FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Ocekivan potez Bayerna je prodaja Petersena Bremenu koji je potpisao 4-godisnji ugovor do ljeta 2017-te. U medijima ne pise nista oko odstete, ali ja mislim da je ista oko 4 miliona € s kojim Bayern moze biti vise nego zadovoljan, jer su ga platili 2,7 miliona € ako se ne varam.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- farinelli123
- Kontakt:
Pred finale sa Interom, znao sam da gubimo finale. Zasto? Odgovor je vrlo jednostavan.
http://3.bp.****/-B2KDwGAxGZ0/T ... t+copy.jpg
Covek je te veceri igrao milionitu utakmicu za Inter, i nije osvojio ligu sampiona. Jednostavno, on je te veceri morao da digne trofej. Nema dalje diskusije.
Kad smo igrali sa Celsijem, podjednako sam bio siguran da gubimo finale zbog Drogbe, Terija i Lamparda. Sto se i desilo. Bilo je sudjeno tako. Posle izjednacujuceg gola Drogbe sam bio siguran da gubimo finale. Kad je Robenu u 1?? minutu bio sviran penal, znao sam da nece pogoditi, pa makar i 5 puta sutirao. Prosto.
E, ovih dana razmisljam ukoliko je sudjeno da izgubimo u subotu, zasto bi to moralo da se dogodi.
http://3.bp.****/-B2KDwGAxGZ0/T ... t+copy.jpg
Covek je te veceri igrao milionitu utakmicu za Inter, i nije osvojio ligu sampiona. Jednostavno, on je te veceri morao da digne trofej. Nema dalje diskusije.
Kad smo igrali sa Celsijem, podjednako sam bio siguran da gubimo finale zbog Drogbe, Terija i Lamparda. Sto se i desilo. Bilo je sudjeno tako. Posle izjednacujuceg gola Drogbe sam bio siguran da gubimo finale. Kad je Robenu u 1?? minutu bio sviran penal, znao sam da nece pogoditi, pa makar i 5 puta sutirao. Prosto.
E, ovih dana razmisljam ukoliko je sudjeno da izgubimo u subotu, zasto bi to moralo da se dogodi.
•
koja nebuloze čovjek sve može pročitat na ovim portalima od raznoraznih poznavalaca fudbalske igre i još se ono predstavlja kao navijač Bajerna...
Odličan klip Saurman kojeg sam ranije već gledao. Moguće je da si ga prije stavljao.
Bliži se, bliži finale
Španjolske novine javljaju da je Real ponudio dvogodišnji ugovor Yupp-u
Bliži se, bliži finale
Španjolske novine javljaju da je Real ponudio dvogodišnji ugovor Yupp-u
- farinelli123
- Kontakt:
Osecam da se ovo odnosi na mene, pa bih molio za objasnjenje. Ne razumem o cemu je rec.bajern100 je napisao/la:koja nebuloze čovjek sve može pročitat na ovim portalima od raznoraznih poznavalaca fudbalske igre i još se ono predstavlja kao navijač Bajerna...
Dakle, sta je u pitanju?
•
- farinelli123
- Kontakt:
@farinelli: Pusti to sad, nego šta govori za Bayern? 
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- farinelli123
- Kontakt:
Vodeci se tom logikom, onda bi Bajern trebao da osvoji. Jup se povlaci, DvB ide, igraci u najboljim godinama, Riberi, Lam, Svajni i ostali. Ko ce ga znati.effe_sa je napisao/la:@farinelli: Pusti to sad, nego šta govori za Bayern?
Rekao sam vec, ili ce biti 3-0 za Bajern u regularnom toku, onako lagano ili 1-1, pa onda ono u 1?? minutu ulaze Djerdan i Klaudio i pakuju dva komada u mrezu, nesto nalik mecu sa Hsv-om.
Jedan gospodin rece da bi se trijumfom Borusije zadovoljile sve kosmicke pravde i nepravde, ko zna.
Sta ti mislis?
•
da Farineli odnosi se na tebe i tvoj predosjećaj kao ovaj igra hiljaditu utakmicu Drogba stotu,puca penal itd.,pa dobro onda da li je zaslužio jedam Švajni ,Lam,Riberi ili Roben za svojih 10-godina vrhunskog igranja da podignu trofej lige prvaka govorim i realno i kao veliki navijač Bajerna tvoje razmišljanje razumijem ako nisi Bajernov fan...
