BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

DrDule
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la DrDule » 21 maj 2013, 13:11

GAL je napisao/la:
Blaszczykowski je napisao/la:Hummels fit fürs Finale

kuba pardon ex KVISLE@ ni on vam nece pomoci kada bavarska masinerija pocne da melje .

Nadam se da ce tvoje prognoze kao i svaki put kada su Dortmundove utakmice u LS biti tacne kao i do sada.

Ljubac ti salje PANTELA!

slika

@HzBvB

Ne dao Bog da igra Santana, Humelsa i ovakvog rovitog bih zeleo da igra.Cak i u takvom stanju moze da iskreira napade jer znamo da i od njega pocinje napad tj ima bolje plejmejkerske sposobnosti, dok Tele ostaje Tele. :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 maj 2013, 14:16

Kao sto sam vec napisao na temi Bayerna, Hitzfeld ocekuje da ce Kloppova naredna trenerska stanica biti Bayern. Ja licno mislim da to nece biti slucaj i da ce isti nakon EP-a 2016 (mozda cak i ranije ukoliko uzme KLEMPU u Subotu) postati novi trener Elf-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 21 maj 2013, 14:28

Klop ostaje.

Ne mogu dočekat subotu. 8-) BVB

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 21 maj 2013, 14:30

Erik Pieters iz PSV-a se spominje kao potencijalni back-up za Schmellea. Ne znam koliko bi nam on koristio pošto je praktički cijelu sezonu propustio zbog ozljede.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 21 maj 2013, 14:33

Pa kao back-up možda i nije loš? :?

Za prve nije sigurno,al' kao zamjena može proći :mrgreen:

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 21 maj 2013, 14:39

Sve ovisi o tome u kakvom je stanju i koliko bi koštao.

Inače, finale se s nestrpljenjem iščekuje. Naprosto ne mogu vjerovati da smo tu. A kad se sjetim izvlačenja skupina, pa i one prve utakmice u skupini sa Ajaxom, razmišljao sam si kako će biti sasvim OK i nastaviti natjecanje u EL. :lol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 maj 2013, 14:59

amerosm je napisao/la:Kao sto sam vec napisao na temi Bayerna, Hitzfeld ocekuje da ce Kloppova naredna trenerska stanica biti Bayern. Ja licno mislim da to nece biti slucaj i da ce isti nakon EP-a 2016 (mozda cak i ranije ukoliko uzme KLEMPU u Subotu) postati novi trener Elf-a.
Upravo u ovom tekstu koji je postavio @monolog (tekst odlican) Klopp kaze da ga sljedece 3-4 sezone ne interesuju drugi klubovi a da nakon toga eventualno moze razmisljati o drugim ponudama.

Mozda bi mogao preuzeti Elf te 2016.-e ali samo pod uslovom da mu u BvB-u ne bude islo kao "danas".

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 maj 2013, 15:07

Nakon izjava Eriksena i De Bruynea da bi voljeli da igraju za BVB, sada i Aubameyang daje slične izjave.
I like the Bundesliga very much. I have seen a lot of Borussia Dortmund’s matches, and I love their style of play. My characteristics could match perfectly with the style of play adopted by Jurgen Klopp. I know they followed me recently, so we have to see at the end of the season.
http://www.whoscored.com/Blog/iqsu0ldxz ... Aubameyang" onclick="window.open(this.href);return false;

Lik je ove sezone izdominir'o Ligue 1 uz učinak od 19 golova i 14 asistencija. Pozdravio bih njegov dolazak. Također je izabran u tim sezone Ligue 1. ;) Možemo ga koristiti kao i napadača, a i kao jednog od 3 ofanizvna vezna igrača. ;)

I ništa novo kad je posjeta u pitanju:
slika
adnan24 je napisao/la: Upravo u ovom tekstu koji je postavio @monolog (tekst odlican) Klopp kaze da ga sljedece 3-4 sezone ne interesuju drugi klubovi a da nakon toga eventualno moze razmisljati o drugim ponudama.

Mozda bi mogao preuzeti Elf te 2016.-e ali samo pod uslovom da mu u BvB-u ne bude islo kao "danas".
Ma Klopp je 1 kroz 1 BeFauBeovac. Zaljubio se u klub. Mislio je da poslije Mainza neće biti vezan toliko niti za jedan drugi klub. Kaže da se prevario u tome. Kaže da s jedne strane i nije loše što neki igrači odlaze, a neki dolaze, jer tako postaje izazovnije i za njega samog. Vjerujem da će ostati mnogo duže u BVB-u nego što to piše u trenutnom ugovoru. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 21 maj 2013, 16:46

Joj samo da Hummels bude spreman za finale, ako Santana zaigra ne piše nam se dobro. :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 maj 2013, 16:59

Pazi aviona! :o :shock: :shock: 8-)
slika

Vettel: 8-) ;)
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 maj 2013, 17:03

Samo u vezi prosječne posjećenosti napomena:

BvB, Schalke, Bayern i mislim HSV svaku utakmicu 100% popunjeno, dok to očigledno nije slučaj kod ostalim posebno Barcelone gdje je kapacitet preko 90.000 a prosjek im je mizeran, koliko % ?

