RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

arius
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la arius » 21 maj 2013, 00:12

bekicamir je napisao/la:
Shanks je napisao/la:
bekicamir je napisao/la:Skutori,fasisti,krmad, mo raja i ekipa koriste veliki izbor vec prozvakanih rijeci za svoje drage susjede!
Bolje imati u momcadi smajice,djurice,zizovice i ostale nego svoje igrace druge nacionalnosti prebijati na vaskrs !
Moj vehlezovac ne ide to tako!
1905!
1922 ! jeb... te ja! :D

Shanks ja vjerujem da ce tuzlaci,prijedorcani ,gabeljani i travnicani ipak biti u ned. za nas fasiste komunjaro stara! :lol:
Zrinjski je vazda bio multikulturalan klub, što jes' jes'.To potvrđuje i sam naziv kluba HŠK Zrinjski.Skidam kapu vama Ultrasima, uvijek ste pokazivali visok stepen tolerancije.

Ponos Hercegovine, al' u qrcu.
Jeb.. druze tako su ga u pocetku nazvali HSK 1905 tako i dan danas ostalo ta nismo se zvali Podmornica ili ti ga Torpedo kako vec pa poslije rata dali drugi naziv! :roll:

nisi boga mi dobro savladao povijest svog kluba ....1905 je osnovan djacki sportski klub, tako se zvao...1912. prerasta u zrinjski koji je ukinut 1914..... 1917. nastaje hercegovac da bi ime zrinjski bilo vraceno 1922. i zadnju utakmicu igra 1943.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 21 maj 2013, 00:14

Rodjeni ocekujetel pun stadion nakon dugo vremena ako ikad sad vam treba podrska.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 maj 2013, 00:18

Trebao bi biti pun stadion, a hoće li, veliko je pitanje.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 21 maj 2013, 12:10

" onclick="window.open(this.href);return false;
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 21 maj 2013, 12:11

Evo polako se bude ovi što bi voljeli da nema Veleža,samo pišu i pišu.Al će ipak u nedjelju da se razočaraju,ovakav zrinjski ne može nam ništa.Nimalo se ne brinem jer će Ibro dobro pripremiti ekipu,pogotovo na psihičkom planu,a na nama je da sačuvamo obraz navijača,a bogami i kluba.Znači bez nacionalizma na tribinama,jer to ne priliči ni RA,ni Veležu,a ovi bi jedva dočekali da prekinu meč.Samo samo Velež i ništa drugo,vidimo se u nedjelju.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

shearer
Kontakt:

Post Postao/la shearer » 21 maj 2013, 13:41

moRAja je napisao/la:Moj Shearer nisu oni htjeli utrcat u teren ali je seljacki mentalitet prevladao. Nije lako zamjenit sjekiru s tribinom :lol:
Ma nisu oni htjeli uletiti, noge same poletile :mrgreen:

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 21 maj 2013, 16:29

shearer je napisao/la:
moRAja je napisao/la:Moj Shearer nisu oni htjeli utrcat u teren ali je seljacki mentalitet prevladao. Nije lako zamjenit sjekiru s tribinom :lol:
Ma nisu oni htjeli uletiti, noge same poletile :mrgreen:
pametnom dosta! koliko god nakaradna, nacionalisticka i nikakva liga bila oni su jedini koji su ikad uletili u teren i posli bit gostujuce igrace i to nije bilo 5-6 likova sto je uletilo pa da mozes rec par budala nego citava masa! neznam sto im se obraca paznja ikako, ocigledno ih glavna stvar na fudbalskom terenu nikako i neinteresuje!

kad je to receno ja nebrinem za opstanak nikako! pa ljudi ako gledamo malo sa sportske strane, igramo protiv ekipe koja je najgora ove polusezone poslje gradine i to imaju cak i goru gol razliku ove polusezone od te iste gradine! dok mi imamo vrlo solidnu polusezonu iza sebe sa 11 od 14 tekma bez poraza uz statistiku 4-7-3. jednostavno je trenutno klasa izmedju kadra dvi ekipe i ovo nemozemo izgubit nikako! bez sekirancije, svi na stadion i uzivat u zadnjem kolu i pobjedi naseg veleza u oprostaju od ove sezone! vec sljedece trebamo ocekivat nesto malo ozbiljnije od nasi rodjeni, i ova danasnja ekipa nije pokazala jos sav svoj potencijal i napredovat ce jos a kamoli ako dovedemo jos 2-3 ciljana pojacanja da se popuni ekipa! ako racunamo da ce vladavic vjerovatno otic na ljeto, njegovo mjesto na lijevom krilu treba popunit, za to imamo rijesenje u svojim redovima, letic na krilo a pejic na beka i rijesen problem! u sustini nam trebaju 2 nova igraca da bi ova danasnja ekipa bila konkurentna za neku borbu za vrh, jedan centarfor i prednji kreativni vezni! evo spominje se da je jusufbasic iz goska nas od sljedece sezone i to bi bilo to sto se tice centarfora dok ce nalazenje prednjeg veznog bit malo teze i bit ce interesantno vidit sta ce ibro i uprava nac! najvaznije nam je zadrzat danasnji igracki kadar i nedat nikom osim vladavicu da ide a i njega sacuvat ako je ikako moguce!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 maj 2013, 16:48

Jutros sam vidio Majkića i Letića u Sj. Logoru treniraju individualno :)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 21 maj 2013, 17:38

ako velež izgubi od zrinjskog, i ispadne iz lige, ja ću se ispisati iz života!

