FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bagrcavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bagrcavi » 21 maj 2013, 23:43

čuj ovoga :lol: :lol: e svašta
DRUG NEBI TI PUNCA

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 maj 2013, 00:17

DANAN je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:

pa kljucna rijec je DAVAO,lazar ih nije davao ni uz pomoc zebe,osima,vise sile,boga..NIKAKO :?
Kao prvo nema potrebe za velikim slovima.Dobro eto de ti meni reci koliko je Lazo dao golova dok je igrao kod nas?Boccacio je napisao izvrsnu analizu obadvojice i ja bih uvjek izabrao napadača koji igra za ekipu,nego napadač za kojeg igra ekipa.
brate kao prvo golman brani golove odbrana zaustavlja napadace,vezni red povezuje igru ofanzivni vezni pomazu napadacima nekad postizu golove,napadaci daju golove,razumijem ja sta ti meni hoces rec da je ON GRADIO PROSTOR VUKO DVOICU NA LEDJIMA sve je to za pohvalu ali brate njegova primarna zadaca kao napadaca je da daje golove ;) Haj mi nadji neki klub gdje ce napadac igrat ako ne postize golove,nemoj se trudit nema ga ;) lazo je maskota bio ko sto neko rece vise sprdancija od igraca zato ga je raja i gotvila,sve mu najbolje al sto dalje od zelje ;)
=\_1921_/=

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 22 maj 2013, 01:00

Lazo Lazareee 8-) borio se i ginuo je na terenu sto mu se ne moze zaboravit ,ali brate neka hvala mu, nek mu je sretno bilo gdje drugo.....
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 22 maj 2013, 01:16

Lazar Popović: Dolazim u Želju u inat hejterima :mrgreen:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 22 maj 2013, 01:38

Ma zna Amar sta radi, ja se ne brinem za Zeljinu buducnost dok je on tu, samo sto kod nas raja hoce da se sve desi preko noci, e pa nemoze treba vremena, iduce sezone koliko sam nacuo ako odbranimo titulu raste nam koefcijent i bicemo nosioci, e onda cemo se vjerovatno pojacati i dovesti neka pojacanja i da dodjemo do tog famoznog treceg kola i onda ako budemo imali srece moze se svasta desiti, ako nista, bice to utakmnica za pamcenje kakva je bila Zeljo protiv Newcastlea, raja hoce dobar stadion, hoce dobru ekipu koja se nece brukati protiv zidova koji nam uvale peticu ili Maribora , znamo svi sta raja hoce ali tim se stvara godinama, ne za jednu sezonu, istina imamo par smjesnih igraca koji ne zasluzuju da nosaju sveti dres ali jbg nema se para za pojacanja i sta god imamo dobro je,pogotovo za ove kajmak lige koja se obavezno treba samnjiti u 10 eventualno 12 ekipa, ima tu i dobrih mladih igraca kao sto je Zolotic i Kvesic,Hodzic isto tako, imamo mi dobru skolu ima tu dobrih igraca treba ulagati u tu skolu kao sto svabe rade, polako doce vrijeme i za stadion, treba u djecu ulagati a ima tu talenata za prvog tima, i tu mozemo uvijek u plusu biti kad imamo dobru skolu uvijek se moze igrac prodati za masne pare, a ne sta das za uhar je, nemoze tako funkcionisati pravi klub, i ja bi volio sad da nam se vrati Sehic,Nyema da ne pretjeram kad kazem Stilic ili Dialiba(nije uopste standardan u Belgiji) ali mislim da od toga nema nista iz godine u godinu se prica ista prica ali na kraju se svi razocaramo kad nam dodzu neki polovnjaci za dzabe, ali treba se strpiti, jer bolje vrijeme dolazi liga nam se popravlja nema toliko stimanja kao nekad naravno ima ga i sad kao i u svakoj ligi tesko je to izbaciti jer fifu boli **** uzimaju se pare ,kladionice su iz godine u godinu u sve vecem plusu, ali nije vise ona domacinska liga, sudjenje se popravilo, posjeta je slaba to me brine ali raja hoce da gleda pravi fudbal i razumijem ih u neku ruku, KRAJ PRICE.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 22 maj 2013, 01:49

