Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 maj 2013, 19:16

dubrava je napisao/la:
Ja nisam siguran da li je sve točno što je danas napisao u novinama i sve dok malog ne vidim u kockastom dresu, neću vjerovati i nadam se da će ipak zaigrati za BiH koliko god to danas se činilo nelogično i nemogućim.

I ne napadajte a priori Alena. Kako god da odluči, morate ga razumjeti.
ma hajde...

offtopic za ono prema neutralu:
a cim bosanac voli svoju zemlju, odmah je nacionalista, velicanje thompsona i sl. su cisto domoljubi. How cute :mrgreen:

P.S. nemam blage veze o tim presudama niti to komentarisem
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 23 maj 2013, 19:23

Bosniacum Lilium je napisao/la:
dubrava je napisao/la:
Ja nisam siguran da li je sve točno što je danas napisao u novinama i sve dok malog ne vidim u kockastom dresu, neću vjerovati i nadam se da će ipak zaigrati za BiH koliko god to danas se činilo nelogično i nemogućim.

ma hajde...

offtopic za ono prema neutralu:
a cim bosanac voli svoju zemlju, odmah je nacionalista, velicanje thompsona i sl. su cisto domoljubi. How cute :mrgreen:

P.S. nemam blage veze o tim presudama niti to komentarisem
Neutral jest nacionalist, samo fino zapakiran. Ista stvar kao i jacky sa hrvatske strane. Ili Vam sa srpske na ovom forum. Isto da ne kazem sto, samo drugo pakiranje. Mene kao nekoga kome je stalo do Bosne i koga srce zaboli na ono što se dolje događa u nacionalističko-vjerskom toru ovakve stvari vrijeđaju. Vrijeđaju me prije svega kao čovjeka i građanina. Nit me zanima tomson, nit me zanima ceca il tko vec, jer se ljubav prema svojoj zemlji ne dokazuje na takav primitivan način.
I onda on ovako nešto priča, prije svega udarajući tako nisko po malome Alen.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 maj 2013, 19:27

majmunu je dovoljna banana. Sto se tice tih konflikta

Ali treba biti realan i reci da je Alen izradio BiH. Prvo danasnjom izjavom, drugo o odluci tek nakon 18te :roll: Fer bi bilo da je igrao i za Bosnu, jer ima i u HR i SRB dosta primjera da igraci koji su se rodili u BiH da igraju za te zemlje. Ok to je fer, ali ne razumijem pricu kako ne bi bilo fer da Alen igra za BiH, npr. otac mu je igrao za tu istu pobogu

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 23 maj 2013, 19:33

Bosniacum Lilium je napisao/la:majmunu je dovoljna banana. Sto se tice tih konflikta

Ali treba biti realan i reci da je Alen izradio BiH. Prvo danasnjom izjavom, drugo o odluci tek nakon 18te :roll: Fer bi bilo da je igrao i za Bosnu, jer ima i u HR i SRB dosta primjera da igraci koji su se rodili u BiH da igraju za te zemlje. Ok to je fer, ali ne razumijem pricu kako ne bi bilo fer da Alen igra za BiH, npr. otac mu je igrao za tu istu pobogu
Razumijem. Iako, ja i dalje uzimam sa rezervom tu njegovu izjavu. Nije da ne vjerujem, ali ako je to točno i istinito, to mu stvarno nije trebalo, jednostavno kao da sam sebe gazi i udara. Malo mi je to neshvatljivo s obzirom na prijašnje izjave. Ne znam što bih više rekao o tome, iznenadilo me.
Meni će biti žao ako nastupi za HRV bez obzira što jednako volim i jednu i drugu repku. Bez obzira na to što je rođen i obrazovan u hrv, ipak sam mislio da će se odlučiti za Bosnu, prije svega zbog tog otezanja i odugovlačenja koje traje već pa eto skoro pa godinu dana.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 23 maj 2013, 19:37

ima stara narodna ...odatle si odakle ti je zena ;) moj seJade koro od banane :D :D :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 maj 2013, 19:45

@ dubrava

stari, respekt za objektivnost

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 23 maj 2013, 19:47

Nego sta je sa Dilaverom jeli netko iz saveza s njim pricao???
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Sapunaru28
Kontakt:

Post Postao/la Sapunaru28 » 23 maj 2013, 19:49

Hrgota danas izabrao Svedsku, **** nas

http://www.ligainsider.de/branimir-hrgo ... -ab-65522/" onclick="window.open(this.href);return false;

