Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
brate kao prvo golman brani golove odbrana zaustavlja napadace,vezni red povezuje igru ofanzivni vezni pomazu napadacima nekad postizu golove,napadaci daju golove,razumijem ja sta ti meni hoces rec da je ON GRADIO PROSTOR VUKO DVOICU NA LEDJIMA sve je to za pohvalu ali brate njegova primarna zadaca kao napadaca je da daje goloveDANAN je napisao/la:Kao prvo nema potrebe za velikim slovima.Dobro eto de ti meni reci koliko je Lazo dao golova dok je igrao kod nas?Boccacio je napisao izvrsnu analizu obadvojice i ja bih uvjek izabrao napadača koji igra za ekipu,nego napadač za kojeg igra ekipa.invincible1921 je napisao/la:
pa kljucna rijec je DAVAO,lazar ih nije davao ni uz pomoc zebe,osima,vise sile,boga..NIKAKO
terabajt je napisao/la:Nasi navijaci puno gledaju lige petice i vrhunski futbal i onda to porede sa nasim futbalom. nesto zamjerimo pitarima al nismo ni mi puno bolji od njih. Oni su umislili da su najbolji,svako protiv njih,zeljo steli utakmice itd. A na drugoj strani imamo nase navijace koji ocekuju da igramo na nivou evropsih ekipa a dovoljno je vidjeti nas pomocni teren i da im sve bude jasno.To ti je isto da se igras rata sa amerikancima koji imaju stelth avione a mi jos sa lukom i strijelom. Kad u nesto ulozis i das im sve moguce uslove onda imas pravo da zahtjevas da ti se vrati ulozeno. A mi jedva kraj sa kraje sastavljamo i kupimo igrace koji kostaju 0 km bar ih dovodimo za tu cifru i nesto ocekujemo.
Kad pogledamo navijace dinama u jednu ruku ih razumijem. Ipak je dinamo zaradio brlizu 100 miliona na igracima u zadnjih 10 -15 godina a opet su kanta za nabijanje u lp. Al brate mi nemamo prava nista da zahtjevamo posto je amar izvuko maksimum iz svega sto posjedujemo. Od igraca,uslova ,priprema svega.
Jeste tako je rekao, i ne isplati se praviti stadion nit ga hoće, šta će nam veći kad i ovo ne možemo napuniti, i što dođe damo to za baklje i kazne.avlami97 je napisao/la:Ne znam da li je ko gledao Amara na TVSA. Između ostalog govorio je o posjeti i stadionu. Rekao je slijedeće - parafraziram:
Prihod od navijača, nakon što se odbiju kazne, je iznosio 3-4% od ukupnog budžeta, ove sezone. Prve sezone kada se vratio, taj prihod je bio 20%. Tokom sezone igramo dvije utakmice u kojima imamo dobru posjetu - derbi i jednu utakmicu u Evropi. Sada nam je posjeta četiri, pet, šest hiljada, ali da nam je sedam, osam, devet hiljada, onda bi možda mogli razmišljati o ulaganju 3-4 miliona KM (kredit), pa da povećamo posjetu na 10, 11, 12 hiljada ljudi i da tim ljudima pružimo neki komoditet. Ovako se trenutno ne isplati uložiti ta 3 mil. KM u stadion, kojeg bi mogli vratiti za 3 mil. godina.
Pošto od onog @Oxidenksa ili kako se već zove nisam ni očekivao da će me shvatiti tebi ću odgovoriti jer mi je sad jasno da možda ni ja nisam bio dovoljno jasan. Pokušat ću biti što kraći. Pokušavam reći da podcjenjujemo Adilovića. Ne poredim ga sa ligama petice nego ti govorim statistički. Znači uzmemo da su lige petice nivo 1 a naša liga nivo 5. Napisao sam na kraju prošlog posta da je kod nas sve sporije i da je tu razlika. Znači ako uzmemo da je on na nivou 5 najbolji strijelac lige i razlika između Želje i tog Radnika, Zvijezde je ista kao Man Utd napsram Stoke-a onda možemo porediti da npr napadač tog Man zabija golove većinom klubovima koji su lošiji onoliko koliko i Zvijezda od Želje u procentima nekim. Nadam se da me shvataš. Isto tako ti napadači Chelsea i Man slabije daju golove kad igraju između sebe jer da bi zabio gol mora utrošiti dosta više energije protiv Luiza nego protiv odbrane WBA. Samim tim koncentracija u ključnom momentu pada jer i rjeđe igraš takve tekme. Kod nas je ovo još rjeđe jer ima još manje tih tekmi sa protivnikom istih ili približnih kvaliteta. Znači Adil je pokazao da je u vrhu ovog nivoa i sad je logično da pređe na nivo 4 (čitaj Austrija i sl) gdje će pokazati da li ima kapacitet za nivo 3. Poređenja sam pravio sa ligom petice i zbog toga što sam htio da dam do znanja da i najveći igrači fulaju prilike nekad i veće nego Adilove i to u isto tako bitnim tekmama tačnije u bitnijim koje donose više love i gdje je pritisak mnogo veći. Nezahvalni smo. Znam ja da bi mi svi volili Džeku, Štilu, Cocu, Zuku u Želji ali ako se dobro sjećam i oni su nekad bili na nivou 5 pa su fulali i raja im je psovala i sl. Nemamo iste aršine za naše igrače i za igrače većih klubova. Treba nam biti jasno da je ovo niži nivo ali da su greške slične onima sa nivoa 5.ficobahtic je napisao/la:@zaboljisport
Adilovic je postigao neke jako bitne golove i na tome mu hvala, ali brate ne ide ga u vaznim utakmicama (promasio je duplu krunu i derby koji je bio jako bitan jer bi pobjedom proslavili titulu). Kada se uzme u obzir kvalitet ekipa protiv kojih je igrao i koliko je minuta proveo na terenu + broj sansi u kojima se nasao, ucinak je zaista slab! Ne mozes porediti europske napadace sa njim, jer ovaj ne bi zabio 3 gola u prvenstvu da se igra protiv ekipa iz lige petice. Gol u Mariboru je Vernesov, a ovaj je samo ubacio loptu u mrezu. Ne mozes ga dizati i kovati u zvijezde kad je samo prosjecan napadac i nista vise od toga!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.