Nasi navijaci puno gledaju lige petice i vrhunski futbal i onda to porede sa nasim futbalom. nesto zamjerimo pitarima al nismo ni mi puno bolji od njih. Oni su umislili da su najbolji,svako protiv njih,zeljo steli utakmice itd. A na drugoj strani imamo nase navijace koji ocekuju da igramo na nivou evropsih ekipa a dovoljno je vidjeti nas pomocni teren i da im sve bude jasno. To ti je isto da se igras rata sa amerikancima koji imaju stelth avione a mi jos sa lukom i strijelom. Kad u nesto ulozis i das im sve moguce uslove onda imas pravo da zahtjevas da ti se vrati ulozeno. A mi jedva kraj sa kraje sastavljamo i kupimo igrace koji kostaju 0 km bar ih dovodimo za tu cifru i nesto ocekujemo.
Kad pogledamo navijace dinama u jednu ruku ih razumijem. Ipak je dinamo zaradio brlizu 100 miliona na igracima u zadnjih 10 -15 godina a opet su kanta za nabijanje u lp. Al brate mi nemamo prava nista da zahtjevamo posto je amar izvuko maksimum iz svega sto posjedujemo. Od igraca,uslova ,priprema svega.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 maj 2013, 02:07

E pa et nek dodje lazar i opet cekajte da proradi,da uspije dat jedan go u 20+ kola lige iznosite teorije kako zasto zbog cega nije u stanju da postigne gol,kako zasto zbog cega promasuje ono sto moja nana ne bi promasila,zbog cega zasto kako nije uspio da prodje probu u klubu iz kazahstana,zbog cega kako zasto ima jedan video gdje je dao go a kod nas nije u stanju da pogodi prazan sa nekolko metara...Adilovic je po meni uz Vazdu nas najbolji napadac kojeg smo ikad imali a vi ga tako omalovazvate i pljujete :? koja ekipa igra na njega,pogledajte samo kolko je golova dao tako sto je sam sebi stvorio prosotr. Dobro mozda ja nisam strucnjak za fudbal ali brojevi jednostavno ne lazu,covjek je 2godine zaredom najbolji stijrec lige,KRAJ PRIČE.
=\_1921_/=

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 22 maj 2013, 02:21

terabajt je napisao/la:Nasi navijaci puno gledaju lige petice i vrhunski futbal i onda to porede sa nasim futbalom. nesto zamjerimo pitarima al nismo ni mi puno bolji od njih. Oni su umislili da su najbolji,svako protiv njih,zeljo steli utakmice itd. A na drugoj strani imamo nase navijace koji ocekuju da igramo na nivou evropsih ekipa a dovoljno je vidjeti nas pomocni teren i da im sve bude jasno.To ti je isto da se igras rata sa amerikancima koji imaju stelth avione a mi jos sa lukom i strijelom. Kad u nesto ulozis i das im sve moguce uslove onda imas pravo da zahtjevas da ti se vrati ulozeno. A mi jedva kraj sa kraje sastavljamo i kupimo igrace koji kostaju 0 km bar ih dovodimo za tu cifru i nesto ocekujemo.
Kad pogledamo navijace dinama u jednu ruku ih razumijem. Ipak je dinamo zaradio brlizu 100 miliona na igracima u zadnjih 10 -15 godina a opet su kanta za nabijanje u lp. Al brate mi nemamo prava nista da zahtjevamo posto je amar izvuko maksimum iz svega sto posjedujemo. Od igraca,uslova ,priprema svega.

Ne znam, ako je neko možda za derbi pogledao pomoćni teren (iako sam bio na svakoj utakmici ove sezone, bio sam iznenađen)!? Bio sam na sjevernoj tribini pa kad su "Hz" bakljama prekidale utakmicu već 2. put, pa sam se iz dosade okrenuo i pogledao... Vidio sam slično ovome...
slika
Tako je pomoćni teren izgledao (slika iz 1995-te)! Jbt, takvog sam ga zatekao i 1995. kad smo se prvi put vratili na Grbavicu... Danas, nakon 18 godina izgleda isto... Sve mi je jasno bilo!
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 22 maj 2013, 03:14, ukupno mijenjano 1 put.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 22 maj 2013, 02:26

Vec sam govorio da ne treba uzmiati za ozbiljno ove kojima Adilovic ne valja.
Mene sto se tice neka ga, nek nista ne zaradimo na njemu, nek ostane jos godinama. Nek karijeru zavrsi kod nas i nek se onda zaposli u klubu.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 22 maj 2013, 08:56

Ne znam da li je ko gledao Amara na TVSA. Između ostalog govorio je o posjeti i stadionu. Rekao je slijedeće - parafraziram:

Prihod od navijača, nakon što se odbiju kazne, je iznosio 3-4% od ukupnog budžeta, ove sezone. Prve sezone kada se vratio, taj prihod je bio 20%. Tokom sezone igramo dvije utakmice u kojima imamo dobru posjetu - derbi i jednu utakmicu u Evropi. Sada nam je posjeta četiri, pet, šest hiljada, ali da nam je sedam, osam, devet hiljada, onda bi možda mogli razmišljati o ulaganju 3-4 miliona KM (kredit), pa da povećamo posjetu na 10, 11, 12 hiljada ljudi i da tim ljudima pružimo neki komoditet. Ovako se trenutno ne isplati uložiti ta 3 mil. KM u stadion, kojeg bi mogli vratiti za 3 mil. godina.