- farinelli123
- Kontakt:
bajern100 je napisao/la:da Farineli odnosi se na tebe i tvoj predosjećaj kao ovaj igra hiljaditu utakmicu Drogba stotu,puca penal itd.,pa dobro onda da li je zaslužio jedam Švajni ,Lam,Riberi ili Roben za svojih 10-godina vrhunskog igranja da podignu trofej lige prvaka govorim i realno i kao veliki navijač Bajerna tvoje razmišljanje razumijem ako nisi Bajernov fan...
Volim Bajern, ali sam nepopravljivi pesimista.
Ma, ja bih voleo vise nego pecenje da jedem, da vidim Riberija kako trci sa peharom u rukama, ne znam da li bih izdrzao tu scenu.
•
Pa sve ovo stoji....Samo za razliku od tebe ja sam bio veliki optimista i pred prošlo finale. Samo što se moj optimizam smanjio drastično nakon onog promašenog penala Robbena. Tada je bio osjećaj, o Bože ovde i večeras je nešto hrđavo. A kada su došli penali, opet čudan osjećaj ali i pomisao, ne može njemačka ekipa izgubit na penale od engleske. To mi nikad nije moglo proći kroz glavu, da je to moguće, nakon toliko odgledanih tih duela. Kod Engleza uvijek od prilike znaš gdje su slabosti. Kada je Neuer krenuo izvodit penal, onda opet čudna pomisao. Nešto neshvatljivo je bilo, reko vidi kod nas odjednom pi.da u ekipi.....farinelli123 je napisao/la: Vodeci se tom logikom, onda bi Bajern trebao da osvoji. Jup se povlaci, DvB ide, igraci u najboljim godinama, Riberi, Lam, Svajni i ostali. Ko ce ga znati.
Rekao sam vec, ili ce biti 3-0 za Bajern u regularnom toku, onako lagano ili 1-1, pa onda ono u 1?? minutu ulaze Djerdan i Klaudio i pakuju dva komada u mrezu, nesto nalik mecu sa Hsv-om.
Jedan gospodin rece da bi se trijumfom Borusije zadovoljile sve kosmicke pravde i nepravde, ko zna.
Sta ti mislis?
E ovim gore sam htio reći da je to finale bilo mnogo izvan logike, dosta hajmo reći izvan razuma.
Tako pred ovo finale ipak prevladava misao, da bi trebali uzeti, da treba ova generacija da se okruni, a mislim da je najveći psihički test prošla protiv Juvea , tu se prebrodila trauma s Euroa. Nakon Barce bi trebali još više pucat od samopouzdanja, a uz to imamo i Sammera na klupi, koji će svim igračima dati dodatni psihoški impuls i nekako ih oslobodit pritiska.
Upravo Sammer forsira priču, da treba sebe gledat, provest svoju igru, a igra nam je dominantna ove sezone i ne razmišljat o protivniku, jednostavno svoje provodiš do kraja i tada ni uspjeh ne bi trebao izostat.
Protiv Chelsea je trebalo nadvladat neke te stvari, neke te nadnaravne da kažemo (ono sve što si opisao), a sad mislim treba samo biti na nivou, provesti svoj koncept i pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.
Jako je bitan dvojac Schweini-Martinez, bitno je da su prošli bez suspenzije.
Dante i Mandžukić isto nose prevagu, zbog svog karaktera. A uz to još ova trojica su još hladniji jer nisu bili u prošlom finalu.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Effe slažem se potpuno a kad pomislim na utakmicu prvo mi dođu na um Martinez i Švajni nekako su mise oni profilirali kao nosioci ali nećemo zaboraviti ni na druge,Kolega Farineli i ja ću abd.uz piće i meze da proslavim trijumf Bajerna umjerni sam optimista ali i ova stanka je stvarno prevelika gubi draž finale na neki način,i još nešto ja mislim da će Dortund na početku napasti i probati povesti ako ne uspiju onda im je primiti pogodak i to će utakmicu voditi lagano u pravom smjeru...Pozdrav svim navijačima Bajerna
- farinelli123
- Kontakt:
Slazem se. U potpunosti. Nema se sta pridodati na ovo.