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 21 maj 2013, 17:47

RAja samo ne nasjedati na njihove provokacije i pjevati pjesme o Velezu,nas repertoar je veci od njihovog jedno 3 kilometra i mi ne moramo kao oni pjevati neke pjesme Mate Bulica,Leteceg odreda i neznam vec kojeg kamenjarskog interpretatora. Samo Lezve brato i kad oni pođu kamen,krs i maslina :lol: mi uzvratit POD BIJELIM BRIJEGOM ZASTAVA SE VIORI I ONA GOVORI VELEZ JE NAJBOLI,kad oni vino,ganga,neretva :lol: mi IMA NAS MOSTARACA VISE OD KINEZA. Dokazati ko navija preko 30-40 godina a ko nekoliko,sašit ih i u navijanju i na terenu i spremit ciku posrane. Ja ne sumnjam sekunde zato svi u nedjelju na stadion,rijesit i tu zadnju preprekicu pa da se svi zajedno presaberemo sta i kako iduce sezone. Forza Velez uz nasu staru mostarsku Mostar u Srcu Velez do Groba

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 21 maj 2013, 17:56

Veliki je rizik bio prethodnih godina fokusirati sva sredstva na klub i infrastrukturu, smanjiti dug, popravljati organizaciju kluba jer se s tom strategijom igra A tima stavila u drugi plan. I stalno neka borba za opstanak. I zato smo i ovdje sada. Igraci su uvijek bili u drugom planu.

Ali posto smo ove godine dobili licencu i za Evropu i za PL BiH odjednom, to govori da su stvari u klubu sredjene. I ako se provucemo ovaj vikend i izborimo opstanak - onda ja se nadam iskoraku sljedece sezone, jer su sve kockice poslagane u tom smijeru.

Sad samo treba uzet 3 boda.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

delpiero502
Kontakt:

Post Postao/la delpiero502 » 21 maj 2013, 18:50

Velež je ove sezone imo budžet od oko 2 miliona KM(ne znam kakva je situacija kod ostalih, ali mislim da je Velež odmah poslije Želje i Sarajeva po veličina budžeta ove sezone). S toga, nemojte da vas čudi ovako dobar administrativni dio.
Nadam se da će se sljedeće sezone administracija i igrači kadar staviti u jedan položaj, a sa tim bi trebali doći i bolji rezultati doći(mada i ovu polusezonu nisu loši, kakvi su bili drugih polusezona) i tako ako ostanu ovakve stvari i ovi sponzori, sljedeće godine mislim da predstoji borba za vrh, što Velež svojim imenom i historijom u potpunosti zaslužuje.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 21 maj 2013, 19:50

Vec nekoliko sezona novac se ulaze u razne stvari u i oko kluba, tako da rezultat ekipe pada u drugi plan. Mislim da je Upravi bilo jedino bitno da se klub odrzi u prvoj ligi i sada kada su se sve kockice poslozile ne vidim razlog da ovaj klub ne krene naprijed. Dug prema drzavi je sveden na minimum i uskoro bi trebao nestati. Na okupu je sjajna ekipa i ukoliko je uspijemo zadrzati sljedece sezone mozemo puno toga uraditi. Ne treba nam odmah da se borimo za Evropu ili za samo vrh tabele. Treba i sljedece sezone novac ulagati prvenstveno u infrastrukturu (reflektori) i u omladinski pogon. Imamo dobrog trenera i treba mu dati odrijesene ruke. Njegov pristup radu je odlican i mislim da je on prvi trener koji se od rata pa na ovamo ukljucio u rad omladinskih selekcija. Sigurno je da mi i u svojim redovima imamo djece koja ce za par godina biti oslonac ove ekipe i koja ce ginuti za Velez.

Sto se tice derbija, ta je prica vec uveliko ispricana. Ne treba nam da toliko podcjenjujemo Zrinjski i da govorimo da cemo ih dobiti bez muke ili da nece preci centar. Ova utakmica je pravi derbi, ovdje ima vise mrznje (nebitno je li ona obostrana ili ne) i nekih drugih stvari nego samog nogometa. Oni ce uraditi sve da pobijede na derbiju, zapet' ce do maksimuma, a mi trebamo odigrati onako kako najbolje znamo i rezultat nece izostati.

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 21 maj 2013, 20:50

Mozete li reci nesto o vasem stoperu Kazazicu? Da li bi mogao biti pojacanje za Zelju, imajuci u vidu sve slabosti Zeljinih stopera?

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 21 maj 2013, 23:33

FORZA VELEŽ!!!

Pozdrav i podrška iz Lukavca.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 maj 2013, 23:39

Hvala na podršci @Zoom88. Sretno u idućoj sezoni Radničkom :)

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 21 maj 2013, 23:46

Ispravka, Zoom 088 (a znaš valjda šta je 088) :D 8-)

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 21 maj 2013, 23:49

Zoom088 je napisao/la:FORZA VELEŽ!!!

Pozdrav i podrška iz Lukavca.
Hvala buraz ;)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 maj 2013, 23:50

Ja ono, k'o 0 pa ništa, ne mora se pisat' :P da, @Zoom088, pardon, ev' sam se ispravio :D

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 21 maj 2013, 23:57

088 je pozivni telefonski broj (nekad bio) mog rodnog grada :D.
Dijete sam s Musale i Veležovac od rođenja.
Zapalo me da živim u Lukavcu, uz Radnički sam sada u dobru i zlu, ali Velež je prva ljubav!

Iskreno se nadam da će Rođeni slaviti pobjedu i ostati u PL. Znate i sami prije nekoliko godina kako je bilo teško izvući se iz Prve lige. Svi se naoštre na veliko ime i veliki klub.

Vjerujem da će jedini mostarski klub pobijediti u gradskom derbiju (joj kako mi se gadi kad ovo moram reći ili napisati) i zato još jednom...

FORZA ROĐENI!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.