Super liga Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Novi sampion Srbije ce da bude

Partizan
63
48%
Crvena zvezda
67
52%

Ukupno glasova: 130

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Jelen Super liga Srbije

Post Postao/la admin » 21 maj 2013, 13:40

Ako nastavite o četnicima, herojima i antiherojima iz 2. svjetskog rata, pobijenima, istorijskim lekcijama, tema će biti zaključana.

Ko da mi nije dosta domaće politike i nacionalnih sukoba, treba još da moderiram i uvozne probleme. :roll:

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 21 maj 2013, 16:58

sasagmp je napisao/la:
3. Da li mislis da bi ijedan klub u normalnoj drzavi nakon svih onih ispada njegovih navijaca ostao u prvoj ligi ili bi bio izbacen u poslednju?
Da li mislis da ovo pitanje ima smisla pored Delija i Grobara?

Pa ubijate se gdje stignete covjece a ti o ispadima navijaca pricas. Vise je ljudi ubijeno u navijackim obracunima u Srbiji nego sto ih bude na nekim utakmicama.

A ako hoces o navijacima i nacionalnosti pogledaj na sto neke grupe lice na obicnoj utakmici a na sto lice protiv Novog Pazara a posebno slike pogledaj dok je NP bio u nizem rangu.

p.s. da ne ispadne da sam tu u vezi nacionalnog interesa prvi cu ti reci da su najvece seljacine na zemlji okrugloj.

sasagmp
Kontakt:

Post Postao/la sasagmp » 21 maj 2013, 17:45

Ima svakako,jer je za to jedno ubistvo pokojnog Ace Radovica odgovaralo vise ljudi i robijalo za to. Partizan bio kaznjen drasticno itd.

Dok se Pazar nakon one bruke sa bombom poziva na neku diskriminaciju na nacionalnoj osnovi i kako toboze FSS svesno hoce da ih izbaci tako sto im uskracuje podrsku navijaca.

Da imaju obraza sami bi zatvorili kapije da do toga opet ne dodje,a o hapsenju pocinioca tog dela i njegovom odgovaranju da ne pricamo.

PS. Nadam se da ces procitati pre nego se obrise post zbog price o navijacima,ako si raspolozen za dalju diskusiju pisi na PM ;)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 maj 2013, 18:38

Devil je napisao/la: Cekaj kako ti znas da su oni zasluzili ulazak u ligu ako si sam rekao da ne pratis igre Novog Pazara ? :?
Po tabeli sam mislio, ako je odust'o prvi, meni je logično da u ligu ulaze drugi i treći. Istina, možda je po statutu FSS-a drukčije, ali iako jest to bi po meni trebalo mijenjati. Što se tiče same igre iskreno nemam pojma jel zaslužio i da li je imao više sreće ili nesreće na terenu. Znači, kontekst je ovo prvo navedeno.

Sve je počelo od mog stava da smatram da mnogi u Srbiji NP ne žele u prvoj ligi. Možeš se sa mnom složit il ne složit, al teško da ćeš mi promijenit mišljenje. Hajde da se ovaj put na tome zaustavimo, obzirom da smo upozoreni od admina, opravdano mora se priznat'.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 21 maj 2013, 23:32

Vidim da se ovde vodi polemika oko FK Novi Pazar,pa da i ja ostavim komentar....Po meni,osnovno mjerilo da li će neki klub igrati najviši rang jesu njegovi rezultati i pozicija na tabeli,i ništa drugo.Realno u ovom trenutku FK Novi Pazar je na 14./15. mjestu gdje se shodno svojim izdanjima na terenu nalazi,jer stvarno su škart od ekipe,naročito na proljeće.Nekoliko puta su imali priliku da ovjere opstanak ,naročito kod kuće,nisu uspjeli i sada kad je dogorilo do nokata,sad se pozivaju na neke "nefudbalske" i "nesportske" stvari.
Da mene sad neko pita,da li sam da ispadne NP ili Donji Srem(BSK),sigurno ne bih odabrao NP,jer JSL treba što više "vrućih terena" kao što je NP,ali ,naravno u sportskom smislu,i mislim da ovaj moj stav ,djeli većina ljudi koji vole fudbal,u Srbiji,ubjeđen sam u to.A to da li neko voli ili ne voli Novi Pazar ili bilo koji drugi klub,je glupo diskutovati.Ne volim ni ja Zvezdu,ali nikaada ne bih volio da ispadne iz najvišeg ranga takmičenja,ali i u slučaju da se to desi,to je sport i svakome se dešava.Ispadao je i Njukastl i Juventus i Deportivo i mnogi velikani,pa se nije dizala hampa.
Treba biti objektivan,Novi Pazar,sa ovakvim timom i igrom ,ne zaslužuje JSL,što govori i tabela,a to nema veze ni sa Srbima,ni Bošnjacima,ni Marsovcima....
Mens sana in corpore sano.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 22 maj 2013, 13:00

DukeOfWellington je napisao/la:
Devil je napisao/la: Cekaj kako ti znas da su oni zasluzili ulazak u ligu ako si sam rekao da ne pratis igre Novog Pazara ? :?
Po tabeli sam mislio, ako je odust'o prvi, meni je logično da u ligu ulaze drugi i treći. Istina, možda je po statutu FSS-a drukčije, ali iako jest to bi po meni trebalo mijenjati. Što se tiče same igre iskreno nemam pojma jel zaslužio i da li je imao više sreće ili nesreće na terenu. Znači, kontekst je ovo prvo navedeno.