Al' da napisem nesto radi reda.
Ako je ovoj ekipi i falilo "slifa" , prgavosti, malo borbenosti, i svega ostalog, nekako je ove sezone sve doslo na svoje mesto. Kao sto si ranije pisao, najvece pojacanje Bajerna u poslednjih 5 godina je Matijas Zamer. On je u ovu ekipu usadio nesto posebno. Ne kazem da Bajern nije imao pobednicki mentalitet, to je besmisleno, ali sada je ova ekipa sazrela u potpunosti. Spremna je za taj poslednji korak.
Iz ovih izjava Klopa se oseca da se prpa uvukla u njihove redove, koliko god oni to negirali. Klop jeste cesto znao da pecne svojim izjavama, doduse sad je bio zestoko poljuljan odlaskom Gecea sto mu je i bio glavni povod.
Riberi, jedno propusteno finale, jedno nesrecno izgubljeno, ovo je taj momenat. Voleo bih da on bude covek odluke, da nekim potezom donese trofej i ako je ikako moguce pored Mesija i ostalih uzme tu zlatnu loptu. Zasluzio je.
U najkracim crtama, da ne budem vise glup, i ne pisem besmislice kao u prethodnih 110 postova u mojoj nezavidnoj karijeri forumasa:
Pogodjeno je kao nikad sa izborom pojacanja.
Martinez je doneo sigurnost na sredini, povezani su redovi na najbolji nacin.
Mandzukic doneo neku dodatnu prgavost, agresivnost i nepredvidljivost u napadackoj igri.
Duza klupa se pokazala kao neophodna za 3 fronta.
Sezona iz snova, jos samo ovo je ostalo. Ukoliko bi nam ovo izmaklo iz ruke upamtili bi nas kao najvece gubitnike novije istorije.
Dakle, subota, 20:45h, Vembli, sad ili nikad, nema posle.
Al' da napisem nesto radi reda.
Ako je ovoj ekipi i falilo "slifa" , prgavosti, malo borbenosti, i svega ostalog, nekako je ove sezone sve doslo na svoje mesto. Kao sto si ranije pisao, najvece pojacanje Bajerna u poslednjih 5 godina je Matijas Zamer. On je u ovu ekipu usadio nesto posebno. Ne kazem da Bajern nije imao pobednicki mentalitet, to je besmisleno, ali sada je ova ekipa sazrela u potpunosti. Spremna je za taj poslednji korak.
Iz ovih izjava Klopa se oseca da se prpa uvukla u njihove redove, koliko god oni to negirali. Klop jeste cesto znao da pecne svojim izjavama, doduse sad je bio zestoko poljuljan odlaskom Gecea sto mu je i bio glavni povod.
Riberi, jedno propusteno finale, jedno nesrecno izgubljeno, ovo je taj momenat. Voleo bih da on bude covek odluke, da nekim potezom donese trofej i ako je ikako moguce pored Mesija i ostalih uzme tu zlatnu loptu. Zasluzio je.
U najkracim crtama, da ne budem vise glup, i ne pisem besmislice kao u prethodnih 110 postova u mojoj nezavidnoj karijeri forumasa:
Pogodjeno je kao nikad sa izborom pojacanja.
Martinez je doneo sigurnost na sredini, povezani su redovi na najbolji nacin.
Mandzukic doneo neku dodatnu prgavost, agresivnost i nepredvidljivost u napadackoj igri.
Duza klupa se pokazala kao neophodna za 3 fronta.
Sezona iz snova, jos samo ovo je ostalo. Ukoliko bi nam ovo izmaklo iz ruke upamtili bi nas kao najvece gubitnike novije istorije.
Dakle, subota, 20:45h, Vembli, sad ili nikad, nema posle.
•
Slon protiv hobotnice: Bajern osvaja LŠ!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
@farinelli123 - navrati samo kad Bayern igra neko finale da nas ispehira kako ćemo izgubiti.Ja većeg pesimiste od tebe nisam vidio.
