RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

samo_lijevo
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la samo_lijevo » 22 maj 2013, 15:39

mikki21 je napisao/la:
sasagmp je napisao/la:Moze li neko nesto vise napisati o Mirzi Cemalovicu?Neki video klip postaviti ako ima?
Suska se da je interesantan Partizanu...
nevjerujem da je to istina, realno mali nema tog kvaliteta! ponadali smo se i mi poslje prve polusezone i dobri igara da bi konacno mogli dobit centarfora koji ce zabit jedno dvadesetak golova za sezonu ali je mali podbacio totalno u drugoj polusezoni! doduse bio je malo duze povrijedjen na kraju prve polusezone i uloga kao jedini centarfor u formaciji 4-3-3 s kojom igra rahimic mu nepase nikako! pravo se slabo snalazio kao usamljeni centarfor! mada je dobro mlad i ima jos vremena da se popravi!

sto se tice kazazica i zelje, pa znateli vi ijednog igraca sami napravit? vazda rijesenje za svoje probleme u tudjoj avliji trazite! nesvidja mi se nimalo ovo zapitkivanje manijaka, ovako su rano i prosle godine poceli sa pitanjima oko brkovica pa nam ga pokupise pred nosom na dan podpisivanja ugovora sa velezom! trebamo razvit klubsku politiku da nema davanja igraca iz prve postave u druge premierligase, ili u inostranstvo ili ugovor od minimalno 3 godine sa velezom! u zelju, sarajevo , olimpic, celik nesmijemo pustat ponajbolje igrace ako ikad mislimo postat stabilni u vrhu lige i borit se za evropu i titulu, u suprotnom cemo uvijek strahovat za opstanak do zadnjeg kola! trenutno smo mozda najstabilniji premierligas u ligi finansijski, protezemo se koliko mozemo! plate mozda nisu najvece u ligi ali svaka je na vrijeme i neduguje se nijednom igracu ni marke, stadion se malo po malo gradi i uredjuje i djelujemo konacno kao jedan ozbiljan klub! stim bi trebali bit i atraktivni i za sadasnje igrace sto se tice produzenja ugovora a i za eventualna pojacanja koja ce se dovest i trebali bi bit u toj poziciji da ni pod kojim slucajem nepustamo igrace u konkurente iz PL!

za kraj samo da pitam znali iko od raje kome od sadasnji igraca istice ugovor sad na ljeto?

Hebibovic,Vladavic,Majkic,Sisic...

Ne istice:Zvonic,Zolj,Hajdarovic,Pliska,Zuhric,Okic,Pejic,Maric ...

Za Letica se ni dan danas ne zna na koliko je potpisao iako na Transfermarktu pise do 6.2013.

Ovo koliko sam ja uspio pohvatati,nemoj sve uzimati za 100% tacno.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 22 maj 2013, 16:48

samo_lijevo je napisao/la:
mikki21 je napisao/la:
sasagmp je napisao/la:Moze li neko nesto vise napisati o Mirzi Cemalovicu?Neki video klip postaviti ako ima?
Suska se da je interesantan Partizanu...
nevjerujem da je to istina, realno mali nema tog kvaliteta! ponadali smo se i mi poslje prve polusezone i dobri igara da bi konacno mogli dobit centarfora koji ce zabit jedno dvadesetak golova za sezonu ali je mali podbacio totalno u drugoj polusezoni! doduse bio je malo duze povrijedjen na kraju prve polusezone i uloga kao jedini centarfor u formaciji 4-3-3 s kojom igra rahimic mu nepase nikako! pravo se slabo snalazio kao usamljeni centarfor! mada je dobro mlad i ima jos vremena da se popravi!