Koliko god ovo razmišljanje bilo logično i tačno, ja se baš i ne bih složio sa Amarovim razišljanjem. Uvjeren sam da pametni ljudi, a Amar i Greda, to jesu, mogu naći način da se napravi istočna ili zapadna tribina, po urneku sjevera i da Željo ne mora banke izletiti za taj posao. Trebaju samo oformiti tim ljudi koji bi realizirali taj posao. Načina da se to realizuje je milion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 22 maj 2013, 09:05

avlami97 je napisao/la:Ne znam da li je ko gledao Amara na TVSA. Između ostalog govorio je o posjeti i stadionu. Rekao je slijedeće - parafraziram:

Prihod od navijača, nakon što se odbiju kazne, je iznosio 3-4% od ukupnog budžeta, ove sezone. Prve sezone kada se vratio, taj prihod je bio 20%. Tokom sezone igramo dvije utakmice u kojima imamo dobru posjetu - derbi i jednu utakmicu u Evropi. Sada nam je posjeta četiri, pet, šest hiljada, ali da nam je sedam, osam, devet hiljada, onda bi možda mogli razmišljati o ulaganju 3-4 miliona KM (kredit), pa da povećamo posjetu na 10, 11, 12 hiljada ljudi i da tim ljudima pružimo neki komoditet. Ovako se trenutno ne isplati uložiti ta 3 mil. KM u stadion, kojeg bi mogli vratiti za 3 mil. godina.
Jeste tako je rekao, i ne isplati se praviti stadion nit ga hoće, šta će nam veći kad i ovo ne možemo napuniti, i što dođe damo to za baklje i kazne.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 maj 2013, 09:20

ficobahtic je napisao/la:@zaboljisport

Adilovic je postigao neke jako bitne golove i na tome mu hvala, ali brate ne ide ga u vaznim utakmicama (promasio je duplu krunu i derby koji je bio jako bitan jer bi pobjedom proslavili titulu). Kada se uzme u obzir kvalitet ekipa protiv kojih je igrao i koliko je minuta proveo na terenu + broj sansi u kojima se nasao, ucinak je zaista slab! Ne mozes porediti europske napadace sa njim, jer ovaj ne bi zabio 3 gola u prvenstvu da se igra protiv ekipa iz lige petice. Gol u Mariboru je Vernesov, a ovaj je samo ubacio loptu u mrezu. Ne mozes ga dizati i kovati u zvijezde kad je samo prosjecan napadac i nista vise od toga!
Pošto od onog @Oxidenksa ili kako se već zove nisam ni očekivao da će me shvatiti tebi ću odgovoriti jer mi je sad jasno da možda ni ja nisam bio dovoljno jasan. Pokušat ću biti što kraći. Pokušavam reći da podcjenjujemo Adilovića. Ne poredim ga sa ligama petice nego ti govorim statistički. Znači uzmemo da su lige petice nivo 1 a naša liga nivo 5. Napisao sam na kraju prošlog posta da je kod nas sve sporije i da je tu razlika. Znači ako uzmemo da je on na nivou 5 najbolji strijelac lige i razlika između Želje i tog Radnika, Zvijezde je ista kao Man Utd napsram Stoke-a onda možemo porediti da npr napadač tog Man zabija golove većinom klubovima koji su lošiji onoliko koliko i Zvijezda od Želje u procentima nekim. Nadam se da me shvataš. Isto tako ti napadači Chelsea i Man slabije daju golove kad igraju između sebe jer da bi zabio gol mora utrošiti dosta više energije protiv Luiza nego protiv odbrane WBA. Samim tim koncentracija u ključnom momentu pada jer i rjeđe igraš takve tekme. Kod nas je ovo još rjeđe jer ima još manje tih tekmi sa protivnikom istih ili približnih kvaliteta. Znači Adil je pokazao da je u vrhu ovog nivoa i sad je logično da pređe na nivo 4 (čitaj Austrija i sl) gdje će pokazati da li ima kapacitet za nivo 3. Poređenja sam pravio sa ligom petice i zbog toga što sam htio da dam do znanja da i najveći igrači fulaju prilike nekad i veće nego Adilove i to u isto tako bitnim tekmama tačnije u bitnijim koje donose više love i gdje je pritisak mnogo veći. Nezahvalni smo. Znam ja da bi mi svi volili Džeku, Štilu, Cocu, Zuku u Želji ali ako se dobro sjećam i oni su nekad bili na nivou 5 pa su fulali i raja im je psovala i sl. Nemamo iste aršine za naše igrače i za igrače većih klubova. Treba nam biti jasno da je ovo niži nivo ali da su greške slične onima sa nivoa 5.