Dominacija Nijemaca i na tom planu.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 maj 2013, 18:50

Izgleda da Gotzeov "povratak" nije protekao baš u najboljem redu. Kako prenosi SportBild on je prekinuo trening zbog nekih "problema" tj. osjećanja bolova od zadobijene povrede u meču protiv Reala. :?
Michael Zorc: „Mario hat wieder etwas gespürt am Oberschenkel. Deshalb hat er abgebrochen. Wir wissen nicht, wie schlimm es ist und ob er es noch packt.“
Kako stvari stoje taško da će biti fit do subote za prvih 11. Možda posluži kao "Joker". ;)

Ako tako bude, ja bih na njegovo mjesto gurnuo Gundogana, a Sahina na DM. Nešto ovako:

-----Bender-----Sahin
Kuba-------Gundo------Reus
----------Livadowski
:mrgreen:

...mada k'o da gledam da će G'kreutz uletit' u tim. :?

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 maj 2013, 19:49

Semir bvb je napisao/la: -----Bender-----Sahin
----------Livadowski
I ja sam kont'o da ne bi bilo lose poceti sa Sahinom...jest rizicno ali u odredjenom trenutku njegov kvalitet moze donijeti prevagu na nasu stranu, dok sa Greuskreutzom imamo mnogo manje sanse.

Sto se tice malog go.vneta ne mora ni zaigrati...nek' mu ovo bude i zadnje finale u karijeri.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 maj 2013, 21:38

Klopp: Barcelonom motiviram svoje igrače!

"Imam mnogo načina koji mi služe kao motivacija. Jedan od načina je pokazivanje slika nogometaša Barcelone kada slave pogodak.Pokazujem im slike jer one govore koliko strasno igrači Barcelone doživljavaju svaki pogodak. Oni se svakome vesele kao da je prvi, a ne 5.868 po redu. To tako mora biti uvijek. Takve osjećaje moji nogometaši moraju ispoljavati dok god igraju nogomet".

:mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 maj 2013, 23:53

adnan24 je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la: -----Bender-----Sahin
----------Livadowski
I ja sam kont'o da ne bi bilo lose poceti sa Sahinom...jest rizicno ali u odredjenom trenutku njegov kvalitet moze donijeti prevagu na nasu stranu, dok sa Greuskreutzom imamo mnogo manje sanse.

Sto se tice malog go.vneta ne mora ni zaigrati...nek' mu ovo bude i zadnje finale u karijeri.
Sahin može svojom smirenošću te preciznim i tačnim proigravanjima donijeti potrebnu dozu sigurnosti na sredini terena gdje će biti najvažnije borilište u subotu. ;)
Možda je i Kehl neka opcija. :? On i Bender ima da oru teren ako budu igrali u tandemu. :mrgreen:

Kako se sve smirilo oko transfera. :) Uh kad tamo od 27. ili 28. maja krenu objave. :mrgreen: Mislim da će se odmah sve saznati oko Livadowskog i njegove sudbine. Sad se ponovo pominje Real kao moguće odredište za Poljaka. Vidjet' ćemo. Mislim da on želi u Bauern, a mi ga ne želimo prodati dole. 8-) Tako da je vrlo izgledna opcija da ostane još jednu sezonu, pa onda da ode džabalama. :evil: Jbg. tako je kako je. :roll:

Evo i Porto kren'o s rasprodajom. :mrgreen: Ne bi bilo loše da "upecamo" J.Martineza dok je "bistro". :mrgreen: Za Bentekea se otimaju svi jači EPL klubovi. Nadmetanje s njima (City) je nemoguća misija. :evil:

Potraga za desnim bekom je uveliko u toku. Piszczek se odmah nakon finala podvrgava operaciji kuka. Dok je igrao za Herthu 2008. također je imao operaciju kuka i pauzirao je 6 mjeseci. :shock: Od G'kreutza ne možemo očekivati da ga mijenja 3-4 mjeseca. Dakle, doći će pravi desni bek. Možda Jung? :?