@Neutral - nisam ranije postavljao taj clip, slučajno sam naletio na FCB tv.
@Neutral - nisam ranije postavljao taj clip, slučajno sam naletio na FCB tv.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Sredina terena Gustavo-Schweinie-Kroos nije mogla biti nadigrana od strane Reala na vrhuncu moći u najboljoj sezoni pod Mourinhom. Za sve to je zasluzan Jupp.
Ove godine je takodjer kljuc naseg uspjeha bila sredina, koja je u svakom pogledu najdominantnija u klupskom nogometu.
Savrsen spoj WC pokretaca igre (Bastiana), WC destruktivca (Javia) i kreativca (Kroosa / Mullera).
Povredom Tonia na njegovo mjesto je dosao Muller, koji nije bas prava 10-ka, tehnika za zadnju loptu, ali igra tu cudnu kombinaciju poluspica, krila i veznjaka koju mu je Jupp zadao i koju obavlja fantasticno jer momak neprestano trči. Presing moze vrsiti satima.
Mozda je i dobra stvar sto je zamijenio Kroosa koji je (iako je imao fantasticnu sezonu do povrede) manje agilan nego Thomas a agilnost na sredini protiv domuzovaca treba.
Prije, ako bi poveo, Heynckess bi pokusao zatvoriti igru ubacivanjem Tymoa, a to nam je uvijek nesrecu donosilo.
Medjutim ove godine zbog sirine u kadru, imamo Gustava koji djeluje 10X iskusnije nego sto stvarno jeste (pogotovo u velikim utakmicama) i koji prekida svaki pokusaj akcije na sredini terena.
Borussijina sredina nam najvise ne odgovara zato sto imaju najbrzu transformaciju prema krilima u danasnjem fudbalu, a nama bekovi zbog stila igre cesto ostanu u napadu, pa smo znali zbog toga dobiti iz kontri po usima.
Plus BvB ce nam prepustiti sredinu terena a tada izgledamo bezidejno protiv jacih klubova a primamo glupe golove (Arsenal).
Zato se nadam da ce reci igracima da manje rizikuju kombinovanjem iz odbrane, te da prebacuju visokim loptama prema Mandzi (prerizično bi bilo primiti glup gol zbog kiksa npr. Alabe i onda ganjati gol u finalu pored Weidenfellera).
Cuvati se Levata koji je pravio budalu od Van Buytena prosli derbi. Prozivljavao je Militove nocne more 2010.
Slomi nam dva stopera unutar 16, i jos osuta. Sreca pa je Neuer briljirao proslu utakmicu.
Ali opet dolazimo do sirine 12'13 i Dantea za kojeg ne moram trositi rijeci. Nek odigra markera na njega kao u Kupu i bice sve u redu. Reusa ce Phillip sa lakocom zaustaviti, kao sto to on uvijek radi, kapitenski.
Kao i proslo finale, samo mi mozemo sebe pobijediti. Samo mi mozemo imati pobjedu u nasim rukama i ispustiti je. Samo mi mozemo sami sebi zagorcati zivot promasenim 100-postotnim prilikama.
Ako osvoje biti ce zapamceni kao najjaci kolektiv u historiji Crvenih i jedna od najjaci ekipa za jednu Fudbalsku sezonu. Ako opet dodju do kraja i ne podignu Klempu , odustajem od ove generacije.
SVE JE NA VAMA MOMCI, HOCETE LI BITI ZAPAMCENI KAO VELIKI POBJEDNICI ILI LUZERI KOJI PODBACE KAD JE NAJPOTREBNIJE.

p.s. ubijedjen sam da ako uzme Bayo ovu da bi ova dvojica mogla odvesti Elf do reprezentativnog zlata. (srusiti Španiju istom taktikom kojom smo srusili Barcelonu, koja je 70% Furije).
Ove godine je takodjer kljuc naseg uspjeha bila sredina, koja je u svakom pogledu najdominantnija u klupskom nogometu.
Savrsen spoj WC pokretaca igre (Bastiana), WC destruktivca (Javia) i kreativca (Kroosa / Mullera).