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 22 maj 2013, 09:27

" onclick="window.open(this.href);return false; TVSA
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

crown
Kontakt:

Post Postao/la crown » 22 maj 2013, 11:37

Ko god je najbolji ili dobar u necemu, uvijek se ocekuje od njega da bude takav ili jos i bolji.

I AO je izjavio da je Adil nas ponajbolji igrac, strijelac i da mu je prepustio odgovornost u određenim situacijama (penal protiv celika i sl.), statistika također ide u prilog toj izjavi, najbolji strijelac prosle godine, koloo prije kraja ove sezone je na prvom mjestu i zakljucak je jasan. Lazar sa minutazom i utakmicama koje je odigrao (imao zebu, besliju, visca?, bucan?)i znamo koliko je golova zabio (ne racunajuci trud i borbenost, to valjda svaki igrac radi) a Adil sa minutazom i utakmicama koje je odigrao (imao zebu, malo manje besliju, bez visce, bucana, nedovoljnog spremnog bekriju) i dvije sezone za redom najbolji strijelac ekipe. Respect za sve urađeno u plavom dresu.
Zato su i bila velika ocekivanja u vaznim utakmicama, ne samo njega nego i Svrake kao kapitena, Bekrije kao nasljednika Zebe i zato se greske u takvim utakmicama sporije oprastaju.

S druge strane, donekle razumijem i one koji pisu malo drukcije. I ja prvi kad vidim kako Ara Hodzic, napadac također, ima jako dobro kretanje, brzinu, tehniku, prijem lopte, sut, neki vic u igri sa 18, 19 godina i vec je clan Liverpula, a Adil u dvije sezone sa ne znam koliko godina, bio kapiten Celika, najbolji strijleca lige 2 sezone, ponajbolji igrac Zelje, pitam se kako Adil ne moze, u ovom trenutku, odnijeti prevagu u svoju korist.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 maj 2013, 12:14

Lazo je bio
slika

A Adilović je (pogledati negdje oko sredine, na desnoj strani)
http://sportsport.ba/tabela/Premijer-li ... car/1/info" onclick="window.open(this.href);return false;

pametnom dosta.
DRUG NEBI TI PUNCA

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 maj 2013, 13:11

" onclick="window.open(this.href);return false;
=\_1921_/=

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 22 maj 2013, 13:18

Nemoj ja budemo kao navijači Čelika koji sada pljuju Adilovića. On je naš najbolji strijelac lige i veoma je zaslužan sa sva tri trofeja u poslednje dvije sezone. Sa Popovićem ga i ne želim porediti iz jednostavnog razloga što Lazo nije davao golove, a golovi se jedino pamte i pišu. Lično sam mišljenja da je Eldin trebao završiti sezonu sa oko 25 golova, jer je bio konstantan u timu i uvijek zdrav što je također veoma bitno. Još ako na njegovoj prodaji zaradimo u šta ne sumnjam, onda mu definitivno trebamo biti zahvalni na svemu što je učinio za Želju.
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 maj 2013, 13:30

Evo najnoviji update za ono sto nas ceka u CL :arrow: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... l2013.html
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 22 maj 2013, 13:33

Što ovaj mamlaz Sušić ne zove Cocalića na štopera nego zove Pandžu koji i ne igra nema kluba, i igra u nekoj belgijskoj š ligi za bezvezni klub, ovaj Sušić nikad trofeja nije osvojio kao trener, a selektor reprezentacije to samo može u BIH, i čujem čaršijske priče treba dat nekom u savezu pare da bi igrao za repku, pa taj Sušić prvi put nije ni znao Sanela Jahića, a zvao ga u repku, pa kontajte. :lol:
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

ZVEZDA
Kontakt:

Post Postao/la ZVEZDA » 22 maj 2013, 13:44

http://sportsport.ba/bh_fudbal/u-nedjel ... lje/105503" onclick="window.open(this.href);return false;
Dodjite na Kosevo i podrzite ove momke,pogledajte tabelu samo oni to zasluzuju stvarno.Sigurno da cete vidjeti bolju igru od ove djece nego od prvog tima,podrska bi im dosta znacila.Treba otici u sto vecem broju i nek se sjebe raja..
Volim te Ljoze <3

Zolotic Nermin jedan je od nas !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921 i 24 gosta.