Liga Zeničko-Dobojskog Kantona
Re: Liga Zeničko-Dobojskog Kantona
Rudar-Pobjeda 1:1
Proleter-Gradina prekid
Borac-N. Šeher gosti nisu doputovali, što automatski znači i njihovo izbacivanje iz lige
Nemila-Napredak nisam uspio saznati rezultat. inače mi je najteže saznati rezultate upravo ove dvije ekipe, naravno ako su domaćini...
Proleter-Gradina prekid
Borac-N. Šeher gosti nisu doputovali, što automatski znači i njihovo izbacivanje iz lige
Nemila-Napredak nisam uspio saznati rezultat. inače mi je najteže saznati rezultate upravo ove dvije ekipe, naravno ako su domaćini...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Pobjeda je izborila plasman u Drugu ligu Centar, pobjedom protoiv izravnog konkurenta Borca 4:0
Rudar-Nemila 4:1
Vis-Napredak 2:1
Rudar-Nemila 4:1
Vis-Napredak 2:1
Nije još teoretski ali eto, ako Borac pobijedi zadnju odlučuje gol-razlika (trenutno Pobjeda ima +22 a Borac +16). Uglavnom, bit će Pobjeda prvak ali zato što je Borac odustao od trke za višu ligu, tj. ne žele da idu dalje.
- Marsal
- Kontakt:
Ma nemaju para kad su idioti u upravi, dobiju donacija nešto malo i onda nakupuju piva i napiju se i kad treba dat za kotizaciju 700 maraka plaču kako nemaju itd...
A mislim da ih je Pobjeda zasluzeno dobila, otisli na megdan ljudima sa 12 igrača, krajnje neozbiljno. Recimo samo da u Pobjede igra jedan Nikola Mikelini i da momci imaju minimalnu platu od po 300 maraka mjesečno (neki i više).
A mislim da ih je Pobjeda zasluzeno dobila, otisli na megdan ljudima sa 12 igrača, krajnje neozbiljno. Recimo samo da u Pobjede igra jedan Nikola Mikelini i da momci imaju minimalnu platu od po 300 maraka mjesečno (neki i više).

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
uh što mi je ovo poznato kad su oni u pitanju.Marsal je napisao/la:Ma nemaju para kad su idioti u upravi, dobiju donacija nešto malo i onda nakupuju piva i napiju se i kad treba dat za kotizaciju 700 maraka plaču kako nemaju itd...

čuo sam priču o tome kad su igrali 2. ligu. kaže glavni sponzor dao lovu za cijelu sezonu, a oni propili sve do polusezone i odustali od takmičenja.

ma jasno da je Pobjeda ako ništa ozbiljnija ekipa, a rezultati govore i kvalitetnija. meni je žao što je Rudar neozbiljno ušao u sezonu. realno trebali su oni ići gore. a što se tiče Borca, mislim da je ova liga taman za njih. za iskorak treba puno više ozbiljnosti.
- Marsal
- Kontakt:
Pa sjećam se ja prije kad sam bio manji da se makar dvaput godišnje okretalo janje.
Meni je žao ovih momaka par ozbiljnih u Borcu, momci 2 godine igraju i nisu ni kinte dobili, samo nešto kao opreme malo.
Al' nije moje da se petljam, samo je potrebno vidjet ko čini upravu i sve je jasno normalnom insanu.