sto se tice kazazica i zelje, pa znateli vi ijednog igraca sami napravit? vazda rijesenje za svoje probleme u tudjoj avliji trazite! nesvidja mi se nimalo ovo zapitkivanje manijaka, ovako su rano i prosle godine poceli sa pitanjima oko brkovica pa nam ga pokupise pred nosom na dan podpisivanja ugovora sa velezom! trebamo razvit klubsku politiku da nema davanja igraca iz prve postave u druge premierligase, ili u inostranstvo ili ugovor od minimalno 3 godine sa velezom! u zelju, sarajevo , olimpic, celik nesmijemo pustat ponajbolje igrace ako ikad mislimo postat stabilni u vrhu lige i borit se za evropu i titulu, u suprotnom cemo uvijek strahovat za opstanak do zadnjeg kola! trenutno smo mozda najstabilniji premierligas u ligi finansijski, protezemo se koliko mozemo! plate mozda nisu najvece u ligi ali svaka je na vrijeme i neduguje se nijednom igracu ni marke, stadion se malo po malo gradi i uredjuje i djelujemo konacno kao jedan ozbiljan klub! stim bi trebali bit i atraktivni i za sadasnje igrace sto se tice produzenja ugovora a i za eventualna pojacanja koja ce se dovest i trebali bi bit u toj poziciji da ni pod kojim slucajem nepustamo igrace u konkurente iz PL!

za kraj samo da pitam znali iko od raje kome od sadasnji igraca istice ugovor sad na ljeto?

Za Letica se ni dan danas ne zna na koliko je potpisao iako na Transfermarktu pise do 6.2013.

Ovo koliko sam ja uspio pohvatati,nemoj sve uzimati za 100% tacno.
hebibovica, majkica i ako je ikako moguce vladavica bi sve redom valjalo zadrzat!
sta je sa ostrakovicem, merzicem i kazazicem? imajuli oni ugovor?
a sto se letica tice ima neki koji govore da ima ugovor na 4 godine??? valjalo bi ako je tako!

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 22 maj 2013, 18:00

za kraj samo da pitam znali iko od raje kome od sadasnji igraca istice ugovor sad na ljeto?[/quote]

Ovo koliko sam ja uspio pohvatati,nemoj sve uzimati za 100% tacno.[/quote]
hebibovica, majkica i ako je ikako moguce vladavica bi sve redom valjalo zadrzat!
sta je sa ostrakovicem, merzicem i kazazicem? imajuli oni ugovor?
a sto se letica tice ima neki koji govore da ima ugovor na 4 godine??? valjalo bi ako je tako![/quote]
Majkić i Šišić imaju još godinu i po ugovora,Letić 4 godine,Vladavić se vraća u Češku a samo Hebiboviću ističe ugovor.Jusufbašić dolazi umjesto Vladavića ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

nonda_83

Post Postao/la nonda_83 » 22 maj 2013, 18:14

ono sto sam svojevremeno trazio ovdje na forumu..evo je ss.ba i izbacio...

slika

kao sto vidite Velez je na jako pristojnom 8. mjestu...jos ako se poklope stvari da se dobiju "susjedi"..ovo bi moglo biti jedno izuzetno pristojno proljece za nas klub...

treba biti realan i znati da su nam kuci dolazile sve ekipe koje su kako ove, tako i vec niz godina u vrhu naseg fudbala...

i jos jedna stvar koja me raduje je cinjenica da primamo manje od gola po utakmici, tacnije 0,7...istina isto toliko i dajemo..sto znaci da smo ako nista cvrsti..i da smo igrali tijesne utakmice..a nadam se da cemo poslije derbija malo i popraviti taj prosjek postignutih/primljenih golova..

ovdje u velikoj mjeri treba odati pocast i Ibri kojem ovo nije ni prva cijela sezona na klupi Veleza..covjek je ako se sjecate preuzeo ekipu od Dzafe..i tek na polusezoni odradio prve cijele pripreme sa nasim, a i njegovim, klubom..a sto se mene licno tice nadam se i iskreno, onako od srca, vjerujem da mu to nece biti i zadnje..

