i kad ti budu svi,ledza okrenuli..pjesma sa istoka nikad ne prestaje...Gorki je napisao/la:Najteži doček igrača![]()
" onclick="window.open(this.href);return false;

SAD KAD SE NISMO SLOMILI NIKAD NECEMO

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
i kad ti budu svi,ledza okrenuli..pjesma sa istoka nikad ne prestaje...Gorki je napisao/la:Najteži doček igrača![]()
" onclick="window.open(this.href);return false;
Opstina i nacelnik 0 poena!SamoTZ je napisao/la:Kada se samo sjetim kako je bilo prošle godine u ovo vrijeme ili u februaru ove godine, trenutna situacija je i više nego dobra. Klub je finansijski stabilan, napravljen je veliki napredak u omladinskom pogonu, zaposlenim se uplaćuju doprinosi, posjećenost je pristojna. Rad uprave je mnogo transparentniji, Azmir stalno daje izjave za medije, objavljena je lista dugovanja. Dakle, sve ovo je na višem nivou.
Iako se neki možda neće složiti, treba pohvaliti i opštinu za urađeno u proteklom periodu. Renovirane su svlačionice koje su bile ruglo, a napravljeni su i vrlo lijepi pomoćni tereni. Postavljanje solarnih kolektora je takođe potez za pohvalu. Tu je naravno i završetak sjeverne tribine za koju niko osim opštine nije izdvojio sredstva.
Ostaje mi samo nejasno koliko opština izdvaja trenutno za Slobodu i tu vidim prostor za napredak. Ako je još uvijek, čini mi se, 7.000 KM mjesečno onda bi ta cifra trebala biti veća.
Sloboda ima sve predispozicije da bude jedan od najjačih klubova u BiH, ako ne i najjači. Vrlo dobra infrastruktura, fantastičan omladinski pogon, vjerna publika. Sada je tu i dobra uprava i sve što je potrebno je par dobrih pojačanja za narednu sezonu, a nakon toga bi Sloboda trebala igrati i važnu ulogu u PL.
eto nek u listici ima par hiljada na svakoj tekmi..pa ljudi napravise stadion...u banjaluci isto...to je supljiranje mrtvo...tz treba stadion...zavrsen...ne neko vjecno gradiliste...da se i repka ugosti....da i ostali sa kantona mogu igrat medzunarodne tekme ako dobace do evrope...svi nek nesto rade,samo nama ne treba...zato i igramo ovu kaljugu....SamoTZ je napisao/la:Ne treba gledati stvari samo sa jedne strane. I ja smatram da se trebalo i moglo mnogo više uraditi za Slobodu, ali ipak treba priznati ono što je urađeno. Recimo, meni se ne sviđa što je mnogo novca izdvojio za kip i nadvožnjak koji su suvišni, a s tim novcem su se mogle uraditi mnogo bolje stvari. S druge strane, izdvojeno je dosta novca za pomoćne terene.
Što se tiče stadiona, treba biti razuman. Ne treba očekivati da stadion bude gotov u obećanom roku. Mislim da je potpuno funkcionalna sjeverna tribina plafon za narednih par godina. Jednostavno nema potrebe za ostalim tribinama i bilo bi glupo i neodgovorno dati još 16 miliona KM za nešto što neće biti u upotrebi. Puno je to i za London, a ne za Tuzlu. Koliko je samo sportskih objekata nakon OI u Londonu ostalo kao trošak jer neko mora održavati sve to, a nisu popunjeni. Činjenica je da na utakmicama Slobode često nema ni 1.000 ljudi i tu priča o stadionu pada u vodu. Stadion će čekati bolja vremena jer sad ipak postoje drugi prioriteti.
Radovi na izgradnji sjeverne tribine tuzlanskog stadiona Tušanj sa 3.200 natkrivenih mjesta...
Podsjećamo, radovi na izgradnji sjeverne tribine gradskog stadiona Tušanj, koji bi, povećali kapacitet stadiona na oko 7.000 sjedećih mjesta...
Kompletna izgradnja stadiona prema procjenama trebala bi koštati oko 22 miliona KM, a imala bi minimalno 20 hiljada sjedišta sa pratećim sadržajima.
To samo dokazuje ofirluk i glupost opstine sa Jasminom imamovicem. Megalomanski projekti koji nemaju uporiste u razumu.SamoTZ je napisao/la:Nemoj citirati zadnji post, praviš temu nepreglednom.