NK/RK Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la NK/RK Krivaja » 23 maj 2013, 19:51

Nije, nego ih je odbio, da bi se odmorio od napora ove zadnje sezone. :)

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 23 maj 2013, 19:54

Sapunaru28 je napisao/la:Hrgota danas izabrao Svedsku, **** nas

http://www.ligainsider.de/branimir-hrgo ... -ab-65522/" onclick="window.open(this.href);return false;
hebe te malo prevod na rumunjski izgleda :lol: :lol:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 maj 2013, 19:55

dubrava je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Zaboraviti izdajnika. On je Hrvat, rođen je tamo, vidiš u nas si rođen u BiH a opet si Hrvat, koji licemjeri, majorizacija ! :lol:

E tako, neka smo saznali za koga će igrati i sigurno mu je otac ponosan što nastupa za zemlju koja će biti za par dana osuđena za agresiju na BiH ;)

No dobro, tu je ubitačno Kolašinac, tu je Dilaver, tu je i momak iz Standarda. Seo je najveće pojačanje, samo da što prije riješi papire, a tu je i Bičakčić 8-)

BiH je postojala i postojati će poslije izdajnika.
O čemu ti molim te? Je li ti znaš što znači riječ izdajnik?!
Mani se prosipanja bošnjačkog unitarističkog nacionalizma i prosipanja gluposti, digne mi se kosa na glavi od toga. A za ovu drugu rečenicu bi mogao popiti ban, al dobro, nebitno.

Pravniče, ne kaki u ovom slučaju.

Evo ti samo link za ovo što si me nazvao nacionalistom.

http://www.trtbosanski.com/bs/news/deta ... -bih/19923

Pravnik si, postoji sud i vidjeti ćemo aBd šta će biti odlučeno.

Za Alena je mnogo toga nejasno. Prvo je kao izjavljivao da će sačekati dok napuni 18 godina ili šta već za čiju će repku igrati. Pa onda se pojavljuju natpisi gdje je on navodno rekao da za njega nema dvojbe za koga će igrati- Povrh svega, neki dan pišu naši mediji da ostaje pri tome da će se tek kasnije izjasniti.

No opet, ako se odluči za Hrvatsku, on će za mene biti izdajnik i to je tako. Jedno je Srna otac Uzeir, a drugo je Alen čiji je otac nosio dres BiH.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 23 maj 2013, 19:58

Neutral je napisao/la:
a drugo je Alen čiji je otac nosio dres BiH.
otac mu je nosio i dres Hrvatske ako će ti to nešto značiti...

Sapunaru28
Kontakt:

Post Postao/la Sapunaru28 » 23 maj 2013, 20:00

Mislim da ako je svako ovako onda bi trebao Ljajic igrati za nas

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 maj 2013, 20:02

maximusdecimus je napisao/la:
Neutral je napisao/la:

Kako ono ? Prvo nastup za Hrvatsku, pa se onda odlučio za svoju domovini ili ?

;)
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 23 maj 2013, 20:03, ukupno mijenjano 1 put.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 23 maj 2013, 20:03

Neutral je napisao/la:
Revijalna utakmica , samo jedna utakmica u vrijeme dok BIH jos nije bila priznata u FIFA i UEFA, kakvo crno igranje za HR. Cim je BIH primljena u krovnu kucu fudbala, Sejo je doletio u svoje jato i odigrao oko 20 utakmica.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 maj 2013, 20:05

emir79 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:
Revijalna utakmica , samo jedna utakmica u vrijeme dok BIH jos nije bila priznata u FIFA i UEFA, kakvo crno igranje za HR. Cim je BIH primljena u krovnu kucu fudbala, Sejo je doletio u svoje jato i odigrao oko 20 utakmica.

Džabe je drug objašnjavati. Ja sam malo sarkastičan no šta ćeš, nekima treba sarcasm sign :mrgreen:

Problem je što Sejad radi u omladinskim školama Dinama. Prije su bile prijetenje za suspenziju, ima tu pritisaka, no ipak neka ostane čovjek do kraja.

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 23 maj 2013, 20:07

Mi smo najvece prodane duse na zemaljskoj kugli a mislimo da nas treba neko molit da igra za nas. Neki Hrvat iz Australije se osjeca vecim Hrvatom a ne zna progovorit rijeci Hrvatskog nego neki nasi sto jedu sirnicu i govore cast mi igrat za Svedsku, Svicarsku, Hrvatsku itd..........

