mágico Raúl, Mágico Raúl
- 23 KING JAMES
- Kontakt:

Pipita je napisao/la:Real Madrid je prvi u Ligi Prvaka i La Ligi
Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Evropski prvaci za sezonu 2oo9/2o1o
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Zna li neko kako stoji Real u Primeri i LP-a .. 

AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
- 23 KING JAMES
- Kontakt:
znam jaStole iz Bora je napisao/la:Zna li neko kako stoji Real u Primeri i LP-a ..

Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Ja mislim da su prvi.Stole iz Bora je napisao/la:Zna li neko kako stoji Real u Primeri i LP-a ..

?

Blue is the color!
Turbofolk je moja furka!
Turbofolk je moja furka!
Real Madrid je prvi kandidat za trostruku krunu ove sezone.
- Stole iz Bora
- Kontakt:
I ..23 KING JAMES je napisao/la:znam jaStole iz Bora je napisao/la:Zna li neko kako stoji Real u Primeri i LP-a ..

AMAR OSIM
- 23 KING JAMES
- Kontakt:
dobro je pa ti je dragoljubav je napisao/la:Ja mislim da su prvi.Stole iz Bora je napisao/la:Zna li neko kako stoji Real u Primeri i LP-a ..![]()
?
menščini 1.Stole iz Bora je napisao/la:I ..23 KING JAMES je napisao/la:znam jaStole iz Bora je napisao/la:Zna li neko kako stoji Real u Primeri i LP-a ..

Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Koja je treca kruna ..Wolverine je napisao/la:Real Madrid je prvi kandidat za trostruku krunu ove sezone.

AMAR OSIM
- 23 KING JAMES
- Kontakt:
u košarciStole iz Bora je napisao/la:Koja je treca kruna ..Wolverine je napisao/la:Real Madrid je prvi kandidat za trostruku krunu ove sezone.Kup kraljice ..

Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
hahahahahaStole iz Bora je napisao/la:Koja je treca kruna ..Wolverine je napisao/la:Real Madrid je prvi kandidat za trostruku krunu ove sezone.Kup kraljice ..

ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.