Sve je počelo od mog stava da smatram da mnogi u Srbiji NP ne žele u prvoj ligi. Možeš se sa mnom složit il ne složit, al teško da ćeš mi promijenit mišljenje. Hajde da se ovaj put na tome zaustavimo, obzirom da smo upozoreni od admina, opravdano mora se priznat'.
Jeste logicno ako smatramo da se gledao samo jedan klub. ALI...
Novi Pazar se fuzionisao sa BASK-om,dakle sa naglaskom na fuziju. A po pravilniku ako se jedan klub fuzionise sa drugim onda on mora ici u rang nize a ne u rang vise,tacnije ne moze zauzeti mesto kluba koji je izborio taj plasman. U ovome slucaju zazmirilo se na tu odluku, Novi Pazar se spojio sa BASK-om nije menjao ime, a ono malo BASK-a sto je ostalo prebaceno je u srpsku ligu grupa Beograd iako to nije smelo da se uradi,vec je Novi Pazar morao da ide u rang nize a da se BASK totalno rasformira.
Takva malverzacija je bila servirana od strane FSS-a i ljudi iz BASK i Novog Pazara ali kod ljudi koji su imalo iscitali pravilnik i koji su gledali dokumente o spajanju to ne moze da prodje. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 22 maj 2013, 14:12

Devil je napisao/la: Jeste logicno ako smatramo da se gledao samo jedan klub. ALI...
Novi Pazar se fuzionisao sa BASK-om,dakle sa naglaskom na fuziju. A po pravilniku ako se jedan klub fuzionise sa drugim onda on mora ici u rang nize a ne u rang vise,tacnije ne moze zauzeti mesto kluba koji je izborio taj plasman. U ovome slucaju zazmirilo se na tu odluku, Novi Pazar se spojio sa BASK-om nije menjao ime, a ono malo BASK-a sto je ostalo prebaceno je u srpsku ligu grupa Beograd iako to nije smelo da se uradi,vec je Novi Pazar morao da ide u rang nize a da se BASK totalno rasformira.
Takva malverzacija je bila servirana od strane FSS-a i ljudi iz BASK i Novog Pazara ali kod ljudi koji su imalo iscitali pravilnik i koji su gledali dokumente o spajanju to ne moze da prodje. ;)
De ti meni reci jel ovo po tebi normalno? Ovo ima samo u Srbiji.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 22 maj 2013, 15:05

Zakon je zakon,bio on normalan ili ne...
Ako postoji na papiru onda on ne sme da se krsi samo zbog toga sto ga neki smatraju ludim.
A ja bas suprotnom smatram taj zakon vrlo kvalitetnim. ;)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 22 maj 2013, 15:08

Devil je napisao/la:Zakon je zakon,bio on normalan ili ne...
Ako postoji na papiru onda on ne sme da se krsi samo zbog toga sto ga neki smatraju ludim.
A ja bas suprotnom smatram taj zakon vrlo kvalitetnim. ;)
Ne znam, po meni je taj zakon diskriminatoran. Al šta ćeš, svakom njegovo.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 22 maj 2013, 16:12

Ne slazem se ni ja sa najmanje 50% donesenih zakona i pravilnika u Srbiji pocevsi od politickih preko ostalih pa sve do sportskih. Ali ko me pita, moje je da postujem te zakone da me ne bi stigla neka kazna. ;)
Ovde je prisutno upotpunosti krsenja zakona i neko je trebao da odgovara, ali ko ce da odgovara kada je najvise telo zvano FSS bilo upleteno u to. :roll:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 22 maj 2013, 16:46

Devil je napisao/la:Ne slazem se ni ja sa najmanje 50% donesenih zakona i pravilnika u Srbiji pocevsi od politickih preko ostalih pa sve do sportskih. Ali ko me pita, moje je da postujem te zakone da me ne bi stigla neka kazna. ;)
Ovde je prisutno upotpunosti krsenja zakona i neko je trebao da odgovara, ali ko ce da odgovara kada je najvise telo zvano FSS bilo upleteno u to. :roll:
Ima i kod nas Izborni zakon koji je na snazi i mora se poštovati, ali nam je rečeno ako ga nastavimo primjenjivat da rezultati izbora neće biti priznati i da rizikujemo članstvo u međunarodnim isntitucijama i to sve zato što je zakon DISKRIMINATORAN i u koliziji je sa konvencijama donešenim na višim nivoima čiji smo i potpisnik. I priča otprilike ne ide u smjeru "treba poštovati zakon" nego "treba mijenjati zaon što prije". Tako isto i sa tim pravilnikom u FSS-u treba raditi. Možda su ga i promijenili da bi to napravili, to ne znam.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 22 maj 2013, 18:39

Kako stvari stoje,na kraju bi mogao zijaniti BSK......