Al' nije moje da se petljam, samo je potrebno vidjet ko čini upravu i sve je jasno normalnom insanu.
ma dobro, ovaj rang se i ne bi trebao plačati. možda nešto simbolično.
šta bi sa onim momkom što je otišao u Sloveniju da igra?
šta bi sa onim momkom što je otišao u Sloveniju da igra?
- Marsal
- Kontakt:
Nemam pojma, često ga vidim da trenira s Borcem, igra termine i tako. Ali mislim da je još negdje u Sloveniji.Pasha je napisao/la: šta bi sa onim momkom što je otišao u Sloveniju da igra?
Bilo bi pametno da Novom Šeheru zabrane da nastupa u ligi naredne sezone, pa ne može se istupati kada ti se dosadi takmičiti, isto kao dijete: "E neću se ja više igrati." Naravno da je teško obezbijediti normalan budžet ali ne može brate ni ovako.
Ove sezone istupiše dakle OFK Zenica (najvjerovatnije da će se i ugasiti) te Novi Šeher.
Ove sezone istupiše dakle OFK Zenica (najvjerovatnije da će se i ugasiti) te Novi Šeher.
Novi Šeher je jednostavno prestao da ide na gostovanja. kraj je sezone i to je to. imaju solidan omladinski pogon. a neće im Savez zabraniti takmičenje. i ovako nam je liga premala.
što se tiče OFK Zenice, to sam već rekao. to više ne postoji. osnovan je novi klub FC Fortuna sa istim ljudima. sad su se oni uključili u Savez.
što se tiče OFK Zenice, to sam već rekao. to više ne postoji. osnovan je novi klub FC Fortuna sa istim ljudima. sad su se oni uključili u Savez.
Borac-Rudar 2:5
Proleter-Pobjeda 1:3
ostale rezultate terenutno nisam uspio saznati.
Čestitke igračima Pobjede na osvojenoj tituli i ulasku u 2. ligu Centar!
Proleter-Pobjeda 1:3
ostale rezultate terenutno nisam uspio saznati.
Čestitke igračima Pobjede na osvojenoj tituli i ulasku u 2. ligu Centar!
Ko ima Twitter neka ih prati - tako je lakše doći do informacija.
https://twitter.com/nszdk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://twitter.com/nszdk" onclick="window.open(this.href);return false;
Kakva će biti liga ove sezone, hoće li biti više/manje klubova, tj. hoće li se takmičiti Novi Šeher (jesu li dobili suspenziju?), odnosno hoće li se priključiti Fortuna i Žepče?
Ajde Pasha, ti si upucen i kantonalna desavanja. Tko ce igrati ovu sezonu i kad ista pocinje? Za kolegu gore, Zepce je sigurno 

upučen u dešavanja ekipa iz Zenice, a što se tiče rada saveza samo kroz medije...
uglavnom mislim da se neće mijenjati ništa što se tiče početka. to je zadnji vikend u avgustu, a bit će vjerovatno opet 10 ekipa. sve one koje su se takmičile prošle sezone. sa tim što će OFK Zenica biti Fortuna i uz dodatak Žepča, a umjesto Pobjede. Vareš ne vjerujem da će obnoviti seniorski tim, a visočke ekipe ponovo neće, njima dosta općinska liga...
da samo još dodam da ekipa Mladosti iz Župče(brezanska općina) je prijavljena u Kantonalni savez Sarajevo i ove godine će tamo igrati kantonalnu ligu...
uglavnom mislim da se neće mijenjati ništa što se tiče početka. to je zadnji vikend u avgustu, a bit će vjerovatno opet 10 ekipa. sve one koje su se takmičile prošle sezone. sa tim što će OFK Zenica biti Fortuna i uz dodatak Žepča, a umjesto Pobjede. Vareš ne vjerujem da će obnoviti seniorski tim, a visočke ekipe ponovo neće, njima dosta općinska liga...
da samo još dodam da ekipa Mladosti iz Župče(brezanska općina) je prijavljena u Kantonalni savez Sarajevo i ove godine će tamo igrati kantonalnu ligu...
Jesu li Skomorac (Borac Tetovo) i Mehmedović (Rudar Zenica) bili fakat na probi u Čeliku ili su samo odigrali onu jednu utakmicu "onako", da popune broj igrača na treningu?
Čelikov trenutni pogon sa svim igračima(i povrijeđenim u tom trenutku i koji su nakanadno stigli) broji mislim 26-27 igrača, a od toga je 4 golmana.
njih dvojica su bilu tu da popune broj, ali i na probi. realno u Čeliku znaju njihove kvalitete(Mehmedović je igrao u mlađim selekcijama Čelika, za Skomorca nisam siguran), tako da klasična proba kao sada sa ovim Pršešom ne treba. za njih se trebalo vidjeti kako reaguju među igračima ovog ranga. odnosno gdje su u poređenju sa njima...
njih dvojica su bilu tu da popune broj, ali i na probi. realno u Čeliku znaju njihove kvalitete(Mehmedović je igrao u mlađim selekcijama Čelika, za Skomorca nisam siguran), tako da klasična proba kao sada sa ovim Pršešom ne treba. za njih se trebalo vidjeti kako reaguju među igračima ovog ranga. odnosno gdje su u poređenju sa njima...
Pa je li bilo nekih komentara? Mislim da bi bilo fino da ih Čelik dovede kod sebe i pošalje na posudbu u višu ligu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.