Kažem da će stadion pričekati jer 16 miliona KM sa ovakvim stanjem u državi je naučna fantastika. Dakle, u narednih par godina je nepotrebno i definitivno neće biti građene.
Mogu napisati i odakle pare za stadion u ŠB, ali će to otići u politiku.
Dajte ljudi poceli ste ko ovi ovamo iz Gracanice o polotici pricati, ovo je tema FK Sloboda a ne Jasmina Imamovica i prema tome mislim da je dobro da na vrijeme prestanete o tome pricati, sam stadion kao stadion je neophodan i tz a i drzavi, licno volio bih kad bi se u dogledno vrijeme uradio stadion pa da repku dovedemo na tusanj, pa pogledajte sta Zenica sve radi da zadrzi reprezentaciju na Bilinom polju, a zbog cega zato sto svi imaju koristi od toga, od onih ulicnih prodavaca rekvizita do ugostiteljskih objekata, a sam grad Tuzla mislim da ne moze izgraditi ovaj stadion, moze al za jedno 30 godina, prema tome dok se kanton i federacija pa i NSBIH ne ukljuce ovaj stadion ce se graditi umanjenim intezitetomProbisvjet je napisao/la:To samo dokazuje ofirluk i glupost opstine sa Jasminom imamovicem. Megalomanski projekti koji nemaju uporiste u razumu.SamoTZ je napisao/la:Nemoj citirati zadnji post, praviš temu nepreglednom.
Kažem da će stadion pričekati jer 16 miliona KM sa ovakvim stanjem u državi je naučna fantastika. Dakle, u narednih par godina je nepotrebno i definitivno neće biti građene.
Zasto onda nije napravio samo istok i mirna Bosna. Prica Jasminova o 1000 gledalaca ne stoji jer onda sam sebe porice. Zasto je onda trazio da se pravi stadion od 20000+ gledalaca? Zasto nije pravio stadion za 10000?
Ono sto je sada vise lici na gradiliste nego na stadion. Zasto je obecavao? Da bi dobio glasove! Politicari lazu i u njih se ne treba pouzdati. Da se razumijemo, Jasmin Imamovic nista nije uradio, sto je obecao. Sve je frtalj od onoga sto kaze.
Prestanak izgradnje stadiona je zbog kredita kojim nas je zaduzio za jezera, kipove i ostale njegove megalomansko privatne ideje. Pa nadvoznjak yebeni kostao je kao pola tribine.![]()
Garantujem da ce onaj ko dodje poslije njega, a mora doci neko drugi, realnije sagledati stvari.
Hajvanluk je i graditi stadion od opstinskih para. Trebalo je to ici na koncesiju, a bilo je zainteresovanih.
Problem sto je on opstinsko poistovjetio sa njegovim. On misli da je vladar zemlje, vode i vatre u Tuzli.
Jednostavno stadion bez "istoka" je jedno obicno gradiliste.
O izdvajanjima za Slobodu da ne govorim (7000KM). Bar 50 opstina u BiH odvaja vise za sport.
Tuzla kao treci najveci grad nije sebi smjela da dopusti da ima ovakve kadrove u opstini. Tuzla je mogla mnogo vise i bolje. Sve ostalo je debela laz. Navescu primjer Zenice koja ima znatno manji budzet od Tuzle.
SARS je napisao/la:Dajte ljudi poceli ste ko ovi ovamo iz Gracanice o polotici pricati, ovo je tema FK Sloboda a ne Jasmina Imamovica i prema tome mislim da je dobro da na vrijeme prestanete o tome pricati, sam stadion kao stadion je neophodan i tz a i drzavi, licno volio bih kad bi se u dogledno vrijeme uradio stadion pa da repku dovedemo na tusanj, pa pogledajte sta Zenica sve radi da zadrzi reprezentaciju na Bilinom polju, a zbog cega zato sto svi imaju koristi od toga, od onih ulicnih prodavaca rekvizita do ugostiteljskih objekata, a sam grad Tuzla mislim da ne moze izgraditi ovaj stadion, moze al za jedno 30 godina, prema tome dok se kanton i federacija pa i NSBIH ne ukljuce ovaj stadion ce se graditi umanjenim intezitetomProbisvjet je napisao/la:To samo dokazuje ofirluk i glupost opstine sa Jasminom imamovicem. Megalomanski projekti koji nemaju uporiste u razumu.SamoTZ je napisao/la:Nemoj citirati zadnji post, praviš temu nepreglednom.