FORZA VELEZ

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 22 maj 2013, 18:53

Plisku bi trebali malo više koristiti dogodine. Brz je pravo, a i dobar šut ima tako da bi mogli dobiti solidnog napadača. Nadam se da je Letić potpisao na 4 godine jer inače će ga neko odmah pokupiti bez uložene marke. Zolja ostaviti u odbrani, puno bolje na toj poziciji igra. Zlaja po meni može ići uz pristojnu odštetu. Ne smijemo ni pionire puštati bez odštete više.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 22 maj 2013, 19:05

Može li mi neko napisati par rečenica o vašem bivšem igraču, Rijadu Demiću ?
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 22 maj 2013, 19:31

ceze je napisao/la:Može li mi neko napisati par rečenica o vašem bivšem igraču, Rijadu Demiću ?
mozemo napisat da je bivsi i sadasnji igrac veleza! samo je na posudbi za polusezonu, jos je pod ugovorom s velezom, ako ga neko hoce mora platit jer ima jos godinu dana ugovora sa velezom! inace dobar igrac ali nestabilan, nekad zna bit najbolji na terenu a nekad katastrofa! dobro cuva loptu i ima fin pas!
koji se to klub interesuje za njega?

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 22 maj 2013, 19:47

mikki21 je napisao/la:
ceze je napisao/la:Može li mi neko napisati par rečenica o vašem bivšem igraču, Rijadu Demiću ?
mozemo napisat da je bivsi i sadasnji igrac veleza! samo je na posudbi za polusezonu, jos je pod ugovorom s velezom, ako ga neko hoce mora platit jer ima jos godinu dana ugovora sa velezom! inace dobar igrac ali nestabilan, nekad zna bit najbolji na terenu a nekad katastrofa! dobro cuva loptu i ima fin pas!
Sigurno jedan od boljih veznjaka nase lige, iskreno nije mi jasno sta radi u nasoj ligi, davno je prerastao istu.
Vjerujem da bi u jacoj ekipi jos vise dosao do izrazaja, jer budimo realni Velez igra i previse toplo hladno da bi uhvatio neki bolji kontinuitet igara.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 22 maj 2013, 19:48

mikki21 je napisao/la:
Ma ne interesuje se niko, nego kad ste pominjali ove igrače koje imate primjetio sam da njega nema i vidio da je u Iranu, pa da vidim kakva je situacija sa njim i općenito kakav je jer sam u ovih zadnjih par sezona ja lično stekao utisak da se radi o pravo dobrom igraču.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 maj 2013, 21:02

Momak je pravi profesionalac.Poznajem ga lično.
Ispričao bih vam jednu anegdotu iz njegovih dječačkih dana.
Igrao je turnir za svoj osmi razred, u nogometu. Prije toga je imao operaciju slijepog crijeva.
Sedam dana prije utakmice. Došao je na utakmicu i postigao 4 gola. :)
Takve stvari su već kazivale da će od njega nešto biti u budućnosti, jer je odskakivao od svoje generacije.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 maj 2013, 23:32

Majkić i Šišić imaju još godinu i po ugovora,Letić 4 godine,Vladavić se vraća u Češku a samo Hebiboviću ističe ugovor.Jusufbašić dolazi umjesto Vladavića
Mani je drago ako je tako.Vjerovatno si ti bolje informisan ali ja na osnovu ove recenice:
Došao sam da pomognem klubu ovog proljeća, a onda vidjet ćemo za dalje. Zavisit će to i od eventualnog transfera u inostranstvo.
ne mogu zakljuciti da Majkic ima jos 1,5 godinu ugovora.
A za Sisica prosto ne vjerujem jer se zna ko ga gura i ne logicno mi je da potpise na 4 godine.
Opet kazem ova moja prica je na osnovu tekstova i nije provjerena.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 23 maj 2013, 19:26