Sramota i razlog sto cemo uvijek bit kanta i ako ne odemo u Brazil nikad nigdje necemo vise otic

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 23 maj 2013, 20:07

Neutral je napisao/la:

Kako ono ? Prvo nastup za Hrvatsku, pa se onda odlučio za svoju domovini ili ?

;)
nevažno, samo kažem da je igrao za Hrvatsku, ne koristim to kao argument

opet, da ga je Ćiroki poveo na Euro 1996. pitanje je da li bi uopste zaigrao za domovinu, ne cini mi se nesto posebno patriotski nastrojen (zlobnici bi rekli to se vidi čim je oženio nama mrsku Hrvaticu :mrgreen: ) , više je onako praktičan čovjek

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 23 maj 2013, 20:11

Slučaj "Halilović" je skoro pa gotov. Prema pisanjima medija i izjavama Alena ostalo je još samo da zabilježi prve minute u dresu reprentacije Hrvatske.

E sad, što se mene lično tiče, žao mi je što smo izgubili jednog mladog i talentovanog igrača, i što isti neće nastupati za našu repku narednih godina.
Ali u neku ruku shvatam i njega.
Rodio se u Zagrebu, odrastao gore, igrao za mlade reprezentacije, mama mu je iz Hrvatske, otac ima državljanstvo a i sam postao fudbalsko ime u Hrvatskoj ( iako je igrao za našu repku ) i na kraju krajeva Alen je postao neko i nešto u Dinamu iz Zagreba.
Pored svega navedenog, strašan je pritisak bio na njemu cijeli ovaj period. Od reprezentativaca Dinama sa kojim trenina, preko čelnika kluba, do ljudi sa kojima se druži i sa kojim provodi vrijeme koji su, pretpostavljam, većinom Hrvati.
Ako tome dodamo i jednu političku crtu cijeloj ovoj priči, onda je stvar još kompleksnija.
To su činjenice.

Da je kojim slučajem rođen u BiH, igrao u nekom klubu i sa 10-ak godina otišao u Hrvatsku kao talentovan igrač i naposljetku izabrao njihovu repku, to bi bilo za osudu.
Ovako, mogu i pokušavam da razumijem njegovu odluku.

Njemu zamjeram jednu stvar, a to je što je govorio kako će se odlučiti do 18. godine, kada bi po nekim pravilima i trebao biti u kadru A reprezentacije, a nakon par mjeseci pogazi svoje riječi i govori kako nikada nije bilo nikakve dileme.
Jedino to mi se ne sviđa, mada i tu izjavu uzimam sa rezervom.

Što se tiče našeg saveza, nema tu puno zamjerki, mislim da su više manje uradili sve što je u njihovoj moći.
Izjava Papeta je možda bila loša, ali Bože moj. Ne vjerujem da je ona uopće imala neki veliki uticaj na Alenovu odluku.
Jedino što su po meni mogli uraditi je to da su se ranije počeli baviti Halilovićem, prije nego što je priključen prvom timu Dinama i prije nego što su se velikani počeli zanimati za njega.
Ne može me niko uvjeriti da nisu znali za njega, na ovom se forumu spominjao prije 2-3 godine.
Da su ga tada pozivali u U17 ili neke mlađe kategorije, možda bi ova priča otišla u sasvim drugom pravcu, ovako počeli su se zanimati za njega kada je cijela Hrvatska, pa i svjetska javnost vidjela o kakvom se talentu radi.

Za kraj, Alen jeste veliki talenta, ali on nije ni blizu dokazan igrač. Da se naš savez nije zanimao za njega, vjerujte mi da on još bar godinu-dvije ne bi bio pozvan u A reprezentaciju Hrvatske.
Ovo sve što se dešava u vezi njega mu je veliki teret, nikako olakšanje i pitanje je da li će postati to što od njega očekuju.

Nama preostaje da se okrenemo svojoj reprezentaciji i svojim igračima.
Također mislim da je krajnje vrijeme da i savez uradi nešto po pitanju mlađih kategorija svih klubova u BiH, kako bi samo proizvodili igrače za svoju repku. Dijaspore neće biti vječno.

Alenu želim sve najbolje u karijeri i da postane veliki igrač.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 23 maj 2013, 20:13

Sapunaru28 je napisao/la:Mislim da ako je svako ovako onda bi trebao Ljajic igrati za nas
Ljaljic nema dodirnih tacki sa BIH,nit mu je otac iz Bosne nit mu je neko nosio nas dres

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Proximic i 9 gostiju.