Zasto onda nije napravio samo istok i mirna Bosna. Prica Jasminova o 1000 gledalaca ne stoji jer onda sam sebe porice. Zasto je onda trazio da se pravi stadion od 20000+ gledalaca? Zasto nije pravio stadion za 10000?
Ono sto je sada vise lici na gradiliste nego na stadion. Zasto je obecavao? Da bi dobio glasove! Politicari lazu i u njih se ne treba pouzdati. Da se razumijemo, Jasmin Imamovic nista nije uradio, sto je obecao. Sve je frtalj od onoga sto kaze.
Prestanak izgradnje stadiona je zbog kredita kojim nas je zaduzio za jezera, kipove i ostale njegove megalomansko privatne ideje. Pa nadvoznjak yebeni kostao je kao pola tribine.![]()
Garantujem da ce onaj ko dodje poslije njega, a mora doci neko drugi, realnije sagledati stvari.
Hajvanluk je i graditi stadion od opstinskih para. Trebalo je to ici na koncesiju, a bilo je zainteresovanih.
Problem sto je on opstinsko poistovjetio sa njegovim. On misli da je vladar zemlje, vode i vatre u Tuzli.
Jednostavno stadion bez "istoka" je jedno obicno gradiliste.
O izdvajanjima za Slobodu da ne govorim (7000KM). Bar 50 opstina u BiH odvaja vise za sport.
Tuzla kao treci najveci grad nije sebi smjela da dopusti da ima ovakve kadrove u opstini. Tuzla je mogla mnogo vise i bolje. Sve ostalo je debela laz. Navescu primjer Zenice koja ima znatno manji budzet od Tuzle.
Kod nas sve zavisi od politicke volje. Ako se politika ne ukljuci u sport (kod nas nisu privatizovani klubovi), a politika je i nacelnik i OV. Ocekivati da klub nesto vise uradi bez njihove pomoci je nemoguce. Zbog toga treba imati pritisak na politicke strukture u opstini i kantonu da svoje obaveze i izdvajanja urade onako kako treba.
Kada bude privatizacija i klubovi privatizovani onda se nece spominjati politika niti politicari. To je jasno kao bijeli dan. Tada ce za klubove biti odgovorni jedino vlasnici.
Sa ovim sto si napisao slazem se 100%. Neka svega.SamoTZ je napisao/la:Tako je, priča o politici je itekako relevantna na ovoj temi. Ja sam pokušao navesti da je opština ipak napravila neke dobre poteze vezano za stadion. Naveo sam pomoćne terene, svlačionice, solarne panele i sjevernu tribinu. Nepošteno je reći da se ništa nije uradilo.
Što se tiče prošlogodišnjih projekata, mislim da su potpuno promašeni uz par izuzetaka i da je bez potrebe podigao višemilionski kredit za šminkanje grada. Kao dobre projekte bih izdvojio pomoćne terene Tušnja i Telex, a ostalo je više-manje čisto šminkanje.
Azil za pse bi bio mnogo bolji projekat i od stadiona i od jezera, ali kad je pravljena peticija nije bilo veliko interesovanje. Kad je bila peticija protiv kipa Tvrtka, mnogi su govorili da to dolazi od rušitelja BiH i koristili su se mnogi pogrdni nazivi.![]()
![]()
![]()
Dokle god je narod glup, Jasminov populistički pristup će voditi grad u pogrešnom smjeru. Narod hoće jezera, evo vam jezera. Narod hoće Tvrtka, evo vam Tvrtko. Još samo bogomolje da počne praviti. Otpada fasada sa pozorišta, koga briga. Prokišnjava pozorište, koga briga. A od pasa lutalica me stid dovesti nekoga u Tuzlu. Ali ne, nama azil ne treba.
Probisvjet je napisao/la: Sa ovim sto si napisao slazem se 100%. Neka svega.
I jezera, i kipova, i fontana, ... al' neka baci i koju KM Slobodi.
Nažalost, tako je. Nema efekta što pišemo ovdje, radili smo to i prije pa ništa. Pohvalno je to što se skupila kritična masa i spasila FK Slobodu, ali za nešto više kao da nemamo snage. A potrebno je samo pogledati primjer Dinamo Zagreba i ugledati se, jer definitivno imamo najbolju nogometnu akademiju u BiH i šteta je to ne iskoristiti. Onda će biti para za sve.MakeTZ je napisao/la:Sve su to iste price ponovljene po hiljadu puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.