Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 24 maj 2013, 06:14

Dzekson je bio fenomenalan
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 24 maj 2013, 06:16

SamoZeljo je napisao/la:Sta reci, koju posluku porati?! :mrgreen:

Jesi li to ti "travo pasu" pa neznas koju poruku poslati :lol:

Dzekson je fakat istinski dijamant kojem hateri mogu redovno fumati
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 24 maj 2013, 08:50

Bio sam budan al' nisam gledao tekmu, zaboravio...idiot. :twisted:

Bra'o Edine! 8-)

mujdza
Kontakt:

Post Postao/la mujdza » 24 maj 2013, 09:00

Zao mi je sto nisam mogao pogledati tekmu jer je bila kasno... Zamolio bi ako neko ima link da je naknadno pogledam na miru i da uzivam u jos jednom izdanju naseg Dijamanta jer on to doista i jeste... Zelim samo reci onima koji konstantno sumnjaju u njega da nemaju pojma o fudbalu i da kojim slucajem je imao boljeg trenera u Citiju mislim da bi bili prvaci i ove godine a on bi bio najbolji strijelac lige... Koliko ga je covijek zezao ja bi bio gori nego Baloteli a on je najbolji primjer ko je glavni krivac sto se Junajted prosetao ligom... Odlaskom u Milan potrvdio da zna igrati fudbal, samo mu treba dati sansu... Dzeko je minute na kapaljku iskoristio tako sto je opet bio najbolji strijelac u klubu... Ne kazem da su Aguero i Tevez losi al Dzeko je bolji igrac il bolje reci ucinkovitiji od obojice skupa... Mogu oni biti i brzi i bolji dribleri al gdje je glavnica a to je realizacija... Za razliku od obojice Dzeko ima i jedno i drugo i trece a licno bi volio da ostane u Citiju da zacepi usta svima koji su podrazavali Mancinija i tako potvrdi da ni jedan Euro nije uzalud potrosen za njegovo dovodjenje... Sretno Edo i ako bog da da nas pocastis jos kojim pogotkom u Rigi... Hvala unaprijed za link ako neko uspije pronaci....

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 24 maj 2013, 09:03

e sad ide ona nasa cuvena :D
tevez i aguero su izmislili fudbal i miljama su ispred dzeke. dzeko je jedan obicni kloc i uspjeh mu je da grije klupu takvim velicinama i strpljivo ceka svoju sansu i da se dokaze...
jutros ili ti sinoc je pogodio 2 puta ali je bio u odlicnim sansama da zabije jos 2.
znaci njegov ucinak je 50% i ako zeli da bude veliki napadac to sebi ne smije vise dozvoliti. da su kojim slucajem na njegovom mjestu u tim situacijama bili aguero ili tevez sigurno bi 3 ili 4 puta pogodili i zato su klasa vise od dzeke...al eto nisu imali priliku da budu u poziciji u kojoj se dzeko slucajno nasao i pogodio 2 od 4 :D :D :D :D

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 24 maj 2013, 09:49

svaka cast Dijamantu na 2 gola,oba iz izgradjenih akcija,lijepo! a i dobro mu stoji novi dres Citya za narednu sezonu... da ovako nastavi pogadjati u Rigi bice extra!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 24 maj 2013, 10:20

Dzeko najbolji strijelac Citya kako ovaj klub nastupa u Nike sportskoj opremi. :mrgreen:
1946

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 24 maj 2013, 10:21

Ediiiin Dzekooooooo :D Jest mi lijepo jutro počelo :D Znači dijamant sijao i u AmeriKi :D jeeej :D :D :D
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 maj 2013, 10:30

Ma majstor je majstor a Dzeko to jeste!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 24 maj 2013, 10:31

Nisam gledao tekmu al fini golovi Edina
Tevez opet u ulozi asistenta, ove sezone ja mislim ima najvise asistencija u Sitiju i svaka je iz igre, tj nije iz slobodnih, kornera i sl i po tome je ove sezone mozda i najbolji igrac uz Zabaletu...

Aguero je dosta losiju sezonu imao u odnosu na proslu i on je uz Silvu mozda i najvise zakazao...

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 24 maj 2013, 10:32

Sad slušam intervju Kidd-a nakon utakmice i govori mu novinarka (parafraziram): Sjajna utakmica od nekih igrača večeras. A on će na to. Kad samo pogledate večeras Teveza, Aguera ili na pak Clichy-a koji je san svakog menadzera...bili su sjajni...