1909
Kontakt:

Post Postao/la 1909 » 22 maj 2013, 07:33

Sahin bi trebao biti Dortmundov za 5.25 mil funti ;)

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 22 maj 2013, 09:21

Zanimljiva naslovnica novog Sportbilda. Dakako, tajming je još zanimljiviji.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 maj 2013, 12:18

Ako je vjerovat Bildu Lewa je rekao kako zeli samo u Bayern . Samo ne znam kog ce on q Bayernu pored Mndze Gomeza jos uz to Pep dolazi koji ne preferira igru s takvim napadacem ... Ali sve to vise nije bitno on zeli u Bayern i zavrseno ... Jaooo sta nam Bayern uradi, 2 ogromna udarca su nam zadali, zato cemo mi njima uzvratit osvanjem LP :D ... Ja da se pitam ja ga pustio hoces da ides ok idi dovidjenja prijatno ... Ma da ja mislim da je uprava vec i potpisala novog napadaca ili da je pred potpisom, mislim da se to vec sve zna i sta i kako ce bit ... Samo se suti i ceka da se zavrsi finale ... Gledam Lukaku se danas spominje pun q nekih napadaca koji se povezuje s nama ... Da je se nama rjesit i Sibonje ... Al jedina adekvatna zamjena bi i dalje bila Dzeko Edin ... Pored Jackson Martineza koji je stvarno preskup ... Santana zvani izdajica supak ckapi ode kod plavaca ... Taj transfer me bas iznenadio jer do neki dan je pricao izjavljivao kako su to samo spekulacija i da od tog nista nema ... Bezveze izgubismo 3 vazna igraca na rivale ... Hajd Lewu mozes prezalit i Santanu al Gotzea brate dragi je.beno ...

Bilo kako bilo smatram da ovo ljeto sto se tice transfera moze bit presudno za buducnost nama naseg svetog BvBa. Ukoliko se ne ubodu pravi igraci lose ce se to odrazit u buducnosti na BvB ... Ovo je jako vazno ljeto gdje se moze cak i mali iskorak napravit i gdje mozemo napravit jaci BvB ako se dovedu pravi igraci i ako se ne bude previse stedilo ... Svega tog su svjesni i Zorc i Klopp i Watzke ... Uvjeren sam da ce ucinit sve najbolje moguce za klub kako bi uspjesni bili i u narednim godinama ... Dovodjenjem Pepa Guardiole Klopp ce imat ogromnu motivaciju da se takmici s njim da izvlaci maksimum iz BvB-A . A za sve to su nam potrebna pojacanja i dobra sirina u ekipi ... Uvjeren sam al 100% kako cemo bit jaci sledece sezone nego ove barem na papiru jer uprava ce dat sve od sebe da Bayernu odgovori na ovaj ciganluk koji su uradili i da pokazemo zube ... Po izjavama Kloppa Watzkea Zorca se moze sve vidjet i procitat izmedju redova ...

Sto se tice pojacanja mislim da su Eriksen i De Bruyne najvjerovatnije vec nasi igraci ... Eh ja bi volio da mozemo jos nekako Bernarda potpisat al mislim da od tog nista nece bit da je on samo rezervno rjesenje za De Bruynea ... Ostaje da vidimo ko ce bit zamjena za su.pka Santanu jer to ce bit jako tesko ubost pravog igraca 3 stopera koji treba bit samo za dlaku slabiji od Subotica to ce bit jako tezak posao za Zorca ... naravno preostaju bekovske pozicije da se rjese da se vidi sta ce se sa KG jel ide na beka ili ostaje krilo il sta vec ... Ali novi back bekovi su potrebni i to jako ... I za kraj napadac novi i back up napadac ... Mislim da bi taj back up mogao bit Koreanac Hsvov ... Ja bi s njim bio presretan po meni strasan igrac ... Ako ne on onda su opcije mozda MBD, ili Amubyang :) il kak se vec pise ... A da li ce upravu Lewu pustit Bayernu sad il sledece god to je stvarno tesko prognozirat. Tako da taj prvi napadac sledece sezone mozda ipak i bude Lewat ...

Nadam se najboljem a upravu vjerujem da ce ucinit najbolji moguci posao ...
BvB Echte Liebe !!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 maj 2013, 15:51

Ovaj Lukaku se sam nudi BVB-u. 8-)
„Dortmund wäre eine tolle Wahl. Vor allem, weil der Klub noch die Champions League gewinnen kann“, so der 20-jährige Angreifer in der belgischen TV-Show ‚Extra Time‘. Lukaku spielte in der abgelaufenen Saison leihweise für West Bromwich Albion. In 35 Ligaspielen gelangen dem wuchtigen Linksfuß 17 Treffer, zuletzt ein Hattrick beim 5:5 gegen Meister Manchester United.
Trebalo bi dobro razmisliti o njemu. 17 golova i 7 asistencija u EPL s 20 godina je impresivna statistika. ;)

slika
Ovo je zadnja muha na goFnetu od strane Bauerna. Pazi, pozvali menadžere našeg igrača na svoj Final-Party. :oops: Toliko nizak potez da ne može niže. Nevjerovatno čime se sve služe da pokvare atmosferu u BVB-u. Neće im to uspjet'. ;) Sve više se razočaravam u ovaj klub i sve više ih mrzim. ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 maj 2013, 15:58

Pa kakve to veze ima.Hoće te li sad i menadzerima uređivati privatni život. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.