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 maj 2013, 18:42

Zar doista postoji ovo pravilo da se zauzima mjesto kluba koji je bio u nizem rangu prije fuzije i da od tuda nastupaju klubovi odnosno klub koji je nastao? Cudno mi zvuci, jer se sjecam prije par sezona da je neki klub(ili netko iz kluba) iz nize Spanjolske lige kupio drugi klub, fuzioniso se s njim, sve premjestio u svoj grad, uzeo svoje ime i igrao ako se ne varam drugu ligu. Prije fuzije su bili u trecoj ili cetvrtoj. Nakon toga je nastala pompa i kod njih je donesen neki novi zakon za fuzije, ali je do tada to bilo tako. S ovih prostora mi na pamet ne pada ni jedna fuzija, ali sam mislio da je kod sviju pravilo da se zauzima mjesto bolje plasiranog kluba. Sad kad razmislim, mozda je to razlog zasto sarajevski Olimpic nije fuzionisao ni sa kim. Mozda je takvo pravilo i u BiH.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 22 maj 2013, 18:47

djoleprijedor je napisao/la:Kako stvari stoje,na kraju bi mogao zijaniti BSK......
možda sad i oni treba malo da zaprijete istupanjem iz lige. :lol:
ko zna, možda i upali, svakako vlast i fss jedva čekaju da izbace Pazarce iz lige. :?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 22 maj 2013, 19:17

Zadnje kolo : Javor-Radnički 1923,Hajduk - Novi Pazar,OFK Beograd-BSK.Biće veoma zanimljivo ko će na kraju da ispadne iz lige.

Uglavnom ukoliko se na kraju stvori trougao sa 30 bodova između ove 3 ekipe,ispada Radnički Kragujevac.Dosta je kombinacija,uglavnom moraju svi ići na pobjedu ,naročito BSK.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 maj 2013, 19:36

Gotovo sve na vrhu, cestitke Partizanu na tituli. Zanimljivo da je Zvezda bila na korak do naslova, a sad im na kraju umalo izmake i drugo mjesto. U Vojvodini vjerojatno nisu racunali na poraz Zvezde, pa su isli s pola gasa na nabrijani Radnicki, iako im nije svejedno jesul drugi ili treci. Ista situacija i prije dvije sezone, Zvezda korak do titule, a na kraju spletom okolnosti da ne budu treci.

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 22 maj 2013, 20:03

djoleprijedor je napisao/la:Zadnje kolo : Javor-Radnički 1923,Hajduk - Novi Pazar,OFK Beograd-BSK.Biće veoma zanimljivo ko će na kraju da ispadne iz lige.

Uglavnom ukoliko se na kraju stvori trougao sa 30 bodova između ove 3 ekipe,ispada Radnički Kragujevac.Dosta je kombinacija,uglavnom moraju svi ići na pobjedu ,naročito BSK.
Tu mi se sve cini da ce Radnicki da nagrabusi, ocekujem da OFK pusti BSK, oni koliko znam imaju dobre odnose...

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 22 maj 2013, 20:23

NukeR_G1970 je napisao/la:
djoleprijedor je napisao/la:Zadnje kolo : Javor-Radnički 1923,Hajduk - Novi Pazar,OFK Beograd-BSK.Biće veoma zanimljivo ko će na kraju da ispadne iz lige.

Tu mi se sve cini da ce Radnicki da nagrabusi, ocekujem da OFK pusti BSK, oni koliko znam imaju dobre odnose...
A ko će ga znati......nije isključeno,po toj liniji,i da Javor pusti Kragujevčane ;) ........Kako god ja navijam da ostane ovakvo stanje na...13.,14. i 15.mjestu 8-) i nakon 30.kola.

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 22 maj 2013, 20:33

Zivo me zanima sta ce uprava N.Pazara imati reci poslije danasnjih rezultata!Da li je sada mozda namjesteno? :x
Sada sami odlucuju u subotu o svojoj sudbini!Eto ih iznad crte pa da vidimo,mada iskreno i ja bih volio da BSK ispadne.

DragonReborn
Kontakt:

Post Postao/la DragonReborn » 22 maj 2013, 22:28

Pazar pazario utakmicu. :lol:
Nijedan Meksiko nije konačan. Svaki Meksiko u sebi krije Novi Meksiko.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.