samo_lijevo je napisao/la:
Majkić i Šišić imaju još godinu i po ugovora,Letić 4 godine,Vladavić se vraća u Češku a samo Hebiboviću ističe ugovor.Jusufbašić dolazi umjesto Vladavića
Mani je drago ako je tako.Vjerovatno si ti bolje informisan ali ja na osnovu ove recenice:
Došao sam da pomognem klubu ovog proljeća, a onda vidjet ćemo za dalje. Zavisit će to i od eventualnog transfera u inostranstvo.
ne mogu zakljuciti da Majkic ima jos 1,5 godinu ugovora.
A za Sisica prosto ne vjerujem jer se zna ko ga gura i ne logicno mi je da potpise na 4 godine.
Opet kazem ova moja prica je na osnovu tekstova i nije provjerena.
Majkić ide ako dođe ponuda iz inostranstva koja zadovoljava i Velež i njega,Šile nije potpisao na 4 nego na 2,Letić je na 4.Jusufbašić dolazi ako ne ispadnemo što je i logično,ostaje samo još jedan ofanzivni vezni da dođe i to je to.Samo ne izgubiti od Svinjskog i biće sve dobro.Ibro zna šta radi ;)
FORZA VELEŽ
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 23 maj 2013, 19:43

nonda_83 je napisao/la: slika

majke mi vi koliko god "dobro" igrali, nikako da rahat pratite Veleza, ne sumnjam da cete ostati u ligi ali opet... :roll:
valjda ovo proljece je znak nekih boljih dana za Velez .
npr. da sada Velez igra sa Olimpicom za europu(kao Celik), vjerovatno bi Olimpic prijavio Kosevo za utakmicu,
da zarade para na Rodjenim... :D :D
a ne ko sada, Rodjeni okrecu glavu,nema ih, prave se da ne kontaju, zaboravili... sta li? jbg...

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 23 maj 2013, 20:24

Nije losa ova proljetna tabela i morate biti zadovoljni pod uslovom da pobijedite u zadnjem kolu u sto uopste ne sumnjam, cak i lakse nego sto se ocekuje jer mislim da cete ih razbiti iz prekida...2-3 gola razlike..., Jedino da igraci ne padnu na psiholoskom planu ali to se po meni ipak nece i ne smije desiti! Ono sto sam htio da kazem, je da kada pogledam ovu tabelu na proljece i zaista mi nije jasno kako vama skor nije bar 7-4-3 a ne 4-7-3 s'obzirom na igre ovog proljeca, jer bi sa tim brojem bodova i pobjedom u zadnjem kolu mozda mogli i na diobu 2 mjesta sto bi bilo za svaku pohvalu! Mislim da su najteze godine iza vas a čitam i da finansijski dobro stojite, nemate dugova, ulozili ste u stadion (koji sada jako dobro izgleda), cini mi se da vam i okosnica ekipe ostaje (+jusubasic, koji je sjajan igrac) i to je naravno preduslov za neki iskorak u narednoj sezoni! Puno srece u nedelju i da vec od jeseni budete u vrhu PLBiH, a u tom slucaju bi se naravno i navijači vratili i sve bi mirisalo na onaj pravi Velez koji ruku na srce i zasluzuje da bude u vrhu naseg nogometa! Nisam htio da vam solim pamet ili da vam pricam price jer vi ovo vjerovatno i sami znate, vec je ovo neko moje misljenje iz nekog totalno neutralnog ugla, Pozdrav!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 23 maj 2013, 21:46