Dzeku nije ni spomenuo frajer...
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 24 maj 2013, 10:45

Head je napisao/la:Dzeko najbolji strijelac Citya kako ovaj klub nastupa u Nike sportskoj opremi. :mrgreen:
:lol:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 maj 2013, 10:52

Čestitke Džeki na golovima. :!: Drago mi je da pokazuje dobru formu pred nadolazeću utakmicu sa Latvijom.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

lolcina
Kontakt:

Post Postao/la lolcina » 24 maj 2013, 11:09

Vedad87 je napisao/la:Sad slušam intervju Kidd-a nakon utakmice i govori mu novinarka (parafraziram): Sjajna utakmica od nekih igrača večeras. A on će na to. Kad samo pogledate večeras Teveza, Aguera ili na pak Clichy-a koji je san svakog menadzera...bili su sjajni...

Gledah i ja to i spomenuh mi sto blize sto dalje u rodu... :evil:
"Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih, nije više bilo..." M. Selimović

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 24 maj 2013, 11:33

sad treba cekati da vidimo ko ce biti novi trener Citya,Tevez ide sigurno i umjesto njega doce adekvatna zamjena sto znaci da bi Dzeko vrlo lako mogao ostati u Mancesteru sa puno ozbiljnijom minutazom,jer nek dodje npr Falcao,vjerujem da bi on bio odlican tandem sa Dzekom,dok Aguero ove sezone nije napravio nista u velikom je padu forme,iako svi znamo da je rjec o odlicnom igracu...iole ozbiljan trener pored Dzeke nece bacati pare na Cavanija(63miliona eura), Dzeko golovima u zadnje vrijeme potvrdjuje ono sto svi znamo,da je svjetska klasa i da je najbolji ambasador BIH u svijetu!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 24 maj 2013, 11:37

lolcina je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:Sad slušam intervju Kidd-a nakon utakmice i govori mu novinarka (parafraziram): Sjajna utakmica od nekih igrača večeras. A on će na to. Kad samo pogledate večeras Teveza, Aguera ili na pak Clichy-a koji je san svakog menadzera...bili su sjajni...

Gledah i ja to i spomenuh mi sto blize sto dalje u rodu... :evil:

A Aguerro znaci opet dominirao. :lol: Sta bi tek bilo da zna davati golove. :lol:

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 24 maj 2013, 11:41

Gledah i ja to i spomenuh mi sto blize sto dalje u rodu... :evil:[/quote]

A Aguerro znaci opet dominirao. :lol: Sta bi tek bilo da zna davati golove. :lol:[/quote]

Baš to i razmišljam. Tamo ga nikako, ali baš nikako cijene. I opet po forumima pa šta ako je dao dva gola, ovo je prijateljska, nije konstantan, ne zna primiti loptu i ono njihovo "first touch" mu loš. Aguero će uvijek biti cjenjeniji od njega, dao on 100 golova ili dva ;)

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 24 maj 2013, 12:01

Baš to i razmišljam. Tamo ga nikako, ali baš nikako cijene. I opet po forumima pa šta ako je dao dva gola, ovo je prijateljska, nije konstantan, ne zna primiti loptu i ono njihovo "first touch" mu loš. Aguero će uvijek biti cjenjeniji od njega, dao on 100 golova ili dva ;)
Ljudi, nije bitno misljenje tamo nekih forumasa u Engleskoj, nego navijaca u Engleskoj.
Navijaci ga gotive i to mnogo. Njegova pjesma je uvijek najglasnija.

Ne trebamo ni mi svrsavati na svaki njegov potez, ali moje misljenje je da je razlika izmedju Dzeke iz Wolfsburga i Dzeke iz Citya, premalo trčanja i soliranja.

Pa on za diva od 1.93 ima nevjerovatnu tehniku i kontrolu lopte u trku, a ne koristi je u Cityu skoro nikad.
Skloni se na kraj 16 i ceka dok ostali kombinuju ne bi li mu se sta odbilo.
Normalno da tu nece biti efikasan strijelac.

Uz malo truda i utrcavanja u prazan prostor od sinoc, Dzekson ce u 2013/14 sezoni imati 20+ golova.
I poslije toga ce neki opet biti nezadovoljni.

Novinari u Engleskoj ce ga podcjenjivati samo sto je iz manje drzave no sto je Argentina. Sad ga smatraju promasajem a City ne bi osvojio nista da nije njegovih odlucujucih golova.

Mora se odreci stava ja dobivam pare pa ne moram ni igrati.
Nek se proba nametnuti sljedecem treneru u Cityu, nek ne izgleda nezainteresovano na terenu kao ove sezone.

Vise ovog slika
slika
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 24 maj 2013, 12:04

@vedad Prijatelju, pravi navijaci su na tribinama, a ti isti ga cijene i pjevaju mu ;)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 24 maj 2013, 12:09

slika
Potpis ispod fotografije:
IS IT A BIRD? IS IT A PLANE?
Edin spots something at Busch Stadium.

slika
Potpis ispod fotografije:
Even Chelsea fans wanted Edin's autograph.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, lol89 i 25 gostiju.