Povredom Tonia na njegovo mjesto je dosao Muller, koji nije bas prava 10-ka, tehnika za zadnju loptu, ali igra tu cudnu kombinaciju poluspica, krila i veznjaka koju mu je Jupp zadao i koju obavlja fantasticno jer momak neprestano trči. Presing moze vrsiti satima.
Mozda je i dobra stvar sto je zamijenio Kroosa koji je (iako je imao fantasticnu sezonu do povrede) manje agilan nego Thomas a agilnost na sredini protiv domuzovaca treba.
Prije, ako bi poveo, Heynckess bi pokusao zatvoriti igru ubacivanjem Tymoa, a to nam je uvijek nesrecu donosilo.
Medjutim ove godine zbog sirine u kadru, imamo Gustava koji djeluje 10X iskusnije nego sto stvarno jeste (pogotovo u velikim utakmicama) i koji prekida svaki pokusaj akcije na sredini terena.
Borussijina sredina nam najvise ne odgovara zato sto imaju najbrzu transformaciju prema krilima u danasnjem fudbalu, a nama bekovi zbog stila igre cesto ostanu u napadu, pa smo znali zbog toga dobiti iz kontri po usima.
Plus BvB ce nam prepustiti sredinu terena a tada izgledamo bezidejno protiv jacih klubova a primamo glupe golove (Arsenal).
Zato se nadam da ce reci igracima da manje rizikuju kombinovanjem iz odbrane, te da prebacuju visokim loptama prema Mandzi (prerizično bi bilo primiti glup gol zbog kiksa npr. Alabe i onda ganjati gol u finalu pored Weidenfellera).
Cuvati se Levata koji je pravio budalu od Van Buytena prosli derbi. Prozivljavao je Militove nocne more 2010.
Slomi nam dva stopera unutar 16, i jos osuta. Sreca pa je Neuer briljirao proslu utakmicu.
Ali opet dolazimo do sirine 12'13 i Dantea za kojeg ne moram trositi rijeci. Nek odigra markera na njega kao u Kupu i bice sve u redu. Reusa ce Phillip sa lakocom zaustaviti, kao sto to on uvijek radi, kapitenski.
Kao i proslo finale, samo mi mozemo sebe pobijediti. Samo mi mozemo imati pobjedu u nasim rukama i ispustiti je. Samo mi mozemo sami sebi zagorcati zivot promasenim 100-postotnim prilikama.
Ako osvoje biti ce zapamceni kao najjaci kolektiv u historiji Crvenih i jedna od najjaci ekipa za jednu Fudbalsku sezonu. Ako opet dodju do kraja i ne podignu Klempu , odustajem od ove generacije.
SVE JE NA VAMA MOMCI, HOCETE LI BITI ZAPAMCENI KAO VELIKI POBJEDNICI ILI LUZERI KOJI PODBACE KAD JE NAJPOTREBNIJE.

p.s. ubijedjen sam da ako uzme Bayo ovu da bi ova dvojica mogla odvesti Elf do reprezentativnog zlata. (srusiti Španiju istom taktikom kojom smo srusili Barcelonu, koja je 70% Furije).
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Def.ovo je posljednja prilika sad ili nikad,veliki sam optimistapred mec ,ali u slucaju loseg ishoda ne daj Boze sve je moguce ,onda je to def.kraj ove generacije u skvakom pogledu ,nakon toga nema povratka ,finale izgubiti hajde u redi ali u 4 godine 3 to je vec previse i za igrace ,a pogotovu za nas navijace.To moze ostaviti i trajnu psiholosku posljedicu gdje nema popravnog za naredne generacije pa makar da im pomazu i najbolji psiholozi svjeta .Nadam se i zelim taj trofej sve ostalo je ogromno razocarenje.BadrHari je napisao/la:Ako osvoje biti ce zapamceni kao najjaci kolektiv u historiji Crvenih i jedna od najjaci ekipa za jednu Fudbalsku sezonu. Ako opet dodju do kraja i ne podignu Klempu , odustajem od ove generacije.
slika
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Ako NEDO DRAGI BOG, ALLAH, BUDDA, ISUS izgubimo, tacno necu vise ni pratiti nogomet.

2 dana i 30-tak minuta aBd do finala LP na Wembleyu.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Proximic i 7 gostiju.