slika
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 23 maj 2013, 21:50

ficobahtic je napisao/la:Nije losa ova proljetna tabela i morate biti zadovoljni pod uslovom da pobijedite u zadnjem kolu u sto uopste ne sumnjam, cak i lakse nego sto se ocekuje jer mislim da cete ih razbiti iz prekida...2-3 gola razlike..., Jedino da igraci ne padnu na psiholoskom planu ali to se po meni ipak nece i ne smije desiti! Ono sto sam htio da kazem, je da kada pogledam ovu tabelu na proljece i zaista mi nije jasno kako vama skor nije bar 7-4-3 a ne 4-7-3 s'obzirom na igre ovog proljeca, jer bi sa tim brojem bodova i pobjedom u zadnjem kolu mozda mogli i na diobu 2 mjesta sto bi bilo za svaku pohvalu! Mislim da su najteze godine iza vas a čitam i da finansijski dobro stojite, nemate dugova, ulozili ste u stadion (koji sada jako dobro izgleda), cini mi se da vam i okosnica ekipe ostaje (+jusubasic, koji je sjajan igrac) i to je naravno preduslov za neki iskorak u narednoj sezoni! Puno srece u nedelju i da vec od jeseni budete u vrhu PLBiH, a u tom slucaju bi se naravno i navijači vratili i sve bi mirisalo na onaj pravi Velez koji ruku na srce i zasluzuje da bude u vrhu naseg nogometa! Nisam htio da vam solim pamet ili da vam pricam price jer vi ovo vjerovatno i sami znate, vec je ovo neko moje misljenje iz nekog totalno neutralnog ugla, Pozdrav!
Fico buraz hvala na zeljama za nedjelju i za buducnost Veleza. Ne solis ti nikome pamet samo si jedan od realista koji postuje drugi klub i koji svojim komentarom stvara istu reakciju postovanja na drugoj strani. Iskreno se nadam da cemo zadnju prepreku preskociti i ne zelim da pomisljam na ista drugo. Ne zelim nikakva pustanja jer mi je draze ispasti ponosno nego ostati posrano. Mi smo jači od njih za 3 klase i samo je vazno zavalit go prvih 15 minuta,ako se to desi oni ce se otvorit i onda im je golijada i ponizavanje. Vrijeme je vise moj fico da se i mi vinemo u visine jer nas renome,nasa istorija,nasa tradicija i nase ime to zasluzuju. Akbda eto nas iduce godine na grbavicu da se nadmecemo za gornji tabele uz ogromnu podrsku jer je vise smijesno gledati ove novonastale klubove koji bi titulu i evropu sa 50 gostujucih navijaca. Tebra ziv bio pozdravlja te mostarska RAja. Forza Velez ljubavi moja
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 23 maj 2013, 22:40

slika

Danas je bila dzenaza nasem bratu s tribine, Semir Dzajicu, koji nas je prerano napustio. Rahmet mu dusi, a Rodjeni imaju za nedelju motiv vise da pobjede. To je najmanje sto mogu uraditi da mu se oduze. Negdje gore ce se sigurno radovati pobjedi svojih Rodjenih sa ostalom rajom koja nas je zauvijek napustila.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Guvo
Kontakt:

Post Postao/la Guvo » 23 maj 2013, 22:52

Sta mislite mozete li ispasti ili je to nemoguca misija ??? Sta ocekujete .....
Nema više Muće, nema više Ćele, nema više love - FURA SE POŠTENJE!!!

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 23 maj 2013, 22:58

Semire brate nek ti je vjecni rahmet
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 maj 2013, 04:07

Momku neka je rahmet dusi !

Raja pamet u glavu pred tekmu. Nas cilj je sto elegantnije i lakse fokusirano osvojiti tri boda. Sve ostalo je nebitno , nije dokazivanje u broju petardi dimnih (to bi totalno zabranio jer pusimo pare nepotrebno) niti u broju zastava.

Jednostavno dati podrsku igracima i ne nasjedati na provokacije a njih je uvjek bilo i bit ce od desnostranaca se svemu nadati osim dobrom (iskustvaa zadnjih 20 godina).

Korektno docekati goste ovo je samo fudbala. Jer ako neko treba da daje standarde po pitanju sportske kulture to smo mi. Klub sa tradicijom !
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.